"Argumenti" protiv Alfe

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
cirko83
Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz
Pridružio se: Pet Avg 28, 2009 4:56 pm

Re: "Argumenti" protiv Alfe

Čet Jan 05, 2012 9:17 pm

Bravo dule :drink . Upravo tako. Sa mnom se i na poslu neki malo manje druže jer mrzim zavirivanje u tuđ život pa nemaju o čemu da pričaju toliko.
Najveći biser što se tiče auta je moj šef je kupio golfa II pre godinu i po dana i juče mi kaže da ga još ni jednom od tad nije oprao, samo ga jednom usisao unutra. Šta reći.
potpis
Korisnikov avatar
alaza
Garaža: ex AR 166 2.4 jtd 2005.g.,
ex AR 155 2.0 16v Super '98,
ex AR 155 1.7ts '94,
ex AR 164 2.0ts '89,
ex AR 164 2.0ts '91,
ex AR 164 2.5td Super '96,
ex AR 164 2.0tb Super '96,
ex AR 164 2.0ts Super '98.
Pridružio se: Uto Jan 20, 2009 11:01 pm

Čet Jan 05, 2012 9:34 pm

Ma alfa ne valja.
Korisnikov avatar
alessandro
Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 12:08 pm

Pet Jan 06, 2012 9:53 am

cirko83 napisao: Najveći biser što se tiče auta je moj šef je kupio golfa II pre godinu i po dana i juče mi kaže da ga još ni jednom od tad nije oprao, samo ga jednom usisao unutra. Šta reći.
Pa znaš da G2 ne mora da se održava, čak ni da se pere. :grin:
Everything should be made as simple as possible but not simpler.
Korisnikov avatar
iznogudovic
Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
Pridružio se: Sre Mar 23, 2011 12:11 pm

Sub Jan 07, 2012 10:57 pm

Auh Dule, ništa za dodati, a ni oduzeti, svaka čast :arflag :arflag
Korisnikov avatar
srlealfa
Garaža: 156 2.0 jts
Pridružio se: Pet Jun 17, 2011 12:41 pm

Ned Jan 08, 2012 10:30 pm

Moji ortaci svaki dan viču Švaba das auto.Imam 22 godine i oko mene uglavnom se voze golfići,gsi-jevi itd.Smatram ih dobrim automobilima,ali oni alfu nikako.Iskreno kad sam uzimao alfu bilo je raznih komentara jaooo pa gde to zašto,pa jel znaš ti koliko su delovi.Pa brate ja mog juga mogu da održavam i kad mu nešto crkne mogu da platim (a crkava svaki dan :grin: ).Što se mene tiče imao sam bmw-a E36 i nisam bio nešto preterano zadovoljan(radio sam limariju,trapove,menjao menjač,centralnu bravu popravljao jer ima boljke modul na svakoj benki,radio osvežavanje motora,menjao ležajeve,glavčine,poluosovine itd sve u svemu skup sport),burazer ima E46 i isto traži održavanje kao i svaki drugi auto i pritom je isto skup za održavanje.Mene jeste zadesila nevolja sa mojom Alfom čim sam je kupio,ali ne mrzim nju nego indijanca koji je vozio pre mene.I za razliku od bmw-a zaista ima to nešto svoje što je čini savršenom. Primera radi:Došao jedan kućni prijatelj i počeo pa ja nikad ne bih kupio alfu to je ovo ono,juče ga provozam i kaže gledaj nisi ti mene shvatio super je ovo auto,ali mi je nekako skup za održavanje.E tako već može :D
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Ned Jan 08, 2012 10:51 pm

ma nije moguce! skup za odrzavanje... :fight_twak:

mi Alfisti se svima hvalimo kako smo kupili bolji, kvalitetniji deo koji je premium klase i koji ce trajati npr. 100.000km i uopste nam nije bitno koliko kosta, a s druge strane ima ljudi koji - kako je neko ovde napisao - mogu neke kvarove da srede i selotejpom a generalno se stide da kazu kako su uradili neki servis a kamoli da su nesto popravljali i to jos zamislite i platili nekome.

zavet cutanja, opste poznat u Srbiji...

fama oko golfa da se ne kvari da zute banke ni trenutni ni prethodni vlasnik nisu ulozili u njega, pozivanje na urgane legende o babi koja je presla 65.000km sa bubom a da je samo sipala benzin i vozila, i bukvalno nikad menjala ulje... muka mi je vise od tih budalastina.

kola ko kola. da li je u pitanju jaguar ili trabant, svejedno - mora da ima servisne intervale. ko te intervale ignorise i proda auto, sledeci vlasnik ce ispastati 100%.
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Ned Jan 08, 2012 11:03 pm

Na ovim prostorima ljudi veoma lako počnu da robuju stereotipima i teško se oslobađaju predrasuda... Ovo prvo je posledica nekritičkog uvažavanja stavova "kvazi-pseudo-nadri autoriteta", a ovo drugo je posledica urođene bandoglavosti...
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Ned Jan 08, 2012 11:49 pm

srlealfa napisao:Mene jeste zadesila nevolja sa mojom Alfom čim sam je kupio,ali ne mrzim nju nego indijanca koji je vozio pre mene.
sa ovom recenicom pokazujes da si pravi Alfista :) kad,i posle svih sranja koja su ti se desila zbog prethodnih vlasnika,ti znas da ces uzivati u svom automobilu,pokazujes da si spoznao prave vrednosti :arflag :drink

i ja takodje imam slicnih problema,zbog majmuna koji su unakazili sve sto je moglo da se unisti u jednom autu,alivsam cvrsto resio da ne odustajem i da istrajem do kraja :)
i na sve zaboravim kad stisnem gas do kraja a kez na licu se sam pojavi i ne nestaje dugo sa lica. to je i poenta zivota,zar ne?
Korisnikov avatar
srlealfa

Pon Jan 09, 2012 12:00 am

@dekideki skupa je kako kome.Taj konkretno što je to izjavio je 3 puta radio osvežavanje na svom motoru i 2 remonta turbine a i dalje kad staneš iza tog auta moraš da se kupaš koliko te očadi.(OPEL) :grin: Meni konkretno nije,jer znam da deo koji ću kupiti za nju je skoro sigurno kvalitetan,dok za bmw-a morao sam da raspoznajem i da se informišem da ne bude slučajno turska ili domaća mala privreda.
@dusanGT -za ovo druga ajde što lažu nas nego što lažu sami sebe... :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Pon Jan 09, 2012 12:03 am

@ dottore
nebitno brate, 4.5 k , 7 k, 8 k, turbo, n/a, spusten,podignut,kozan,plisan... znamo sta imamo i volimo i ne dozvoljavamo da nas iko ubedi suprotno :)
Korisnikov avatar
srlealfa

Pon Jan 09, 2012 12:09 am

TheWickerMan napisao:
srlealfa napisao:Mene jeste zadesila nevolja sa mojom Alfom čim sam je kupio,ali ne mrzim nju nego indijanca koji je vozio pre mene.
sa ovom recenicom pokazujes da si pravi Alfista :) kad,i posle svih sranja koja su ti se desila zbog prethodnih vlasnika,ti znas da ces uzivati u svom automobilu,pokazujes da si spoznao prave vrednosti :arflag :drink

i ja takodje imam slicnih problema,zbog majmuna koji su unakazili sve sto je moglo da se unisti u jednom autu,alivsam cvrsto resio da ne odustajem i da istrajem do kraja :)
i na sve zaboravim kad stisnem gas do kraja a kez na licu se sam pojavi i ne nestaje dugo sa lica. to je i poenta zivota,zar ne?
pa svakako kad vidiš da nešto oko čega si se trudio,nervirao jurio svuda i grizao da središ konačno počne da dobija svoj kraj kakav želiš onda je to brate neopisiv osećaj.Iskreno uživam vozeći ovaj auto :grin: :arflag
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pon Jan 09, 2012 8:02 am

E ovo je suština u jednoj rečenici :headbang3:
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
iznogudovic

Sre Jan 25, 2012 4:57 pm

Dottore napisao:Najveci argument je kad znas da ti je lepo kad vozis Alfu.Desi mi se ponekad da se zapitam da li je vredelo toliko ulagati u 147 ili da sam kupio novi punto,i kad je provozam shvatim da je itekako vredelo :) :arflag
U vezi novog Punta cicica koji radi na tehničkom pregledu povezo ga ja do grada kad sam obavio nešto i sad pita šta kako koliko para u vezi moje alfe i kaze "mogao si da dodas jos malo i kupis novog punta, i šta bi vozio? Ti novi puntići nemogu prvu godinu da ostanu čitavi, na prvom tehničkom im ne valjaju kočnice, a ti zato imaš AUTO" :arflag :arflag

Ali i posle kupiovine svasta moze da se cuje, sreo me neki komsija i pita jel ono tvoja crvena alfa, ja ponosan, ali spreman na cudna pitanja klimnem glavom, a on ce kiselim izrazom lica "valja li to šta?" i sad ja kazem "valja, što da ne valja" i dalje onda pitanja o ceni "a joj skupo" verovatno konta da sam mogao super golfa 4 da kupim za te pare, zavrsavam dalju diskusiju. e sad sta je poenta da sam uzeo golfa, astru, fiata, tojotu verovatno bilo sta drugo, nebi me nista pitao, valja li, koliko, sta, kako, ali ALFA????
To je jedino sto mi u neku ruku i smeta kod ALfe i jos crvene sto je nevidjeno upadljiva, i sto verovatno gomila misli da sam je kupio da bi bio vidjen, a ja je uzeo da sednem u nju i da se vozim, :drift :love:
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Sre Jan 25, 2012 5:27 pm

Danas se vratio iz Kragujevca - radili nešto za FAS. Vincenzu (menadžeru Italijanu) rekao, odmah posle upoznavanja, da imam Alfu... Posle toga, kada me predstavljao svojim kolegama zemljacima, naglašavao da sam Alfista... :arflag
A ovi :drink !
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
byMaX
Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016
Pridružio se: Pon Jan 05, 2009 9:31 pm

Sre Jan 25, 2012 6:17 pm

Za ovih pet godina koliko vozim 156-icu (2005 godište, vozio je 2 godine) i 3 godine koliko vozim 159, desilo mi se bar pedeset puta (bez preterivanja), da me neki random lik na pumpi ustartuje da me pita kako sam zadovoljan sa alfom, da mi kaže kako mu se do jaja sviđa i kako je uskoro kupuje ili bi nekad želeo ili planirao da je kupi. Uvek mi je drago kad to čujem i uvek se lepo ispričam sa ljudima. I pričam iskreno. Jedini problem sa 156-icom je bio taj što je trap bio osetljiv, imao sam 17-ice. Sa 159 zaista nije bilo baš nikakvih problema.
Turismo Internacionale
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Sre Jan 25, 2012 7:03 pm

:podrzava I mene su pumpadzije i za Fiata i Alfu pitali, raspitivali se u najboljem svetlu. :)

A evo da ubacim svog voljenog zeta ovde. Naime, porodica, treba im karavan i ja rekoh pogledaj ti ovu masinu i pokazem 159-u sestri i njemu. Sestra u fazonu Vauuu a zetko nevera. hahaha Kaze: "Jesi li ti normalna, hoces da vozis alfu?! Sa nemca (Golf 4) da predjes na italijana?! I moj Transporter 2 je zakon." A na tome mu sestra obrusi, da cuti, da nema pojma, nema stila, i da bi vecito skakutao po njegovom kombicu i da vozi jednom u zivotu automobil kao covek. :D
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Sre Jan 25, 2012 7:05 pm

Prošle subote se lagano vraćam do auta iz šopinga sa suprugom, naoružan kesama do zuba! Alfa parkirana na javnom parkingu među mnoštvom automobila, presijava se na zimskom suncu ne baš savršeno čista, ali i dalje biser među konfekcijom ;) Prilazimo polako i vidimo jednog deku, po slobodnoj proceni kraj sedamdesetih, možda i u osamdesetim, oslonjen o štap, ali i dalje pokretan i vitalan. Deka stoji pored 156-ice, zagleda i ne mrda. Pogledam čudno suprugu, u fazonu "šta se to dešava kod Alfe" i kako smo potpuno prišli deka diže pogled i shvata da je Alfa naša.
Iz kurtoazije to i pita, kako bi bio siguran, a onda sledi pitanje "koji je to tačno model", "koliko ima kubika", "koja je konjaža"!?
Ljubazno odgovorim i dalje ne znajući kakav će biti epilog priče.
Deka nakon ćaskanja odmahuje glavom i kreće dalje laganim hodom uz komentar: "Mnogo lep i dobar auto" :)
Priznajem da sam se za 6 godina druženja sa silver lepoticom i prethodne 4 godine sa plavom 145-icom naslušao i nagledao raznih stvari, beše tu i pozitivnih i onih manje vrednih pamćenja, ali ovaj doživljaj mi je nekako posebno drag i sigurno ću ga dugo pamtiti jer znam da je sve izrečeno iz srca, bez ikakvog foliranja, zavisti ili sujete :arflag
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 25, 2012 7:09 pm

Kralj. :)
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
iznogudovic

Sre Jan 25, 2012 7:36 pm

:arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag
gi
gile
Drug Član
Drug Član

Sre Jan 25, 2012 7:59 pm

Sličan događaj danas popodne, ispred firme, Voje Ilića. Stoji dekica i gleda Alfu. Prilazim da očistim sneg, dekica se raspituje za motor, godište, i kaže "super auto, još samo da je Q4". Okrete se i ode, ostadoh bez teksta. Ulepša mi čovek dan.
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Sre Jan 25, 2012 8:53 pm

pa i dekicu drma virus :medal:
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Sre Jan 25, 2012 11:43 pm

Eto, ko bi rekao da moj slučaj neće biti izolovan :D Ljudi sa iskustvom definitivno znaju znanje, pogotovo ako im je neko celog života servirao da bez švabe nema auta, pa su eventualno ostali uskraćeni za neponovljivo iskustvo :arflag
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Čet Jan 26, 2012 10:11 pm

Ovo i nije neki argument protiv...ali mislim da moze prodje.
elem rece vozac passat-a:
"Devojku mozes da uzmes odakle hoces, ali auto samo iz nemacke..."
hahaha hahaha hahaha
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pet Jan 27, 2012 3:38 am

Nemci da valjaju napravili bi makar jedan adult film da valja. hahaha
Korisnikov avatar
Centiped
Garaža: 147 1.9 jtd 8v
Pridružio se: Ned Jan 01, 2012 9:50 am

Pet Jan 27, 2012 4:03 pm

Na primer:
Tinto Bras
"Monamour" 2005.
Slika
:good:

Povratak na “Cafeteria da Romeo”