potreban savet za kupovinu Alfe 156 1.9 JTD

Bez duše bismo bili samo mašine...
Korisnikov avatar
milosica
Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 5:33 pm

potreban savet za kupovinu Alfe 156 1.9 JTD

Sre Jul 15, 2009 6:27 pm

Pozdrav svima,
ja jos uvek nisam Alfista ali nadam se uskoro:)
Ja zivim u ceskoj i planiram da kupim Alfu 156 1.9 JTD u karavan verziji, polovnu. Naisao sam na par oglasa koji meni deluju zanimljivivo. Ali kako puno ne znam o ovom automobilu nisam siguran koji je pravi potez. Zanima me da li je bitnije da je auto mladji( 2002 ) a da je vise presao ( 135 000Km ) ili da je 2000g. a da je presao 124 000Km ili treca varijanta je 2001g. a 157 000Km. Naravno da predpostavimo da je istina, sto kako kazu ljudi iz auto bazara koje sam zvao telefonom, da su svi odrzavani redovno, da je u servisnoj knjizici uvedeno sve sto je radjeno na autu itd.
2000g. je uvezeno iz Holandije i imao je samo jednog vlasnika, a 2001g. i 2002g. su uvezeni iz Italije, takodje jedan vlasnik, tj. u ceskoj nisu vozeni. za sada sam ih pogledao samo preko interneta ali se spremam da ih pogledam i uzivo, nadam se sa nekim strucnim mehanicarem.
interesuje me sta mislite o tome, da li imate neki savet na sta bi trebalo da obratim paznju i gde su najosteljivije tacke alfe156 u karavan verziji.
jako se radujem dobroj kupovini i moram da priznam da sam vec pokupio virus Alfe Romeo i jako se dobro osecam :)
srdacno vas buduci Alfista.
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Re: potreban savet za kupovinu Alfe 156 1.9 JTD

Čet Jul 16, 2009 3:43 pm

Koliko znam, ljudi mahom imaju averziju prema Alfama iz Italije zbog nepostojanja pracenja preko centralnog servisnog sistema. Narodski receno, cak i ako je servisiran u ovlastenim servisima, ne mozes provjeriti u centralnoj bazi podataka. Znam da se kod nas u RS, automobili iz Italije obavezno provjeravaju, stoga i proces registracije traje duze nego kada su ostale zemlje u pitanju. Doduse, mozda i grijesim, pa neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

Holandija se, gotovo uvijek uzima kao primamljivija zemlja porijekla, pogotovo u poredjenju sa Italijom (iako, kao sto kazu, nigdje nema toliko servisa za Alfu kao u Italiji). Doduse, dosta toga se moze provjeriti temeljnim pregledom auta prije kupovine, tako da se vecina potencijalnih uzroka za glavobolju moze u startu eliminisati.

Sto se tice tehnicke strane, od 2002. god. je redizajniran kokpit, retrozivori, lajsne na branicima, blabla, te ispravljen dobar dio tehnickih problema koji su alfe 156 imale do tada (koliko znam). Mislim da, uzevsi to u obzir, tih 10ak hiljada i nije nesto strasno. Doduse, ti ipak temeljno proveri sve, pa izaberi :)
Korisnikov avatar
milosica
Pridružio se: Sre Jul 15, 2009 5:33 pm

Re: potreban savet za kupovinu Alfe 156 1.9 JTD

Pet Jul 17, 2009 9:35 am

Hvala na odgovoru :)
Uvek je dobro cuti misljenja i drugih ljudi, a pogotovu ljudi sa nekim iskustvom. Nadam se da cu i ja za neko vreme deliti savete buducim alfistima...
Naime bilo je tesko naci servis u blizini bazara gde se nalazi auto ali uspesno sam odradio akciju i sve je dogovoreno.
Dogovorio sam u jednom oficijalnom servisu, ceo pregled pre kupovine auta, tako da se nadam da ce se, ako ista bude falilo, otkriti pri tom pregledu.Cela akcija pocinje u ponedeljak sledece nedelje pa cu i obavestavati kako se razvijaju stvari.
hvala jos jednom i svako dobro,
milosica :)

Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”