ALFA ROMEO 75 - The Legend Continues...

Alfa Romeo 75 | Alfa Romeo Alfetta | Alfa Romeo GTV | Giulietta | Alfa 90 | SZ/RZ
Legende koje jure.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Sre Avg 22, 2007 11:41 pm

je.bo prevozno sredstvo ako nije crvene boje. a felne? prefarbavaj to u belo pod hitno! :mrgreen:

P.S. svrati malo i na svoj forum, sad si tamo domaci ;)
http://www.yugofanclub.com/forum/
ozbiljno :beerchug:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 22, 2007 11:48 pm

E, pa nek' ti je sa sre
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Avg 22, 2007 11:52 pm

E pa cestitamo gazda,

Da ti njega u zdravlju i sreci vozas, ako ti alfa toliko nedostaje ubacicemo mi iz 75-ce taj 1.6 ie pa da vidis belaja, jedino mislim da je bolje da jugo bude AWD nego RWD.

Neka ti je srecom pa da sa njime pristedis malo veverica pa da opet uzivas u svome omiljenom autu.

Pozzz....
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Čet Avg 23, 2007 5:57 am

ne izgleda uopste lose a i cini mi se da sam ga vidjao,nek te sluzi bar neko vreme a posle opet u alfu
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Čet Avg 23, 2007 9:51 am

@ TOKYO
Postujm potez, al' ne mogu da cestitam... :roll:

Kod mene se radovi privode kraju. Zamenjeni svi elementi ogibljenja na prednjem levom tocku, novi diskovi i obloge, trenutno se u 'Boban sajli' rade teflonska kociona creva...
Amorti ce ici kasnije kada nabavim tvrdje opruge, TS menjac kad bude kvacilo doslo na red.
Sve u svemu, uskoro ce Snezna Kraljica svratiti na okupljanje u garazi gde ce biti zvanicno predstavljena. :dugokosi:

Imam par molbi za Doru, Frisa i ostale koji mogu pomoci.
Trebaju mi oznake na protokomeru za AR 75 turbo kao i dizni. Takodje, fotke kacenja protokomera za nosace, nacin pricvrscivanja zastite kocionog cilindra od toplote turbine i gde idu cevcice od 'elektronskog meraca uljnih para' koji se kaci na kutiju filtera za vazduh.
Isto tako, koja je zica na izlazu iz kabine predvidjena da ide do davaca pritiska na interkuleru?

Fala unapred. :cool
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 23, 2007 2:30 pm

Pozdrav (preostaloj manjini Sekte :( ) !!!

Pro
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 23, 2007 2:37 pm

=[
Korisnikov avatar
TOXON
Garaža: Bmw E30 318is
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 3:06 pm

Čet Avg 23, 2007 3:08 pm

Ko mi je cestitao hvala a i ko nije opet OK, to je samo Yugo! :lool:

@Fris

Tacnije 2200 ali to sad nije bitno,nego gde si ti siso par meseci???

Dokle je stigla masina?? Jel se crni ili sareni?? :lool:

@Nigy

Nadam se da cu ja dobiti pocasni krug,taman da vidim da li sad ide bolje nego pre??? hahaha

I da vidim da li i dalje u boostu bez kvacila u drugoj vadi bulju iz krivine??? :lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 23, 2007 3:23 pm

@killaz

pa rekao sam smajlija koji nazdravlja rakijom, ne
smajlija koji je preterao sa rakijom...

:lool:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

neverovatno

Čet Avg 23, 2007 4:12 pm

E dragi moji sektasi,
zove me covek koji je kupio moju 75-cu i kaze da je na tehnickom( istekla registracija), ali da ima veliki problem. Ne slazu se brojevi sasije.
Digo mi covek pritisak 350mm/hg.Napusimo se mi tako preko telefona i ja mu kazem da dotera auto. Covek zapuca 80 km. Nadjemo se mi malopre i ja uzmem saobracajnu i otvorim gepek, a on me pita ``STO OTVARAS GEPEK ???????``` Onda ja njega pitam gde su oni gledali broj, a on rece da su ga traqzili ispod haube i na pragovima. Pokazem mu ja gde je broj, covek zanemeo.
Na kraju se lepo izvinuo platio turu pica i otiso nazad na trehnicki.

Izvinjavamx se ako je ovo off ali morao sam da ispricam sektasima.

PS. pokajao sam se sto sam je prodao
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 23, 2007 4:29 pm

Isto mi se desilo juce. Otisao sam da pogledam jednu 75-cu i gari mi kaze slaze se broj motora ali ne i sasije. Zagledam auto, probam da otvorim gepek, ne moze. Kaze ovaj, .nesto se zaglavilo treba da popravim.. Pitam ga .pa kako si video broj sasije?.
on-.pa na onoj plocici.
ja-.kakvoj plocici?.
on-.pa onoj napred.
ja-.broj ti je u gepeku.
on- :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Korisnikov avatar
TOXON

Čet Avg 23, 2007 5:54 pm

Imam vise zanimljivosti sa tim stvarima!

Moji drugari su kupili 75 za 5 puta manje para jel je vlasnik mislio da brojeva nema i ko zna sta je tu bilo zabrljano od pre pa im je prodao za smesne pare! :lool:

A ja sam na mom autu pustio pandura da trazi sat vremena i tek onda mu rekao,izraz lica mu je bio :shock: kad sam odlazio hteo sam da puknem od smeha!

Pre 5-6 godina dok sam vozio NSU princ zaustavi me pandur ljutito zbog nekog divljanja,uzima mi dokumenta prilazi zadnjem delu auta i kaze otvaraj gepek, ja otvorim ( gepek haubu ) a on opet :shock: kaze sta je ovo ?? Ja lupim iz zajebancije rezervni motor , zbunjen odlazi prema prednjem delu jer mi je rekao da otvorim haubu,podizem a on kaze pa sta je sad ovo,ja rekoh gepek , a on magarac pita: a gde je motor?
E posle tog pitanja nisam imao komentar hahaha
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 23, 2007 6:04 pm

@TOKYO
:green_many:
... ne mogu da verujem da je organ bio bas na nivou sredine darvinove lestvice. :green_many:
Korisnikov avatar
ljube-kugla
Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 8:10 pm

Čet Avg 23, 2007 6:09 pm

pa kad u policiju primaju i one sto kazu ja sam izasao na ulici,i vecina je videla asfalt kad su dosli u BG,bilo je svega,primali su i kurtu i murtu
ko na nas krene iz mesta je naje&o
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 23, 2007 6:22 pm

@ Ljube
strasno, da nije zalosno bilo bi smesno, ma ionako je smesno....

Ovako je izgledalo kada je danas otisla,,,,,,
bas tuzno :(

PS. Valjda cu uspeti da postavim sliku :mad:
Slika

[/img]
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Čet Avg 23, 2007 8:06 pm

Nigy napisao:Imam par molbi za Doru, Frisa i ostale koji mogu pomoci.
Trebaju mi oznake na protokomeru za AR 75 turbo kao i dizni. Takodje, fotke kacenja protokomera za nosace, nacin pricvrscivanja zastite kocionog cilindra od toplote turbine i gde idu cevcice od 'elektronskog meraca uljnih para' koji se kaci na kutiju filtera za vazduh.
Isto tako, koja je zica na izlazu iz kabine predvidjena da ide do davaca pritiska na interkuleru?

Fala unapred. :cool
Brojeve si dobio a slike ?u probati sutra...
Nigy

Čet Avg 23, 2007 10:54 pm

@ Fris & Dora

Fala na pomoci, al' bih vas jos maltretirao. :roll:

LM, rece mi malopre jedan lik da se brojevi dizni, protokomera i kompjutera trebaju poklopiti jer ima barem 3 kombinacije. :shock:
Zato bih vas zamolio i za br. compjutera (oba) pa da i to uporedim, i ako neko ima shemu koje su kombinacije u igri (injektori su kod mene 0.280.150.152(ili3) a protokomer 0.280.202.058 :?)...
Kako je toplotni lim fiksiran u donjem delu? Kod mene ne postoji, pa sam nesto pravio, al' imam problem sa fiksiranjem.
Na interkuleru imam davac a zicu ni od korova. :|
Treba mi info gde ta zica ulazi u kabinu, sa kojim snopom i koje je boje da bih probao da je lociram ako je u motornom prostoru.
Sto se uljnih para tice, na ovo mislim:
Slika
Od posude za kondezovanje uljnih para idu dve cevcice (pored onih vecih) od kojih se jedna kaci na dno sipke za merenje novoa ulja, a druga ide do nekog malog 'meraca' koji je gumenim nosacima zakacen za kuciste filtera za vazduh. Sa jedne strane ulazi ova cevcica, a sa druge ima izlaz za dve (koje kod mene ne postoje i nemam predstavu gde idu) i tri strujne zice.

@ TOKYO
Nema divljanja dok ne vidim sta je sa motorom (sto purnja ko blesav) a i to cu videti tek posto sve ovo prethodno resim...

@ veterinar
I meni svaki put na tehnickom lutaju u potrazi za brojem sasije...
Prvi put su me cak i optuzili da imam kradeni auto jer se broj lose video a oni zapeli za onaj sa plocice u gepeku... :mad:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 23, 2007 11:58 pm

Od posude za kondezovanje uljnih para idu dve cevcice (pored onih vecih) od kojih se jedna kaci na dno sipke za merenje novoa ulja, a druga ide do nekog malog 'meraca' koji je gumenim nosacima zakacen za kuciste filtera za vazduh.
.Oprosti na interaptu.. :lool:

Dakle klasichan hvatach uljnih para koji shalje kondenzovano ulje nazad u karter, ali sa gasovima chini chuda...

Slika Slika

Manuali mi trebaju, manuali heheh :)
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pet Avg 24, 2007 12:04 am

To malo je elektroventil koji reguli
Nigy

Pet Avg 24, 2007 11:54 am

killaz napisao:.Oprosti na interaptu.. :lool:
Ajd' ovaj put... ;)
killaz napisao:Dakle klasichan hvatach uljnih para koji shalje kondenzovano ulje nazad u karter, ali sa gasovima chini chuda...
Nije valjda?! :shock:
Da si malo obratio paznju, video bi da sam pitao za nesto sasvim drugo... ;)
killaz napisao:Manuali mi trebaju, manuali heheh :)

Pa s obzirom da mi je pevnuo HDD, i da sam do malopre sve gledao sa laptopa na kome je Solaris i samo 256MB rama, pa se isti restartovao pri samom pokusaju otvaranja one fotke, mogao bi se pokazati kao ortak i pokloniti mi jedan HDD sa manualima o AR 75. ;) :cool

@ Dora
Hmm, pa nije ni cudo sto motor ne radi kako treba... :?
Navatacu ti auto prvom prlikom da povatam sta mi sve fali. :roll:
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Avg 24, 2007 12:36 pm

Da si malo obratio paznju, video bi da sam pitao za nesto sasvim drugo...
Pa zashto sam, majq mu, zakachio slike? :mad_cuss:

:shock: HDD sa manualima? Jes' ti shiznuo? Ae videcu ako postignem da ti narezhem za vecheras (nish' ne obecavam).
Nigy

Pet Avg 24, 2007 1:25 pm

Pa valjda da bi mi pokazao gde se nalazi 'klasichan hvatach uljnih para' :lool:

Ozbiljno, ako imas negde na gomili, spali CD. ;)
Ja to imam bekapovano negde, al' gde ne zna ni narodna milicija... :oops:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Avg 24, 2007 4:49 pm

Nigy napisao:@ Fris & Dora

Fala na pomoci, al' bih vas jos maltretirao. :roll:

LM, rece mi malopre jedan lik da se brojevi dizni, protokomera i kompjutera trebaju poklopiti jer ima barem 3 kombinacije. :shock:
Zato bih vas zamolio i za br. compjutera (oba) pa da i to uporedim, i ako neko ima shemu koje su kombinacije u igri (injektori su kod mene 0.280.150.152(ili3) a protokomer 0.280.202.058 :?)...
Nemo' se sekira
Korisnikov avatar
TOXON

Pet Avg 24, 2007 5:23 pm

Nigy napisao:
@ TOKYO
Nema divljanja dok ne vidim sta je sa motorom (sto purnja ko blesav) a i to cu videti tek posto sve ovo prethodno resim...
Ma salio sam se naravno , da ne napravis zaebanciju kao i Dora pa da posle budes drugi lik po redu u Srbiji koji je stavio nove hilzne na turbaka! hahaha hahahaha
veterinar napisao:
... ne mogu da verujem da je organ bio bas na nivou sredine darvinove lestvice.
Ma sta ti je ?? ja sam se posvadjo sa pandurom zato sto sam mu rekao da je najgluplje pitanje koje policajac moze da ti postavi je : gde ides?? i odakle ides?? Sad bi mu rekao gde idem. . . idem u majcinu . . . . mogu da mu lupim sta god zelim. . . .
Nigy

Pet Avg 24, 2007 6:45 pm

@ Fri

Povratak na “Alfa Romeo Transaxle”