Naslage na svećicama

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Naslage na svećicama

Ned Apr 29, 2012 11:40 am

Danas sam uzeo malo da prekontrolišem svećice na autu pošto sam prešao sa njima oko 26000 i kapiram da je vreme za zamenu, pa reko dok ne kupim nove da bar prekontrolišem ove stare, a i zna malo da trzne auto dok je hladan u poslednje vreme.
Ono što sam primetio da su na prvom cilindru svećice tamne i da nije bilo nekih naročitih naslaga na njima a da su na ostala tri cilindra svećice imale nekakve bele naslage. Ovo je bilo naročito izraženo na 4. cilindru gde su naslage na drugoj svećici bile poprilične. Očistio sam svaku svećicu čeličnom četkom i vratio nazad i sve je ok dok motor radi u leru, moram još da proverim u vožnji. Mene malo brinu ove bele naslage. Da li je to normalno i ako nije šta je uzrok? I zašto su na prvom cilindru tamne?
Svećice su BOSCH ako je to važno, a motor je TS 8V na LPG.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
delic
Garaža: 156 SS
Pridružio se: Sub Mar 27, 2010 10:28 pm

Re: Naslage na svećicama

Ned Apr 29, 2012 3:39 pm

Naslage su od sagorelog ulja,bela boja znaci posnu smesu ali posto vozis na plin to je ok i prvi cil.tamne jaca smesa ili slabiji pritisak u cilindru(lose karike ili ventili ne zaptivaju) ili ti curi dizna za gorivo. :)
Korisnikov avatar
sErGiO

Ned Apr 29, 2012 4:54 pm

Uh, mada sam primetio i da se tu kod prvog cilindra sliva ulje kroz dihtung dekle koji nikako da zamenim, možda je i to toga :rolleyes:
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
srlealfa
Garaža: 156 2.0 jts
Pridružio se: Pet Jun 17, 2011 12:41 pm

Ned Apr 29, 2012 6:19 pm

mislim da dihtung dekle ne može nikako da ti pravi problem u samom cilindru... :)
Korisnikov avatar
sErGiO

Ned Apr 29, 2012 6:25 pm

Koliko kapiram, najbezbolnije bi bilo da krenem od gumica na diznama. Mada su menjane pre jedno 2 godine :scratch: Ako nije to, onda vozim da majstor zameni dihtung dekle i da usput prekontroliše ventile? Ako nije ni to onda ne diram dalje hahaha
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Ned Apr 29, 2012 8:30 pm

Ili, kao sto kaze petao sofronije:
"Bolje da ne gledam, mozda sam unutra." :go: :lol:
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Ned Apr 29, 2012 9:25 pm

edin napisao: "Bolje da ne gledam, mozda sam unutra." :go: :lol:
hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

[youtube]oI581ROc0lI[/youtube]
hahaha 05:33
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!

Povratak na “Area Servizio”