Cukanje Insignia

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Re: Cukanje Insignia

Pon Maj 19, 2014 1:42 pm

ulica je uzas imao sam i ja par situacija tamo i uvek oprezan kad idem tom ulicom
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Pon Maj 19, 2014 1:46 pm

pa bas razlog pre da se postuje propis drzanja propisnog odstojanja.
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Pon Maj 19, 2014 8:44 pm

Ali ne vredi,uvek se desi nesto nepredvidjeno i sa 40 kmh auto prokliza i lupis nekoga.Nije steta velika ali se i to desava..
Bas danas prodjoh i gledam asvalt,ima krupnu granulaciju a pored svega je i klizav na suvom...takav je kakav je
Slika
Korisnikov avatar
Mac
Garaža: 159 Selective 2.0jtdm, Insignia, BMW G30 Xd
-------------------------
Ex BMW F10
Ex Giulietta Exclusive 2.0jtdm,
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Nov 26, 2013 2:12 pm

Pet Jun 06, 2014 7:48 pm

Danas sam preuzeo zapisnik. Ja sam oslobodjen odgovornosti, a ovo dvoje iza mene se terete prekršajno po clanu 332 i 333.
Posto se u istoj zgradi u kojoj se preuzimaju zapisnici nalazi i Dunav osiguranje(lik koji me je udario ima njihovu polisu) svratio do njih da vidim oko naplate (da bi zadržao kasko bonuse) i tu odmah krece prica od strane njihovog pravnika....
Posto u zapisniku stoji (a oboje su tako napisali) da su se samo "blago naslonili na mene" ne postoji mogucnost da mi isplate potpunu stetu tako da je najbolje da aktiviram kasko i da oni mogu da mi plate nesto simbolicno, da dovezem auto da vide ali je malo verovatno da mogu da se naplatim u potpunosti itd.......itb
Reko ljudi hvala vidimo se. Otisao u Winer i zavrsio posao za 10min, svaka im cast.Ljubazni, profesionalni , nemam reci. Jos su mi rekli da ce se potruditi da mi se stečeni bonusi ne diraju posto mi je ovo prva steta u poslednje 4 god.

Otisao kod Komnenovica gde su odradili procenu(oko 150.000 rsd) branik, nosaci kom. 3 neke plastike i most.

E sad malo mi je cudno u zapisniku da su ovo dvoje koristili isti termin "blago naslonili".
Nigy
Garaža: .
Pridružio se: Sre Nov 19, 2008 4:33 am

Sub Jun 07, 2014 8:14 pm

thinkof:
Pa se onda treba osloniti na policijski zapisnik... Mislim, strasno!
Korisnikov avatar
Bg_Silver
Garaža: /
Pridružio se: Čet Jun 20, 2013 10:04 am

Ned Jun 08, 2014 12:25 am

Moguce da je jedan od ucesnika rekao "ma ja sam se samo blago naslonio", ovaj drugi cuo pa mu to isto odgovaralo i tako uslo dvaput u zapisnik. Osiguravajuca kuca na osnovu zapisnika isplacuje stetu, a oni se hvataju i za najmanje slovo samo da ne bi morali sve da isplate. U svakom slucaju, mozes da ulozis zalbu na zapisnik.
Korisnikov avatar
Mac
Garaža: 159 Selective 2.0jtdm, Insignia, BMW G30 Xd
-------------------------
Ex BMW F10
Ex Giulietta Exclusive 2.0jtdm,
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Nov 26, 2013 2:12 pm

Ned Jun 08, 2014 1:01 pm

Kada sam policajcu predao zapisnik, ovo dvoje su sedeli sa njim u autu i nisu jos poceli
da pisu svoj, kao da nesto cekaju, to mi je bilo cudno. Inace, policajac kada je stigao nije prvo hteo da slika polozaj vozila, ali posto sam ja insistirao na tome onda je pristao da to odradi.
Nije meren trag kocenja, dubina sare na pneumaticima i nisam imao uvid u alko test ostalih
ucesnika(dok su oni imali uvid moj rezultat).

Inace devojka koja je bila ucesnik sudara je predamnom zvala nekog ortaka policajca i verovatno joj je on rekoa sta da radi. Moguce je da je i njegov kolega dosao da vrsi uvidjaj.

Nije mi jasno sta se postize tim cakama "blago naslonio" kada vestak konstatuje obim ostecenja a servis potvrdu cifru popravke.

Ne znam da li ima svrhe naknadno ulagati prigovor na zapisnik s obzirom da sam aktivirao
kasko, sigurno ce pravnici iz Winera to uciniti, jer definitivno postoje propusti.
Korisnikov avatar
Bg_Silver
Garaža: /
Pridružio se: Čet Jun 20, 2013 10:04 am

Ned Jun 08, 2014 1:50 pm

Sto se tice tih "caka", imas puno pametnih ljudi koji dozive malo cukanje, pa da bi izvukli sto vise para od osiguranja, malo zalete auto u banderu pa na procenu. Salu na stranu, da bi se izbegla zloupotreba osiguranja, a i fer isplata normalnom coveku, oni se oslanjaju vise na zapisnik (zato sto ga sastavlja sluzbeno lie) nego na samu materijalnu stetu.

Ako je zaista tako bilo kao sto si napisao, to uposte nisu bezazleni propusti. Garant je tu radila neka veza ili nemarnost, ali i to dok i ako dokazes, izgubis puno zivaca, para i vremena, a rec policajca(zakona) je uvek veca od tvoje, ma koliko god si upravu.

Mislim da treba da ulozis zalbu bez obzira sto si iskoristio kasko, nece nista da ti odmogne, i da pustis nek se winerovi pravnici cimaju oko toga.

Povratak na “Cafeteria da Romeo”