"Argumenti" protiv Alfe
- iznogudovic
- Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
Pri kupovini alfe svega sam se naslusao, moja žena je takođe bila šikanirana od raznih stručnjaka kako treba da me nagovori da ne kupimo alfu, ideja ove teme bi bila da svako od nas napise neki "argument" protiv alfe, koji su sigurno isto tako čuli, pa da se siti ismejemo:
- ne alfu videćete Vi kad Vam pukne šraf na alfi platićete kao ja za ceo motor (punto 2)
- to troši, skupo za odrzavanje
- nećete je nikad prodati (ovo je i istina, što bi je ikad i prodavao)...
- alfa ima samo dizajn i nista vise
- kod nas je voze samo italijani i niko vise (Nemacka, brat od ujaka vozi Santa Fe, ružan ko sam djavo)
- ne alfu videćete Vi kad Vam pukne šraf na alfi platićete kao ja za ceo motor (punto 2)
- to troši, skupo za odrzavanje
- nećete je nikad prodati (ovo je i istina, što bi je ikad i prodavao)...
- alfa ima samo dizajn i nista vise
- kod nas je voze samo italijani i niko vise (Nemacka, brat od ujaka vozi Santa Fe, ružan ko sam djavo)
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Ostaviće te žena jer će za tebe nakon kupovine postojati samo jedna...zna se koja!
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Naslusao sam se toga, ali evo najnovijeg bisera prodavca delova:
- Lepa ti je ta Alfa, al je skupa za odrzavanje u pi.ku materinu!
- Nije nista skuplja od Golfa...
- A jel znas ti koliko kostaju plocice za Golfa VI? 600 dinara!! (trijumfalan kez)
- U pravu si...
- Lepa ti je ta Alfa, al je skupa za odrzavanje u pi.ku materinu!
- Nije nista skuplja od Golfa...
- A jel znas ti koliko kostaju plocice za Golfa VI? 600 dinara!! (trijumfalan kez)
- U pravu si...

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Meni kolega pre neki dan kaže, citiram: "Ti italijani znaju da naprave dizajn, ali motore nikako ne umeju da naprave", kraj citata. Ja mu kažem

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
@ sergio
ne zezaj da znas mog druga Milana,to su njegove reci
Alfa je italijanska kvarljiva kanta,najobicnije djubre,da nije njih ja bi ostao bez posla su reci jednog automehanicara koji vozi Passata B5.5 1.9 TDI na kojem je radio osvezavanje plus generalnu motora,menjao dizne itd... i dalje ga hvali kao savrsenstvo ...
ne zezaj da znas mog druga Milana,to su njegove reci

Alfa je italijanska kvarljiva kanta,najobicnije djubre,da nije njih ja bi ostao bez posla su reci jednog automehanicara koji vozi Passata B5.5 1.9 TDI na kojem je radio osvezavanje plus generalnu motora,menjao dizne itd... i dalje ga hvali kao savrsenstvo ...

- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Danas sam se vozio s jedim kolegom koji ima Lagunu. I sad on meni nesto soli pamet, a ta Laguna ruzna unutra do bola, sve nesto skripuce, ljulja se ko Titanik...mislim se, jaoj, da mi je samo jednom da sedne u moju Alfu, al` bi zacutao.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- voki147
- Garaža: opel corsa c 1.2 , Alfa romeo 147 1.6 120ks
guramo ja i drugar golfa IV tdi-iija da upali... kada je upalio parkirao se taj lik njegov komsija i krenuli smo o kolima da pricamo. ja sam naravno spomenuo da golfa nikada ne bi vozio i tu je krenulo raspravljanje. kaze on meni da je alfa igracka u odnosu na golfa. ja i drugar smo se lepo nasmejali i odgovorim mu: da ja svoj auto palim na kljuc a ne na gurku, i ucutao se. 

- Marko NS
- Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts - Lokacija: Novi Sad
Po meni razlika između Alfe i drugih "odomaćenih" auta je vrlo jednostavna- VW služi da se prevezeš, a Alfa da je voziš! (naravno čast izuzetcima) 

Living for the open roads.
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
Ako neko kupi nesto od toga momenta pocinje prava manija objasnjavanja kako je to najbolje na svijetu, pa jos ako je covjek i svjestan da se zeznuo... to je u ljudskoj prirodi...
a kada nema argumenata "za moje", uvijek ima pregrst istih "protiv onog drugog"...
za takve rapsrave jednako je lud onaj ko prihvati da uskoci "u mashinu" i krene da se objasnjava...
Najveci kompleksasi su oni koji koriste nesto sto najvise ljudi koristi, jer su svjesni da su "neprimjetni u drustvu" i "da su prosjek". Onda treba sebi objasniti zasto je to dobro.
a kada nema argumenata "za moje", uvijek ima pregrst istih "protiv onog drugog"...
za takve rapsrave jednako je lud onaj ko prihvati da uskoci "u mashinu" i krene da se objasnjava...
Najveci kompleksasi su oni koji koriste nesto sto najvise ljudi koristi, jer su svjesni da su "neprimjetni u drustvu" i "da su prosjek". Onda treba sebi objasniti zasto je to dobro.
- iznogudovic
Pa vidi obzirom na to kako sam se primio to i nije bas tako bezazlenoSauriann napisao:Ostaviće te žena jer će za tebe nakon kupovine postojati samo jedna...zna se koja!

- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
pa ja ti pričam iz mog iskustva, čim čuje Alfa prevrne očima i kaže j..ala te Alfa 

-
Ka
- Drug Član
Ja sam bio pred razvodom
maltene sam stojao sa priznanicom na 50000 din na šalteru da platim takse
Sve je to za ljude

Sve je to za ljude

- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Bio ja danas u nekoj prodavnici a prodavac gleda kroz izlog i pita "jel ta Alfa kao karavan...tek sad vidim koji je najlepši karavan..." ja se malo nasmejem a on dalje komentariše "...!!@$%#@% a ja slušao ženu koja je htela novi auto..."i sad vozi dačiju.
-
Ka
- Drug Član
Re: "Argumenti" protiv Alfe
interceptor napisao:Bio ja danas u nekoj prodavnici a prodavac gleda kroz izlog i pita "jel ta Alfa kao karavan...tek sad vidim koji je najlepši karavan..." ja se malo nasmejem a on dalje komentariše "...!!@$%#@% a ja slušao ženu koja je htela novi auto..."i sad vozi dačiju.
Što mi je ovo poznato

- Vitjsa
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.6 TS
- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
e a da nema golfa,o cemu bi mi raspravljai i sa kim bi raspravljali
ma ja sam ovu kupio iz inata,kad sam se ozenio tast resio da nam kupi auto i posto je i on cuo da je golf dobar auto,kazem ja njemu ajmo mi na pijacu da malo razgledamo pa tu se skupi nas petoro i odemo,pregledali golfove sve neki divljaci sa jednim (SILCA) kljucem i prvom bojomk,audi 80 jaje u slicnom izdanju i on se razocara a za golfa je trebalo tad izdvojiti 5-6000DM ali mojoj suprugi za oko zapadne opel corsa za 8500dm i tako je i kupismo,vozena par godina pa je od nje i nasta corsa GT-R sa friziranim motorom,pored nje i fiat uno a pre alfe sam gledao bmw 1602 za 300e a alfa je bila 1200e,
ipak je alfa presudila jer je nebo i zemlja sto estecki a i inat je presudio,supruga me je podrzala jer se i njoj gadi vw i audi
ma ja sam ovu kupio iz inata,kad sam se ozenio tast resio da nam kupi auto i posto je i on cuo da je golf dobar auto,kazem ja njemu ajmo mi na pijacu da malo razgledamo pa tu se skupi nas petoro i odemo,pregledali golfove sve neki divljaci sa jednim (SILCA) kljucem i prvom bojomk,audi 80 jaje u slicnom izdanju i on se razocara a za golfa je trebalo tad izdvojiti 5-6000DM ali mojoj suprugi za oko zapadne opel corsa za 8500dm i tako je i kupismo,vozena par godina pa je od nje i nasta corsa GT-R sa friziranim motorom,pored nje i fiat uno a pre alfe sam gledao bmw 1602 za 300e a alfa je bila 1200e,
ipak je alfa presudila jer je nebo i zemlja sto estecki a i inat je presudio,supruga me je podrzala jer se i njoj gadi vw i audi
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- iznogudovic
Joj pa ovo boli, e za ovako nesto bi se ja razveointerceptor napisao:Bio ja danas u nekoj prodavnici a prodavac gleda kroz izlog i pita "jel ta Alfa kao karavan...tek sad vidim koji je najlepši karavan..." ja se malo nasmejem a on dalje komentariše "...!!@$%#@% a ja slušao ženu koja je htela novi auto..."i sad vozi dačiju.

- sibin
- Garaža: 5,4L
kad mi neko kaze kao skupi delovi i sl. ja ili jednostavno kazem jeste preskupo ili se drzim vec poznate i proverene izreke
"Never argue with an idiot. They will bring you down to their level and beat you with experience."

"Never argue with an idiot. They will bring you down to their level and beat you with experience."

- dekideki
- Drug Član
- Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
univerzalni odgovor na pitanje "da li da kupim Alfu?" neka uvek bude "ne".
sad, ako usledi sumnja zasto Alfista kaze "ne" na to pitanje, ima sanse da je pred vama normalna osoba otvorenog uma i pravi automobilista.
ostali ce zadovoljno otici i nece vas nista pitati. potvrdili ste njihove sumnje...
epilog: ograniceni ljudi zaslepljeni opstom slikom o Alfama ce ostati ograniceni, a potencijalni Alfisti ce dobiti pravi savet.
*licni apel: ne dozvolite sebi mrznju i sprdanje sa drugim brendovima i modelima, ne treba vam to.
sad, ako usledi sumnja zasto Alfista kaze "ne" na to pitanje, ima sanse da je pred vama normalna osoba otvorenog uma i pravi automobilista.
ostali ce zadovoljno otici i nece vas nista pitati. potvrdili ste njihove sumnje...

epilog: ograniceni ljudi zaslepljeni opstom slikom o Alfama ce ostati ograniceni, a potencijalni Alfisti ce dobiti pravi savet.
*licni apel: ne dozvolite sebi mrznju i sprdanje sa drugim brendovima i modelima, ne treba vam to.
- alexa
.."Prodaj to,kad ti kazem,to je Italijan,kupi nekog dizela da se vozis k'o covek.."
.." 'ebo te auto,pa sta je ovo,ovo ima dva razvodnika,e svasta ces da vidis.."
.."svaki vlasnik alfe se raduje 2 puta,kad kupi alfu i kad je proda,slusaj mene.."
Itd,itd..bilo je jos dosta toga,ovo mi pade sad na pamet.. :-)
.." 'ebo te auto,pa sta je ovo,ovo ima dva razvodnika,e svasta ces da vidis.."
.."svaki vlasnik alfe se raduje 2 puta,kad kupi alfu i kad je proda,slusaj mene.."
Itd,itd..bilo je jos dosta toga,ovo mi pade sad na pamet.. :-)
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Drug-komšija od moje žene pre neki dan menjao Alfu 156 2.4jtd za pasata b5 koji je kako kaže kvalitetnije urađen auto (ne valja mu homokinetički, ovo ne radi, itd, itd) i kaže da kod njega Italijan više neće da uđe u dvorište. Mnogo je razočaran sa trapovima (jer su mu majstori uvaljivali ko zna kakve viljuške i silene pa brzo propadnu) i elektrikom jer ga zezao konektor na pumpi za gorivo koji je ogroman kvar, a kaže da je bio oduševljen izgledom Alfe i kako leži na putu i sve ostalo.
Najveća fora je to što mu je motor bio odličan i nije trošio skoro ništa ulja od zamene do zamene što će ga i TDI pasat jako obradovati potrošnjom ulja
i to što ima 27 godina i takvo razmišljanje.
U suštini menjao je zbog žene jer se njoj čak ni ne sviđa spoljni izgled Alfe, to je za nju krš, a ona vozi Korsu belu`94.
Čak i njihov klinac od 4 godine moju Alfu zove krš jer su oni imali "krš"
Ali život ide dalje a i mi sa njim. Ja ovakve nebitne stvari zaboravljam da ne opterećujuem dodatno mozak glupostima.
Najveća fora je to što mu je motor bio odličan i nije trošio skoro ništa ulja od zamene do zamene što će ga i TDI pasat jako obradovati potrošnjom ulja

U suštini menjao je zbog žene jer se njoj čak ni ne sviđa spoljni izgled Alfe, to je za nju krš, a ona vozi Korsu belu`94.

Čak i njihov klinac od 4 godine moju Alfu zove krš jer su oni imali "krš"

Ali život ide dalje a i mi sa njim. Ja ovakve nebitne stvari zaboravljam da ne opterećujuem dodatno mozak glupostima.

potpis
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Re: "Argumenti" protiv Alfe
dekideki napisao:
+1
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Ja to sprdanje sa VAG grupacijom ne mogu da izbegnem... zna dosta njih kakvu nalepnicu imam na zadnjem staklu 

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ovo sam i ja shvatio i kad god me neko pita da li da kupi ovu ili onu Alfu ja mu kažem kako je to loš auto i da ne treba to sebi da kupuje. Baš me pre neki dan upita čovek da li da uzme 147 jer mu se sviđa kako izgleda auto. Ja reko to ti je prijatelju loš auto, verovatno je prešao 300 000 i treba svašta nešto da se menja, skup za održavanje, ja ga nebi uzeo za sebe. On čovek ostade zbunjen. Na kraju sam mu rekao, sedi provozaj, dobro gledaj šta kupuješ, pa odluči samdekideki napisao:univerzalni odgovor na pitanje "da li da kupim Alfu?" neka uvek bude "ne".
ostali ce zadovoljno otici i nece vas nista pitati. potvrdili ste njihove sumnje...![]()

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Ja prvo procenim, ako vidim da ima potencijala da poseduje Alfu, onda ulazim u ozbiljniju pricu. Ako je Indijanac, obicno postupim kao Sergio...