Alfa 147 - Right Side Light Failure

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Djomla1989
rookie
Garaža: Alfa Romeo 147jtd
Pridružio se: Sub Avg 30, 2014 7:30 pm

Alfa 147 - Right Side Light Failure

Sub Avg 30, 2014 8:07 pm

Pozdrav,

Imam jedan probem. Pre nekog vremena mi se pojavila greska "Right side light failure", koja me inace mnogo iritira.

Do danas sam mislio da je neka greska sa kompom, i da treba da idem kod majstora, i slucajno primetih da mi ne radi ona mala sijalica sa desne strane ( ne znam kako nisam to ranije primetio )

Elem, danas uzmem da je promenim i vidim da su zice ispale iz lezista. Inace zice su lepljenje trakom i uopste ne odgovaraju onom kucistu, ni sam ne znam kako se ono drzalo 6 meseci ( tad sam kupio ).. Skinuo sam cak i svetlo sa leve strane i skontao da je isto tako lepljeno, ali nisam otvarao to kuciste da ne bi zeznuo nesto.

Ubacim zice i svetlo proradi, ali i dalje dobijam gresku. Probao sam da obrcem zice ( posto ih ima 2 ), stezem, kukam i molim ali nije pomoglo.

Da li neko zna u cemu je problem, i zasto i dalje dobijam gresku? I dal ja to mogu sam da resim, jer ocigledno nesto pogresno radim.
Korisnikov avatar
alfistaa
Garaža: Alfa Romeo 147 jtd 115 + chip tunnig 140ks-150
Pridružio se: Ned Dec 15, 2013 7:38 pm

Re: Alfa 147 - Right Side Light Failure

Čet Sep 04, 2014 9:47 am

Kakvu si sijalicu uzeo ? to je ona mala h6 ? ili si uzeo neku drugu ? tipa neku led sijalicu ,ako si uzeo tu led sijalicu onda gledaj da je can-busom
Pun gas Eva Ras
Djomla1989
rookie
Garaža: Alfa Romeo 147jtd
Pridružio se: Sub Avg 30, 2014 7:30 pm

Pon Sep 08, 2014 8:49 pm

Iskreno nemam pojma koja je sijalica. Ja je nisam menjao, samo je od jenom prestala da radi / izgubila kontakt. Ja sam je namestio da radi, al i dalje imam gresku...

Koja uopste sijalica treba tu da ide? h6?
Korisnikov avatar
alfistaa
Garaža: Alfa Romeo 147 jtd 115 + chip tunnig 140ks-150
Pridružio se: Ned Dec 15, 2013 7:38 pm

Uto Sep 09, 2014 1:56 am

Ma mala ona h6 ,imas je svuda bukvalno...od 12v 6w
Pun gas Eva Ras

Povratak na “Area Servizio”