147/2002 Navtech+ i AUX Line in problem - obesiću se

CD, radio, ozvučenje, navigacija itd... Sve o elektrouređajima u našim Alfama.
shoe
Garaža: Alfa Rome 147 1.9 JTD
Yamaha XT660X
Pridružio se: Ned Nov 20, 2011 11:56 pm

147/2002 Navtech+ i AUX Line in problem - obesiću se

Pon Nov 28, 2011 8:34 pm

Pomagajte ljudi ili ću uzeti ovaj kabl da se obesim :)
Dakle imam 147 iz 2002 godine koja u sebi ima fabricku navigaciju Navtech+telefon (Magneti Marelli proizvodi reko bih)
Nzn da li je to do moje jedinice ali ona neće da čita muzičke CDove (ni original ni sporo narezane kopije) tražio po netu.. neki kažu oće neki kažu neće... no kako god.

Želja mi je da na nju nekako nakačim 3.5mm AUX Line in.
Prvenstveno sam žele da izbegnem plaćanje skupih dodataka poput onih X Car linkova i sličnih izuma :)

Sa zadnje strane imam svuda spominjani mini ISO za cd charger .
vodeći se ovom šemom koju sam iskopao negde, kupio sam mini iso konektor Slika
i u njega ugurao preko sa pinovima zice kako uputstvo kaže 18,19, 20 R L i masu.
daljim istraživanjem video sam da je potrebno i napraviti spoj izmedju pinova 13 i 14 te sam i to uradio ( naravno isto lepo kulturno sa pinovima). Međutim sve to lepo povezano neće da radi... nakačim bananicu na izvor (iphone) pustim da svira ali cd player neće da ga priemti i da učita cd charger kao izvor zvuka. Iz očaja probao sam i dirketno žicama i ista je situacija.
Držao sam dugo SRC. pre paljenje posle paljenja za vreme paljenja ma jok... neće pa neće.

Sad se nameće par opcija, mogu da kupim već napravljen kabal ako će to da mi reši problem ali nisam siguran da hoće, uz to se i bojim da mi možda ni taj X Car kjim slučajem ne radi?

Molim za bilo kakvu informaciju i pomoć pošto ću se obesiti ovim kablom ako nastavim da slušam domaće radio stanice.

Navigaciaj je:
Slika
Pozadi je:
Slika
Kabl je napravljen:
Slika
svi pinovi na broju unutra...
Slika

P.s.
negde mi neko reče da je možda problem što ne primećuje da "CD charger" ima napajanje?
i ako je bitno, nemam originalni cd za navigaciju niti kod karticu za radio :(

aj fala unapred
Korisnikov avatar
miloradpapic
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase
Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 5:22 pm

Re: 147/2002 Navtech+ i AUX Line in problem - obesiću se

Pet Dec 02, 2011 9:42 pm

ja sam to uradio, istina sa fabrickim cd radiom prevezao i spoijo sa portable navigaciom na aux pa na bananicu u navigaciju. koliko vidim sve si dobro povezao i trebalo bi ti kod pritiska na source da prikaze charger. medjutim znaj da se pri tom zvuk jako slab i da treba sve pojacati na max
shoe
Garaža: Alfa Rome 147 1.9 JTD
Yamaha XT660X
Pridružio se: Ned Nov 20, 2011 11:56 pm

Pet Dec 02, 2011 9:58 pm

izgleda da se ispostavilo tacno ono sto sam sumnjao.

komisija sa alfisti.hr mi potvrdise da je probelm skoro pa sigurno u tome sto navigacija ne primecuje napajanje sa mini isa koji treba da izigrava cd charger...

"nece ga ništa pokrenuti, tj. radio neće ništa detektirati dok mu taj pin nije pod opterećenjem...
znači na mini iso konektoru, neznam sd koji pin, al onaj +va supply treba bit pod opterećenjem da bi radio mislio da je
spojen changer i da je u funkciji... tako je kod mene bilo sa blaupunktom 937 u GTjci...
pošto je moj player kinsko smeće koje se napaja na usb, ja sam ga raskopao i spojio mu + sa tog pina iz konektora, tu radio daje
signal da se pokrene changer, i prilikom paljenja provjerava dali uopće išta ima spojeno.
kad sam spojio na taj + player kojem netreba jak izvor struje (500mA) i upalio radio on je odma mislio da je tu changer, kad sam kresnio play na playeru čula se muzika.. al u tom slučaju ti komande na volanu nemogu raditi..ako ih imaš...

nemoraš ništa sjeći, taj pin na radiu je ionako izlaz struje i tu bi radio sam trebao dati struju da detektira dal ima šta spojeno...
a ako ti player troši nešto više struje, riknut će osigurač na radiu.. u tom slučaju tu staviš otpotnik, a plus na player sa npr upaljača pepeljare...
al mislim da ti to neće trebat..."

nazalost malo sam uleteo u guzve zadnjih dana pa sam digo ruke od projekta...
Korisnikov avatar
miloradpapic
Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase
Pridružio se: Sre Jan 12, 2011 5:22 pm

Pet Dec 02, 2011 11:55 pm

ne znam zasto bi bilo razlike sa povezivanjem koje sam ja radio na fabrickom blaupunktu. konektor je isti. povezivanje data in i data out treba da pobudi paljenje chargera.
nmc13202
Pridružio se: Čet Maj 28, 2009 12:12 pm

Uto Maj 08, 2012 1:25 pm

zna li neko da mi kaze koja od ovih zica je microfon, pošto sam kupio alfu 147 sa navigacijom, ali mi ne radi microfon, sve ostalo funkcijonise normalno saljem pozovem cujem pozvanu osobu, ali ona mene ne cuje.... zna li neko gde moze da bude problem?
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Uto Maj 08, 2012 1:36 pm

Pa u mikrofonu. :D Treba da se nalazi kod osvetljenja kabine na nebu, da li je binto imati i komande na volanu za telefon ne znam, mozda kada se javis mutira zvuk sa radio aparata ili ga utisa i upali mikrofon.
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
nmc13202
Pridružio se: Čet Maj 28, 2009 12:12 pm

Uto Maj 08, 2012 2:03 pm

moja alfa ima komande, ali nesto mi je tu cudno, neke alfe sa navi, imaju po 4 tastera sa obe strane, moja alfa 3 tastera.....a na neke alfe nemaju ni jedan taster a imaju navigaciju....ko moze da rasplete sve to???....
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Uto Maj 08, 2012 7:48 pm

Imas li komandu sa tasterom gde je slusalica, mislim da u toj kombinaciji bi trebalo imati? Jedino ako je navigacija naknadno ubacena i zato nema dugmica na volanu.

Imas ovako, klasicno bez navigacije:

Slika

I ovako, sa navigacijom, obrati paznje da postoji i telefonska slusalica koja najverovatnije pali mikrofon, kod mene cak na plejeru ima opcija da podesim jacinu tona ukoliko dodje to telefonskog poziva.

Slika
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Aleksandar89
rookie
Garaža: Alfa Romeo 147
Pridružio se: Sub Nov 09, 2013 9:09 pm

Re: 147/2001 navigacija radio cd

Sub Nov 09, 2013 9:21 pm

Ljudi sta da radim, vidim da pisete svasta za citanje cd-a na ovom radiju koji ima navigaciju, imam isti problem, ne mogu da skontam bas najbolje, sta je najbolje uraditi da mi pocne citati cd ?
hvala vam unapred, ako neko zna nek objasni :).
rudicmiki
Garaža: Alfa 147 1.9 JTD
Pridružio se: Uto Jul 17, 2012 7:29 am

Pon Nov 11, 2013 2:49 pm

Kupis drugi player :).
Korisnikov avatar
milos80
Garaža: 147 1.6ts
Pridružio se: Pon Apr 25, 2011 7:37 pm

Pon Nov 11, 2013 4:20 pm

hahaha hahaha hahaha hahaha
Nemesis
Garaža: ex Alfa Romeo 147, 1.9 JTD, 8V
BMW 118d 2.0
Pridružio se: Uto Okt 22, 2013 10:49 am

Uto Nov 12, 2013 10:11 am

Meni cita i rezane diskove ovaj u kabini, a sarzer u gepeku koji je marke Blaupunkt radi svoj posao isto sa rezanim diskovima. Sad sarzer je malo cudljiv nekad kad dam kontakt "odcvakce" svoje i ucita diskove, dok nekad samo "prelistava" i ne ucita nista.

U svakom slucaju za sve koji imate Navtech prvo ubacite neki original disk (strani po mogucstvu jer ovi nasi su katastrofa) i ako radi znaci nije problem do samog plejera. Ako ne cita ni originale i rezane onda je kaput.

Povratak na “In Elettronica Alfa”