Cijuk prilikom paljenja klime

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 24, 2006 2:32 am

Sta da se radi, niko nije savrsen ;) :cool
louderick
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 12:41 pm

Sre Maj 24, 2006 2:32 pm

U procesu si prodaje? Menjas brand?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 24, 2006 4:17 pm

Vec 6 meseci sam u procesu prodaje....skoro bez ikakvog napredka :( Auto stoji u Nisu, ja u Nemackoj

Ne menjam brend, ne kupujem auto uopste u skorije vreme
louderick

Sre Maj 24, 2006 4:29 pm

Koliko para? Koje godiste?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 24, 2006 8:02 pm

1999. Para....8000e, ali moze dogovor. Auto je u Nisu, ali ako hoces da ga pogledas u Bg je jednom nedeljno...salji PP da ti dam broj

evo slika

Slika Slika Slika

Slika Slika
louderick

Čet Maj 25, 2006 3:27 pm

Slican je mom. Samo je moj metalik plavi....
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sub Maj 27, 2006 5:42 pm

Problem je bio u lageru klime koji je polako poceo da otkazuje. A uzrok je bio najverovatnije masnoca(prljavstina) koja je upala u kuplung klime, pa je taj isti usled proklizavanja dodatno opterecivao lager sto je prakticno dovelo do spaljivanja lagera.
Korisnikov avatar
imandic
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 156 1.9JTDM 110kw
Pridružio se: Pet Nov 28, 2008 11:56 am

Pon Maj 29, 2006 8:34 am

Ja sam skoro zamenio klinasti kais, i posle zamene se ponekad cuje u gradskoj voznji pistanje, koje je skoro konstantno bez obzira kojom brzinom vozim, a ponekad prestane kada pritisnem kvacilo, a cuje se i kada je auto izbacen iz brzine...

Bio kod lokalnog majstora, on kaze da je sve u redu...

Kakvi su simptomi lose pumpe za vodu? Kako uraditi dijagnostiku pumpe?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 29, 2006 9:08 am

Kod mene je bilo karakteristicno to sto se culo pistanje kada je klima iskljucena bez obzira da li je auto u voznji, stoji u mestu ili je pritisnuto kvacilo. A tek kada se ukljuci klima pistanje je prestajalo.

Jedan savet koji sam dobio u servisu za paljenje klime: klimu paliti samo kada je auto na malim obrtajima, tj. kada stoji u mestu ili ako smo u voznji onda stisnuti kvacilo sacekati da broj obrtaja padne na 1000 i tek je onda upaliti. Na ova nacin se produzava vek ovog lagera sto sam promenio kao i samog komprespra.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 29, 2006 6:41 pm

A da li se taj cijuk javljao i pri gasenju automobila kada je zagrejan?
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 29, 2006 7:45 pm

Sto se tice cijuka njega sam cuo samo dva puta, na kratko sekund-dva, i oba puta samo kada sam upalio klimu. Ali se zato struganje/pistanje/sta ti je znam koji zvuk :? cuo non stop sve dok se ne ukljuci klima a onda je sve to prestajalo.

Na slici mozete, koliko toliko jer je slikano mobilnim, da vidite legar kako izgleda:
Slika
Korisnikov avatar
Player
Garaža: Gtv V6 TB
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 4:22 pm

Sre Jul 12, 2006 1:38 am

@bigfoot

Gde se tachno nalazi ovaj lezhaj shto si menjao? Poshto se meni slichna stvar deshava vec dve nedelje... Konstantno mi neshto shkripi-pishti bash tu oko zupchastog :mad: ... Nadam se da nisu shpaneri :mad:
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Sre Jul 12, 2006 7:34 am

Rado bih ti odgovorio gde se nalazi taj lager ali samo kada bih znao :( . Ja sam auto oterao u servis i oni su zamenili a mene nije nesto mnogo interesovalo da se raspitam gde se nalazi taj lager.

Povratak na “Area Servizio”