Atmo vs Turbo part XIII
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Ja nisam hteo da diskusija ode na ovu stranu. Cinjenica je da je ovaj motor bio jedina mogucnost u ovom trenutku, sa svim svojim prednostima i manama. Alfa je uradila domaci zadatak kako treba i kapa dole sto se mene tice 

`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- bums85
- Garaža: C220 Coupe
ex Alfa 156TI JTD16v '04.
ex Alfa 159 2.2 JTS - Lokacija: Las Vegas
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Predpostavljam da im na Đulijeti nesmeta toliko turbo rupa pošto je i auto teži pa se i rupa
manje oseti.
Težina izmenjivača toplote i turba sve ukupno ni ne prelazi 50kg
Ja bi lično pre kupio 4c sa 1.8 malo nasviranim motorom od oko 180ks, što i nije nemoguće ali bi imao veći kez na licu

Težina izmenjivača toplote i turba sve ukupno ni ne prelazi 50kg

Ja bi lično pre kupio 4c sa 1.8 malo nasviranim motorom od oko 180ks, što i nije nemoguće ali bi imao veći kez na licu

-
Ka
- Drug Član
Ove skupštinske rasprave atmo vs turbo su postale više nego zamorne keve mi Olge!Nema veze sa generacijskim jazom,prosto kao šamar,mlad sam dečko i da mi sad neko ponudi:Nova Brera ili novi GTV......odgovor je jednostavan:GTV u svako doba!!!
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
Ja navijam za ovakav motor u 33-ojku !
[youtube]JKXzDhGhoEg[/youtube]

NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- byMaX
- Garaža: Alfa Romeo Giulia QV 510bhp AT8 2018
Alfa Romeo Giulietta 2.0jtdm3 Sport 2011
Volvo S80 2006
Mini Cooper D 2016 - Lokacija: Beograd
Cilj mi i jeste bio provokacija, da osetis malo to na svojoj koži. Niko nikad nije osporio tvoje znanje o automobilizmu, ali je zato najjadnija stvar ići po forumu i onakvim tonom poklapati neke koji znaju (nesto ili dosta) manje. Iako sam bio urednik u 6 najbitnijih IT medija od 1999-2010 godine, radio za kompanije nvidia i ati, a onda i u samsungu, nikada me nisi mogao videti da tako komuniciram sa ljudima (kolegama) na (benchmark) forumu. Ako me bas mrzi da ih edukujem, necu nista odgovoriti, a ako odgovaram, ton ce biti pedagoski blag, a post informativan.
Nisam nikome rekao da nema para - to je potpuno suludo i ne bi imalo smisla jer se ne znamo. Rekao sam da iz tvojih postova tako deluje - 99% novih stvari nije dobri, svaki napredak je ili besmislen ili je novo resenje napravljeno zbog ustede / za debile / ne-vozače. Niti sam mislio da ces da odgovaras na pitanja, jer su bila polu-retorička, niti bih odgovarao na tvoja, pošto, je li, tema nije ni atmo vs. benzinac, ni koliko ko para ima. A oko te dve stvari si se uhvatio, iako ja direktno nisam pominjao pare, pa si bez pominjanja istih mogao i ti da udariš repliku. Uostalom, ko koliko zaradjuje ili ima para... Pa ta tema je u modernom drustvu veci tabu od price o seksu izmedju rodjaka. Ja sam samo dao sud o tome kako mi delujes kao neko ko stoji iza onoga sto pise, i to tek kad si me bocnuo i bar treci put bio neprijatan u replici. Prvih par puta sam iskulirao jer sam mislio da imas los dan, ali sam sada skapirao da si jednostavno takav. Ali u redu, ne mogu svi oni koji imaju znanje da budu i dobri "mentori" - neki ljudi ne mogu da pokazu znanje bez da to nekome natrljaju na nos.
Nisam nikome rekao da nema para - to je potpuno suludo i ne bi imalo smisla jer se ne znamo. Rekao sam da iz tvojih postova tako deluje - 99% novih stvari nije dobri, svaki napredak je ili besmislen ili je novo resenje napravljeno zbog ustede / za debile / ne-vozače. Niti sam mislio da ces da odgovaras na pitanja, jer su bila polu-retorička, niti bih odgovarao na tvoja, pošto, je li, tema nije ni atmo vs. benzinac, ni koliko ko para ima. A oko te dve stvari si se uhvatio, iako ja direktno nisam pominjao pare, pa si bez pominjanja istih mogao i ti da udariš repliku. Uostalom, ko koliko zaradjuje ili ima para... Pa ta tema je u modernom drustvu veci tabu od price o seksu izmedju rodjaka. Ja sam samo dao sud o tome kako mi delujes kao neko ko stoji iza onoga sto pise, i to tek kad si me bocnuo i bar treci put bio neprijatan u replici. Prvih par puta sam iskulirao jer sam mislio da imas los dan, ali sam sada skapirao da si jednostavno takav. Ali u redu, ne mogu svi oni koji imaju znanje da budu i dobri "mentori" - neki ljudi ne mogu da pokazu znanje bez da to nekome natrljaju na nos.
Turismo Internacionale
- vnov
- Garaža: Ex Alfa Romeo 147 1.6TS 120ks+chip
Ex Alfa Romeo Sprint QV 1.7 8v
Ex Škoda Octavia A5 FL 1.4TSI
Ex Fiat Punto Sporting 1.2 16v
Ex Alfa Romeo GT 1.9jtd 16v
Alfa Romeo Giulietta Sprint 1.4 tb 2020
Škoda Kodiaq
Peugeot speedfight 3 - Lokacija: Beograd
- starac vujadin
- Garaža: Laguna Coupe, Smart
Vlado, leškarim kući jer sam prehlađen, pa imam vremena da piskaram
Izvini!
Pozdrav.

Nisam osetio nikakvu suptilnu provokaciju.Cilj mi i jeste bio provokacija, da osetis malo to na svojoj koži.
Imaš sreću da me ne poznaješ lično, pa da vidiš kakav sam tek iskompleksirani drkadžija.ali je zato najjadnija stvar ići po forumu i onakvim tonom poklapati neke koji znaju (nesto ili dosta) manje. Iako sam bio urednik u 6 najbitnijih IT medija od 1999-2010 godine, radio za kompanije nvidia i ati, a onda i u samsungu, nikada me nisi mogao videti da tako komuniciram sa ljudima (kolegama) na (benchmark) forumu. Ako me bas mrzi da ih edukujem, necu nista odgovoriti, a ako odgovaram, ton ce biti pedagoski blag, a post informativan.

Ne vredi sad to - rekao si. Kad nekom kažeš "kiselo grožđe", "samog sebe ubeđuješ jer nemaš", "voliš samo krševe od 1000 evra" to implicira da se radi o žalu što se nema para. Sorry, but, jbg ga. Čista logika. No, nema veze, nisam se ja tu nešto uvredio, samo sam ti skrenuo pažnju.Nisam nikome rekao da nema para - to je potpuno suludo i ne bi imalo smisla jer se ne znamo. Rekao sam da iz tvojih postova tako deluje - 99% novih stvari nije dobri, svaki napredak je ili besmislen ili je novo resenje napravljeno zbog ustede / za debile / ne-vozače.
Pozdrav.
Acqua-Olio-Benzina
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
deco. što se svađata. ionako će neko uskoro da izbaci twinturbo kit i nestade lag. 

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
4c po meni je mogla da nosi i 2.0 8v ts jer na tu tezinu i sa tim motorom bi bio bolid.
Licno po meni je
Nema mi druge nego da ubjedjujem zeta da gleda 4c,a ne Bmw Z4 i da ga ubjedjujem da je 4c za njega.

Licno po meni je

Nema mi druge nego da ubjedjujem zeta da gleda 4c,a ne Bmw Z4 i da ga ubjedjujem da je 4c za njega.

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
- JaMaL
- Garaža: 75 TS
75 TB - Lokacija: Severno od Albukerkija
200 kw elektro motor resava sve probleme laga 
i zice po nebu da ne moras baterije da vuces sa sobom... ili predsobljem...
mali, lagan, simpatican autic mozda malo precenjen ali to je ipak alfa. sledeci napad ocekujemo na 911 ili m3 ako budu imali herca...

mali, lagan, simpatican autic mozda malo precenjen ali to je ipak alfa. sledeci napad ocekujemo na 911 ili m3 ako budu imali herca...
- Stromboli
- Garaža: Giulia 952 QV
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16V - Lokacija: Novi Sad
Tesla S sa 85kw baterijom isporucuje 426ks na dyno, mislim da je to puna kapa
.
Bice tek zanimljivo sa 6c, Giuliom ili sta vec izadje. 4c je malo cudo, jako mi se svidja. Nista vece mi ne treba. A i sledeci Spider ce biti zanimljiv, mada nisam ljubitelj cabrio kola, vise volim hard top.

Bice tek zanimljivo sa 6c, Giuliom ili sta vec izadje. 4c je malo cudo, jako mi se svidja. Nista vece mi ne treba. A i sledeci Spider ce biti zanimljiv, mada nisam ljubitelj cabrio kola, vise volim hard top.
`...owning an Alfa is a portal...´ - dovoljno receno.
- byMaX
Volvo S80 2006
Sta ima da se svadjamo, javno je covek priznao da je drkadzija.
bezveze je samo taj ton, samo me je to malo nadrndalo, ali ako tako priča sa svima, ok, nije ništa lično 

Turismo Internacionale
- byMaX
Volvo S80 2006
I baterije koje bi težile još 985 kgJaMaL napisao:200 kw elektro motor resava sve probleme laga

Turismo Internacionale
- starac vujadin
Da vidiš kako tek pričam s ljudima koji imaju skuplji auto od mog...još sam bio i dobar s tobombyMaX napisao:Sta ima da se svadjamo, javno je covek priznao da je drkadzija.bezveze je samo taj ton, samo me je to malo nadrndalo, ali ako tako priča sa svima, ok, nije ništa lično

Acqua-Olio-Benzina
-
gi
- Drug Član
Makso, idi slobodno na benchmark forum pa koristi tu terminologiju slobodno, ovde imaš žuti karton što se mene tiče. Već sam te opomenuo da ne potežeš ovde pitanje para, koliko čiji auto košta i slične "čiji je veći" fazone, to su priče za decu do 16 godina. Nemanja je koliko znam gospodin čovek, očekujem da takav i ostane i ne nastavlja besmislenu prepirku. Sve što se ne odnosi na temu biće ubuduće brisano. NHF.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Koju temu gile 
@pobesneli maks
Imaš opomenu od mene.

@pobesneli maks
Imaš opomenu od mene.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Joca
- Garaža: ;)
kakve opomene i ostalo, obrisite ove postove pa da se vratimo temi...
- vnov
Škoda Kodiaq
Imam ja ideju moglo bi da se ubaci jedan 1.9 jtdm i to twin turbo, mislim da bi to tek bila prava stvar, ne troši ništa a leti.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Re: Atmo vs Turbo part XIII
Tema ovde ne postoji. Ovo je nastalo cepanjem teme o 4C:C R E A napisao:kakve opomene i ostalo, obrisite ove postove pa da se vratimo temi...
viewtopic.php?f=14&t=50091
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
To onaj što ide samo u Deltu... al' bi bilo finovnov napisao:Imam ja ideju moglo bi da se ubaci jedan 1.9 jtdm i to twin turbo, mislim da bi to tek bila prava stvar, ne troši ništa a leti.

-
Ka
- Drug Član
What a fuckvnov napisao:Imam ja ideju moglo bi da se ubaci jedan 1.9 jtdm i to twin turbo, mislim da bi to tek bila prava stvar, ne troši ništa a leti.

- starac vujadin
Ne ide ni dizel u takve konstrukcije pre svega zbog vibracija.
Acqua-Olio-Benzina
- vnov
Škoda Kodiaq