Alfa Romeo 145/6

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Sub Sep 08, 2007 12:51 am

E da i kakva su nam to crazy svetla, drugar pre neko vece vozio ispred mene pa me zove na mob i tripuje me kako imam xenone, kaze braaaateeee menjaju boje kako skakuces po rupama i mnogo dobro izgleda inace! Kako ja to da nabavim? Ja mu kazem kupi alfu i prekinem mu vezu... :dugokosi:
E da lik vozi golfa 4 fensi ovo ono...i stalno me tripuje kako je alfa sranje...
Korisnikov avatar
flugzeug
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 10:49 pm

Sub Sep 08, 2007 3:15 pm

Meni lici na cevke od servo ulja! Tako nesto izgleda na TS-u, na istoj je strani ali znatno nize! Znate onu, koja ide ispod hladnjaka pa nazad, valjda se servo ulje tu kao malo ohladi!
srdjan_p

Sub Sep 08, 2007 4:53 pm

Vrlo lako moze da bude da je to...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Sep 08, 2007 7:56 pm

Majstor BOB napisao:Slika

`fala CARUUUUUUU!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Sep 09, 2007 7:03 pm

Danas sam gledao spod auta,i nigde pored rezervoara nemam taj filter!? Jel moguce da ga nemam?
srdjan_p

Ned Sep 09, 2007 7:20 pm

Kod Alfe u Srbiji je sve moguce... :lool:
Videcu da pogledam u manual-u pa ti javim...
Korisnikov avatar
flugzeug

Ned Sep 09, 2007 7:28 pm

Ma mora da je tu! Nije bas pored rezervoara, vise je ispred, prema motoru! Pricvrscen je za pod auta poprecno, jednom ovecom sajbnom.
srdjan_p

Ned Sep 09, 2007 7:36 pm

I ima neka zastita(pleh) ispod tako da ga mozda nisi video...
Korisnikov avatar
Flavio
Uprava ARCS
Uprava ARCS
Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:03 pm

Ned Sep 09, 2007 11:40 pm

Po vasoj prici,to je resenje kao i na 155.Ta zastita je onda plasticna,stoji priblizno gde sedi putnik koji se vozi iza suvozaca(samo odozdole,naravski).E sad,mislim da su ranije bile price na forumu kako neke verzije 1.4 T.S. nemaju filter benzina pa pretresi malo .Servizia areo. ili ... :idea: daj broj sasije pa da vidimo sta veli ePer za .filtro di benzina. :lool: ;) ?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Sep 15, 2007 10:57 pm

Primetio sam da posle duge voznje,uglavnom po gradu,kad izadjem iz auta,osecam neki cudan miris, kao pokvarena *aja ili tako nesto ubudjano,znaci kao da sagoreva pokvarena *aja a ne bezolovni benzin,ujutru kad ga upalim oseca se karakteristican miris benzina ali kad je auto zagrejan,pokvarena kuvana *aja :mad:
Ima li neko slicnih iskustava?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Sep 15, 2007 11:14 pm

Filter od benzina je ispod auta (na patosu, odozdo) blizu rezervoara, prati cev odvoda od rezervora ka motoru i mora da sretnes uzput i taj gorivni filter, nadam se da nisam promasio temu.
Ali ovo mirisu pokvarenih jaja me podseca na na onaj vic sa onim likom sto su mu odsekli obe noge zato sto su mu farmerke pustale plavu boju cas na jednu cas na drugu nogu. salim se , ali stvarno, svasta sam cuo da se Alfama desava ali ovo prvi put. Jedino ako nisi nabacio neku crkotinu, ako si presao preko nje, pa je auspuh zagrejava i ispusta miris. Uhhhh bas sam grozan... sorry podigni na dizalicu pa pogledaj, desavalo se da ljudima smrdi izgorela plastika pa je bila kesa zalepljena na lonac.

nadam se nikog nisam uvredio, pozdrav
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Sep 16, 2007 12:21 am

Taj miris pokvarenih jaja odnosno sumpora dolazi od katalizatora. Nisam siguran ali mislim da uzrok tome moze biti malo bogatija smesa (mozda lambda sonda ne radi kako treba).
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Sep 16, 2007 10:24 am

E to je odgovor koji sam ocekivao,to je i moje misljenje ali bolje da pitam!kako se posle zamene lambda sonde restartuje ista(ne mislim na samu sondu nego na sistem ocitavanja) i da li to uopste treba da se radi?

@viktorpop Crkotina a? tako ti za moju alfu a? hahaha
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Sep 16, 2007 8:51 pm

100% je katalozator, to se i meni desavalo, bas kao na jajca smrdi ili mirise kako god. Ja sam razlupao sace u katalizatoru, vratio sve na svoje mesto i vise ne smrdi. E sad onaj rezak zvuk se mnogo vise cuje kada je katalizator razlupan, u slucaju da neko planira da skida katalizator.
srdjan_p

Ned Sep 16, 2007 10:21 pm

Pa sto si razbio sace covece?
Mogao si da ga prodas za 40 evrica...
srdjan_p

Ned Sep 16, 2007 10:27 pm

flugzeug napisao:Meni lici na cevke od servo ulja! Tako nesto izgleda na TS-u, na istoj je strani ali znatno nize! Znate onu, koja ide ispod hladnjaka pa nazad, valjda se servo ulje tu kao malo ohladi!
Bio si u pravu, malo vise sam zagledao i provalio da kroz to ide ulje od serva, samo mi nije jasno zasto se to ulje ugreje, fizika neka valjda...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 17, 2007 12:27 am

spanjeli napisao:Danas sam gledao spod auta,i nigde pored rezervoara nemam taj filter!? Jel moguce da ga nemam?
moguce je, ludi italijani nisu stavljali bas u svaki auto filter, jedino verzije koje su pakovali giuseppe i claudio u popodnevnoj smeni imaju isti! :)
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 17, 2007 9:11 am

ludi italijani :D kazem ja... hahahaha
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 17, 2007 10:45 am

srdjan_p napisao:Pa sto si razbio sace covece?
Mogao si da ga prodas za 40 evrica...
Ko je u tom trenutku razmisljao o 40 evrica, samo sam cekao pravi trenutak da skinem auspuh ``abog caleta``.

Sto se filtera goriva tice, moja alfa ga nema, a ja pukao za njega cirka 650 din.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Sep 17, 2007 6:42 pm

moguce je, ludi italijani nisu stavljali bas u svaki auto filter, jedino verzije koje su pakovali giuseppe i claudio u popodnevnoj smeni imaju isti!
Znao sam da nije trebalo da kupujem auto koji je sklapan u prepodnevnoj smeni,ali jbga racunao sam da ce giovanni,felippe,antonio i massimo da odrade to kako treba... :crazy:
Samo ti zajebavaj,kad budem dosao u tu vasu garazu uverices se... :nod:

Da skidam katalizator ili da menjam sondu,necu da mi auto smrdi na *aja :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Pon Sep 17, 2007 6:49 pm

pa kad nam, kako najavljuju, stvarno uvedu zakon po kome ce se proveravati na tehnickom da li auto ima katalizator ili ne, bice veselo. Da svi mi sa 155 kupimo jedan kompletan stock izduv sa sve kat-om, pa da ga stavljamo samo da prodjemo tehnicki? :roll:

P.S. i ja imam tri protocna lonca... :mrgreen:
srdjan_p

Pon Sep 17, 2007 7:39 pm

Ja cu vala moj da skinem prvom prilikom, sobzirom da je .presao. 170000km moguce je da je vec malo zapusen...
Korisnikov avatar
flugzeug

Pon Sep 17, 2007 11:12 pm

Ja ti ne bih preporucivao da ga vadis, katalizator! Mala je sansa da je zapusen, skoro nikakva! Jedino da si vise hiljada kilometara vozio sa pogresnim benzinom ili da ti je smesa bila kriminalno losa ko zna koliko dugo. Ti valjda znas kako ti radi motor, da li je bilo ovakvih akcija! Ako je sipan samo bezolovni svih tih 170 hiljada moze samo da izgubi svojstva, jednostavno da se potrosi hemijski, ali fizicki ostaje u komadu. Mene ubedio neki majstor sarlatan da izvadim katalizator sa mog prethodnog auta, kao zapusen je! I znas sta je bilo? Nista, sace katalizatora netaknuto! Lose strana vadjenja saca je da ti ostane prazan lonac napred koji zvoni kao lud, znaci ruzan zvuk, i losije malo radi na nekim nizim obrtajima, zato sto si mu poremetio protok! U vecim obrtajima mozda cak i bolje ide ( u stvari mislim da je to subjektivni osecaj zbog zvuka). Ali ako ipak odlucis da ga eliminises preporucujem da ti ugrade umesto katalizatora specijalni lonac koji ima priblizno iste karakteristike, sto se tice protoka, kao tvoj katalizator. Malo bolji auspuh servisi imaju to sigurno!
Korisnikov avatar
flugzeug

Pon Sep 17, 2007 11:30 pm

srdjan_p napisao:
flugzeug napisao:Meni lici na cevke od servo ulja! Tako nesto izgleda na TS-u, na istoj je strani ali znatno nize! Znate onu, koja ide ispod hladnjaka pa nazad, valjda se servo ulje tu kao malo ohladi!
Bio si u pravu, malo vise sam zagledao i provalio da kroz to ide ulje od serva, samo mi nije jasno zasto se to ulje ugreje, fizika neka valjda...
Pritisak servo ulja ide i do 85 bara, a sa porastom pritiska raste i temperatura! Fizika :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Uto Sep 18, 2007 6:59 pm

Intersuje me kako se menjaju metlice na alifi 146 ne verujem da se samo menjaju gumice :roll:
A sto se majstora tice u nisu najbolji je Srdjan iz auto moto :)

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”