Greska na 2. cilindru Alfa 147

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
milossimicub
Garaža: Alfa Romeo 147 plin
Pridružio se: Pet Jun 28, 2013 1:56 pm

Greska na 2. cilindru Alfa 147

Uto Dec 23, 2014 8:59 am

Postovani Alfisti, zdravo svima.

Zelim svima da se obratim kao savet koji ce mozda mnogima pomoci i resiti problem koji sam ja imao do sada.Nadam se da ce nekome moja tema doneti koristi i dobrog grugom Alfistima koji imaju slican problem.
Evo o cemu se radi: Model moje alfe 147 1.6 16V 120KS benzin+gas.

U voznji pocne da trza i upali check lampu.Slabo vuce-nece da vuce, trza.
Odem kod majstora, on pogleda, prikljuci na komp.Dijagnostika prijavi gresku na 2.cilindru. Majstori mi predlozi da promenimo svecice.OK bile su lose i treba, slazem se. Promenio sam. Lampa se ugasi i tako jedno vreme bilo OK. Ponovo isti problem nece da vuce, upali se check lampa sve isto.! Ponovo odem kod majstora, on mi zatrazi da mu ostavim auto na ceo jedan dan.OK. Ostavim mu. Zove popodne, kao sve namesteno sve radi! P.S. zamolim ga takodje da mi ugasi i lampu scvenu od airbag-a. Kad sam dosao po auto , pitam koliko kosta- kaze 7.500 dinara !!!!! ??? Nista mi nije jasno. Platim i ok. Nema veze sve ugaseno, auto radi. Mislim u sebi-ovaj me bas odrao!! Ali ok, nema auto radi. Kasnije -tj.odma to vece saznam da mi je auto bio u garazi kod nekog drugog majstora. Znaci, ovaj prvi majstor nije znao da ga popravi, otisao kod drugog bez mog znanja i ja platio ruke za OBOJICU!! :) ? :twisted:
Medjutim, auto opet zeza, nece da vuce, sve isto , isti problemi. Odem sinoc kod nekog drugog majstora, decko pogleda, kompijuter opet pokazuje gresku na 2. cilindu. :banghead:
Skine poklopac plasticni, pogleda zice od pplina koje dolaze po dve na prikljucak za svecice-ja se u to bas ne razumem.Ali ukupno ih ima video sam po dve. Cetiri para po dve na svaku dolaze. Jedna zica se otkinula!! :cray: :gr8: Ovaj majstor spoji zicu, auto radi bez problema, ne pali lampu! :fight_twak: . Koliko kosta-pitam -majstore, kaze 500 dinara!

A ovi me 'em odrali, 'em nisu znali da poprave ili da su mozda skinuli tu plastiku i pogledali videli bi da je zica otkinuta!
Eto cisto da znate ako imate slican problem a da znate i kakvi sve majstori prevaranti postoje.
Pozdrav
Milos Ub
Korisnikov avatar
vojaalfa
Drug Član
Drug Član
Garaža: 156 1.8TS SW
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 3:42 pm

Re: Greska na 2. cilindru Alfa 147

Uto Dec 23, 2014 11:22 am

Možeš slobodno i da napišeš koji su ti to majstori ako imaju otvorene servise.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Uto Dec 23, 2014 12:05 pm

Odeš kod tih "majstora" i tražiš pare nazad ako misliš da nisu uradili kako treba a ako nece lepo ih prijaviš i ciao.
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
bums85
Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS
Pridružio se: Uto Jan 12, 2010 11:11 am

Uto Dec 23, 2014 5:30 pm

Dzabe si pisao toliko ako ne kazes koji su "majstori" u pitanju
Slika
milossimicub

Sre Dec 24, 2014 7:19 am

Majstori su iz Uba. Aca.
Ovo sam vam vise napisao da znate ukoliko se desi slican kvar na vasem modelu auta. A majstori su kao i svi-vecina-cast izuzecima, a takvih je retko, svi ostali prevaranti.
mimmy
Garaža: Ex Alfa 33 Boxer
Ex Alfa 156 1.8 TS
Ex Fiat Coupe 2.0 20V Turbo
Alfa 147 1.6TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 12:29 pm

Sre Dec 24, 2014 11:48 am

Eee vidiš,posle se ljute kad kažem da kad se digne hauba,mora da se uključi mozak...
Pade mi na pamet jedan naš bivši kolega Alfista,koji je kod majstora išao sa papagajkama,pa mu lepo objasni čemu će iste da služe ako počne da pala**di.
Što se tiče lampice airbaga,ako ne pomaže čišćenje kontakt sprejem,Autoelektronika u Tošinom bunaru,časkom će da srede,za zlu ne trebalo!
75...quando Alfa era Alfa!
Vitezovi lože kardanskog vratila
milossimicub

Sre Dec 24, 2014 12:28 pm

Taj majstor je tvrdio da je navodno menjao neke "pistolje" ili "dzekove" ispod suvozacevog sedista i ispod volana...? i to me kostalo 6.000 :) ? ?... pa koji su to dzekovi koji toliko kostaju? Kupio ih navodno u Baricu - polovni auto delovi-servis-otpad.Drzi neki momak.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Sre Dec 24, 2014 12:38 pm

Evo odmah mozes pitati koliko to kosta :)

viewforum.php?f=83

:wave:
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.

Povratak na “Area Servizio”