Alfa Romeo 145/6

Trkačice modernog doba u civilnom odelu...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Feb 25, 2007 5:55 pm

mickeyrs napisao:Star?e, ti si moj novi idol. Svaki put kad pazarim nešto, utešim se tvojom porukom da nisam bacio pare. valjanje

Evo i fotke kako izgleda novi izduv, na žalost nisam snimio na vreme dok su stajali novi i stari jedan pored drugog da bi se videlo da su gotovo identi?ni.

http://img329.imageshack.us/img329/1559/dsc01260fp9.jpg
Koliko kosta to zadovoljstvo sa slike?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Ned Feb 25, 2007 8:57 pm

17420 din, sam izduv je 16950 i još dve neke stavke 105 i 365 din, cenim ugradnja i nosa?i.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Feb 26, 2007 2:17 pm

mickeyrs napisao:17420 din, sam izduv je 16950 i još dve neke stavke 105 i 365 din, cenim ugradnja i nosa?i.
Iskreno to nije da se ne isplati,bolje uzmes novo i da te glava ne boli,a ne posle vijas majstore za garanciju,svadjas se,nerviras,jeste da na manufakturni ustedis oko 100 eura ali ne ispalti se,barem ja mislim.
TNX na ceni.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Mar 08, 2007 4:56 pm

Imam problem,kada povucem rucicu za pranje vetrobranskog stakla,prskalice bacaju tecnost ali brisaci ne rade.Kada god hocu u voznji da operem soferku, moram da ukljucujem/iskljucujem i brisace.Ovo se desava sa prednjim brisacima,zadnji brisac radi normalno.Zna li neko u cemu bi mogao biti problem.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Mar 09, 2007 8:31 am

Verovatno je neki automat za brisa?e. Gde se nalazi, nemam pojma :oops: .
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Mar 09, 2007 9:05 am

Ne znam radilo je sve normalno,dok mi radoznalci nisu cackali po podesavanjima brisaca.Sve ostale funkcije rade normalno,ali kada rade prskalice,ni makac.
srdjan_p
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:15 pm

Sre Mar 28, 2007 11:04 am

Gde da nadjem amortizer za moju Alfu(145 1.7 16v). Zvao sam u NS-u onu autoitaliu i ricambi u zemunu i kazu nemaju ali mogu da pogledaju.
Jesu to gasni ili uljni i koliko para otprilike?
srdjan_p

Sre Mar 28, 2007 11:08 am

E da i pmagajte oko te seme instalacije za radio, nemam muziku popizdecu( dobro imam DOHC boxer-a...)
Korisnikov avatar
milosh024
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 12:27 am

Sre Mar 28, 2007 1:16 pm

Poz! Ja sam pisao gore o amortizerima, chekiraj par stranica pre....sve u svemu imas vise opcija: - kayaba su ti oko 120 e komad, a globo italijanski duplo jeftiniji.....imas i komentare clanova tamo vezano za ovo pitanje, a cini mi se da taj Globo predstavlja dobru kupovinu.....
Alfa Romeo Sportwagon 2.0 JTDM
Ex Alfa Romeo 156 Sportwagon
srdjan_p

Sre Mar 28, 2007 1:18 pm

Gde da nadjem te druge?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 1:34 pm

Gde da nadjem amortizer za moju Alfu(145 1.7 16v). Zvao sam u NS-u onu autoitaliu i ricambi u zemunu i kazu nemaju ali mogu da pogledaju.
Jesu to gasni ili uljni i koliko para otprilike?
kako mislis jednina? pa neces valjda da menjas samo jedan amortizer? kontaktiraj m-powera on ima par proizvodjaca da ti ponudi... nisi ni napisao o kojim amortizerima govoris, prednjim ili zadnjim?

a reci mi kakva ti to sema treba? koliko moze da bude tesko povezivanje cd uredjaja? za pocetak kupio iso konektor ako ga vec nemas, ako postoji izvucena instalacija za prednje i zadnje zvucnike... a trebala bi da postoji onda samo premeri to ces uraditi sa jenim parcetom zice od 3m i unimerom.... kod napajanja ne mozes da pogresis, imas + i imas +za memoriju... to bi trebalo i da bude obelezeno na samom uredjaju... - ili ti masu stavljas pod sraf koji se nalazi na ledjima kasa... i to je to... osta je jos antena, ili opciono motor antene, alarm, cd sarzer, ili jos neki od izlaza ili ulaza... to ti verovatno ne treba... naravno druga je prica ako povezujes pojacalo ali mislim da to nije ono sto si pitao...
srdjan_p

Sre Mar 28, 2007 2:13 pm

Snasao sam se nekako sa zicama malopre.
Prednji amortizeri su u pitanju.
Pa ne bi ja jedan samo nego mi u servisu rekli da je jedan super a drugi propao i da kupim jedan...cudno zar ne...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 4:42 pm

Pa ne bi ja jedan samo nego mi u servisu rekli da je jedan super a drugi propao i da kupim jedan...cudno zar ne...
valjanje valjanje valjanje valjanje valjanje valjanje
bilo je jace od mene.
NHF
jedna mi se patika pocepala da kupim samo jednu ova druga ce izdrzati ne izgleda lose?

Pozdrav
srdjan_p

Sre Mar 28, 2007 5:44 pm

Pa i ja kazem da mi je cudna ta njihova logika.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 5:57 pm

Kad je kolega shebao svoju Mazdu 323F u ovlaštenom servisu u Italiji su mu rekli da nema potrebe da menja oba prednja amortizera, nego samo onaj koji je propao. E, sad...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 6:19 pm

ljudi razmisljajte normalno.
kako su ustanovili da je dobar?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 8:40 pm

Zna li neko kako da zamenim sijalice sa centralne konzole i hocu da promenim one u satovima da ne budu vise zelene,nego recimo crvene ili plave?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 8:44 pm

alfa146ts napisao:ljudi razmisljajte normalno.
kako su ustanovili da je dobar?
Nemam pojma, pri?ao mi je da je auto tamo bio oko dve nedelje na popravci i da je uradio kako su mu preporu?ili. Auto je pre toga bio star 3g, a i dan danas se vozi sa istim amortizerima.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 9:13 pm

Moras da je skines pa da ih zamenis, nista lakse! Ma daj ne radi to, ova zelena u celom kokpitu je savrsena i uklapa se besprekorno, sve ostalo je pimp my ride sranje...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 9:26 pm

Jel se skida cela srednja konzola ili mogu da skinem pikslu,zavucem ruku i zamenim sijalice koje ne rade?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Mar 28, 2007 10:07 pm

Imas dva imbusa gore kod soferke vide se, onda dva sa strane moras da skines tapacirung desno i levo od konzole, leci se skida tako sto zavuces prst i povuces, a desni se samo povuce prema nazad, nemoj da cupas jedan kraj pa drugi nego celog ga povuci nazad! Onda imas 2 iza pepeljare, ali moras prvo nju da skines ona je na 4 srafa! Kad to sve skines povuces malo na gore konzolu i skinuo si je! Sijalice su male zaruljice i mozes ih kupiti bilo gde, samo se izvuku i ubodu, takodje vrlo jednostavno!
Inace ako zelis drugu boju moraces da menjas celokupne reflektujuce delove koji su ovde u providno-zelenoj varijanti, a te sijalice rade neutralno naravno! Bilo je negde na internetu, ali menjati na jednom mestu, a ostaviti zelenu boju negde drugde, po meni totalna kicherica!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Mar 29, 2007 4:55 pm

Neee, pa naravno, ako menjam menjam sve a ne ovamo zelene a ovamo plave, pa nisam ni ja bas budala,hvala na savetu,probacu za vikend

A jel i onaj sat ima neku svoju lampicu posto ni on ne svetli kada se upale svetla :(
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Mar 29, 2007 7:54 pm

Koliko se secam tamo nema nikakve sijalice, ali takve stvari se sredjuju sa svetlecom folijom, bar je tako na mojim uredjajima kuci... Znaci iza displeja se stavi folija koja svetli iza... Skini konzolu pa proveri, nemas sta da pokvaris ukoliko ne silis, samo lagano...
Korisnikov avatar
flugzeug
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 10:49 pm

Pon Apr 02, 2007 11:10 am

GT napisao:Imas dva imbusa gore kod soferke vide se, onda dva sa strane moras da skines tapacirung desno i levo od konzole, leci se skida tako sto zavuces prst i povuces, a desni se samo povuce prema nazad, nemoj da cupas jedan kraj pa drugi nego celog ga povuci nazad! Onda imas 2 iza pepeljare, ali moras prvo nju da skines ona je na 4 srafa! Kad to sve skines povuces malo na gore konzolu i skinuo si je! Sijalice su male zaruljice i mozes ih kupiti bilo gde, samo se izvuku i ubodu, takodje vrlo jednostavno!
Inace ako zelis drugu boju moraces da menjas celokupne reflektujuce delove koji su ovde u providno-zelenoj varijanti, a te sijalice rade neutralno naravno! Bilo je negde na internetu, ali menjati na jednom mestu, a ostaviti zelenu boju negde drugde, po meni totalna kicherica!
A zar ne treba da pocupa i one koturice za grejanje i ventilator ? Mislim da i ispod njih ima koji srafcic.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Apr 02, 2007 11:13 am

Bas sam glup...

Izvuces rukom ova dva sa strane za temperaturu i loklaciju duvanja, a onda uzmes parce gume i papagaj klesta (ona velika) i stegnes lepo onaj u sredini i izvuces ga, pazis da ne ogrebes i da ga ne polomis!
Ispod tog srednjeg imas jos jedan sraf i njega isto odvrnes, e tek tada ide sve napolje...

Povratak na “Alfa 145 | 146 | 155 | 164”