nece da upali:(

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Re: nece da upali:(

Sub Feb 11, 2012 1:50 pm

Granica filtrabilnosti bi trebalo biti veća od -25 nego je problem što lazu za spoljašnje temperature jer je kod mene u Brestovcu pre tri noći bilo -26....tako da dzabe MOL,EKO,NIS i ostali kad se i njima evrodizel pretvori u puding hahaha
Korisnikov avatar
banjo1990
Garaža: alfa romeo 147 JTDm 88kw
Pridružio se: Sre Apr 06, 2011 10:19 am

Ned Feb 12, 2012 1:03 pm

Ja još uvek ništa nisam uradio! Najgore mi je što mi je nezgodno da ga iščupam sa tog parking mesta i da ga odguram u neku garažu... Ako ne uspem da rešim problem, vadim akumulator i čekam proleće! :bad:
Korisnikov avatar
banjo1990
Garaža: alfa romeo 147 JTDm 88kw
Pridružio se: Sre Apr 06, 2011 10:19 am

Ned Feb 12, 2012 4:10 pm

Danas sam uspeo da upalim nekako. :D Kada sam dao kontakt nije odmah pumpa onako zujala jezivo, nego se tačno čulo bućkanje goriva, odnosno guranje goriva kroz vodove, jer je zadnji put izašlo dosta goriva kad sam skidao creva. Odmah zatim je krenulo opet da zuji kada je nabila pritisak, i reko ajde da probam da upalim, i sastavi bez problema. Zujanje se čulo još par sekundi i prestalo je! Tačno se osetilo kao da je proguralo to začepljenje. Pustio sam je dosta da radi u mestu, malo je provozao, i opet ostavi da radi da se dobro zagreje...

E sad, činjenica je da su temperature malo porasle u odnosu od pre 2 dana. Kako će se ponašati dalje, pitanje je...
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Ned Feb 12, 2012 7:03 pm

Trudim se da Alfu provozam svaki dan (čak i kad nema preteranog razloga) i to do dostizanja "one" radne temperature. Pored toga, sipam CR diesel Würth aditiv i punim na "Mol" pumpi, uvek do punog rezervoara, kad dođem do rezerve (na oko 7.5l se pali lampica). Juče sam je i prao, samo da bi se skinule višednevne naslage leda između guma i podkrila.
Možda je i preterivanje, ali hoću da auto uvek može da startuje, bez obira na vremenske uslove...
Poslednja izmena od dusanGT u Ned Feb 12, 2012 7:05 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Feb 12, 2012 7:04 pm

:podrzava
Korisnikov avatar
sikirica7
Garaža: alfa gt 1.9 mjtd
Pridružio se: Pet Jan 27, 2012 1:52 am

Uto Feb 14, 2012 10:52 pm

Imao sam slican problem pre par dana kada je ono bio jak minus.Nije htela da upali,culo se glasno zujanje iz rezervoara.Skidao sam filter,natocio podgrejan 10L podgrejanog ED i danas je upalila iz prve.Jedino sto me brine je sto mi sada signalizira gresku na motoru,sija konstantno i ne gasi se.
Inace,ED sam sipao na Lukoilu.
Korisnikov avatar
darkbgd
Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
Pridružio se: Pon Nov 23, 2009 9:51 pm

Uto Feb 14, 2012 11:22 pm

mislim da je ED svuda isti. Ja u sluzbeni automobil iskljucivo sipam NIS ov Evrodizel i palio je kao mina svih ovih ledenih dana. U svoju Alfu sipam ED na jednoj maloj pumpi u Zemunu u ul. Marije Bursac(video red taksista).jeftiniji je par dinara i nije zaledio(sad za sad)
Korisnikov avatar
Relja
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 3:49 am

Uto Feb 14, 2012 11:32 pm

Nije ED svuda isti. NIS-ov ED mi prijavljuje vodu u filteru goriva dok Mol-ov ne.
Cini mi se da motor lepse radi cak i po ovoj hladnoci
Sreten Alfa
rookie
Garaža: Alfa Romeo 156
Pridružio se: Sub Mar 24, 2018 10:19 am

Sub Mar 24, 2018 6:55 pm

Pozdrav ljudi imam alfu 156 juce sam je vozio normalno i ugasio i jutros da upalim nema sanse...ustanovio sam da dizne ne dobijaju struju.izvadim dizne i naspem goriva on upali i radi dok ne potrosi...sta moze da bude problem.sto nema struje na diznama??
Korisnikov avatar
Boxa
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Alfa Romeo
Pridružio se: Sub Dec 26, 2015 2:40 pm

Ned Mar 25, 2018 10:30 pm

Predstavi prvo svoju alfu u VIRUSU i dobices sve odgovore ovog sveta.

Povratak na “Area Servizio”