Sto bi rekli, evo jedan lajk od menejugi156 napisao:znam za ovu pricu od pre par godina...prvo je 156 bila poslednja Alfina sansa...pa su je naterali da napravi 159, koja je veca i skuplja, ali ne i bolja Alfa od 156. Alfa 156 GTA sa Busso V6 motorom je pravi odraz onoga sto Alfa Romeo treba da pruzi svojim kupcima. Ne treba nam opelov 2.2 benzinac kad imamo svoje TS motore. koga je briga sta drugi misle o odrzavanju motora sa 8 svecica, ako im to smeta, neka ih vozi neki pametni auto, ja cu uvek izabrati da vozim Alfu umesto da budem vozen. Ne treba mi toboznja pouzdanost VW-a kada znam da je moj kum bacio kucu i imanje na golf 4, pa je kupio golf 5 jer je mislio da je 4 losa serija i sada vozi mazdu 3 pa opet nije srecan. neki ljudi nikada ne nauce. jedini auto koji mu je nabacio osmeh na lice je bila moja 156 kada je provozao samo jedno vece po gradu. to nece moci da nam donese niko. propao je Packard, nestao je Bugatti onakav kakvim su ga voleli, i mi cemo nestati bude li nas vodio hans ili john. mislim da je sergiao upravo taj john hans. verovatno mu je zenu ili cerku pokupio neko u Alfi

ukoliko se utopi u svetske trendove (Giulietta = Bravo = Astra = Golf = 308 =propast) . Ne budimo nerealni iliti budimo realni, Alfe su skupe (i kao nov automobil, a i kasnije, za održavanje) i nisu za svakoga, ni u pogledu kupovine ni u pogledu vožnje. Ali, ni ne treba da budu za svakoga, baš je zato i volim. Uvek su bile drugačije. To ih jedino i može održati. Kinezi će vrlo brzo napraviti auto koji troši litar vode godišnje, ima 1000 konja i svu moguću opremu a dobija se za 1 rsd/kg ili uz kupljenih 10 pari patika veličine 44. Ali neće imati dušu kao ni bmw ili vw. Priznajem performanse, priznajem i ekonomičnost, sve to je lepo, ali, ja to ne tražim kod MOG automobila. Ne trebaju tu neke velike milijarde, samo treba hrabrost da se istraje u filozofiji zbog koje svi mi volimo baš Alfu. Razvoj 159, Brere, Spidera, Giuliette i MiTo je mogao da pokrije razvoj jednog modela ali pravog (ne mislim tu samo na 8C). Ne mora Alfa da bude prisutna i u segmentu kola za golf i u rošulama i u lakim dostavnim vozilima...Sad če oni da prave 4C, 2C, WC...Propade fora koju je 8C donela. OK je da ima neki mali gradski auto kao što je Mitke...nešto za devojčice...neki Mitke cabrio, šta ja znam, mene to ne zanima, ja hoću normalan trovolumenski auto u kojem ćeš uživati dok voziš. Neću da moj auto leti, da sam zatvara vrata (hvala, imam ruke, obe)...neću da zuji i da razvlači testo za picu...Hoću da škripi...da urliče, da je živ...Ja hoću PRAVU Alfu, pa neka troši koliko troši, neka i nije najbrža i najsnažnija, ali, neka bude kao nekad, auto za one koji imaju stila, koji ne dozvoljavaju da im drugi govore šta je dobro a šta loše. Neka imaju oni i modele za ''usual and other people'' ali, moraju da imaju uvek neki GT ili GTA model za ljude kojima se j...e što je benzin skup jer je melanholija skuplja!! Ne mogu da shvatim da oni naprave GT ili Breru i onda stave dizel u njih!!! Alo bwe, pa da li to ikome ima smisla? Brera je unakaženi 159 ali, OK, takva je kakva je, nije neki sportski automobil, ali, nije ni audi tetejac pa mu to ne smeta da se prodaje kao auto koji nema smisla, nema praktičnosti ali odražava neki stav vlasnika (
  ukoliko se utopi u svetske trendove (Giulietta = Bravo = Astra = Golf = 308 =propast) . Ne budimo nerealni iliti budimo realni, Alfe su skupe (i kao nov automobil, a i kasnije, za održavanje) i nisu za svakoga, ni u pogledu kupovine ni u pogledu vožnje. Ali, ni ne treba da budu za svakoga, baš je zato i volim. Uvek su bile drugačije. To ih jedino i može održati. Kinezi će vrlo brzo napraviti auto koji troši litar vode godišnje, ima 1000 konja i svu moguću opremu a dobija se za 1 rsd/kg ili uz kupljenih 10 pari patika veličine 44. Ali neće imati dušu kao ni bmw ili vw. Priznajem performanse, priznajem i ekonomičnost, sve to je lepo, ali, ja to ne tražim kod MOG automobila. Ne trebaju tu neke velike milijarde, samo treba hrabrost da se istraje u filozofiji zbog koje svi mi volimo baš Alfu. Razvoj 159, Brere, Spidera, Giuliette i MiTo je mogao da pokrije razvoj jednog modela ali pravog (ne mislim tu samo na 8C). Ne mora Alfa da bude prisutna i u segmentu kola za golf i u rošulama i u lakim dostavnim vozilima...Sad če oni da prave 4C, 2C, WC...Propade fora koju je 8C donela. OK je da ima neki mali gradski auto kao što je Mitke...nešto za devojčice...neki Mitke cabrio, šta ja znam, mene to ne zanima, ja hoću normalan trovolumenski auto u kojem ćeš uživati dok voziš. Neću da moj auto leti, da sam zatvara vrata (hvala, imam ruke, obe)...neću da zuji i da razvlači testo za picu...Hoću da škripi...da urliče, da je živ...Ja hoću PRAVU Alfu, pa neka troši koliko troši, neka i nije najbrža i najsnažnija, ali, neka bude kao nekad, auto za one koji imaju stila, koji ne dozvoljavaju da im drugi govore šta je dobro a šta loše. Neka imaju oni i modele za ''usual and other people'' ali, moraju da imaju uvek neki GT ili GTA model za ljude kojima se j...e što je benzin skup jer je melanholija skuplja!! Ne mogu da shvatim da oni naprave GT ili Breru i onda stave dizel u njih!!! Alo bwe, pa da li to ikome ima smisla? Brera je unakaženi 159 ali, OK, takva je kakva je, nije neki sportski automobil, ali, nije ni audi tetejac pa mu to ne smeta da se prodaje kao auto koji nema smisla, nema praktičnosti ali odražava neki stav vlasnika (  ). Pa šta ako postoji R8 dizel (
 ). Pa šta ako postoji R8 dizel (   )? Moramo li i u tome da sledimo trendove? Pa šta ako je pobedio u LeMans-u?! Mali švaba će biti dvostruki šampion u F1 ali ga niko neće pamtiti kao nekog ko je nešto posebno napravio, biće samo statistika, kao i još neki Hamiltoni...badmintoni....širim temu bez veze....
  )? Moramo li i u tome da sledimo trendove? Pa šta ako je pobedio u LeMans-u?! Mali švaba će biti dvostruki šampion u F1 ali ga niko neće pamtiti kao nekog ko je nešto posebno napravio, biće samo statistika, kao i još neki Hamiltoni...badmintoni....širim temu bez veze....  
  je cela ta filozofija sa taksama, isto tuku po nama koji volemo 2.5 V6 i nekim krimosima koji imaju S, ML, SL, CL...CSLMLG 500/600... šta li već ) a plakala je da je uzmem....sad ja plačem
  je cela ta filozofija sa taksama, isto tuku po nama koji volemo 2.5 V6 i nekim krimosima koji imaju S, ML, SL, CL...CSLMLG 500/600... šta li već ) a plakala je da je uzmem....sad ja plačem   Nek' tuku bre sa taksama koliko hoće
 Nek' tuku bre sa taksama koliko hoće   , jednom se živi
 , jednom se živi   . Još kad bi ovi indijanci ukinuli tu (toliku) taksu, kao što se priča, pa za neke pristojne novce našao možda i neki GTA...
 . Još kad bi ovi indijanci ukinuli tu (toliku) taksu, kao što se priča, pa za neke pristojne novce našao možda i neki GTA...   

Pa dobro bwe, jes' ti jeo bunike ili su ti gaće tesne kad se tako obruši na nas? Ako nisi uspeo da nas razumeš možeš lepo da nas pitaš
  Pa dobro bwe, jes' ti jeo bunike ili su ti gaće tesne kad se tako obruši na nas? Ako nisi uspeo da nas razumeš možeš lepo da nas pitaš   Naravno da mi na ovom forumu ništa ne možemo da rešimo i da sergio nas neće konsultovati ako bude razmišljao do petka na temu zatvaranja Alfe, ali, nisam nigde pročitao da je nama zabranjeno da o tome imamo svoj stav..pa bio on, generalno ili sa nečijeg stanovišta, nerealan i pogrešan. Ja volim filozofiju koju je Alfa gurala ceo svoj vek i ne sviđa mi se što sergio sad pumpa delove iz Fiata u Alfu jer je tako jeftinija proizvodnja. Možda se tebi to čini kao nevažno, ali, meni to smeta. Sve kompanije koje su nastupile sa tog stanovišta su u problemima (seat u vw-u, rover u bmw-u itd itd) ja samo tvrdim da Alfa nema potrebu da prati sve trendove  i troši i tako mala sredstva na razvoj vozila u svim segmentima gde je prisutan vw, jer, što bi mi morali da imamo i Giuliettu i Mito?! Dovoljan je jedan manji auto. Što bi morali da imamo i 156 i 166 ( 159 i šta će već doći) jer bi bolje bilo da imamo samo jedan koji će biti negde između ta dva pa će pokriti i jedno i drugo. Ljudi su polupali lončiće i mi smo besni što sergio svaljuje krivicu na Alfu kao, neprofitabilna je, a ovamo vuče nerezonske poteze i ulaže previše novca u rizične projekte kao što je Lancia Thesis koja je bez sumnje dobar auto sa stanovišta mehanike i kvaliteta, ali, dizajn je previše...drugačiji, da budem što blaži, da bi postigla neku prodaju. E, sad, možemo biti ozbiljni, i pričati o tome, možemo se zezati, kao što sam ja i još nekolicina sa mnom uradili, a možemo se iznervirati, kao što si ti uradio. Da, ne pitah te, što si bwe tako nervozan
  Naravno da mi na ovom forumu ništa ne možemo da rešimo i da sergio nas neće konsultovati ako bude razmišljao do petka na temu zatvaranja Alfe, ali, nisam nigde pročitao da je nama zabranjeno da o tome imamo svoj stav..pa bio on, generalno ili sa nečijeg stanovišta, nerealan i pogrešan. Ja volim filozofiju koju je Alfa gurala ceo svoj vek i ne sviđa mi se što sergio sad pumpa delove iz Fiata u Alfu jer je tako jeftinija proizvodnja. Možda se tebi to čini kao nevažno, ali, meni to smeta. Sve kompanije koje su nastupile sa tog stanovišta su u problemima (seat u vw-u, rover u bmw-u itd itd) ja samo tvrdim da Alfa nema potrebu da prati sve trendove  i troši i tako mala sredstva na razvoj vozila u svim segmentima gde je prisutan vw, jer, što bi mi morali da imamo i Giuliettu i Mito?! Dovoljan je jedan manji auto. Što bi morali da imamo i 156 i 166 ( 159 i šta će već doći) jer bi bolje bilo da imamo samo jedan koji će biti negde između ta dva pa će pokriti i jedno i drugo. Ljudi su polupali lončiće i mi smo besni što sergio svaljuje krivicu na Alfu kao, neprofitabilna je, a ovamo vuče nerezonske poteze i ulaže previše novca u rizične projekte kao što je Lancia Thesis koja je bez sumnje dobar auto sa stanovišta mehanike i kvaliteta, ali, dizajn je previše...drugačiji, da budem što blaži, da bi postigla neku prodaju. E, sad, možemo biti ozbiljni, i pričati o tome, možemo se zezati, kao što sam ja i još nekolicina sa mnom uradili, a možemo se iznervirati, kao što si ti uradio. Da, ne pitah te, što si bwe tako nervozan   ?
 ?    

pogotovo volim ove poduže postove
  pogotovo volim ove poduže postove   , ali sve sto cujem je:"Imam tlinest godina i malo mi se pi-pi, a mozda mi se i ka-ka, gde mi je mamaaaaaa..."
  , ali sve sto cujem je:"Imam tlinest godina i malo mi se pi-pi, a mozda mi se i ka-ka, gde mi je mamaaaaaa..."   

), sa moje tacke gledista obojica ste potpuno u pravu...
 ), sa moje tacke gledista obojica ste potpuno u pravu...

Sigurno si se razočarao kad si sa ozbiljnim izrazom lica kliknuo na temu pa našao nas kako kujemo zavere, a?
   Sigurno si se razočarao kad si sa ozbiljnim izrazom lica kliknuo na temu pa našao nas kako kujemo zavere, a?