Zelim svima da se obratim kao savet koji ce mozda mnogima pomoci i resiti problem koji sam ja imao do sada.Nadam se da ce nekome moja tema doneti koristi i dobrog grugom Alfistima koji imaju slican problem.
Evo o cemu se radi: Model moje alfe 147 1.6 16V 120KS benzin+gas.
U voznji pocne da trza i upali check lampu.Slabo vuce-nece da vuce, trza.
Odem kod majstora, on pogleda, prikljuci na komp.Dijagnostika prijavi gresku na 2.cilindru. Majstori mi predlozi da promenimo svecice.OK bile su lose i treba, slazem se. Promenio sam. Lampa se ugasi i tako jedno vreme bilo OK. Ponovo isti problem nece da vuce, upali se check lampa sve isto.! Ponovo odem kod majstora, on mi zatrazi da mu ostavim auto na ceo jedan dan.OK. Ostavim mu. Zove popodne, kao sve namesteno sve radi! P.S. zamolim ga takodje da mi ugasi i lampu scvenu od airbag-a. Kad sam dosao po auto , pitam koliko kosta- kaze 7.500 dinara !!!!! ??? Nista mi nije jasno. Platim i ok. Nema veze sve ugaseno, auto radi. Mislim u sebi-ovaj me bas odrao!! Ali ok, nema auto radi. Kasnije -tj.odma to vece saznam da mi je auto bio u garazi kod nekog drugog majstora. Znaci, ovaj prvi majstor nije znao da ga popravi, otisao kod drugog bez mog znanja i ja platio ruke za OBOJICU!!
Medjutim, auto opet zeza, nece da vuce, sve isto , isti problemi. Odem sinoc kod nekog drugog majstora, decko pogleda, kompijuter opet pokazuje gresku na 2. cilindu.
Skine poklopac plasticni, pogleda zice od pplina koje dolaze po dve na prikljucak za svecice-ja se u to bas ne razumem.Ali ukupno ih ima video sam po dve. Cetiri para po dve na svaku dolaze. Jedna zica se otkinula!! :cray:
A ovi me 'em odrali, 'em nisu znali da poprave ili da su mozda skinuli tu plastiku i pogledali videli bi da je zica otkinuta!
Eto cisto da znate ako imate slican problem a da znate i kakvi sve majstori prevaranti postoje.
Pozdrav
Milos Ub