Kupio sam Alfu 147 1.9jtdm 125kw(170ks) 2008 16v Q2 Ti Ducati Corse, od ulaganja sam imao samo zadnje amortizere i opruge.
Pre 4,5 dana je pocela da lose pali i da trosi ko narkoman.
Vodio sam je kod elektricara i kod mehanicara, dijagnostika ne pokazuje nista.
Elektricar kaze da su anlaser, alternator, grejaci i ostala elektronika ispravni.
Mehanicar kaze da na dijagnostici prikazuje da obe pumpe salju dobar pritisak i da generalno sto se tice cele mehanike auto je u odlicnom stanju.
Kada okrenem kljuc, grejaci odrade posao, auto krene da se pali, krene zamajac da se vrti pa takodje i motor krene da se trese i sad on vergla i trese, ali nece da upali... Bukvalno mu fali taj jedan korak da upali... Sve imam neki osecaj da je smesa vazduha i goriva losa, pa da zbog toga nece da upali. Generalno kada posle par pokusaja ona jedva upali, motor radi mirno, ne preskacu obrtaji ni na niskim niti na visokim obrtajima.
Kupio sam je sa plocicom egr, ali jedan majstor kad ju je analizirao rekao mi je da joj se check engine pojavio zbog plocice na egr, te mi on rekao da skinemo i da ce to sve biti super, na kraju od tog dana je sve nekako krenulo nizbrdo i svakim danom je sve losije i losije palila, da evo danas bukvalno jedva i to mozda upali. Nakon toga ja sam vratio plocicu i isti djavo. Mozda je i neispravan bio egr pa mi je zaprljao ko zna sta sad, samo nagadjam.
Vecina ljudi sa kojima sam se savetovao kazu dizne, ali kako dizne ako auto radi normalno kada je upaljen i kada se stisne gas ide.
Nadam se da je neko imao slicno iskustvo i da ce podeliti sa mnom.
Pozdrav!
Djordje