NAVAK Track Day 30.06.2013.

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Korisnikov avatar
delic
Garaža: 156 SS
Pridružio se: Sub Mar 27, 2010 10:28 pm

Re: NAVAK Track Day 30.06.2013.

Sub Jun 15, 2013 10:49 pm

Jasno more,nego nema nista u pravilniku o fluorescentnim prslucima mislim
trba li da ih nosis dok vozis i kako tumace curenje kondenza klime ili je i
hladjenje zabranjeno... :)
Danilo
Garaža: 159 2.2JTS '08
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 11:44 am

Pon Jul 01, 2013 8:01 am

Juče sam bio na Track Day-u. Sve u svemu, staza je odlična za početnika kao što sam ja, i na kraju sam se oslobodio malo i vozio dosta brže nego na početku (preko 5 sekundi brže, mada je to merio ortak iz ruke).

Ukupno je bilo 9 automobila: 7 ujutro i 2 poslepodne. Ovaj drugi iz poslepodnevnog termina je otišao posle sat vremena, a ja sam ostao još sat vremena i imao stazu samo za sebe — za početak, savršeno :D

Što se tiče curenja bilo čega iz automobila, sigurno će praviti problem: bio sam prisutan dok su diskutovali o tome kako da uklone nešto što izgleda na fleku od soka na asfaltu pored parkinga, uz samu ivicu. Očigledno im vlasnik prilično stoji nad glavom.

E sad, osoblje tamo je prilično ljubazno i spremno da izađe u susret. Međutim, za sve što nije izričito dozvoljeno moraju da se konsultuju sa vlasnikom. Mom ortaku se desilo da mu je na njegovom autu pukla guma u subotu uveče (oko 23č), i to tako da se ne može zakrpiti. U nedelju ujutru je pokušao da ih pozove, ali se niko nije javljao. Pošto ima pogon na sva četiri točka, pokušao je da nađe istu gumu u nedelju ujutro, ali nije uspeo. Na kraju je seo u kola sa mnom (ja sam mu ponudio da vozi moj auto).

Tamo su nam dozvolili da on vozi moj auto „na njihovu odgovornost“, i bili su ubeđeni da će moći da pomeri svoju vožnju za sledeći termin, ali kada su se čuli sa vlasnikom, on im je rekao da ne može: „to je kao kada zakasnite na avion“. Nismo hteli onim ljudima tamo da objašnjavamo šta se dešava kada zakasnite na avion (dovoljno je da kažete da ste bili sprečeni iz razloga više sile, i prebace vas na sledeći let), pošto su oni samo preneli glupost koju im je rekao vlasnik.

U svakom slučaju, ako neko nije spreman da baci 50€ (ako ne može da ide), ne preporučujem da se prijavljuje.

Na brifingu su nam ispričali kako je prepodne bilo izletanja na sve strane, da su nekoliko puta prekidali da pokupe šljunak sa staze, i ispričali nam priče kako su se ranije neki zaletali i uništili automobile — moj drugar više nije hteo ni da vozi moj auto (i njemu je bio prvi put na stazi, pa nije hteo da mi slupa kola :).

Ako ništa drugo, imali smo dva gopro-a, pa će biti i nekih snimaka. Jednom sam se okrenuo u najdužoj krivini („parabolici“), al' sam ostao na stazi — na jednom od snimaka (pored točka) se jasno vidi kako sam napravio grešku pred okretanje i kako nisam lepo odreagovao posle toga da nastavim da vozim (okrenuo volan amaterski na stranu gde bih želeo da idem, umesto obrnuto ;)). Ukupno sam vozio preko sat vremena (iz četiri izlaska na stazu). Tek u četvrtom izlasku sam se potpuno opustio i osim ranih kočenja, bio sam prilično zadovoljan svojom vožnjom.

No, utiske iz same vožnje ću preneti u virusu uz snimke kada ih smanjim i nakačim.
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Pon Jul 01, 2013 9:48 am

Svaka cast za trud
mozda se i je osmelim za neki drugi put...
mogli bi i zajedno ako si jos zainteresovam :wave:
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Danilo

Pon Jul 01, 2013 3:55 pm

Sigurno ću hteti da idem još koji put, ali neću biti tu 28.07. kada je sledeći termin. Posle toga je najavljen tek 28. septembar a tada idem na svadbu van zemlje (mada nije moja, ne mogu da je preskočim :)).
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 02, 2013 8:07 am

Auh, bas si je dugo przio! :) Nisi imao nikakvu aplikaciju da ti belezi/meri krugove? Ja sam oba puta koristio race chrono i pokazao se kao ok spravica... Jbg, meni je auto i dalje u radovima tako da ocekujem neku voznju tek od jeseni. Koje si vreme imao orijentaciono..?
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Uto Jul 02, 2013 9:33 am

Danilo napisao:
Ukupno je bilo 9 automobila: 7 ujutro i 2 poslepodne.

Tamo su nam dozvolili da on vozi moj auto „na njihovu odgovornost“, i bili su ubeđeni da će moći da pomeri svoju vožnju za sledeći termin, ali kada su se čuli sa vlasnikom, on im je rekao da ne može: „to je kao kada zakasnite na avion“. Nismo hteli onim ljudima tamo da objašnjavamo šta se dešava kada zakasnite na avion (dovoljno je da kažete da ste bili sprečeni iz razloga više sile, i prebace vas na sledeći let), pošto su oni samo preneli glupost koju im je rekao vlasnik.

U svakom slučaju, ako neko nije spreman da baci 50€ (ako ne može da ide), ne preporučujem da se prijavljuje.
znaci bas je bilo guzve, svih 9 auta :)

pa nije ni cudo sto su oterali narod kad ovako postupaju :glare:
slaba vajda da u ovoj zemlji nesto moze da opstane na tu temu, sampionat na krugu nam je krenuo u ambis pa se mnogi nadali da ce neki track day bar da zazivi ali ocigledno dok se jedan covek pita a pri tom i proserava sa raznim glupostima ni od toga nece biti nista, ali kao sto rekoh Mirku i nije cilj zarada od tih stvari pa ga zato i boli uvo ;)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Uto Jul 02, 2013 11:10 am

ne razumem logiku, zarada je zarada. ako staza zvrji prazna tek onda nema para. kad bi to bilo malo pristupačnije ne bi mogli da se odbrane od motocikala, a verovatno i od automobila. izbace kalendar, kad su otvoreni dani i termini brifinga i vozi miško...
Danilo

Sre Jul 03, 2013 12:31 am

kilson napisao:Auh, bas si je dugo przio! :) Nisi imao nikakvu aplikaciju da ti belezi/meri krugove? Ja sam oba puta koristio race chrono i pokazao se kao ok spravica... Jbg, meni je auto i dalje u radovima tako da ocekujem neku voznju tek od jeseni. Koje si vreme imao orijentaciono..?
Pošto vidim da neće mnogo njih završiti u mom virusu, da ukratko prenesem i ovde: krugove sam spustio ispod 1:50 (mereno na gopro-u sa 100fps, pa je valjda preciznost merenja 0,02s +- koliko sam omašio neki reper sa snimka: jedan krug 1:49,4 i jedan 1:49,6), al' mislim da bi moglo i do 1:45 sa autom kakav je sada (SportMaxx TT gume, Eibach Prostreet-S i sedox-performance mapa urađena kod Raleta) i sa mojim umećem (ali malo hrabrije — uostalom, prve krugove sam vozio sa 2:01, pa 1:58, pa sve brže i brže). Na gumama mi je ostalo oko 3mm šare napred a 4mm nazad — kočnice su preživele ;)

— snimak ove poslednje vožnje gde mi je bilo najzabavnije (osetio sam napokon da sam upoznao stazu, iako sam pravio par grešaka u svakom krugu, svaku krivinu sam bar jednom prošao kako sam želeo :)).

A sledeći put neki bluetooth OBD pa da beležim i obrtaje motora i brzinu i sve što može da se izvuče dodatno.
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Sre Jul 03, 2013 6:35 am

mali radojica napisao:ne razumem logiku, zarada je zarada. ako staza zvrji prazna tek onda nema para. kad bi to bilo malo pristupačnije ne bi mogli da se odbrane od motocikala, a verovatno i od automobila. izbace kalendar, kad su otvoreni dani i termini brifinga i vozi miško...
Da su kupili i uložili pare u to, brinulo bi ih da li staza zaradjuje svaki dan ili ne a ovako ih boli uvo.
Primarni deo je obukai razne druge manifestacije od promocija auta do... koje se bolje plaćaju a rizik je sveden na minimum za razliku od trkačkog dana kad se svašta može dogoditi.
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 05, 2013 9:08 am

Odlicno Danilo i naravno, treba se opustiti maksimalno! Btw, vezano za 9 automobila; to je samo dodatni motiv da se izadje na track day jer imate stazu prakticno sami za sebe! Verujte, bio sam na prethodnim kada je bilo po 15 automobila u 30 minuta i redovno se gubilo vreme na ulazu/izlazu a to sto je kostalo 2300 din nije bila dovoljna kompenzacija. Bolje je 3h i 5000 din u svakoj varijanti jer tu ima vremena i da se cacne nesto, pauzira itd...

Motosport nije jeftina zanimacija a Navak je nesto najozbiljnije sto imamo. Kome je to mnogo, nek' vozi karting. :)
Korisnikov avatar
mali radojica
Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:05 pm

Pet Jul 05, 2013 9:10 am

ako si nam rekao. :)
ki
kilson
Drug Član
Drug Član

Pet Jul 05, 2013 9:29 am

Da se razumemo, ne branim Alvirovice. Samo pisem ono sto je realno. Btw, ne vidim da iko ko je vozio na Navaku pljuje isti, ispasce na kraju da oni nama treba da plate voznju na stazi. hahaha
Korisnikov avatar
sibin
Garaža: 5,4L
Pridružio se: Uto Feb 16, 2010 1:12 pm

Pet Jul 05, 2013 9:50 am

samo jednom da se skupimo na gomilu, ovi sto im bezi dupe i mi sto nam bezi nos :P sve ostalo su prazne price.
Korisnikov avatar
OMP
Garaža: GP TJet
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 5:23 pm

Pet Jul 05, 2013 8:37 pm

naravno da je bolje sto manje automobila na stazi ali tako mali broj ce verovatno da zavrsi pricu oko track day-a jer ne verujem da su ni alvirovici ludi da zauzmaju termin za par auta, prodace oni taj termin nekom drugom u neke druge svrhe

btw Danilo sto ne stavi neku kameru u kokpit, greota ovaj šum vetra da kvari uzitak, kad vec imas dva komada jednu ubaci unutra a druga neka ostane spolja jer iz kokpita se vidi sve sto treba a i tebi bi mnogo vise znacilo kad analiziras svoju voznju ;)
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
Danilo

Pet Jul 05, 2013 11:46 pm

Jes' da stavim unutra pa da se vidi kad ne uspem da ubacim u neku brzinu :D Ma prvi put sam stavljao dve kamere pošto je druga od ortaka koji je izduvao, pa smo na brzinu odlučili da je ovako smontiramo.

Nego, meni je bilo veoma zabavno, i definitivno mi je pomoglo da se opustim to što sam bio sam na stazi. Da mogu, išao bih i na sledeći „Track Day“, al' eto, nisam tu :/

Još da isključim nekako ova četiri migavca pri naglom kočenju i da pevam ;)

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”