kako se skida usisna grana sa alfe 164 ts 2.0

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Korisnikov avatar
dacha1
Pridružio se: Uto Nov 02, 2010 11:53 am

kako se skida usisna grana sa alfe 164 ts 2.0

Čet Mar 10, 2011 4:06 pm

:arflag :drift gde su šrafovi koji drže usisnu granu vazduha (dali mora iz kanala da se odšrafljuju šrafovi). Neko mi je rekao da se oni nalaze odozdole ....ali kada sam gledao iz kanala nisam ih video ili su tako visoko da i nemam kljuć koji bi mi poslužio za skidanje istih).
Granu bi skidao zato što sam nabavio gume za usisnu granu (4 komada) a da bi mogo da ih zamenim moram da skinem tu granu.
Pošto te gume su mi dali pogrešno mesto za v4 za v6 tako da su malo kraće nego što treba te bi trebalo i da malo približim usisnu granu motoru da bi mogao lepo da stegnem šelne (da u radu neskliznu a i vuče mi mao falš vazduh na tom mestu)
Imam Alfa manual za 164 ali tu nema nigde opisano kako se skida usisna grana niti skica niti de su šrafovi koji je drže.
Ako je neko to radio ili gledao kako drugi radi bio bi mu zahvalan da mi objasni jer nebi na slepo da se mučim i pronalazim toplu vodu....

Isto tako i kako se skida sajla za gas a da nemora pola auta da se odšrafi i skine (ima onaj završetak sa dva šrafa koja nima šanse da doprem da bi ih skinuo ....
Imam polovnu ali čik je montiraj bez odšrafljivanja ona dva šrafa što drže bužir.

Ovo su moja dva problema, naizgled prosta ali kod Alfe ......

U nadi da ima Alfista koji imaju iskustva sa ovim problemima a žele to iskustvo i znanje podeliti samnom a samim tim i sa drugim Alfistima željno očekujem sugestije ..........
:arflag :drift
Korisnikov avatar
Tihomirce
Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 9:24 pm

Re: kako se skida usisna grana sa alfe 164 ts 2.0

Čet Mar 10, 2011 7:08 pm

Ima dva šrafa sa donje strane
evo ih ovde Slika
vide se iz kanala lepo i prilazni su ;)
Ako su ti gumice kraće :scratch: mislim da nećeš uspeti da ih namestiš
jer grana se šrafi u ovaj držač koji je drži na datom odstojanju :glare:
Prelistaj malo odavde pa nadalje - viewtopic.php?f=6&t=82&p=1250744#p1250744
naćićeš dosta stvari koje te interesuju sa sve slikama ;)
Slika
Korisnikov avatar
TheNixa
user
Garaža: Alfa romeo 164 2.0 ts super ex
Alfa romeo 156 1.8 ts ex
Alfa romeo 159 1.9 sw
Pridružio se: Pet Sep 10, 2010 7:06 pm

Čet Mar 10, 2011 8:43 pm

Ne moras da se mucis da skidas granu....samo skini selne i poskidaj gume....a posto motor moze da se drma, moci ces da ih skines i stavis nove......probaj, lakse je tako....;)
A ako su ti krace, bolje nemoj nista da radis, jer su inace te gumice kratke i imaju mala lezista u koja legnu selne da ne mogu da spadnu, tako da staju knap, a ako su krace, mogu da ti spadnu kad se trzne motor, na neki jaci gas ili tako nesto......:)
Korisnikov avatar
dacha1

Pet Mar 11, 2011 5:22 pm

hvala na savetima :arflag :drink :drift
Korisnikov avatar
dacha1

Pon Mar 28, 2011 12:03 pm

na slici nemogu da vidim dali je usisna grana šrafovima vezana na šasiju ili za motor......ovo pitam pošto bi da štelujem gornji držač motora (sa šrafom koji pomera napred nazad motor....a ujedno ko zna kako se ispravno šteluje taj šraf gornjeg držača motora .......dali treba da se fiksira bez lufta ka šoferšajbni ili ka farovima ili teeće da je u neutralnom položaju i da ima luft i napred i nazad kada se pomera motor napred nazad?).
Ovo sa šrafom mi me bitno jer pokušavam da rešim problem koji mi se javlja a on je sledeći: - kada dođe do 3000 obrtaja počinje da mi vibrira i zvoni ručica menjača i dase čuje neki pojačani zvuk u motoru kao da je metal na metal .....kao da je neki nosač motora prenosi svuk i vibracije na šasiju ..... do 2500 obrtaja se ništa nečuje i sve je ok bez vibracija i tog dodatnog zvuka........
Ako neko ima neku ideju ili iskustvo šta bi to moglo da bude bi bi mu zahvalan ..... od oka ja kao laik nisam primetio da su se neki nosači motora pohabali pa udaraju na metal ....ali ako neko ima iskustva i može da mi ukaže na problem ... dali da menjam neki nosač motora ili nešto treće......zbog ovog problema mislio sam da je to .. menjao sam korpu , lamelu i druk lager jer mi je malo i trzao u prvoj kada krećem.
Ovo me interesuje iz akademskih razloga jer ipak nemam toliko iskustva da bi mogao sa sigurnošću da zaključim šta je u pitanju a kopka me ........,,, ionako ću to morati da sredim kod majstora ali me kopka pa to jeee.
:arflag :drink :write: ALFA JE ZAKON! :drift :arflag
Korisnikov avatar
dacha1

Čet Mar 31, 2011 4:03 pm

nabavio sam gume za usisnu granu i sada radi ok ...samo prede
što se tiče menjača tu je bio pritegnut šraf gornji od držača motora ....i to sređeno
Pozdrav! :arflag :wave: :beerchug: :drift

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”