Slike i Utisci sa prvog skupa Alfista u 2008

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Pon Apr 21, 2008 12:25 pm

Da li postoji snimak pobednichkog kruga? Vozen je pre nego shto sam doshao pa nisam video uzivo...
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 12:27 pm

ja sam ostao bez polovine rucice menjaca hahaha, u zaru borbe, toliko o tome sta adrenalin uradi u tom trenutku, i dok sam se ja snasao... :( u principu cela staza moze da se odvoza u drugoj, samo na onom pravcu se salta u trecu i to jako kratko, govorim za moj menjac :lool:
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Pon Apr 21, 2008 12:30 pm

Ja sam na onoj poslednjoj krivini cak vratio u prvu jer masina jednostavno nema snage da povuce iz tako malih obrtaja...
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

R...

Pon Apr 21, 2008 12:31 pm

killaz napisao:Mozhe, ako zhelish to da radish u ekipi si. :lool:

Chisto za informaciju skup je organizovalo i izguralo ukupno 11 ljudi, a od toga su trojica radila samo na parkiranju vozila. Zamisli kako trebash predvideti parking da bi poredjao sve automobile po modelima, a da nema rupe izmedju njih...

Pazite, sve mozhe, ali javite se da radimo zajedno i bice josh bolje.
Eto pristajem da na sledecem skupu ja razvrstavam vozila...
Kazem svima da ostave kljuc u bravi i da vidis kakav cu red da napravim :lool:

Dogovoricemo se vec sve za sledeci skup...
Korisnikov avatar
Markoni147
Garaža: Ford Fiesta ST
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:22 pm

Pon Apr 21, 2008 12:36 pm

srdjan_p napisao:Ja sam na onoj poslednjoj krivini cak vratio u prvu jer masina jednostavno nema snage da povuce iz tako malih obrtaja...
Na zadnjoj krivini i mora da se vrati u prvu ako hoces da napravis bolje vreme, bolno ali jbg...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 12:39 pm

ja sam tu zadnju prosao sa drugom i proklizavao :oops:
srdjan_p

Pon Apr 21, 2008 12:40 pm

E da, sta sam zaboravio, kad smo stigli uparkirao sam se ko nikad u zivotu, ko je bio tu zna o cemu pricam, ko na filmu jbt :lool:
srdjan_p

Pon Apr 21, 2008 12:42 pm

ja sam tu zadnju prosao sa drugom i proklizavao
V6 jbg...iskreno malo me razocaralo tvoje vreme, moglo je to mnogo bolje...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 12:50 pm

ma nije vreme bilo bitno :) bilo je bitno da sam odvozao, i taj osecaj na stazi... uf, krv kljuca! da nisam par sekundi pokusavao da vratim rucicu, verujem da bi skinuo vreme makar za 2 sekunde... iskreno ja sam od mnogih masina ocekivao bolje vreme... od alexine, od playerove, od vorove....
u jednom trenutku, sam se se setio moje 145, uf kako sam pozeleo da je provozam... ipak snaga ne znaci puno ako je setap vesanja stock :(
srdjan_p

Pon Apr 21, 2008 12:54 pm

Skroz se slazem sa ovim sto si napisao :plavi_voli:
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Pon Apr 21, 2008 1:05 pm

Poshto nisam vozio konkretnu stazu, ne mogu dam konkretan komentar, ali generalno poshto takodje vozim 156 2.5 v6 u stock varijanti, mogu samo da se slozim sa Vexonom uz dodatna zapazanja stechena .jurcanjem. po Koshutnjaku - nos je jako tezak (V6 jbga) i vuche napoljle iz krivine do zla boga ako se udje malo brze nego shto treba, to u kombinaciji sa .civilnim. veshanjem nije uopshte idealno i trazi poprilichu veshtinu i samokontrolu... A prilichno je teshko povratiti ga jednom kada furne... Imao sam fino oranje na dnu Koshutnjaka u zadnjoj krivini :oops: a taman sam utripovao da sam novi Giovanardi :lool:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
Gruja
Garaža: Alfa Romeo 75 TS
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:40 pm

Pon Apr 21, 2008 1:08 pm

Da ne filozofiram puno, skup je bio VR'!!! :)

Otisao sam punog srca, narocito posle himne... :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 1:15 pm

evo vako, sto se staze tice, kao staklo je jerbo je pravljena za karing tako da tezak auto kao moj recimo + 4wd stalni ide preko nosa. ali, da smo imali vremena da obrnemo recimo 5 kruga za redom bilo bi drugacije i bolje bi drzalo kad se gume ugreju. secam se da je na honda skupu svaki krug bio sve brzi i brzi bas iz tog razloga. druga stvar je visk profil guma koje je vecina imala na svojim kolima. tacno se videlo koliko se guma uvija a neki su maltene do felne stizali. jos jedna mana je sto nema mesta za trecu tj ima ali se gubi na obrtajima jer auto jako sporo ide za III. sve u svemu, bice bolje i brze sledeci put, videcete. ;) ja nisam mnogo forsiao posto su mi diskovi kaput ali me cudi sto onaj iza mene nije pojeo stazu. neko rece nece da aka auto, a sto bi ga pa akao kad je auto pravljen za to... :?
JaMaL
Garaža: 75 TS
75 TB
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:04 pm

Pon Apr 21, 2008 1:18 pm

Pazi, sve je to stvar licnog izbora i stanja masine trenutno, nego setupa vesanja... i ostalog... kao sto je vec receno... boj ne bije...

veoma malo automobila koji su bili u OK stanju da kazem se vozilo blizu limita... a vecina uatomobila koja se vozila se vozila potpuno pogresnim tempom za ovu stazu... a da se ne lazemo vecina nas je prvi put usla na ovu stazu... mislim bar 95% ljudi su prvi put stali na nju kolima... Dakle nesto se i ne moze ocekivati od vremena...
U ovakvim stvarima iskustvo je sve... A i trenutno stanje kola... koliko sam primetio... od 6 75-ica koliko mislim da je bilo samo su 2 bile ok... da kazemo mehanicki... da vecina radi i ide po ulici... ali to nije to...

Zelim reci da samo 2 su imale dobre gume... menjaci ne znam kakvi su im svima bili, ja zbog sinhrona nisam smeo da spustam u prvu... aleksa i vor su se zajebavali i pokusavali da driftuju vishe nego da voze... :P ja i aleksin buraz smo imali zimske gume koje na ovoj vec klizavoj stazi znate sta znace... i tako... to su inace samo izgovori tako da necu da ulazim u to svi smo vozili koliko smo smeli i mogli...

mislim zelim samo reci da od tih... ~50 sec koliko traje krug nijedan ispravan auto ne moze da se sjebe ako zna da se vozi, tako da izgovori o cimanju kola itd. ne stoje... da je staza zeznuta jeste... da je bolja za fwd jeste... sto se sigurnosti tice u svakom slucaju... ja se ne slazem da ce fwd tu napraviti ikada bolje vreme od rwd-a iste tezine i snage...

Videli ste da u najbrzoj krivini dole levo vecina 75-ica ukljucijuci i mene su pustili gas...verujte tako je... bar T.S. moze to da prodje drugoj punim gasom, cak i trecom ~110-120... ali ja licno nisam smeo... jer u slucaju da izletim (pobegne zadnji kraj, okrenes se, sta god, zavrsicu u onoj zivoj ogradi) ubicu nekoga... jer su ljudi stajali preblizu na pravcu za tu brzinu... sto za fwd nije bio problem oni nemaju problem kod setanja dupeta na punom gasu ako ga ne pustaju... a primetio sam da 155 i 156 prave tu brzinu tamo...

Zelim reci da je taj 1 krug bio malo... i da za pravo odmeravanje snaga i vestine treba da uzmemo jedan dan da iznajmimo stazu ako je moguce kao ARCS i da probamo... dakle track day... 1 krug zagrevanja - 3 kruga iz stojeceg starta, najbolje vreme se uzima... pa da vidimo kako, ko i sta... bilo bi zanimljivo... :)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 1:25 pm

killaz napisao::lool: Sad kad vidim ovaj zverkov klip, jasno mi je kako je radio adrenalin kod vozacha
I meni je radio adrenalin kao suvozacu, ali bio sam sa njim u kolima i znam da je mogao vise da je hteo. Na nekim mestima ga je mazio. Inace, krivine na snimku izlgedaju kao decija igra, ali to je varka :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 1:34 pm

zverko je ispraznio rezervorar pre nego sto je izasao na stazu da bi bio laksi :D kako se nagne tako zapisti :)
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Pon Apr 21, 2008 1:43 pm

A to pisti na snimku?! :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 1:46 pm

A shto ste fotkali mobilnim................sa povezom na ochima ? :D
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pon Apr 21, 2008 1:52 pm

Aj nemoj sad da pravite dramu oko vremena, to je bila revijalna vo
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 1:56 pm

pa zato postoji karting... i zato je to karting staza:) cisto poredjenja radi, klinac koji je izasao sa kartingom posle nas, pravio je vreme oko 36 sekundi :D
Korisnikov avatar
Manfred
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:09 pm

Pon Apr 21, 2008 1:57 pm

Italian mafia ;)

Bilo je super, nisam hteo da izvozim svoju mashinu na stazu da se nebi postideli mnogi jachi :D haha haha haha :lool: :lool:

Odmah da napomenem da se shalim da se nebi neko nashao povredjen i uvredjen.

Svaka chast za organizaciju, posto nisam bio na tom Honda skupu, ovaj je za sad najbolji :D

p.s. Italian mafia ;)
Korisnikov avatar
HEHAD
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 7:10 pm

Pon Apr 21, 2008 2:02 pm

veXon napisao:zverko je ispraznio rezervorar pre nego sto je izasao na stazu da bi bio laksi :D kako se nagne tako zapisti :)

A ja mislio da
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 2:11 pm

veXon napisao:ja sam ostao bez polovine rucice menjaca hahaha, u zaru borbe, toliko o tome sta adrenalin uradi u tom trenutku, i dok sam se ja snasao... :( u principu cela staza moze da se odvoza u drugoj, samo na onom pravcu se salta u trecu i to jako kratko, govorim za moj menjac :lool:
Posto sam pratio Top Speed emisiju, dok su VIP licnosti vozili Astru GTC 1.6, 105KS, vozili su u 3coj malo, a pravili su vremena kao vi, znaci najbolje je bilo 49.nesto, Nikola Kojo, i u pravu ste, kad se snima sa tribina mnogo lako izgleda, ko je gledao Top S.zna o cemu pricam ;) tamo je mnogo realnije, bolje i sa svih aspekata snimljeno...
cak vratio u prvu jer masina jednostavno nema snage da povuce iz tako malih obrtaja...
Mozda neki zeldi :P

Sve u svemu vidim da ste se lepo provodili, nadam se da cu i ja prisustvovati na nekom sledecem skupu ;)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 21, 2008 2:13 pm

veXon napisao:pa zato postoji karting... i zato je to karting staza:) cisto poredjenja radi, klinac koji je izasao sa kartingom posle nas, pravio je vreme oko 36 sekundi :D
:shock: :shock: :shock:
Auuuuuu, ba
Korisnikov avatar
Manfred
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:09 pm

Pon Apr 21, 2008 2:19 pm

skijash napisao:
veXon napisao:pa zato postoji karting... i zato je to karting staza:) cisto poredjenja radi, klinac koji je izasao sa kartingom posle nas, pravio je vreme oko 36 sekundi :D
:shock: :shock: :shock:
Auuuuuu, ba

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”