nece da upali:(
-
Ka
- Drug Član
Granica filtrabilnosti bi trebalo biti veća od -25 nego je problem što lazu za spoljašnje temperature jer je kod mene u Brestovcu pre tri noći bilo -26....tako da dzabe MOL,EKO,NIS i ostali kad se i njima evrodizel pretvori u puding 

- banjo1990
- Garaža: alfa romeo 147 JTDm 88kw
Ja još uvek ništa nisam uradio! Najgore mi je što mi je nezgodno da ga iščupam sa tog parking mesta i da ga odguram u neku garažu... Ako ne uspem da rešim problem, vadim akumulator i čekam proleće! 

- banjo1990
- Garaža: alfa romeo 147 JTDm 88kw
Danas sam uspeo da upalim nekako.
Kada sam dao kontakt nije odmah pumpa onako zujala jezivo, nego se tačno čulo bućkanje goriva, odnosno guranje goriva kroz vodove, jer je zadnji put izašlo dosta goriva kad sam skidao creva. Odmah zatim je krenulo opet da zuji kada je nabila pritisak, i reko ajde da probam da upalim, i sastavi bez problema. Zujanje se čulo još par sekundi i prestalo je! Tačno se osetilo kao da je proguralo to začepljenje. Pustio sam je dosta da radi u mestu, malo je provozao, i opet ostavi da radi da se dobro zagreje...
E sad, činjenica je da su temperature malo porasle u odnosu od pre 2 dana. Kako će se ponašati dalje, pitanje je...

E sad, činjenica je da su temperature malo porasle u odnosu od pre 2 dana. Kako će se ponašati dalje, pitanje je...
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Trudim se da Alfu provozam svaki dan (čak i kad nema preteranog razloga) i to do dostizanja "one" radne temperature. Pored toga, sipam CR diesel Würth aditiv i punim na "Mol" pumpi, uvek do punog rezervoara, kad dođem do rezerve (na oko 7.5l se pali lampica). Juče sam je i prao, samo da bi se skinule višednevne naslage leda između guma i podkrila.
Možda je i preterivanje, ali hoću da auto uvek može da startuje, bez obira na vremenske uslove...
Možda je i preterivanje, ali hoću da auto uvek može da startuje, bez obira na vremenske uslove...
Poslednja izmena od dusanGT u Ned Feb 12, 2012 7:05 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Alfa je stil... ostalo je status...
- sikirica7
- Garaža: alfa gt 1.9 mjtd
Imao sam slican problem pre par dana kada je ono bio jak minus.Nije htela da upali,culo se glasno zujanje iz rezervoara.Skidao sam filter,natocio podgrejan 10L podgrejanog ED i danas je upalila iz prve.Jedino sto me brine je sto mi sada signalizira gresku na motoru,sija konstantno i ne gasi se.
Inace,ED sam sipao na Lukoilu.
Inace,ED sam sipao na Lukoilu.
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
mislim da je ED svuda isti. Ja u sluzbeni automobil iskljucivo sipam NIS ov Evrodizel i palio je kao mina svih ovih ledenih dana. U svoju Alfu sipam ED na jednoj maloj pumpi u Zemunu u ul. Marije Bursac(video red taksista).jeftiniji je par dinara i nije zaledio(sad za sad)
- Relja
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750 - Lokacija: Kragujevac
Nije ED svuda isti. NIS-ov ED mi prijavljuje vodu u filteru goriva dok Mol-ov ne.
Cini mi se da motor lepse radi cak i po ovoj hladnoci
Cini mi se da motor lepse radi cak i po ovoj hladnoci
- Sreten Alfa
- rookie
- Garaža: Alfa Romeo 156
Pozdrav ljudi imam alfu 156 juce sam je vozio normalno i ugasio i jutros da upalim nema sanse...ustanovio sam da dizne ne dobijaju struju.izvadim dizne i naspem goriva on upali i radi dok ne potrosi...sta moze da bude problem.sto nema struje na diznama??
- Boxa
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo
Predstavi prvo svoju alfu u VIRUSU i dobices sve odgovore ovog sveta.
YouTube: https://www.youtube.com/@joksimoviic