Cijuk prilikom paljenja klime
- imandic
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTDM 110kw
Ja sam skoro zamenio klinasti kais, i posle zamene se ponekad cuje u gradskoj voznji pistanje, koje je skoro konstantno bez obzira kojom brzinom vozim, a ponekad prestane kada pritisnem kvacilo, a cuje se i kada je auto izbacen iz brzine...
Bio kod lokalnog majstora, on kaze da je sve u redu...
Kakvi su simptomi lose pumpe za vodu? Kako uraditi dijagnostiku pumpe?
Bio kod lokalnog majstora, on kaze da je sve u redu...
Kakvi su simptomi lose pumpe za vodu? Kako uraditi dijagnostiku pumpe?
-
Go
- Drug Član
Kod mene je bilo karakteristicno to sto se culo pistanje kada je klima iskljucena bez obzira da li je auto u voznji, stoji u mestu ili je pritisnuto kvacilo. A tek kada se ukljuci klima pistanje je prestajalo.
Jedan savet koji sam dobio u servisu za paljenje klime: klimu paliti samo kada je auto na malim obrtajima, tj. kada stoji u mestu ili ako smo u voznji onda stisnuti kvacilo sacekati da broj obrtaja padne na 1000 i tek je onda upaliti. Na ova nacin se produzava vek ovog lagera sto sam promenio kao i samog komprespra.
Jedan savet koji sam dobio u servisu za paljenje klime: klimu paliti samo kada je auto na malim obrtajima, tj. kada stoji u mestu ili ako smo u voznji onda stisnuti kvacilo sacekati da broj obrtaja padne na 1000 i tek je onda upaliti. Na ova nacin se produzava vek ovog lagera sto sam promenio kao i samog komprespra.
-
Go
- Drug Član
Sto se tice cijuka njega sam cuo samo dva puta, na kratko sekund-dva, i oba puta samo kada sam upalio klimu. Ali se zato struganje/pistanje/sta ti je znam koji zvuk
cuo non stop sve dok se ne ukljuci klima a onda je sve to prestajalo.
Na slici mozete, koliko toliko jer je slikano mobilnim, da vidite legar kako izgleda:

Na slici mozete, koliko toliko jer je slikano mobilnim, da vidite legar kako izgleda: