alfa 166 2.0TS, od kada se ugradjuje menjac sa 6brzina?
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
Re: alfa 166 2.0TS, od kada se ugradjuje menjac sa 6brzina?
Propadne od IDIOTSKOG pretezanja, od normalnog zavijanja/odvijanja nece sigurno!
Alfa Romeo - The car inside the driver.
- Alfa Romeo np
- Garaža: Ex- Alfa Romeo 146 1.4ts,Alfa romeo 156 2.0ts
Da karter je od aluminijuma i sto ga takne kamencic on puca kao da je od stakla.to im je velika mana jos alfe su spustene napred pa ni ne osetis kad nasadis karter.ja sam tako nasadio karter na 146 tici nisam ni video i zakovao mi motor a pola sata pre toga uzeo auto sa kompletne generalne-mislim nisam ga uzeo vec mu ja radio sa drugarom komplet generalnu i eto kad se pravi,zato se sad plasim njihovog kartera katastrofa.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pokvari se navoj zato što kod zamene ulja treba menjati i bakarnu platnu novu i onda se ne mora stezati mnogo ali kod nas je obično nemoguća misija naći te specijalne platne pa se stavlja obična koja mora jače da se steže i onda....Ja sam kod mene na svakoj zameni ulja sve lepo.očistio razredjivačem i čep na delu gde dihtuje namazao epoxi lepkom i nema ni kapi da curi.A što se semeringa tiče ako misliš na remenice gde su "balansirajuće" osovine onda na ovom kraju gde su remenice ima semering a na drogom kraju osovine do menjača su čepovi zaliveni u gumi,izgledaju kao semering ali bez rupe.
Sent from maj el dži ge-2 manji
Sent from maj el dži ge-2 manji
- Alfa Romeo np
I ja na mojoj stopni sam zamenio onu bakarnu sajbnu ima da se kupi gde god zelis,ja sam je platio 20 dinara.meni alfa 156 2.0ts ne trosi ulje,mozda i trosi ali vrlo malo eto da lupim otprilike 300-400 grama od zamene do zamene.ali sam joj radio komplet generalnu jedino taj semering nisam zamenio na zupcastom i pusta vrlo malo ulja koje se sliva do filtera ulja.
- traxxas
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.4JTD Sportwagon
Mislim da ste promasili temu,momci.Ovo je tema za menjac Alfe 166 TS,i generalno sugestije za i protiv kupovine 166-ice.a ne o karteru.Molim Vas da otvorite na drugom mestu temu u vezi tog kartera.
A za ostale koji su bili u toku zadate teme,zahaljujem na svim postovima.A sada se vracam na zapoceto u vezi Alfe 166.
Da,mislim na ovu Alfu 166 2.0TS,2001.god: http:// www.polovniautomobili.com/putnic ... spark-full
Ako je neko imao priliku da je pogleda, molim da napise utiske i misljenje.
A za ostale koji su bili u toku zadate teme,zahaljujem na svim postovima.A sada se vracam na zapoceto u vezi Alfe 166.
Da,mislim na ovu Alfu 166 2.0TS,2001.god: http:// www.polovniautomobili.com/putnic ... spark-full
Ako je neko imao priliku da je pogleda, molim da napise utiske i misljenje.
- Shanirani
- Garaža: 156 2.0 TS
Nema oglasa vise..
Nema potrebe da se stresiras toliko. O motoru smo ti napisali sve sto treba. Menjac je kao svaki drugi menjac. Ne bi stavili 6b da nije bilo potrebno. Kad sednes i probas da voyis videces ima li neke mane. Sve u svemu smao redovan servis i nema brige..
Nema potrebe da se stresiras toliko. O motoru smo ti napisali sve sto treba. Menjac je kao svaki drugi menjac. Ne bi stavili 6b da nije bilo potrebno. Kad sednes i probas da voyis videces ima li neke mane. Sve u svemu smao redovan servis i nema brige..
- traxxas
Ok.Oglas ipak,jos uvek stoji ,Alfa je srebrno-siva,sa crnom kozom.Samo imam dilemu,kakav je taj 2.0TS motor posle predjenih 240k km
,i koliko ce ulja da trosi ,pod predpostavkom da je tacna kilometraza?A po onome sto sam nasao na forumu o ovom motoru,to nemoze da se zna dok se ne izveze minimum 1000km.,tako da moze da bude macka u dzaku,ali i nemora da znaci.
Jedino dobro je sto je Alfa odrzavana ipak u servisu u Italiji,i vozena je po Evropskim putevima,ocuvana je spolja,i unutra.Motor je malo musav,na onoj jednoj slici,tako da ostaje detaljan pregled i probna voznja,pa kakav utisak ostavi videcu.Hvala svima na savetima i inform. oko menjaca i ostalih detalja.
Napisacu kakva je kada je budem probao i pregledao,a ako je neko vec probao nek napise neki utisak.Pozz svima

Jedino dobro je sto je Alfa odrzavana ipak u servisu u Italiji,i vozena je po Evropskim putevima,ocuvana je spolja,i unutra.Motor je malo musav,na onoj jednoj slici,tako da ostaje detaljan pregled i probna voznja,pa kakav utisak ostavi videcu.Hvala svima na savetima i inform. oko menjaca i ostalih detalja.
Napisacu kakva je kada je budem probao i pregledao,a ako je neko vec probao nek napise neki utisak.Pozz svima

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Druze, imao sam 2.0TS koji je imao 320.000+ km na satu i radio je besprekorno. Svaki auto koji kupujes polovan je macka u dzaku a ti se mnogo opterecujes. Ako je auto dobar (ako potvrdi bilo koji majstor koji se iole razume) kupuj i uzivaj. Sitne greske a i krupne boga mi se resavaju u hodu - ne kupujes nov auto 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- traxxas
Ma jasno,naravno da je tako,upravu si sasvim.I zaista,neopterecujem se uopste,samo sam zeleo da mi tako neko kao ti, potvrdi da ipak moze da se nadje i ocuvana Alfa iako je presla 240k.km+,sa ocuvanim motorom.Hvala ti.Pozz

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
- Alfa Romeo np
Ne mora uopste da znaci koliko je auto presao,ja kad sam moju kupovao imala je 160 hiljada pa je prolupala na radilici,ja sam joj drugi vlasnik,kupljena je nova u bg-u,to nema nikakve veze koliko je auto presao vec kako je odrzavan a to ne mozes videti niti ti iko to moze reci jer ne mozes da se zabijes u motor pa da gledas kakve su stubline i kakve su karike,svako ko prodaje auto on prosipa price-tek uradjen veliki servis,tek registrovana bez ulaganja,pa zasto ga onda prodaje kad je auto perfektan?nov auto kad kupujes pa moras da ulozis u njega a ne u aute stare 10-15 godina.bitno je da gledas da ulozis sto manje para u njega a da ne ulozis uopste to ne moze.
- erdeljan
- BANOVAN
Svi bi da kupe jeftino a da prodaju skupo.
Pri kupovini da bude tip-top se naravno podrazumeva. Ako imaš mogućnosti ti kupi, to je jedini način da saznaš dal' di pogrešio ili ne a u suprotnom ces se kajati 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Shanirani
Kako nema.. Pa nisu svi stetocine koje samo gaze i ne odrzavaju. Ja sam 100% siguran da je moj auto presao preko 400k km.. Ali dodji da ga probas pa ces videti kako ide i kako se cuje.
I slazem se sa @Alfa Romeo np
Ali moj prijatelj prodaje alfu 156 i odradio je sve servise iako je prodaje. Ja ga pitao sto i rekao mi zato sto ce da je vozi do daljnjeg pa ako neko naleti prodace je.. Tako da je sve moguce.
I slazem se sa @Alfa Romeo np
Ali moj prijatelj prodaje alfu 156 i odradio je sve servise iako je prodaje. Ja ga pitao sto i rekao mi zato sto ce da je vozi do daljnjeg pa ako neko naleti prodace je.. Tako da je sve moguce.
- traxxas
Alfa je prodata,
...
jbg. kada nisam imao vremena zbog posla, da odem da je probam i kaparisem.Kakav sam maler,neverovatno!A bila ko bombona!
Izgleda da mi nije bila sudjena,a i ko zna zasto je to dobro.
Zivot ide dalje,sta da se radi.

Izgleda da mi nije bila sudjena,a i ko zna zasto je to dobro.
Zivot ide dalje,sta da se radi.

- alfa&omega
- Garaža: Fiat Punto 1.9 JTD
Fiat Coupe 20 VT
Alfa 155 TS 2.0 16V Sport
Alfa 166 2.4 JTD Distinctive
Alfa 147 1.9 JTD Distinctive
Alfa 156 2.5 V6 24V Distinctive - Lokacija: Prijepolje
Dok se Mara obuče svadba se provuče 

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
- erdeljan
- BANOVAN
Kazem ja da ces se kajati samo ako ne kupis auto 

- traxxas
Neznam cemu takav sarkazam, cinizam,ismevanje...Lepo sam napisao da nisam imao vremena,zbog posla da kaparisem auto,i uopste se nekajem,niti mi zivot zavisi od te Alfe.Vidim da vam je drago kada neko ne uspe u necemu.Bitno vam je "da komsiji crkne krava",a to govori o vama kakvi ste zapravo ljudi.
Hvala,ja vama zelim sve najbolje.Zivi bili!
Hvala,ja vama zelim sve najbolje.Zivi bili!
- erdeljan
- BANOVAN
Auuu druže pa ti si nas pogrešno shvatio. Niko ovde tebi ne želi ništa loše već smo samo hteli da ti kažemo da je uzmeš a šta god da joj je falilo bi rešio bez nekih većih problema. Pisao si da je auto vožen u Italiji što je bolje nego da je vožen samo u Srbiji... Obrati pažnju na smajlije, vidiš da smo svi raspoloženi i odgovarali na tvoja pitanja.
I da, biće Alfi - kao što si i sam napisao ko zna zašto je to dobro.
I da, biće Alfi - kao što si i sam napisao ko zna zašto je to dobro.

- Shanirani
@trax kolega previse sve shvatas ozbiljno. Ovde je uvek atosfera zajebancija. Treba samo skontati kako i na ciji racun. I situacija je uvek takva. Ja uvek zajebavam ove traktordzije sto cadje gar sa svojim jtd traktorima 
Mada ti vozis kolko vidim jtd pa nemoj da te pogadja to. Sve je zajebancija zarad prijatne atmosfere i drugarstva. Svaki kolega je uvek raspolozen da pomogne. Naravno ako je tu u tom trenutku.

Mada ti vozis kolko vidim jtd pa nemoj da te pogadja to. Sve je zajebancija zarad prijatne atmosfere i drugarstva. Svaki kolega je uvek raspolozen da pomogne. Naravno ako je tu u tom trenutku.
Povratak na “Alfa Romeo 147 | Alfa Romeo 156 | 166 | GTV | GT”