Alfa X-File

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Alfa X-File

Sre Dec 21, 2005 1:58 pm

Citajuci strane forume naleteo sam na fenomenalnu diskusiju,naime vlasnici 156ice kao i 147ica (1.8 2.0 i 2.5) zajdnickim uporedjivanjima i merenjima dosli su do nekih zanimljivih zakljucaka

Na testovima 0-100 Alfe su pokazivale "znatna" odstupanja u odnosu na zvanicne podatke u principu automobili su bili brzi izmedju 0.2 i 0.5 sec takodje i u testu srednjeg ubrzanja 80-130 su uocene razlike 0.2 do 0.8 bolje u odnosu na zvanicna vremena koje je fabrika specifikovala po modelima. Ova prica postaje jos zanimljivija znajuci da vecina fabrika radi upravo suprotno- testira kola u idealnim uslovima i pribegava sitnim cakama(gorivo,olaksanjavanje,transmisija) da bi popravila zvanicno vreme i postavila vreme koje je po pravilu bolje nego sto obican korisnik moze ikad da postigne u real life okruzenju.

Da ne bune zabune ljudi su postizali bolje vreme na fabrickim izvedbama,ne-tuniranim,ne olaksanim,bez ikakvih modifikacija,sa razlicitim godistima.

Najznimljivije teorije su bile,da Alfa ovo svesno radi zbog osigravajucih drustva(ne nije Dunav :lool: ) koja vec imaju nepovoljan odnos prema Alfama i stavljaju ih u "grupu" rizcnih sa vecom osnovicom, poboljsanjem offical podataka o ubrzanju bi taj odnos bio jos nepovoljniji*citaj skuplji* po dzep osiguranika. A bilo je objasnjenja tipa da u evropi vise nije "politicki korektno" voziti suvise brza kola...

U svakom slucaju Alfa nas uvek necim lepim iznenadi
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Sre Dec 21, 2005 6:36 pm

To je stara Alfina "politika". Skoro uvek deklarisu manju brzinu, mada me malo cudi sto su bas to primetili vlasnici novijih Alfi gde je to mnogo manje izrazeno (ili cak nije ni izrazeno...)
Npr. Alfetta GTV6 2.5 imala je deklarisano 205, na testovima je isla 218km/h (!!!), Alfa Sprint 1.5 qv 180, isla 188km/h, Alfa 33 1.5qv 185, isla 192, Montreal 220, isao 223-226km/h, itd, itd...
To je suprotno od onog cemu su druge firme pribegavale: da deklarisu mnogo vecu brzinu, pa da na testovima bude mnogo losiji rezultat. Medjutim, u poslednjih nekoliko godina su fabricki podaci svih firmi uglavnom jako tacni, cime se demonstrira preciznost merena pa samim tim i ozbiljnost brenda.
Acqua-Olio-Benzina
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Čet Dec 22, 2005 3:01 pm

Pa pazi starce primetili su,mozda razlike nisu toliko drasticne kao kod starijih modela ali definitivno postoje...ljudi su seli izmerili uporedili i dosli do zakljucaka da su TS motori brzi u praksi nego po specifikaciji,isto vazi i za V6 motore, politika firme se nije promenila samo su mozda cifre promenjene
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Pet Dec 23, 2005 3:11 pm

performanse se mere sa dva odrasla muska primerka unutra... 0.2 sekunde mogu se dobiti postavljanjem dve anoreksicne manekenke sa bulimijom :rotfl:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Dec 23, 2005 4:31 pm

Pre nekih 25 g kada sam kupovao djulietu 1750 super i prethodnog vlasnika onako ko klinac pitao koliko ide covek zaprepasteno kaze :pa ko svaka alfa onoliko koliko pise. Da preskocim sve dosadasnje i primera radi 2.0 TS kada je kod mene 180 drugaru na audiju B5 je 195 a na omegi 200 , Po mom cajgeru sam nagurao 220 i nisam usao u crveno a cini mi se po prospektu da je max 215 , bilo je jos lufta u papucici gasa.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Dec 23, 2005 6:07 pm

hajde Gaso jeste to alfa i volimo je puno al da moze mnogo vise od tih 215 pa i ne moze (realno) koliko je jos ostalo lufta na papucici?
i cajgeri znaju malo da lazu...
kod Dejana (alfapersempre) na 155 pokazuje u 4 stepenu 200 -vazi- sanse nema da 1.8 std ide 200 cetvrtom, a 5 preko 225... tako da...
i moj auto ide 190 na 7000 u 5 stepenu... da li je to istina?!? :shock:
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Dec 23, 2005 8:50 pm

Ajde da nađemo GPS i da izmerimo. To je re&šenje na&ših nedoumica.
Go
Gost
Drug Član
Drug Član

Pet Dec 23, 2005 11:47 pm

Pa na 6500 bi bilo nesto preko 230 , nema mnogo lufta jos ali je vise , doduse ja imam A2 motor , malo jaci a menje ekoloski a specifikacije su uopstene , i stari tip menjaca , superka TS je nesto sporija , pa 166 2.0 TS 16V ide po papirima celu sekundu sporije od 164 8V iz 90 , zato i vracaju stari prenos u nove modele .Na zalost i onu glupu sajlu u menjacu za rikverc , tek da moze da se pokvari.
Sprint sa VELOCE menjacem 4ta 175 a 5ta 170 a isti motor sa QV 4ta 160 a 5ta preko 185 a sad ??? preko nigde ne pise.
Nek ti Sasha kaze on ima 1.5 - 4 karbona i QV menjac.
Sto sa boljom aerodinamikom petsto kuba vise TS i varijatorom na bregastoj ne bih isao vise bar 50 km , doduse vremenski zbog tezine , ma nije vazno cinjenica je da ako su ispravni cajgeri ne mora vise da pokazuju ali su bar tacni za razliku od nemaca koji su tu sampioni .Stara korsa 1.3 na 115 pokazuje 135 bilo na testu u Gente motori jednom , uzela prvo mesto .

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”