nece da upali:(
- nnnselakovic
- Garaža: 156 2.4jtd
clio 1.2 - Lokacija: valjevo
imam problem malopre sam seo u kola(156 2.4jtd)auto vergla ali nece da upali,da napomenem da je svih ovih hladnih dana palio na pola kljuca.znaci vergla ali ni da se nakaslje,sad kad je akumulator pri kraju i sporije okrece,cak je pocela i skala brzinomera da skace gore dole,a i cuje se nesto da zuji,cak i kad skinem sa kontakta neko vreme posle prestane:(.ako je neko imao slican problem pomoglo bi:)
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
ja sam imao taj problem, skakala kazaljka brzinomjera i jedva verglao nije palio... stavio sam nov akumulator i pali ko metak...
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
Mnogima smrzne gorivo i benzin i nafta jer je puno vode jedini lek trenutno je da sipasvrucu vodu na filter za gorivo a sto se tice ovih simptoma da ima specifican zvuk kada zaverglas a ne pokrene se anlaser to je slaba struja kao sto je rekao kolega sa foruma dopuni akomulator i bice ok! 

- ljube-kugla
- Garaža: alfa 75
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 166
2.0 v6 turbo(lpg)
alfa 147
1.9 jtd 8v - Lokacija: Batajnica
navataj nekog da ti pridje i na kablove,ali pre toga nek se malo dopuni preko kablova pa tek onda,mene je yugo maltretirao i caletova croma,jer svako jutro ako ne upali iz prve posle mora dugo da se vergla i isprazni akumulator pa sam kupio starter za paljenje i punjac akumulatora

bilo u uradi sam za nekih 6500din,a u metrou punjac koji ima opciju za odrzavanje akumulatora,tako da moze stajati nakacen mesecima i odrzava struju na radnom naponu bio je oko 1900din

bilo u uradi sam za nekih 6500din,a u metrou punjac koji ima opciju za odrzavanje akumulatora,tako da moze stajati nakacen mesecima i odrzava struju na radnom naponu bio je oko 1900din
ko na nas krene iz mesta je naje&o
- nnnselakovic
hvala na
odgovorima.bio je problem u filteru zbog loseg evro dizela:)>sad je sve super:).

- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
- nnnselakovic
na jugopetrolu on mi je najblizi,mada nema neke razlike.ja sam iz valjeva i kazu da samo na jednoj pumpi imaju ok edvro dizel slovenacka je,al mi je ona bas daleko pa mi se nesto ne isplati ici na nju 

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Evo ti si treći čovek danas (a drugi na forumu) kome je zaledio eurodisel sipan na NIS-u.
Malo je mnogo da je slučajnost...
- Darkstar
- BANOVAN
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5 V6 2002
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS 2002 - Lokacija: Novi Beograd
evo i ja da se nadovezem, bratu od drugara isto ne moze da upali 156 1.9jtd, sinoc palio jutros nece i tako ceo dan lik izgubi sipao na nis-u
- Sale-Qchewo
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V 115ks
Potvrdjujem za Nis,jos se oni hvale ili zale da se njima zaledio pistolj na crevu i puklo im nesto..strasno..
- banjo1990
- Garaža: alfa romeo 147 JTDm 88kw
Danas kod mene ista priča, zaledio ED, samo se čuje zujanje od pumpe iz rezervoara, kad zaverglam sastavi sekund dva i to je to... Strašno! Količina goriva koje imam je delom sa NIS-a, delom sa EKO pumpe. Zadnji put nasuto pre dve nedelje.
Ćale sipa na NIS-u stalno, i nema problema, najnormalnije mu pali auto, a dizelaš je isto.
Ćale sipa na NIS-u stalno, i nema problema, najnormalnije mu pali auto, a dizelaš je isto.
- Relja
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750 - Lokacija: Kragujevac
Ja nisam mogao upalim jutros, sipao na NIS-u zadnjih dana...
Sutra cu probati da odledim filter
Sutra cu probati da odledim filter
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Re: Re: nece da upali:(
Napisah negde da je jos u prosli ponedeljak na NISu u Kraljevu zaledio ED na pumpi... A citam na forumima da je mnogima NISov ED zaledio u automobilima... Nije slucajnost , vec je los ED... A Mercedes preporucuje da se sipa na NISu...Sauriann napisao:Evo ti si treći čovek danas (a drugi na forumu) kome je zaledio eurodisel sipan na NIS-u.
sent from Kenda digitron using Tapatalk
i sta se radi kad zaledi? sipa se vruca voda na filter? ja probao sinoc i nisam uspeo... probacu ponovo sutra u toku dana, mozda bude toplije...
inace isto NIS gorivo... a vozim aditiv u vratima vec godinu dana i hteo juce da sipam jos goriva i da ga naspem, medjutim... kakav baksuz...
inace isto NIS gorivo... a vozim aditiv u vratima vec godinu dana i hteo juce da sipam jos goriva i da ga naspem, medjutim... kakav baksuz...
- alfaskorpion
- Garaža: AUDI A4 B8
Posto masovno dobijam pozive od zaledjenih drugara dizelasa
savetovacu vam svima da predjete na plin i nema zime
i pored toga kad zaledi filter nije dovoljno da sipate samo vrelu vodu na filter nego ga pre toga umotajte sa nekom krpom pa onda sipajte kljucalu vodu , dosta je bolji efekat.
Inace drugar koji radi u Nisu mi je rekao da su (bar je tako u SDu) do pre neki dan na svim pumpama imali neki evro dizel koji ledi na -10 , navodno su tek juce dobili dosta bolji koji ledi na -20

Inace drugar koji radi u Nisu mi je rekao da su (bar je tako u SDu) do pre neki dan na svim pumpama imali neki evro dizel koji ledi na -10 , navodno su tek juce dobili dosta bolji koji ledi na -20

busso trsi Sline
- Djo83
- Garaža: Alfa 156 1.9 jtd
ED valjda ne bi trebao uopste da ledi jer je ociscen od parafina, a trebalo bi da se podrazumeva da nema vode u njemu... meni nije zaledio ni juce ujutru na -29, sipan u bosni,bijeljina, OMV pumpa...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Dokaz je već nekoliko kolega samo na ovom forumu koji su sipali na NIS-u i zaledilo im je ED.
Ima i nas koji su sipali na "boljim" pumpama i kojima nije zaledio ED ni jednom za ovih par dana.
Re: nece da upali:(
ovo apsolutno nije tačno.lalicspecial napisao:mA MOZETE DA SIPATE GDE HOCETE SVUDA IMA VODE!![]()

Dokaz je već nekoliko kolega samo na ovom forumu koji su sipali na NIS-u i zaledilo im je ED.
Ima i nas koji su sipali na "boljim" pumpama i kojima nije zaledio ED ni jednom za ovih par dana.
- banjo1990
Ja malopre skinuo poklopac od pumpe u rezervoaru. Ulazno i izlazno crevo bukvalno skamenjeno!
Aj da ne otvaram temu, jel zna neko kako da izvučem pumpu, pošto ne vidim nikakve šrafove i slično... ?
Najgore što mi je auto na nezgodnom mestu, pa ne mogu ni da ga odguram do garaže, ili negde gde bih mogao da fenom malo to sve zagrejem... Izludeću!
Moram da izvadim tu pumpu kako znam i umem...
Aj da ne otvaram temu, jel zna neko kako da izvučem pumpu, pošto ne vidim nikakve šrafove i slično... ?
Najgore što mi je auto na nezgodnom mestu, pa ne mogu ni da ga odguram do garaže, ili negde gde bih mogao da fenom malo to sve zagrejem... Izludeću!
Moram da izvadim tu pumpu kako znam i umem...
- banjo1990
Ne da mi đavo mira, skinuo sam creva od pumpe, iako mi se učinilo da su bila zaleđena, ipak nisu. Gorivo je krenulo da ide iz creva u potpuno tečnom agregatnom stanju.
Vratio sam creva, i kad sam dao kontakt, bukvalno od pritiska creva hoće da izlete, nadimaju se. Znači da nije problem do goriva i do pumpe nego negde dalje, a to nema šta drugo da bude nego filter. Danas sam ga umotavao u krpu natopljenu sa vrućom vodom, ali ne vredi...
Sad sam skontao da imam neki termofor, koji bi možda mogao da zadrži toplotu dovoljno dugo, i da ga obmotam sa njim...
Vratio sam creva, i kad sam dao kontakt, bukvalno od pritiska creva hoće da izlete, nadimaju se. Znači da nije problem do goriva i do pumpe nego negde dalje, a to nema šta drugo da bude nego filter. Danas sam ga umotavao u krpu natopljenu sa vrućom vodom, ali ne vredi...
Sad sam skontao da imam neki termofor, koji bi možda mogao da zadrži toplotu dovoljno dugo, i da ga obmotam sa njim...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Javi obavezno sta si uradio da znaju i ostali...
Sent from my LT22i using Tapatalk
- Relja
- Saradnik Uprave
- Garaža: Alfa Romeo 159Ti
Alfa Romeo 147Ti
Alfa Romeo MiTo QV
Alfa Romeo GTV 1750 - Lokacija: Kragujevac
ja sam problem resio tako sto sam otisao do pumpe natocio u kanister jos 15ak litara i to zagrejao na sporetu
sipao u rezervoar da odledim pumpu itd..
filter sam zagrejao fenom i upalila alfica

filter sam zagrejao fenom i upalila alfica

- alessandro
- Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Evo i u BIH su "dizelaši" imali problema. Konkretno Audi A6 2006. godište, i Passat B6, oba sa Euro Dizelom 5 iz rafinerije u Brodu (Nestro Petrol) pumpe. Ovaj prvi zaledio u vožnji, doduše u tom trenutku je bilo -30 i nešto.
A kažu da Euro 5 po specifikaciji valjda ledi preko -26.

Everything should be made as simple as possible but not simpler.
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Zato ja lepo pravim articki dizel, 70% EDa i 30% kerozina,ne ledi ispod -37C...
jedino sto je malo teze nabaviti kerozin 

- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Ja se sankao do Mola malocas. Kaze covek na pumpi da je njihov ED siguran do -25c a da moze da se doda aditiv kako bi se ta granica jos spustila...