Cukanje Insignia

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
Mac
Garaža: 159 Selective 2.0jtdm, Insignia, BMW G30 Xd
-------------------------
Ex BMW F10
Ex Giulietta Exclusive 2.0jtdm,
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Nov 26, 2013 2:12 pm

Cukanje Insignia

Čet Maj 15, 2014 4:09 pm

Jutros u Vojislava Ilica vozim 30km/h, srednjom trakom, lik ispred mene Alfom 147 naglo koci
na sred raskrsnice (kod Super Vera) i iz trake za pravo skrece levo( i ako je imao levu traku za levo).
Ja naravno na kocnicu, stanem, u tom momentu se Fiat zakucava u mene, u njega 206.

Pocinjem da sviram liku sa Alfom, otvaram prozor i obracam mu se da stane , on pederski pobeze sa lica mesta. :shock:

Vozac Fijatu je stariji covek, dobio je povredu vrata, istraumiran.......itd.

Ne mogu da verujem da se neko tako bahati, napravi sranje i kao najgora p.....ka ode.

U pitanju je Crna Restajl 147 jtd BG 777 SŽ

U principu boli me uvo, imam full kasko ali me takvo ne ljudsko ponasanje izludjuje, ne mogu da verujem.
U Insigniji imam kameru tako da je sve zabelezeno.
Podaci su predati policiji(reg broj, snimak ) i usli su u zapisnik.
Zabelezeni snimak sam na disku danas predao i pravnoj Sluzbi u Wineru.
Nisam morao da prijavljujem snimak ali sam iz principa to uradio, videcu i sa mojim
advokatom sta se moze.

Ako neko zna o kome se radi, nek pozdravi vlasnika

Slika

Slika
milosabs
Garaža: e39 525 d sport m optic touring
Pridružio se: Čet Okt 03, 2013 3:34 pm

Re: Cukanje Insignia

Čet Maj 15, 2014 4:31 pm

e jbg,imas tablicu,imas snimak,lako ce ga naci
bio jednom jedan TI
Korisnikov avatar
elas
Garaža: Alfa 156 sw 1.9 jtd fulvia
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 5:48 pm

Čet Maj 15, 2014 5:19 pm

Strasno,mada je taj deo Vojislava Ilica bas los,tu se cesto desavaju udesi bas zbog nizbrdice i asvalta koji je jako klizav i po suvom.Svakodnevno prolazim tuda pa vidim i osetim sta se sve desava...
Slika
Korisnikov avatar
Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS

Čet Maj 15, 2014 5:28 pm

Bas cesto se desavaju cukanja u tom delu, svakodnevno vidjam slicne situacije.
Skroz lagano sam vozio, prilikom kocenja nije bilo klizanja, ovaj deda iza mene nije imao
adekvatnu reakciju, stariji covek. Verovatno da nije ocekivao da ce neko u srednjoj traci naglo da koci, svi znaju da ta traka ide za pravo.
Ali da nije bilo ovog sa Alfom, do sudara ne bi ni doslo.
Korisnikov avatar
Bg_Silver
Garaža: /
Pridružio se: Čet Jun 20, 2013 10:04 am

Čet Maj 15, 2014 5:44 pm

elas napisao:Strasno,mada je taj deo Vojislava Ilica bas los,tu se cesto desavaju udesi bas zbog nizbrdice i asvalta koji je jako klizav i po suvom.Svakodnevno prolazim tuda pa vidim i osetim sta se sve desava...
Najgora u kraju! Jedan decko koga sam poznavao je poginuo bas tu pre par godina.
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Čet Maj 15, 2014 10:55 pm

jedina krivica vozaca alfe po kojoj mogu da ga terete je sto je skrenuo iz trake za pravo u levo, znaci nije se lepo prestrojio i time izazvao sranje, ali generalno uvek je kriv onaj od pozadi koji ide ili udara jer nije drzao odstojanje tako da sa te strane on bi bio cist da je samo zakocio bez obzira sto je bilo kasno to nije kaznjivo, onaj iza mora da pazi uvek.
e sad sto nije stao to nije ok ali mozda ni zbog toga ne mogu da ga terete jer on nije direktni ucesnik ali jeste izazvao udes, otkud znam samo nagadjam danas se vise nista ne zna, kako se kome zalomi, mnogi i za veca sranja prodju nekaznjeno
za bezanje moze da se vadi i na to da nije video sta se iza desilo pa zbog toga nije stao :rolleyes:
sve u svemu glupa situacija ali srecom nije velika brzina, materijalna steta i niko nije povredjen sto je najbitnije
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
Ognjen_HN
Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Pridružio se: Pon Maj 21, 2012 1:27 am

Pet Maj 16, 2014 12:24 am

OMP je u pravu sto se tice udara odpozadi, uvijek je kriv onaj sto je udario odpozadi jer nije drzao rastojanje. Siguran sam da ce se taj sa Alfom 147 izvuci bez ikakve kazne.
NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! :)
Korisnikov avatar
elas

Pet Maj 16, 2014 6:20 am

E pa nije uvek kriv onaj od pozadi,po novom zakonu o saobracaju sad se gleda i zasto je nastao udes.Ucesnik u saobracaju ne sme da naglo skrece,zaustavlja bez potrebe i ugrozava ostale ucesnike u saobracaju.Sa snimkom koji ima i ako se krene u proces okrljivljen ce biti vozac alfe jer je bez preke potrebe stao i skrenuo iz pogresne trake,time je prouzrokovao lancani sudar...
Slika
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Pet Maj 16, 2014 7:41 am

Kriv je svako ko je napravio bilo kakav prekršaj, svako će da odgovara za svoj prekršaj. Ovaj što je pobegao ako uspeju da ga nađu i da mu dokažu odgovaraće za skretanje iz pogrešne trake i bežanje, ovaj što je udario od pozadi za ne držanje odstojanja itd.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS

Pet Maj 16, 2014 7:53 am

Neznam kakvi su propisi po novom zakonu, nadam se da je ovako kako kaze kolega Elas.
U sustini je ne bitno, da je momak stao i ispao covek, da pita jel neko povredjen(deda u fijatu je imao povredu vrata i nije mogao da izadje iz vozila)da kaze jbg pogrešio sam, reko bih mu buraz brisi sve je ok.
Sigurno je odgovoran za nepropisno prestrojavanje i izazivanje opste opasnosti.
Ako winer ne preduzme nista po tom pitanju, gonici ga po privatnoj tužbi iz principa, pa sta bude, barem cu malo da ga cimam i razvlacim po sudovima. Tu ce i on morati da angazuje advokata, udje u troskove(mozda cu ih i ja na kraju platiti ali princip je princip).

Videću sa advokatom sta se sve tu moze napakovati i potrudicu se da mu maksimalno za komplikujem zivot.
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Pet Maj 16, 2014 9:27 am

ne znam ni ja kako je po novom zakonu po starom je bio kriv onaj pozadi, znam par slucajeva koji su tako kaznjeni ili bar sporazumno platili stetu ali svakako je ovaj napravio prekrsaj time sto se nije lepo prestorjio i snimak ce mu ici na stetu, da nema snimka ne bi nista ni bilo tj ne bi mogli nikako da ga okrive
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Pet Maj 16, 2014 9:59 am

Tako su mene sjebali pre 10-ak godina... Covek se predomislio I prikocio naglo u sred raskrsnice izazvao lancani sudar tri automobila iza, ja sam bio drugi u nizu... Epilog: Ja i ova druga dvojica smo proglaseni krvima i kaznjeni shodno tome, a ovaj moron koji je izazvao sudar NE! I to mi je pandur odmah na licu mesta predocio - "bez obzira sto cete svi vi u vasim izjavama da oznacite njega kao krivca zakon je tu jasan - krivi ste vi koji ste vozili iza".
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pet Maj 16, 2014 10:23 am

Na zalost, jedino logicno resenje. Sta recimo da dete istrci - ne bi kocio? Postoji pravilo: "Hiljadu jedan, hiljadu dva, hiljadu tri" (tri sekunde razmaka, funkcionise na svim brzinama)
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
YUgisa
Garaža: Yugo 1.1EFI
Pridružio se: Pet Jul 08, 2011 1:58 pm

Pet Maj 16, 2014 11:26 am

elas napisao:E pa nije uvek kriv onaj od pozadi,po novom zakonu o saobracaju sad se gleda i zasto je nastao udes.Ucesnik u saobracaju ne sme da naglo skrece,zaustavlja bez potrebe i ugrozava ostale ucesnike u saobracaju.Sa snimkom koji ima i ako se krene u proces okrljivljen ce biti vozac alfe jer je bez preke potrebe stao i skrenuo iz pogresne trake,time je prouzrokovao lancani sudar...
Jos kad bi se gledao ravnopravno na sve, to bi bilo savrseno...

I u starom zakonu je postojao clan da ucesnik u saobracaju ne sme naglo da se zaustavlja bez potrebe i da menja pravac kretanja ali je uvek bilo da se momentalno kaznjava onaj ko je naleteo od nazad... Caletov prijatelj je izbegao lancani sudar tj zaustavio se ali lik iza njega nije uspeo da se zaustavi i nabacio ga na ovog napred i opet je dobio kaznu... S obzirom da je to bilo u samom centru u spicu (ironicno odmah kod suda) normalno da ne mozes da napravis neko ogromno rastojanje, lik kad je otisao kod sudije, kaze pa sta trebam da drzim 20m rastojanja u spicu, sudija je normalno potvrdila da treba :blink: Jos je ovaj svedocio u njegovu korist koji je bio ispred njega ali propisi su propisi... :banghead:

Voleo bih iskreno da doticni iz teme dobije sta je zasluzio i da se nesto zaista promeni jer skoro svaki put kad idem izbegnem neku saobracajnu nesrecu ali cisto sumnjam da ce kod nas u praksi da zazivi logika i pravda...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
Korisnikov avatar
Ognjen_HN

Pet Maj 16, 2014 11:31 am

Za vas zakon ne znam, ali ovdje je tako, uvijek je kriv ovaj odpozadi. E sad , to sto nije stao, to je stvar (ne) ljudskosti i i ja bi bio izrevoltiran. Tuzi ga, cimaj ga, toliko je zasluzio.
AlfaCuore
Garaža: Alfa 156 2.5 V6
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 12:51 pm

Pet Maj 16, 2014 2:14 pm

E ko sve danas vozi Alfu,tuga.Samo zbog tako pi*kastog postupka bi ga ganjao :club: Inace vidim da po bg ljudi ne umeju da drze rastojanje,nabije mi se na branik,pa brate oces na ledja da mi se zakacis. :fight_twak:
...dupla puna zbog tebe glava luda,kroz pola grada na crveno prolazim...
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Pet Maj 16, 2014 2:32 pm

mislim da ne moze da se uvek okrivi onaj iza.I da drzi razdaljunu koju treba moze da se desi da nema kocnice kao sto ima neko ispred u boljem autu. Klasican primer kolege Mac-a. On u Insigniji ima mnogo bolje kocnice od ovog dede u fijatu, plus sto ima abs. tako da moze mnogo brze da ukoci od njega. i kad se ovako nesto desi neko sa slabijim kocnicama pa ne znam koliko ranije da krene da koci ne moze brze da se zaustavi i prilepice se za ovog napred. tako da tu mora da se dobro istrazuje. ne mislim na ovaj slucaj, nego generalno.
Sto se mene licno tice kod ovakvih situacija bitno je da su svi dobro. A steta u ovakvim malim udesima nikad nije velika pa se ne bih bavio kaznama i tuzbama. Obicno strada branik koji ne verujem da je skiplji od 50e do 100e polovan.
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Pet Maj 16, 2014 2:34 pm

Mislim da grešiš. Ako je auto prošao tehnički onda bi isti trebao dovoljno dobro da koči. Deda je deda, slabi su mu refleksi... Bitno je da su svi okay a lim i plastika se nadoknade ;)
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Shanirani
Garaža: 156 2.0 TS
Pridružio se: Uto Jun 18, 2013 8:47 am

Pet Maj 16, 2014 2:38 pm

ma ima to veze. vozio sam passat b6 sa kocnicama duplo boljim nego moja alfa, i sa 40 do 0 mu treba manje od sekunde, a caletov polo koji ima slabije kocnice od alfe i nema abs treba mu oko 2 sekunde.. ima razlika tu velika. a to sto je deda vozio pa nema reflekse i to, e to je nesto drugo i tu treba oprostiti. Cak i sto vozi toliko star auto vrv nece ni imati para da ga popravi.
AlfaCuore
Garaža: Alfa 156 2.5 V6
Pridružio se: Pon Dec 07, 2009 12:51 pm

Pet Maj 16, 2014 2:56 pm

Nije to poenta nego cavinski postupak,ako si skrivio njesra a jesi,budi muško pa snosi posledice.Ovo nije čovek nego.....
...dupla puna zbog tebe glava luda,kroz pola grada na crveno prolazim...
Korisnikov avatar
Ognjen_HN

Pet Maj 16, 2014 4:04 pm

AlfaCuore napisao:ako si skrivio njesra a jesi,budi muško pa snosi posledice.
Ovo je poenta price.
Korisnikov avatar
Mac
Ex BMW F10
Ex 159 SW 2.0jtdm
Ex 156 2.0 TS

Ned Maj 18, 2014 7:07 pm

Malo pre u Vojislava Ilića ista situacija. Riba ispred mene u crvenoj mazdi iz srednje trake ladno skreće levo :blink: . Zamalo cukanje :)
Ovu ulicu definitivno treba zaobilaziti u širokom luku :)
Korisnikov avatar
elas

Ned Maj 18, 2014 8:10 pm

Tu treba definitivno postaviti kamere
Slika
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Ned Maj 18, 2014 10:20 pm

tu realno vazac alfe nije kriv, rastojanje mora da se drzi. tako zakon kaze i da je drzano rastojanje kako drugog tako i treceg auta udesa ne bi ni bilo. to sto je alfa skrenula kocila naglo nema veze nikakve. moga je da koci ili skrece zbog raznih stvari(dece, psa, macke, kvara na kolima)
Korisnikov avatar
elas

Pon Maj 19, 2014 6:08 am

Sibine nije sad poenta o drzanju rastojanja,ta ulica je toliko zajebana i brza sa ogromnom nizbrdicom i svakodnevno se tu desavaju takve situacije i sa drzanjem rastojanja.Ni sam nisam siguran kad je gore,dali po suvom kad od vrucine asvalta tockovi na samo pipanje malo jace po kocnici pocinju da klizaju,ili po kisi kad su uslovi odvratni...
Meni se desilo par puta da se iznenada koci a drzim tu rastojanje poprilicno,i auto ili kombi samo poleti kad naglo kocim,cak par puta sam i bezao u traku za skretanje levo da napravim mesta za kocenje ovima iza mene.
Generalno tu ljudi prave iste greske,iz trake za pravo hoce da skrenu,a lepo postoji traka za to,ko ne osmotri situaciju na vreme eto sranja.Zato mislim da bi trebalo to pod video nadzor.
Slika

Povratak na “Cafeteria da Romeo”