FORMULA 1 (nastavak)
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Da, lepo se vidi da je redar poceo mahati zelenom zastavom. Ovo se vec cini kao propust organizacije, mada mozda to znaci da zelena zastavica vazi od tog mesta. Treba videti kakva je situacija pre mesta udesa.Ko zna. Najbitnije je da covek izvuce zivu glavu, a ukoliko postoji odgovornost organizatora, da se to ispita.
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- mobtel
- Garaža: 33+156=159
auu...dobro da je još uvek živ...
According to Sutil, the Frenchman hit the crane side on and he added: "The yellow flags were out after I aquaplaned at the corner as the rain got more and more and one lap later with waved yellow flags Jules came around and had the same spin there. It was more or less the same crash, but just the outcome was a bit different."
"The car [crane] came out to rescue my car and then it all happened."
http://www.planetf1.com/driver/18227/95 ... ne-side-on
According to Sutil, the Frenchman hit the crane side on and he added: "The yellow flags were out after I aquaplaned at the corner as the rain got more and more and one lap later with waved yellow flags Jules came around and had the same spin there. It was more or less the same crash, but just the outcome was a bit different."
"The car [crane] came out to rescue my car and then it all happened."
http://www.planetf1.com/driver/18227/95 ... ne-side-on
You bought the wrong car!!!
- MiloshBg
- Garaža: No Alfa, no fun...
- OMP
- Garaža: GP TJet
naravno to pravilo stoji u svim disciplinama auto sporta od uvek, medjutim po meni nije trebala jos da bude zelena obzirom na uslove na stazi i da je bager jos na nebezbednom mestubums85 napisao:Po recima komentatora tokom trke, ta zelena zastava znaci da od tog dela prestaje zona pod zutim zastavama
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
@omp: evo sad bas vidim na drugom snimku da je bila dupla zuta zastava, a kada su poceli da pomeraju bolid onda je promenjeno u zelenu zastavu. Ne verujem da bi nesreca bila izbegnuta i da nije bilo zelene zastave

- OMP
ne verujem da bi nesreca bila izbegnuta ali zbog te zelene zastave mozda neko moze (treba) da odgovara, naravno pod uslovom da su i pre ovog mesta bile istaknute zelene
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: FORMULA 1 (nastavak)
Mutna rabota... ali evo Todt sada trazi nezavisnu istragu, tako da... videcemo... da se utvrdi odgovornost, treba i MORA, da li ce to ista pomoci nesrecnom Bianchi-ju, naravno da nece, ali odgovrnost treba da se utvrdi, jer je cinjenica da nisu bila cista posla cim pokusavaju ta zataskaju zasta je vrlo indikativno da navodno ni jedna kamera nije zabelezila trenutak kada je Binchi izleteo, sto je u najmanju ruku smesno... pa nismo valjda bas svi sisali vesla... ali eto pojavili se privatni snimci koje se FIA svojski trudi da poskida, ali dzaba, i sad, naravno, Todt nema druge nego da trazi nezavisnu istragu da se ne bi svi iskompromitovali, tako da ce Charles i par njih pride verovatno popiti sut kartu i snositi odgovornost, a jbga i red je da na to mesto stave barem malo mladju individuu, dosta je bre vise tog gerijatrijskog lobija u F1...

- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Iste stvari sam nameravao da napišem. Prvo, žao mi je zbog Bianchi-ja i iskreno se nadam da će se oporaviti, ali plašim se da sve ovo ne dobije sličan epilog kao nesrećni Schumi
A što se tiče samog udesa - naravno da organizator snosi najveću odgovornost, ali ne sme se abolirati ni ekipa koja vedri i oblači ovim sportom već decenijama. Svaka čast Bernie-ju, Whitingu i ostalima na svemu što su uradili, ali mislim da je stvarno dosta. Pa nisu džabe ljudi izmislili penziju, bez obzira koliko se neko osećao vitalnim, iskusnim i posvećenim. Novi (mlađi) ljudi i nove ideje su neophodni F1.
Sa druge strane nadam se da se sada neće podići hajka i sport dodatno upropastiti nekakvim novim kontraproduktivnim merama. F1 je opasan sport i svi vozači moraju biti svesni, odnosno pristati na određeni rizik (baš zato smatram da tu nema mesta deci od 16 godina bez vozačke!), ali o aspektu bezbednosti bi zaista trebalo da polemišu najkompetentnija lica.
Ovo što smo videli ove godine nikome ne služi na čast jer se u nekim situacijama totalno ubija draž trkanja držeći SC na stazi dok kiša ne ugrožava vožnju ili ga izvodeći bez preke potrebe, da se ponekad samo ukloni parče spojlera, dok su u Japanu zaboravili na SC kad je nastao potop i Sutil već izleteo, baš kao i onda kada se bolid (Sutil u Nemačkoj ako se ne varam!??) okrenuo na sred ciljne ravnine i pustili su da redari istrčavaju na na najbrži deo staze kao zečevi!!? O mogućnosti da uopšte bolid udari u bager da ni ne govorimo.
Dakle neko treba da pretoči dosadašnja iskustva i zdrav razum u pravila koja će biti jasna i važiti jednako za sve vozače, timove i organizatore...

Iste stvari sam nameravao da napišem. Prvo, žao mi je zbog Bianchi-ja i iskreno se nadam da će se oporaviti, ali plašim se da sve ovo ne dobije sličan epilog kao nesrećni Schumi

A što se tiče samog udesa - naravno da organizator snosi najveću odgovornost, ali ne sme se abolirati ni ekipa koja vedri i oblači ovim sportom već decenijama. Svaka čast Bernie-ju, Whitingu i ostalima na svemu što su uradili, ali mislim da je stvarno dosta. Pa nisu džabe ljudi izmislili penziju, bez obzira koliko se neko osećao vitalnim, iskusnim i posvećenim. Novi (mlađi) ljudi i nove ideje su neophodni F1.
Sa druge strane nadam se da se sada neće podići hajka i sport dodatno upropastiti nekakvim novim kontraproduktivnim merama. F1 je opasan sport i svi vozači moraju biti svesni, odnosno pristati na određeni rizik (baš zato smatram da tu nema mesta deci od 16 godina bez vozačke!), ali o aspektu bezbednosti bi zaista trebalo da polemišu najkompetentnija lica.
Ovo što smo videli ove godine nikome ne služi na čast jer se u nekim situacijama totalno ubija draž trkanja držeći SC na stazi dok kiša ne ugrožava vožnju ili ga izvodeći bez preke potrebe, da se ponekad samo ukloni parče spojlera, dok su u Japanu zaboravili na SC kad je nastao potop i Sutil već izleteo, baš kao i onda kada se bolid (Sutil u Nemačkoj ako se ne varam!??) okrenuo na sred ciljne ravnine i pustili su da redari istrčavaju na na najbrži deo staze kao zečevi!!? O mogućnosti da uopšte bolid udari u bager da ni ne govorimo.
Dakle neko treba da pretoči dosadašnja iskustva i zdrav razum u pravila koja će biti jasna i važiti jednako za sve vozače, timove i organizatore...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Ja licno sam na samoj ivici da prestanem da pratim F1 zbog svakakvih gluposti kojima su unistili ovaj sport.
Uvode niskoprofilne gume,Kersove i cuda,kako bi isti bili istestirani i sjutra imali primjenu u serijskim kolima-kao da se to ne moze testirati na Ferrari Challengeu,Porsche super kupu itd...
Sto se Bjankijevog udesa tice,mislim da ce definitivno uvesti onaj vjetrobranski poklopac kao kod borbenih aviona koji su vec ranije testirali...
Uvode niskoprofilne gume,Kersove i cuda,kako bi isti bili istestirani i sjutra imali primjenu u serijskim kolima-kao da se to ne moze testirati na Ferrari Challengeu,Porsche super kupu itd...
Sto se Bjankijevog udesa tice,mislim da ce definitivno uvesti onaj vjetrobranski poklopac kao kod borbenih aviona koji su vec ranije testirali...
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- bums85
Slika zute zone, koja objasnjava zelenu zastavu na mestu nesrece. Ostaje pitanje zasto Bianchi nije usporio u zoni zute zastave i da li je uopste video istu

Slika zute zone, koja objasnjava zelenu zastavu na mestu nesrece. Ostaje pitanje zasto Bianchi nije usporio u zoni zute zastave i da li je uopste video istu

- OMP
zuta zona je bila kratka, mozda je bio povucen zelenom zonom pre toga a obzirom da se u tom delu ne ide sporo ni po kisi a i da je sudijsko mesto malo dalje od staze nego prethodno moguce da nije uocio zutu zastavu a i sami vremenski uslovi uticu kako na vidljivost tako i na koncentraciju vozaca, jbg bi sta ćaše
- bums85
Neverovatno koliko plavusan ima srece da posle one greske celu trku vozi na istom setu guma i stigne na drugu poziciju... Da je bilo koja druga staza bila u pitanju morao bi bar jos jednom u boks, a ovako nista nije izgubio

- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Tačno, imao je sreće što asfalt očigledno nije previše abrazivan i prosto je nestvarno da se na jednom setu guma 'ladno može odvesti trka. Ali svejedno, kada je bilo najvažnije pokazalo se da je tanak i da nije šampionski kov, mada i dalje ima šansu da srećnim spletom okolnosti završi prvi.
Pokušao je da napravi jedan agresivan "Hamiltonski" potez, ali jasno je da plavušan ipak nije Hamilton
BTW, ako u naredne tri trke Lewis ne bude suočen sa nekim tehničkim problemima sada je u velikoj psihološkoj prednosti. Bukvalno može pustiti da plavušan forsira i uleti u neku grešku, a čak sebi može dozvoliti da završi jednu ili dve trke iza njega bez posledica. Rosberg nije dobar pod pritiskom, ali ni Lewis nije poznat kao neko ko kalkuliše, tako da je i dalje tu sve ipak otvoreno...
Pokušao je da napravi jedan agresivan "Hamiltonski" potez, ali jasno je da plavušan ipak nije Hamilton

BTW, ako u naredne tri trke Lewis ne bude suočen sa nekim tehničkim problemima sada je u velikoj psihološkoj prednosti. Bukvalno može pustiti da plavušan forsira i uleti u neku grešku, a čak sebi može dozvoliti da završi jednu ili dve trke iza njega bez posledica. Rosberg nije dobar pod pritiskom, ali ni Lewis nije poznat kao neko ko kalkuliše, tako da je i dalje tu sve ipak otvoreno...
- Stromboli
Pirelli je ocigledno isao dosta konzervativno sa dodelom guma za ovu stazu, jer je svima nepoznanica. Ocigledno da ovde grip i trosenje guma nije problem, obzirom da sa asfalta jos nije ogoljen onaj povrsinski sloj ispod kojeg je testera za gume. Sve u svemu, trka je bila prilicno dosadna, mada za stazu svi vozaci kazu da je jako dobra za voznju. Dosta njih je imalo problema sa potrosnjom goriva, to je ovde bio ipak najveci problem kako se cini. Safety Car koji su svi najavljivali nije se dogodio, a Rosberg je odvezao odlicnu trku. Da nje napravio tu glupost na pocetku, moglo je biti sve interesantnije zbog duela sa Hamiltonom.
- OMP
plavušu kenja samo tako, kao i fetela ranije, ali nije bitno bitno je da je opet bio iza Luisa, kakav je smrad nije hteo ni da cestita posle trke ili ja to mozda nisam video iako sam pomno pratio 

- Stromboli
Kucali su se sa flasama na podijumu
. Ali je ocigledno da se izbegavaju.

- OMP
ma to ne racnam i plus je Luis prvi potegao da se kucne 

- bums85
Samo da plavusan ne izvuce titulu na duple poene u poslednjoj trci pored mnogo manje pobeda...

- OMP
pa kako ga kenja ne bi me to cudilo ali se iskreno nadam da nece doci do toga, kad se samo setim one fetelove titule protiv alonsa odmah mi skoci pritisak
- Stromboli
Ono sto se zna, otkako je imao srece da osvoji titulu 2008. ne moze vise da se uzda u nju, retko kad mu je naklonjena, ako nesto moze krenuti lose, njega ce strefiti. Tako da mora izvuci iz sebe 150%
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Tačno, Lewis nikada nije imao luksuz da drugi vozač "radi" za njega i uvek je na stazi morao da se bori na žilet sa svima i protiv svih, za razliku od recimo Vettela koji je imao mnogo veću komociju prilikom osvajanja čak 4 titule.
Ali ne bih se složio da je Lewis imao sreću da osvoji titulu 2008. bez obzira na dešavanja u Brazilu. Čak se može reći da je imao nesreću da kiša padne par krugova pre kraja i da nastane sav onaj metež zbog koga su krenule priče o propuštanju, iako je svakome jasno da onaj ko preuzme rizik da vozi na gumama za suvo po vlažnom ne može držati tempo kao onaj ko je stavio odgovarajuće gume i zbog toga izgubio poziciju koju je posle nadoknadio.
Činjenica je da je Lewis trebao biti šampion glatko u obe prve njegove godine u F1, imao je talenat i sjajan bolid, kao i bodovnu prednost nad konkurentima, ali upravo ta njegova impulsivnost i pristup bez kalulacija doveli su do nekih neverovatnih grešaka (čuveno resetovanje volana na primer, izletanje i odustajanje dok je krstario u box u momentu dok je vodio i slično) tako da je Kimi uzeo jednu titulu za dlaku, a 2008. Lewis morao da se čupa u Brazilu, iako je opet imao titulu u džepu.
Sada je ipak sazreo i ima dovoljno iskustva iza sebe pa se nadam da neće opet doći u poziciju da prospe sav uloženi trud. Pouzdanost bolida i viša sila su već neki drugi faktori...
Ali ne bih se složio da je Lewis imao sreću da osvoji titulu 2008. bez obzira na dešavanja u Brazilu. Čak se može reći da je imao nesreću da kiša padne par krugova pre kraja i da nastane sav onaj metež zbog koga su krenule priče o propuštanju, iako je svakome jasno da onaj ko preuzme rizik da vozi na gumama za suvo po vlažnom ne može držati tempo kao onaj ko je stavio odgovarajuće gume i zbog toga izgubio poziciju koju je posle nadoknadio.
Činjenica je da je Lewis trebao biti šampion glatko u obe prve njegove godine u F1, imao je talenat i sjajan bolid, kao i bodovnu prednost nad konkurentima, ali upravo ta njegova impulsivnost i pristup bez kalulacija doveli su do nekih neverovatnih grešaka (čuveno resetovanje volana na primer, izletanje i odustajanje dok je krstario u box u momentu dok je vodio i slično) tako da je Kimi uzeo jednu titulu za dlaku, a 2008. Lewis morao da se čupa u Brazilu, iako je opet imao titulu u džepu.
Sada je ipak sazreo i ima dovoljno iskustva iza sebe pa se nadam da neće opet doći u poziciju da prospe sav uloženi trud. Pouzdanost bolida i viša sila su već neki drugi faktori...
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
Vettel je najproracunatiji lik trenutno u f1... Kada je provalio da od titule nema nista posto je Mercedes neuhvatljiv, tempirao je formu taman koliko je trebalo da se okoristi pogodnom klauzulom u ugovoru i cao-zdravo odo' ja u Ferrari... Qrac je Ricciardo toliko bolji od njega, nema sanse... Sad je malo napeo pred kraj cisto da pokaze da nije bas prs'o... Zajeban je pekmez igrac... Prost je za njega malo dete...

- Stromboli
Pa oduvek je zeleo da vozi za Ferrari, a poznato je i da je ta ljubav obostrana, tako da su im se kockice poslozile. Videcemo sta ce biti sa Alonsom, velika verovatnoca je da ode u Mcl, ali mislim da bi i Lewisa dobro zaintrigirala ponuda od bivseg tima, obzirom da se Honda tamo vraca, a opste je poznato koliko bi voleo da emulira Sennu u Mcl-Honda kombinaciji. Sve u svemu ko zna kakve stvari nas ocekuju u narednom periodu.
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
Mislim da se Lewis neće vraćati ukoliko osvoji titulu u Mercedesu i na taj način se potvrdi da Rosberg nije favorizovan u odnosu na njega. Naravno, ovde pre svega mislim na eventualnu pojavu nekih neobjašnjivih kvarova koje bi ga koštale prednosti.
Hondu u McLarenu dočekujem sa oduševljenjem i zaista se nadam da će biti konkurentni, odnosno ako ne prve, a onda makar one naredne sezone da se ravnopravno umešaju u borbu za titulu. Voleo bih da jedan od vozača tog tima bude upravo Lewis, ali sumnjam da će se to odmah desiti.
Nedostaje mi veliko rivalstvo Ferrarija i McLarena, a da se isto ne svodi na to ko će pokupiti više mrvica iza boljih, već na borbu na nož za titulu kao nekada. Nedostaje mi oštrija konkurencija više timova za titulu i verujem da su se mnogi već zamorili od dominacije jednog tima. Ako se to dogodi biću spreman da progutam i zvuk i sliku, mada bi bilo lepo da se nešto uradi i na tom polju
Hondu u McLarenu dočekujem sa oduševljenjem i zaista se nadam da će biti konkurentni, odnosno ako ne prve, a onda makar one naredne sezone da se ravnopravno umešaju u borbu za titulu. Voleo bih da jedan od vozača tog tima bude upravo Lewis, ali sumnjam da će se to odmah desiti.
Nedostaje mi veliko rivalstvo Ferrarija i McLarena, a da se isto ne svodi na to ko će pokupiti više mrvica iza boljih, već na borbu na nož za titulu kao nekada. Nedostaje mi oštrija konkurencija više timova za titulu i verujem da su se mnogi već zamorili od dominacije jednog tima. Ako se to dogodi biću spreman da progutam i zvuk i sliku, mada bi bilo lepo da se nešto uradi i na tom polju

- Stromboli
Mislim da ce sledece godine biti veca konkurencija. Mercedesovu dominaciju pomoglo je zamrzavanje razvoja motora u toku sezone. Mislim da ce to biti promenjeno sledece. Po recima Rona Dennisa, Honda je napravila u medjuvremenu izuzetan motor. A sto se tice Lewisa i Mcl, citao sam neke glasine, navodno je vec dolazio i razgovarao sa Dennisom, ako ima istine u tome, mislim da ce se vratiti jos sledece sezone. Iskreno, ja bih najradije gledao njega i Alonsa u istom timu
. Takodje, prica se da ako Dennis ne obezbedi odredjena sponzorstva, Honda postavlja Bergera na celo ekipe, sto dodatno muti vodu. Tko sta zna, nitko nista ne zna, krhko je znanje...