LPG u Alfi

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
draganche
Garaža: Alfa Romeo 155 2.0 TS 8v
Pridružio se: Ned Maj 04, 2014 9:43 am

Re: LPG u Alfi

Uto Maj 20, 2014 9:54 pm

posalji mi broj pa cu videti sta i kako bude sa ovim drugim...ovaj uredjaj je ugradjen kod nekog u nisu,ako nista ne uradim negde moram da idem :)
ako ne moze ovde posalji na pp da imam u svakom slucaju,svi iz okoline znaju majstore za venturi sisteme, a i meni je ovo prvi put da se srecem sa sekventom
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Uto Maj 20, 2014 9:59 pm

Poslaću ti sutra kad nadjem papir od njih. Inace ima i Prokuplje lik koji radi sekvent, probaću sutra da nadjem broj od njega. Ne znam kako radi ali dosta ljudi iz Blaca su tamo ugradjivao.
Korisnikov avatar
draganche

Uto Maj 20, 2014 11:08 pm

bez zurbe, kad nadjes... A ima li neko neku teoriju sta je sa pokazivacem nivoa, sto vise prelazim pokazuje vise plina...a da ga bar stvarno ima vise onda bi cutao o tome :D
Korisnikov avatar
flojd
Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:03 am

Uto Maj 20, 2014 11:37 pm

Lose izabrana opcija u softveru plinskog kompa zato podize umesto da smanjuje.Uglavnom treba neko da ti podesi plinski komp iznova posto si pobrisao podesavanja skidanjem akumulatora

Послато са HTC Desire X уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
draganche

Uto Maj 20, 2014 11:53 pm

hvala za info, inace koliko kosta program i kabl za ac stag, da li onaj program sa sajta proizvodjaca moze da se koristi za sitne provere kod kuce? Da se ne ide kod majstora za svaku sitnicu.
Korisnikov avatar
flojd
Garaža: Giulietta 1.4 TB
EX alfa romeo 33 1.7 IE Imola
EX alfa romeo 33 1.7 IE
EX Alfa Romeo 156 1.8TS 2001g
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 2:03 am

Sre Maj 21, 2014 12:09 am

Kabal kosta 35 evra a sa tim programom sa njihovog sajta se vrse sva podesavanja ako znas sta podesavas :-D

Послато са HTC Desire X уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
draganche

Sre Maj 21, 2014 12:24 am

ma ako ga majstor napravi ne diram nista, a i ko ce da se cima sa ovim kompom bez laptopa... Svaka dijagnostika bi zahtevala radnu akciju :D
Korisnikov avatar
ivcha90
Garaža: Alfa Romeo 156 1.8 TS
Pridružio se: Uto Maj 13, 2014 10:23 am

Ned Avg 31, 2014 11:18 pm

Poz, imam jedno pitanje vezano za sondu, prijavljuje mi gresku za lambda sondu, i ubrizgavanje na leru mi je oko 5ms, potrosnja plina na otvorenom je oko 13-14l pri brzini do 120, vecim delom oko 100km\h. Uredjaj je BRC Fly SF a Alfa je 156 1.8TS, zanima me da li sonda ima veze s potrosnjom plina, jer auto ide ok skorz doduse iso je i bolje a i manje je trosio pa me zanima da li da menjam sondu ili da jurim nekog ko ima dijagnostiku za BRC pa da stelujemo mape?
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Pon Sep 01, 2014 7:55 am

Ja bih pre isao da kalibrisem-stelujem uredjaj!
Mislim da je 5ms premnogo za ler jer mi se cini da je kod mene 3.8 ili tako nesto ali sigurno manje od 4ms a motor mi je 2.0 TS
Korisnikov avatar
dexxxter
Garaža: 156 2.0 TS 16v
166 Facelift 3.2 V6 24v
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:32 pm

Čet Sep 04, 2014 7:15 pm

Zameni lambda sondu...
Slika
Korisnikov avatar
ivcha90

Čet Sep 04, 2014 7:51 pm

Zamenio sam lambdu juce, evo testiram potrosnju, nadam se da ce da bude ispod 10 :\ ako ne stelovanje je sledece, mada iskreno lepse radi sad i mirnije se ponasa u voznji, ako nista bar sam to resio :)
Korisnikov avatar
draganche

Čet Sep 04, 2014 11:08 pm

Ja vise ne mogu da se cimam po majstorima, a niko mi problem nije resio. Svako uradi autokalibraciju, auto ide 50-ak km lepo, posle opet stara prica i jos se pogorsava kroz voznju, trokira, cima se, nema ler...sad vozim na benzin, pa koliko mogu, ne znam vise ni gde da idem ni sta cu sa ovim uredjajem.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pet Sep 05, 2014 8:58 am

Zamenio sam lambdu juce, evo testiram potrosnju, nadam se da ce da bude ispod 10 :\ ako ne stelovanje je sledece, mada iskreno lepse radi sad i mirnije se ponasa u voznji, ako nista bar sam to resio :)
Baci taj uredjaj dok ti nije napravio štetu. Neće ti to niko namestititi a ako i namesti koštaće te vše nego ugradnja novog.
Sondu si džaba menjao, sumnjam da je bila neispravna, ispravno je pokazivala lošu smešu a onda je "majstori" menjaju dok za par dana ne izbaci istu grešku...
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Pet Sep 05, 2014 9:00 am

draganche napisao:bez zurbe, kad nadjes... A ima li neko neku teoriju sta je sa pokazivacem nivoa, sto vise prelazim pokazuje vise plina...a da ga bar stvarno ima vise onda bi cutao o tome :D
Majstor ga je pogrešno podesio, obrnuto pokazuje. Kad upali sve lampice nema goriva...
Korisnikov avatar
draganche

Pet Sep 05, 2014 10:05 am

@ Dora za pokazivac, bio sam kod nekog majstora, on to promenio i opet isto, kaze ne moze drugacije. Smesa je problem koji me nervira, stelovali nekoliko majstora i niko mi nije resio a niko ni da kaze sta je kvar. Auto ide neko vreme lepo i onda opet pocne da trokira. Imam utisak da se stanje i pogorsava kroz kilometrazu, pocne pomalo pa sve vise i vise.
Korisnikov avatar
Gorstak33
Garaža: Fiat bravo 1.6 mjet, 2008.
Ex Alfa Romeo 156 sw jtd 8v, 2003.
Ex Alfa romeo 33 1.7 ie 8v,1993.
Pridružio se: Pon Jun 14, 2010 7:39 pm

Pet Sep 05, 2014 4:11 pm

Evo mog problema. Na mojoj 33-i imam Lovato venturi plin. Desava se od skoro da trokira na leru, kao da radi na 3 klipa. Menjao svecice i ispitiao kablove, nije do njih. Ide extra, na benzinu radi super, samo taj nepravilan rad na leru i povecana potrosnja. Da nisu membrane u pitanju? pomagajte
Korisnikov avatar
ivcha90

Pon Sep 08, 2014 1:19 pm

Dora napisao:
Baci taj uredjaj dok ti nije napravio štetu. Neće ti to niko namestititi a ako i namesti koštaće te vše nego ugradnja novog.
Sondu si džaba menjao, sumnjam da je bila neispravna, ispravno je pokazivala lošu smešu a onda je "majstori" menjaju dok za par dana ne izbaci istu grešku...
Ipak je sonda resila problem bez stelovanja, potrosnja plin za sad 8.5L :arflag
Korisnikov avatar
Ognjen_HN
Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 1:27 am

Pon Sep 08, 2014 10:08 pm

Plinasi ajmo savjet: Za moju Alfu 2.0 8v mi treba info, kako podnosi plin taj motor , i ima li nekih problema sa plinom koji su cesti na ove motore, tipa da treba stalno da se nesto steluje i podesava itd, naravno u planu mi je sekvent plin, moze i predlog za neku marku uredjaja koja se pokazala bolja od ostalih?
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! :)
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Uto Sep 09, 2014 7:59 am

draganche napisao:@ Dora za pokazivac, bio sam kod nekog majstora, on to promenio i opet isto, kaze ne moze drugacije. Smesa je problem koji me nervira, stelovali nekoliko majstora i niko mi nije resio a niko ni da kaze sta je kvar. Auto ide neko vreme lepo i onda opet pocne da trokira. Imam utisak da se stanje i pogorsava kroz kilometrazu, pocne pomalo pa sve vise i vise.

Objasnio sam nekoliko puta na ovom forumu zašto se to dešava i što se džaba menja lamda sonda, na onom drugom forumu sam to objasnio jedno nekoliko stotina puta...
Uglavnom rezime, baci majstora u kjurac i traži drugog.
Da se majstor ne uvredi za džabe, i ako nije kriv mora da zna šta ne valja.

Za pokazivač, čim stavi odgovarajući senzor nazad na plovak i podesi kako treba radiće duže od nekoliko dana, znatno duže.

Rezime, opet baci majstora u kjurac.
Naravno sve to ako si ti želeo i platio uslugu koju nisi dobio, pare uzeli a problem ostavili za uspomenu :)

Koga zanima gas i problem oko istog neka se pojavi na onom forumu, ima sve od toga da ne prepisujem.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable

Uto Sep 09, 2014 8:47 am

ivcha90 napisao:
Dora napisao:
Ipak je sonda resila problem bez stelovanja, potrosnja plin za sad 8.5L :arflag
Ne želim da budem tvrdoglav il ida te uplatikam ali ostaće zapisano pogrešno a to me oduvek nerviralo...

Lambda sonda utiče na potrošnju samo kod benzina, LPG uredjaji tog doba je ne koriste kao izvor podataka naspram kojih menjaju bilo šta. Pomaže majstoru da vidi kod štelovanja da li je na dobrom putu ili nije.

Ako si rešio problem, dobro je ali to nije zbog zamene sonde.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pet Sep 12, 2014 8:56 pm

Ognjen_HN napisao:Plinasi ajmo savjet: Za moju Alfu 2.0 8v mi treba info, kako podnosi plin taj motor , i ima li nekih problema sa plinom koji su cesti na ove motore, tipa da treba stalno da se nesto steluje i podesava itd, naravno u planu mi je sekvent plin, moze i predlog za neku marku uredjaja koja se pokazala bolja od ostalih?
Podnosi odlicno, samo gledaj da bude sekvent. Najisplativija varijanta je Stag komp, Tomaseto isparivac i Valtek dizne, na mojoj bivsoj 164 je radila godinama besprekorno. Kad se jednom podesi nema nikakvih problema, a iskusan majstor moze da podesi cas posla.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Ognjen_HN

Sub Sep 13, 2014 11:13 am

Ovdje u Cg je sekvent plin je bio preskup da se ugradi, do ima pola godine, sad u NK ima za 350e da se stavi, ee sad ne znam koji uredjaj stavljaju za te pare, ali koji god je, daju garanciju 1 god i atest za te pare. Na otvorenom ne trosi ali bukvalno nista benzina, ispod 7 l ali zato u lokal ide potrosnja i do 11-12 L.
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Sub Sep 13, 2014 11:19 am

To je dosta jeftinije bego kod nas. Za moju 2.0 16v ts je kostao 450e bez atesta. A atest je oko 100e.
Korisnikov avatar
Ognjen_HN

Sub Sep 13, 2014 4:44 pm

Pa da, mada ne vjerujem da je ovo neka stag ili landirenzo verzija uredjaja za tih 350e. Neka me izadje 450e sa atestom neki dobar uredjaj kao gore navedeni i ja cu biti zadovoljan
Korisnikov avatar
miljan
Garaža: Alfa Romeo 155 1,8 8V TS
Pridružio se: Ned Jun 27, 2010 8:41 pm

Sub Sep 13, 2014 10:46 pm

sErGiO napisao:
Ognjen_HN napisao:Plinasi ajmo savjet: Za moju Alfu 2.0 8v mi treba info, kako podnosi plin taj motor , i ima li nekih problema sa plinom koji su cesti na ove motore, tipa da treba stalno da se nesto steluje i podesava itd, naravno u planu mi je sekvent plin, moze i predlog za neku marku uredjaja koja se pokazala bolja od ostalih?
Podnosi odlicno, samo gledaj da bude sekvent. Najisplativija varijanta je Stag komp, Tomaseto isparivac i Valtek dizne, na mojoj bivsoj 164 je radila godinama besprekorno. Kad se jednom podesi nema nikakvih problema, a iskusan majstor moze da podesi cas posla.
+1 ja kod mene imam stag 3 koliko mi se cini 1,8 8 v motor funkcionise besprekorno za tri godine samo sam jednom isao na stelovanje (bila moja krivica nisam slusao) najbitnije je kod njega da ako skidas kleme prvo izvadi osigurac za plin oce vise puta ako skidas vracas a nevadis osigurac da se resetuje komp za plin i nikako podvlacim nikako nepali nekog na kablove ili tebe da pale posto oce komp da se s...e skroz, sve ostalo stelujes po tvojoj zelji ako hoces da smanjis potrosnju (i snagu) ili povecas.

Povratak na “Area Servizio”