Danas sam uzeo malo da prekontrolišem svećice na autu pošto sam prešao sa njima oko 26000 i kapiram da je vreme za zamenu, pa reko dok ne kupim nove da bar prekontrolišem ove stare, a i zna malo da trzne auto dok je hladan u poslednje vreme.
Ono što sam primetio da su na prvom cilindru svećice tamne i da nije bilo nekih naročitih naslaga na njima a da su na ostala tri cilindra svećice imale nekakve bele naslage. Ovo je bilo naročito izraženo na 4. cilindru gde su naslage na drugoj svećici bile poprilične. Očistio sam svaku svećicu čeličnom četkom i vratio nazad i sve je ok dok motor radi u leru, moram još da proverim u vožnji. Mene malo brinu ove bele naslage. Da li je to normalno i ako nije šta je uzrok? I zašto su na prvom cilindru tamne?
Svećice su BOSCH ako je to važno, a motor je TS 8V na LPG.
Naslage na svećicama
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- delic
- Garaža: 156 SS
Naslage su od sagorelog ulja,bela boja znaci posnu smesu ali posto vozis na plin to je ok i prvi cil.tamne jaca smesa ili slabiji pritisak u cilindru(lose karike ili ventili ne zaptivaju) ili ti curi dizna za gorivo. 
- sErGiO
Uh, mada sam primetio i da se tu kod prvog cilindra sliva ulje kroz dihtung dekle koji nikako da zamenim, možda je i to toga 
- srlealfa
- Garaža: 156 2.0 jts
mislim da dihtung dekle ne može nikako da ti pravi problem u samom cilindru... 
- sErGiO
Koliko kapiram, najbezbolnije bi bilo da krenem od gumica na diznama. Mada su menjane pre jedno 2 godine
Ako nije to, onda vozim da majstor zameni dihtung dekle i da usput prekontroliše ventile? Ako nije ni to onda ne diram dalje 
- edin
- Saradnik Uprave

- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Ili, kao sto kaze petao sofronije:
"Bolje da ne gledam, mozda sam unutra."

"Bolje da ne gledam, mozda sam unutra."
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
05:33
Re: Naslage na svećicama
edin napisao: "Bolje da ne gledam, mozda sam unutra."![]()
[youtube]oI581ROc0lI[/youtube]
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!