Tako da generalno nije neka razlika izmedju cene H1 i D2S verzije, mada je sve skupa skuplje nego ovde, cak iako ima neko da to donese bez da se plate porezi i carine.
Sta je onda najbolja kombinaciju u smislu dobijeno/ulozeno?

D2SEnricoAdams napisao:Sta je onda najbolja kombinaciju u smislu dobijeno/ulozeno?
Alfa koja već ima projektor: neki koji je naknadno ugrađen ili fabrički?nidza napisao:... planirao sam istu stvar da uradim i na Alfi, koja ima već projektor. Da li ova priča o topljenju projektora treba da me brine?
ovu maglu sto ti pominjes, kod mene se stvara na reflekcionoj povrsini fara u kojoj se nalazi led h1 sijalica koja se uopste ne greje. pri poslednjem rastavljanju fara sam morao to da cistim.Vanja147 napisao:Nakon što sam prvi put vozio tu Alfu po potpuno mračnom seoskom putu primetio sam da je osvetljenje puta dosta razočaravajuće. Prošle godine kada su ti isti projektori bili novi izgledali su odlično. To je pokrenulo čitavu akciju pribavljanja novih projektora i nalaženja uzroka zašto to svetlo ne daje odlične rezultate. Ispostavilo se da se pojavila magla na unutrašnjosti projektora (ne mislim na kondenzovanu vodu nego na beli film koji sprečava odbijanje svetla). Gledajuci slike raznih projektora na netu primetio sam da je to tipični izgled "izgorelog" projektora.
Ja nisam neki velemajstor u modifikovanju farova, al´ nisam imao velikih problema da napravim Mini D2S da stoji kako treba i gde treba. Najbitnije je samo strpljenje i malo planiranja. Čak štaviše, na poleđini fara ima jedna kružna linija (ostatak od proizvodnog procesa izlivanja) koja pomaže da se iseče rupa odgovarajućeg oblika.dusanGT napisao:Vanja je baš dosta proširivao otvor u postojećim reflektorima fara 147ce i dodao metalni prsten, tako da D2S može lepo da se montira.
Zapravo, projektor nije zarotiran. Translatorno je pomeren oko 5mm prema dole i namešten da baca zrak na isto mesto (i pod istim uglom) kao originalni far. Ovo drugo garantuje da neće biti problema sa podešavanjem visine i horizontalne pozicije zraka kada se farovi ugrade na auto.dusanGT napisao:Naime, rub zadnjeg poklopca fara 147ce udara u D2S konektor, pa projektor mora malo zarotira tj. da mu se spusti zadnji kraj u odnosu na sočivo. To se, normalno, kompenzuje (šrafovima za vertikalno i horizontalno podešavanje fara) kada se farovi montiraju ...
Projektor je drugačiji u obliku reflektora i grla za sijalicu. Reflektor je kraći i ima veći prečnik otvora. Zrak je više kružnog oblika nego pravougaonog (kao kod Mini H1).miloradpapic napisao:dusane, jel postoji neka razlika u konstrukciji D2S projektora u odnosu na h1 pa se manje greju. koliko sam ja razumeo, drugacije je samo to grlo koje sluzi da bi se lakse menjala sijalica.
I napisao: Evo i primera mehaničke konzistentnosti original sijalica i morimoto D2S. U isti projektor su stavljanje četiri Philips sijalice, jedna po jedna, i fotografisane. (gleda se pozicija svetle tačke u odnosu na kosinu)
Ponovo, slika je namerno tamnija kako bi se jasnije uočila razlika. Razlike u boji svetla su zbog foto aparata koji koji ima neka čudna shvatanja o balansu bele boje (automatic white balance). Realno, nisam primetio nikakvu varijaciju u boji, osim što Morimoto sijalice malo liče da vuku na crveno.
Jasno se vidi da je najsvetlija tačka kod prve četiri sijalice (Philips 85122) tačno i ponovljivo tamo gde treba, dok su dve druge sijalice (Morimoto D2S) malo pomerene. Ako bi imao četiri Morimoto sijalice, velika je verovatnoća da ne bi ni jedan par sijalica davao najsvetliju tačku na istom mestu.