W kupuje Alfa Romeo

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
jugi156
Garaža: 156 2.0 TS 2002
Pridružio se: Sre Apr 27, 2011 6:19 pm

Re: W kupuje Alfa Romeo

Uto Maj 24, 2011 8:59 pm

znam za ovu pricu od pre par godina...prvo je 156 bila poslednja Alfina sansa...pa su je naterali da napravi 159, koja je veca i skuplja, ali ne i bolja Alfa od 156. Alfa 156 GTA sa Busso V6 motorom je pravi odraz onoga sto Alfa Romeo treba da pruzi svojim kupcima. Ne treba nam opelov 2.2 benzinac kad imamo svoje TS motore. koga je briga sta drugi misle o odrzavanju motora sa 8 svecica, ako im to smeta, neka ih vozi neki pametni auto, ja cu uvek izabrati da vozim Alfu umesto da budem vozen. Ne treba mi toboznja pouzdanost VW-a kada znam da je moj kum bacio kucu i imanje na golf 4, pa je kupio golf 5 jer je mislio da je 4 losa serija i sada vozi mazdu 3 pa opet nije srecan. neki ljudi nikada ne nauce. jedini auto koji mu je nabacio osmeh na lice je bila moja 156 kada je provozao samo jedno vece po gradu. to nece moci da nam donese niko. propao je Packard, nestao je Bugatti onakav kakvim su ga voleli, i mi cemo nestati bude li nas vodio hans ili john. mislim da je sergiao upravo taj john hans. verovatno mu je zenu ili cerku pokupio neko u Alfi hahaha hahaha hahaha
156 2.0 TS 16V
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Uto Maj 24, 2011 9:48 pm

jugi156 napisao:znam za ovu pricu od pre par godina...prvo je 156 bila poslednja Alfina sansa...pa su je naterali da napravi 159, koja je veca i skuplja, ali ne i bolja Alfa od 156. Alfa 156 GTA sa Busso V6 motorom je pravi odraz onoga sto Alfa Romeo treba da pruzi svojim kupcima. Ne treba nam opelov 2.2 benzinac kad imamo svoje TS motore. koga je briga sta drugi misle o odrzavanju motora sa 8 svecica, ako im to smeta, neka ih vozi neki pametni auto, ja cu uvek izabrati da vozim Alfu umesto da budem vozen. Ne treba mi toboznja pouzdanost VW-a kada znam da je moj kum bacio kucu i imanje na golf 4, pa je kupio golf 5 jer je mislio da je 4 losa serija i sada vozi mazdu 3 pa opet nije srecan. neki ljudi nikada ne nauce. jedini auto koji mu je nabacio osmeh na lice je bila moja 156 kada je provozao samo jedno vece po gradu. to nece moci da nam donese niko. propao je Packard, nestao je Bugatti onakav kakvim su ga voleli, i mi cemo nestati bude li nas vodio hans ili john. mislim da je sergiao upravo taj john hans. verovatno mu je zenu ili cerku pokupio neko u Alfi hahaha hahaha hahaha
Sto bi rekli, evo jedan lajk od mene :) :quadrifoglio
Korisnikov avatar
HEMI 426
Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:59 pm

Sre Jun 01, 2011 4:16 pm

Slika
Korisnikov avatar
Tomic
Garaža: Audi TT
Pridružio se: Uto Feb 22, 2011 10:37 am

Čet Jun 02, 2011 8:01 am

"Alfa's 8C Competizione is offered in the U.S. in tiny numbers"

A sta oni hoce, da su sve otisle za Ameriku :fight_twak:
mod edit: ARCS forum nije mesto za iskazivanje rasnih podela, videti pravilnik!
Ponekad volim da sedim u ćošku svoje sobe i da se pretvaram da sam šargarepa.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Jun 02, 2011 10:30 am

hahaha

Super je ovaj timeline! Po svemu sudeci, bolje je da vise ne daju saopstenja novinarima...
Korisnikov avatar
jugi156

Sub Jun 04, 2011 5:15 pm

pfff, zaključak može da se izvede vrlo jednostavno. Ne verujem da će Alfa opstati kao individualni proizvođač i iskreno mi je žao zbog toga. 156 je bio bljesak, ali oni nisu prepoznali poslednju šansu da se spasu i nakon toga je sve otišlo, zajedno sa Walterom da Sylvom, u neke druge krajeve. 159 je već neuspela varijacija na temu i nema ništa autentično. Ne treba se takmičiti sa audijem ili bmwom i vwom...to su budalaštine. Alfa odavno već nije najbrža ili najsnažnija, ali, nije samo brzina i snaga u pitanju. Po meni, mnogo više treba dati pažnje osećaju vožnje, a ne performansama. Mislim, čak šta više, ubeđen sam da trenutno rukovodstvo Fiata nema viziju za Alfu i da bi bolje bilo da nas otkupe braća kinezi ili neko ko će imati keš za razvoj ali nam neće soliti pamet kako se prave kola, jer, Alfa je pravila superautomobile dok je vw još proizvodio bubnjare, a Fiat je isporučivao delove za delove od aviona. Ne treba nam neko takav da nam kaže kako se proizvode automobili. Propast iz '80 godina se ne sme ponoviti, ali, ovo je drugačija opasnost, po meni možda i veća. Gubitak identiteta. Motor za sportske automobile u Alfi...Viperov V10? Pa šta je to loše u ovom V8 iz 8C? Početna benzinska motorizacija u 159 opelov 2.2 koji ni kod njih ne radi kako treba? Pa, mislim...ne treba mnogo razmišljati da se vidi kuda to ide. U propast!! Džaba lep dizajn kada nema srca na kojem oni toliko insistiraju u reklamama. Voziš Alfu 1.4 turbo sa 200 konja a imaš osećaj da si u toyoti 1.2 od 70 konja i trošiš kao da imaš chevy V8 5.7!! Pa tu nema budućnosti. Ako neko hoće da ima auto sa 200 BHP, daj mu V6 Busso, kao što Bog zapoveda, nemoj mi praviti trocilindrični motor od 800 ccm koji ima 200 konja!!!! Hoću da ih čujem sve i jednog kad dam gas, a ne da mi zviždi turbo kao da vozim mašinu za veš!!!!! UA bre, ua!!! Ja sam za secesiju od Fiata i ja sam za Waltera da Sylva za predsednika Alfe!!!

ps
svako ko je provozao 156 GTA bez osmeha na licu je robot, potpisujem o'ma!! taj nema srce ni dušu ako ga to nije dotaklo!! ja sam je probao pre 2 godine i još se smejem :D
156 2.0 TS 16V
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sub Jun 04, 2011 5:57 pm

Manje vise sve sto si rekao bih potpisao, ali jednu stvar treba uzeti u obzir - sve i da Alfi cvetaju ruze i da imaju neki novi genijalni atmosferski motor sa kubikazom to bi krenuli da ukidaju. I drugi to nazalost rade. Mercedes izbacuje svoj fantasticni 6.2 motor u uvodi neki 5.5 biturbo, BMW polako izbacuje svoje legendarne redne atmo sestake, itd, itd...to ce svi da urade...i Ferrari planira nesto slicno. BMW, Honda i jos par njih koji su se kleli u atmosferske motore moraju da popustaju.
Ti novi motorcici imaju svojih prednosti i one se manje vise znaju, jedino sto imaju i mana, ali to se sada svesno precutkuje iz marketinskih razloga. Gde sada pricati koliko su to osetljive, komplikovane i kratkotrajne masine...treba ljudima ispirati mozak kako sve sto je bilo do pre neki dan dobro od sada je lose.
Cela automobilska industrija dozivljava sumrak, tako da ce prica o dobrim autmobilima u buducnosti uglavnom zvucati kao nostalgicna prica iz prosloti jer buducnost nece imati bog zna sta da nam ponudi. Samo ce neki bezobrazno bogati ljudi moci sebi da priuste mocne masine sa dusom.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
HEMI 426
Garaža: Ford Focus 2.0 Ghia
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:59 pm

Sub Jun 04, 2011 6:15 pm

Ok, koja su onda najrealnija predvidjanja Alfine buducnosti?
Da li ce nastaviti da pravi lepe automobile bez prepoznatljive Alfine duse i motora koji bi mogli da prate image? I da li ce to biti dovoljno da ih odrzi na trzistu? Da li ce ih neko preuzeti i spucati silne milijarde da je vrati na pravi put, sto podrazumeva potpun make over tehnike, dizajna, ponude i filozofije? Da li ce je Fiat ugasiti?

Fiat povecava udeo u Chrysleru koji je ponovo profitabilan i vraca deo para US vladi. Sa jedne strane je to dobar potez jer se ulaze u profitabilnu kompaniju a sa druge los jer se sklanja akcenat sa Alfe,Lance i samog Fiata. Ok, Lanca je odavno na samrti, nikom ne zna kako je uspela da prozivi i ovoliko dugo obzirom na to kako se slabo prodaje i to svega na desetak svetskih trzista.
Korisnikov avatar
jugi156

Sub Jun 04, 2011 9:19 pm

Hm, realan potez za Fiat...nas oni ne zanimaju. Nisu se pokazali dobri domaćini.
Najrealnija predviđanja su da će izgubiti i ovo malo obožavalaca i sledbenika :arflag ukoliko se utopi u svetske trendove (Giulietta = Bravo = Astra = Golf = 308 =propast) . Ne budimo nerealni iliti budimo realni, Alfe su skupe (i kao nov automobil, a i kasnije, za održavanje) i nisu za svakoga, ni u pogledu kupovine ni u pogledu vožnje. Ali, ni ne treba da budu za svakoga, baš je zato i volim. Uvek su bile drugačije. To ih jedino i može održati. Kinezi će vrlo brzo napraviti auto koji troši litar vode godišnje, ima 1000 konja i svu moguću opremu a dobija se za 1 rsd/kg ili uz kupljenih 10 pari patika veličine 44. Ali neće imati dušu kao ni bmw ili vw. Priznajem performanse, priznajem i ekonomičnost, sve to je lepo, ali, ja to ne tražim kod MOG automobila. Ne trebaju tu neke velike milijarde, samo treba hrabrost da se istraje u filozofiji zbog koje svi mi volimo baš Alfu. Razvoj 159, Brere, Spidera, Giuliette i MiTo je mogao da pokrije razvoj jednog modela ali pravog (ne mislim tu samo na 8C). Ne mora Alfa da bude prisutna i u segmentu kola za golf i u rošulama i u lakim dostavnim vozilima...Sad če oni da prave 4C, 2C, WC...Propade fora koju je 8C donela. OK je da ima neki mali gradski auto kao što je Mitke...nešto za devojčice...neki Mitke cabrio, šta ja znam, mene to ne zanima, ja hoću normalan trovolumenski auto u kojem ćeš uživati dok voziš. Neću da moj auto leti, da sam zatvara vrata (hvala, imam ruke, obe)...neću da zuji i da razvlači testo za picu...Hoću da škripi...da urliče, da je živ...Ja hoću PRAVU Alfu, pa neka troši koliko troši, neka i nije najbrža i najsnažnija, ali, neka bude kao nekad, auto za one koji imaju stila, koji ne dozvoljavaju da im drugi govore šta je dobro a šta loše. Neka imaju oni i modele za ''usual and other people'' ali, moraju da imaju uvek neki GT ili GTA model za ljude kojima se j...e što je benzin skup jer je melanholija skuplja!! Ne mogu da shvatim da oni naprave GT ili Breru i onda stave dizel u njih!!! Alo bwe, pa da li to ikome ima smisla? Brera je unakaženi 159 ali, OK, takva je kakva je, nije neki sportski automobil, ali, nije ni audi tetejac pa mu to ne smeta da se prodaje kao auto koji nema smisla, nema praktičnosti ali odražava neki stav vlasnika ( :blink: ). Pa šta ako postoji R8 dizel ( :glare: )? Moramo li i u tome da sledimo trendove? Pa šta ako je pobedio u LeMans-u?! Mali švaba će biti dvostruki šampion u F1 ali ga niko neće pamtiti kao nekog ko je nešto posebno napravio, biće samo statistika, kao i još neki Hamiltoni...badmintoni....širim temu bez veze.... hahaha
Pa šta ako su dizeli snažni kao i benzinci ali manje troše? Pa šta?! Pa šta ako moja Alfa troši 12 u gradu...ili 13...ili 15...makar mi nije čađav branik kod auspuha kao čunak bakinog smederevca i auto mi ne zvuči kao pokvareni agregat za struju. Svaka čast svima, ali, neki modeli NE SMEJU da imaju dizel opciju. Zamislite samo 8C 6.0 V12 dizel twinturbo sa 1000 konja i jednom budalom koji će ga kupiti! Pa sve što su uradili tim modelom bi palo u vodu. Kao što već navedoh u jednom od postova, moj kum je imao, između ostalog, u novije vreme, golfa 4, pa golfa 5, sad je uzeo Mazdu 6, novi model (valjda, oni izbacuju modele sa svakim kalendarom) i nije čovek bwe zadovoljan ni sa čim. Putuje mnogo i često i dosadi mu vožnja pa mora da stane da se odmori. Neće da kupi polovan auto, a jedino mu 156 leži. Vodio sam ga da proba 159 u Delti, kaže da mu je to...nezgrapno, probao je bmw 3, setio se detinjstva kada ga je deda vozio u konjskoj zapregi...malo malo pa mi traži auto za đir po gradu, da ga mine želja. I uvek dođe nasmejan.
Honda nam je maznula fazon sa ova dva poslednja modela Accord i zgrnuše grdne milione na tome...a mi? Vrtimo se u mestu kao prdež u gaćama i ne znamo šta sad!! To mora da prestane, da se donese jasna strategija šta Alfa treba da bude u budućnosti. Ovako će nas sergio sigurno ugasiti. Lancia ode u zaborav, prodavaće Chrysler-ove C 200 totke i C 300 totke sa Lancia oznakom u Evropi. To je kao da oreš njivu sa Bugatti-jem. Može to, ali izeš pos'o!! Predlažem da škartiramo sergia jer jedino Walter brani Alfu. Čovek ima viziju kako treba da izgleda pravi auto, a motore bre znamo i sami da pravimo. Neće valjda hans da me uči kako se pravi motor?!

Digresija na temu, ja opasno razmišljam da se ponovo dam u potragu za 156 2.5 V6 negde preko...Nisam kupio jednu prelepo očuvanu crvenu francuskinju 2002 sa žutim kožnim sedištima pošle godine zbog te j...e takse na luksuz ( :kadr je cela ta filozofija sa taksama, isto tuku po nama koji volemo 2.5 V6 i nekim krimosima koji imaju S, ML, SL, CL...CSLMLG 500/600... šta li već ) a plakala je da je uzmem....sad ja plačem :cry: Nek' tuku bre sa taksama koliko hoće :fight_twak: , jednom se živi :yahoo: . Još kad bi ovi indijanci ukinuli tu (toliku) taksu, kao što se priča, pa za neke pristojne novce našao možda i neki GTA... :love: :drift :grin: :drift :yahoo:
Do tada, ja i moje plavuše :love: :cool:
Slika

ps
ostale plavuše kropovane pošto plaču od ljubomore hahaha
156 2.0 TS 16V
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Sub Jun 04, 2011 9:49 pm

Jugi care hahaha :thumbsup:
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Ned Jun 05, 2011 10:19 am

Odavno se nisam ovako ismejao :rotfl:
:drink
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Ned Jun 05, 2011 10:29 pm

Svaka cast za tekst i za razmisljanje :hello:
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Pon Jun 06, 2011 7:59 am

:medal: :podrzava :medal:
Spacemaster
Garaža: Alfa Romeo 147 Selespeed 2.0 - 150KS (2006 god.)
Pridružio se: Sre Nov 10, 2010 10:12 am

Pon Jun 06, 2011 9:37 am

Nije mi jasno zašto koristite ovaj smajli iznad, malo mi uvredljivo reći da si sa ljudima koju su glupi :)
Bogdan156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.4 JTD M-jet
Pridružio se: Sub Jun 13, 2009 9:18 am

Pon Jun 06, 2011 10:19 am

Smiley oznacava podrzavanje, mada jeste nejasno dok se ne procita opis. :)
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Pon Jun 06, 2011 10:50 am

To je fora koja je skinuta sa T-shirt majica, a po forumima se upotrebljava za slaganje sa postom iznad.

Na majicama postoji i slika sa strelicom prema dole... :grin:
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Pon Jun 06, 2011 11:56 am

Svima vam fali realnosti i to mnogo...
Lupate se u grudi, Alfa ovo, Alfa ono, Busso, Dusa, Srce, trt-mrt, kao da vas neko pita nesto, ili neku tamo iskrenu dusu iz fabrike ko jos uvek veruje, ako takav postoji.
Niko ne gleda situaciju u globalu, sta je potrebno danasnjoj civilizaciji i ovom siustemu, kako politickom, tako i ekonomskom i vrednosnom-globalno.

Sve me podseca na onu poznatu: "Dosta sa zatvaranjem fabrika i politikom otpustanja radika!" :lol:
Ljudi i dalje veruju da im neko namece sve to, ne shvataju da je situacija takva i da ako nema za necim potrebe, nece to nesto ni postojati. :banghead:
Mos' misliti, EI Nis pravi televizore... O Boze...
Tako i vi, kakva bre Alfa i srce i dusa, svi pljujete po Fiat-u sa jedne strane zbog Opel 2.2 i milion drugih stvari, a ovamo emocija, osecaji i slicne budalastine.
Placebo!
Oko vidi sta zeli da vidi. Isto kao sto VW-ovci vide jeftino odrzavanje, savrsen kvalitet, volan debljine 5 cm, ili vrata od 400 kila kad ih zatvore, a pre neki dan odem da uporedim za kuma delove za G4 i 147, ma nije nego!
Klepanje po usima! :fight_twak:
Trip tripuje moj jaran... Na sve strane!

Kao kad Djokovic gubi, a komentator na RTS2 kaze:"Bas je namucio Federera!" Ha! :lol:
Klasicno $rbovanje, malo mi se riga od te nerealnosti i ne-svesti... :kadr

Sad ce biti savrseno ako dodje neko da kaze kako ja nisam patriota, kako sam izdajnik roda svoga i nisam pravi Alfista, to bi se potpuno uklopilo u ovu pricu... :doh:

Nista licno bilo kome i bez ljutnje, ali malo mi se 'ere od nerealnih prica svuda unaokolo i o svemu i svacemu...
Korisnikov avatar
jugi156

Pon Jun 06, 2011 7:14 pm

Evo ga još jedan :doh: Pa dobro bwe, jes' ti jeo bunike ili su ti gaće tesne kad se tako obruši na nas? Ako nisi uspeo da nas razumeš možeš lepo da nas pitaš :fight_twak: Naravno da mi na ovom forumu ništa ne možemo da rešimo i da sergio nas neće konsultovati ako bude razmišljao do petka na temu zatvaranja Alfe, ali, nisam nigde pročitao da je nama zabranjeno da o tome imamo svoj stav..pa bio on, generalno ili sa nečijeg stanovišta, nerealan i pogrešan. Ja volim filozofiju koju je Alfa gurala ceo svoj vek i ne sviđa mi se što sergio sad pumpa delove iz Fiata u Alfu jer je tako jeftinija proizvodnja. Možda se tebi to čini kao nevažno, ali, meni to smeta. Sve kompanije koje su nastupile sa tog stanovišta su u problemima (seat u vw-u, rover u bmw-u itd itd) ja samo tvrdim da Alfa nema potrebu da prati sve trendove i troši i tako mala sredstva na razvoj vozila u svim segmentima gde je prisutan vw, jer, što bi mi morali da imamo i Giuliettu i Mito?! Dovoljan je jedan manji auto. Što bi morali da imamo i 156 i 166 ( 159 i šta će već doći) jer bi bolje bilo da imamo samo jedan koji će biti negde između ta dva pa će pokriti i jedno i drugo. Ljudi su polupali lončiće i mi smo besni što sergio svaljuje krivicu na Alfu kao, neprofitabilna je, a ovamo vuče nerezonske poteze i ulaže previše novca u rizične projekte kao što je Lancia Thesis koja je bez sumnje dobar auto sa stanovišta mehanike i kvaliteta, ali, dizajn je previše...drugačiji, da budem što blaži, da bi postigla neku prodaju. E, sad, možemo biti ozbiljni, i pričati o tome, možemo se zezati, kao što sam ja i još nekolicina sa mnom uradili, a možemo se iznervirati, kao što si ti uradio. Da, ne pitah te, što si bwe tako nervozan :banghead: ? :P :P :rotfl: hahaha
Nego, nisi nam rekao, šta je to potrebno ovom sistemu, globalno vrednosnom? Čisto sumnjam da bi Alfa tu mogla da odigra neku ulogu, ali, da čujemo šta ti imaš da kažeš. Možda ćemo se složiti sa sobom. Ovako, ti si ko slovenci pred raspad SFRJ, ja nemam vsojih predlogou, ale sam pak protu svih ostalijeh.
Priključi nam se čoveče, da otkupimo Alfu od sergia ( samo povećamo članarinu na 2000 i nebo je granica) pa da vidiš onda kad procveta posrnula legenda. A? Šta kažeš? Svi za jednog, jedan u Kazablanku :scratch:
156 2.0 TS 16V
Korisnikov avatar
alessandro
Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Pridružio se: Pet Dec 05, 2008 12:08 pm

Pon Jun 06, 2011 7:45 pm

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

Momci, svaka vam dala, odavno se nisam ovako nasmijao hahaha hahaha hahaha
Everything should be made as simple as possible but not simpler.
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Pon Jun 06, 2011 8:02 pm

Konačno prava diskusija... :D pogotovo volim ove poduže postove :thumbsup: ajmo replika...
Korisnikov avatar
alfaholic

Pon Jun 06, 2011 8:30 pm

@jugi156

Ma nisam ljut, ne benavi :good: , ali sve sto cujem je:"Imam tlinest godina i malo mi se pi-pi, a mozda mi se i ka-ka, gde mi je mamaaaaaa..." ;)
I opet cu ti reci, sve je to gomila nerealnih, dokonih izjava i ne podrzavam uopste.

E sad, mozes ti meni opet reci sta se ja koji moj bunim, pa svako ima pravo da kaze sta misli, realno i nerealno-slazem se, ne osporavam, samo sam sa ozbiljnim izrazom lica kliknuo za ulaz u ovu temu, pa ozbiljno i pisem, nije bas da sam toliki namcor. :hello:

Opet, mozes mi reci da sam 'eronja pa kao nesto pametujem, ali vidi, da sad pricamo o sistemu ovom i onom i sta ja mislim da bi trebalo, daleko bi dogurali, drzacu se sustine o kojoj pisem u ovoj temi vec petnaesti put:

Ovaj svet se zasniva na ponudi i potraznji i to svaki glupan, pa i ja razumem. Da li to tako treba, ili ne-duga i druga prica, ali evo da probam u par recenica da pojasnim koliko mi je besmisleno sve ovo prethodno pisanije...

Po svemu do sada napisanom, Alfa bi trebala biti:

Sa performansama kao 1960. godine i svojim motorima i platformama.
Sa kvalitetom izrade kao 1920. godine i to po mogucstvu bolja nego Japanci i Nemci.
Da prodaje dovoljno kako bi bila isplativa i u najbolju ruku nezavisni proizvodjac.
Da ne proizvodi previse komercijalna vozila (komercijalno-isplativo) kako bi bila i dalje jedinstvena.
I da uz to ne kosta previse, kako bi se mogla kupiti nova i jos lakse kao polovna.

Hmmm, sta ovde ne stima... :scratch:

Da ne budem pogresno shvacen, nisam ja protivan svega ovoga, ali i malo dete zna da je to paradox, skoro pa nemoguce. mozda sredinom proslog veka da, ali danas kad se svako zrnce individualnosti ubija i stavlja pred nisan, kad se kao resavaju problemi zastite okoline, kada se sanira skoro sigurna propast kapitalizma i danasnje filozovije proizvodnje, svakako da je gotovo nemoguce to postici.

Da budem jos jasniji u onomse sto pricam, konkretno, pa i Kinezi kad bi dali pare oni bi mnogo ocekivali za uzvrat, ne moze se pumpati u Alfu stalno i da ona bude gubitnik, samo da bi Alfisti bili adovoljni jer se jednom u par hiljada vozila vidi Alfa da prodje, skoro pa ko Ferarri.

Ovo je ozbiljna tema, ja je bar tako shvatam, ako pises da ubijes vreme, kazi odmah da ne piskaramo ovde kao skolarci. :)
Ipak, tema je jasna, da li bi VW ubio i ovo malo Alfe sto je ostalo, ili bi prica bila suprotna-ostaje da se vidi, ili da se zamislja.
licno, Fiat je Alfi ostavio samo natpis Made In Italy, nista drugo.
Da me shvatis bolje, meni je i to dovoljno, ali pokusavam gledati realno na stvari...

Aj uzdravlje...
Poslednja izmena od alfaholic u Pon Jun 06, 2011 8:36 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Pon Jun 06, 2011 8:35 pm

Hm, ono sto je najgore (ili najbolje :D ), sa moje tacke gledista obojica ste potpuno u pravu...
Globalizam ne ubija samo Alfu nego i mnogo vece proizvodjace. :banghead:
I vec je bilo reci o tome na forumu u okviru ove i nekih srodnijih tema...
Korisnikov avatar
jugi156

Pon Jun 06, 2011 9:25 pm

@ Alfaholic
Izvini bio sam da pipi pa me proteralo usput od ove tmurne zbilje hahaha hahaha Sigurno si se razočarao kad si sa ozbiljnim izrazom lica kliknuo na temu pa našao nas kako kujemo zavere, a? :beerchug:
Vidi, stvar je vrlo jednostavna, ako pričamo ozbiljno. Nikome ne treba Alfa Romeo ovakav kakav jeste danas, to je suština mog izlaganja, ako nisi uhvatio nit između svega ostalog što sam nabacao. Moderni Alfa Romeo nema ni performanse u odnosu na ostale automobile, koje su ga nekad krasile, nema ni kvalitet u odnosu na ostale automobile, koji je nekada imao...bla bla...sve je to realnost. Znači, poenta je, da li ti misliš da vw treba da kupi Alfu i šta bi on mogao da joj donese a šta da odnese? Razumeš? Ja sam se malo našalio, ali, suštinu smo svi skapirali. Alfa je amblem koji nestaje, kao Packard ili stari Bugatti, ne ovaj reinkarnirani frankenštajn.... 8C Competizione je samo poslednji krik lava pred smrt, to nam je svima jasno, ali, ne moramo biti tako tmurni i ozbiljni. A? Priznaj da si se i ti malo zabavio :yahoo:
156 2.0 TS 16V
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Jun 06, 2011 9:50 pm

ma...

menadzeri su usli svuda. pa i u Alfu. pametuju i prodaju maglu i obecavaju bolju prodaju i profit (sto je, jelte, najveci problem oko koga se i lome koplja oko prodaje ili ne-prodaje). a s druge strane, vecinom nemaju pojma sta je Alfa i "po cemu se bas ona sad kao nesto razlikuje od drugih automobilskih brendova"... i ne zanima ih.

e ti isti menadzeri prave pare, i nista ih drugo ne interesuje. i ako, kao firma koja ih angazuje i skupo placa, imamo srece, krenuce na bolje. u kom segmentu? isplativosti.

...

davno se vise ne nadamo pravim Alfama, iz Aresea, nema toga vise... nazalost.

i opet, Alfa i dalje dise. i piiiip kevu. i, kad procitam istorijske tekstove o trkanju o svom tom duhu, pa posle sednem u - 155 (koja je vecinom delova fijat), pogledam znak na MOMO volanu, ukljucim motor... to je to. Alfa... osetim strast kojom su je sklapali. osetim se ponosnim sto je imam i vozim. kao i sto sam osetio isto kod 75, kod Giuliette, ma svejedno bre ljudi - Alfa je Alfa. tacka. 8C ili 4C... ej, bre i dalje se cimaju. :)

nece nista bre da im fali ako ih uzme druga kompanija
Korisnikov avatar
alfaholic

Pon Jun 06, 2011 10:50 pm

@jugi156

Eto razumesmo se... ;)
Upravo to, kome treba ovako polovican brend sada...
Da ponovim, nije to ono sto ja osecam, ali kako rekoh gledam realno koliko mogu.

Lepo si pitanje postavio i u njemu je poenta ove price, da li ce eventualna kupovina od strane VW doneti dobro, ili lose.

Evo kako ja na to gledam:

-Platforma mora biti tudja, jer Alfa nikada vise nece biti samostalna, pa samim tim mora je dobijati od maticne kuce, koja god to bila. Prvi veliki problem!
-Motori isto kao platforma, pritom dodao bih da Alfa mora biti profitabilna, pa ce i maticna kuca darivati resurse u toj klasi, dakle to nece biti Ferrari, ili Bugatti u zavisnosti od toga ko je buduci vlasnik, vec je to Chrisler ? ili Audi - citaj VW. drugi veliki problem!
-Kvalitet neosporno mora ici gore, tako da ce svakako mnogo toga biti stavljeno u drugi plan, da li je to design, ili vozne osobine, mada ako se zeli uspeh mora se zadrzati ? (povratiti) i jedno i drugo.
-Na kraju, sve to mora biti isplativo i mora se prodavati minimum 500 000 vozila godisnje, tako da se postavlja pitanje koliko ce Alfa onda biti posebna i autenticna s obzirom na to da ce se prodavati u tolikim kolicinama.

Na kraju, kako god bilo, Alfa nece NIKADA imati svoj motor i platformu i UVEK ce biti popljuvana u bilo kakvom poredjenju sa Mercedes i BMW, pa i Audi sa kojima se treba porediti, ne slazem se da treba izmisljati toplu vodu pa nuditi sve sto drugi nemaju.
Vidimo to i sami, pored onih besmislenih kreacija od strane BMW, Mercedesa i VW, ne postoji nesto sto jos nije izmisljeno, koliko god besmisleno bilo.

Po svemu ovome, moje je misljenje da ce se Alfa uvek porediti sa svojim uspesnim - samostalnim godinama i to ce uvek biti jako lose, jer ono sto je cine motor, pa i platforma nikada nece biti samo i iskljucivo njeni, osim u slucaju da je kupe Kinezi, ili Indijci, sto je po meni malo verovatno, ali bi bilo najbolje.

Ako sam u skladu sa svim iskazanim nesto propustio, voleo bih da mi se ukaze, ali ovako nisam bas preterano pozitivan, nazalost...

Povratak na “Cafeteria da Romeo”