Vratih se iz Amerike pre dve nedelje i prijatno sam iznenadjen brojem Alfista sirom USA.Jeste da je prava retkost tamo videti Alfu na ulici(ja sam ih video 3 za 5 meseci) ali sam zato pricao sa par ljudi(cistokrvni Ameri) koji organizuju 2 puta godisnje okupljanja Alfista sirom USA,i video sam par fotografija i mogu vam reci da su isti, ako ne i veci ludaci od nas Inace od gore pomenute 3 Alfe koje sam video,dve su bile Spider i to obe iz Hollywooda a jedna je bila 156 koju sam video u NY(mozete misliti moj izraz lica kada sam je ugledao) Sve u svemu cisto da se zna da nas i tamo ima a poseban utisak na mene je ostavio Amer (Alfista) koji mi je na kraju razgovora rekao CUORE SPORTIVO friend
Kraj devedesetih i pocetak 2000 sam proveo u Cikagu i New yorku tamo sam najcesce od Alfi vidjao prethodnu(stariju) verziju spydera i 164.Retke su ali sve su u fulu!Oni koji ih voze i imaju znaju sta je to i umeju da cene.Za njih je to ekskluziva a ne japanska konfekcija!
Tu si u pravu,Amerika je puna japanskih automobila koji su po meni totalno nebitni (cast izuzetcima),a kad to kazem mislim na izgled,posto su svi (odvratno) isti,nigde stila...
Moj najveci shok je bio 2005, setajuci se delom Bostona u kome zive mahom Italijani (Little Italy kako ga lokalci tamo zovu) naleteh na savrsen primerak 75 Turbo America, crvene boje, odlicno sacuvana, mislim da negde imam i sliku.
Inace Alfa tamo jako cenjena, jer je egzoticna.