Neverovatno
- Owner
- Garaža: Ex. Alfa Romeo 145 1.6 TS 16v
Alfa Romeo 147 1.6 TS 16v - Lokacija: Vrnjacka Banja Beograd
Ljudi ne verujem, otisao sam sada do prodavnice i u povratku ja gas ono bije plavi dim pozadi kao nenormalan, primetio sam da mi trosi ulje, pa da li je moguce da su se opet karike potrosile ? Ja stvarno ne razumem nisu sastavile ni 7k km, da li je moguce da je do hidropodizaca da zbog njih izbija plavi dim i trosi ulje ?
- OMP
- Garaža: GP TJet
obzirom da tako kulja dim kako kazes mozda je i neki klip pukao, meni se to desilo na jednom jugu, od jednom poceo da dimi u voznji i na dodavanje gasa a karike bile zamenjene 10ak hiljada km ranije
Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- Owner
Ne znam, nista cekam majstora koji je otisao na more (sad je nasao
) pa cu da vidim.

- Owner
Bio sam kod majstora, kompresija na 1-vom 2-gom i 3-cem cilindru je 13.5 a na 4-vrtom je 12, a normalna kompresija je izmedju 11 i 14. Sta moze da bude i majstor se pita.
- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Da su ventili bila bi veća razlika. Izgleda da će kolega OMP biti u pravu, karike se teško potroše za to malo kilometara sem ako nisu od plastike ali ako je motor silovan i trpeo detonacije (kliktanje) lako je moguće da su popucali klipovi, to jest jedan komad.
Poslednja izmena od Dora u Ned Jun 30, 2013 1:45 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
- Owner
Pazi motor nije silovan mnogo, ali znam da jedan klip nije dobar, idem na to, dogovorio sam se majstorom da to pogledamo za nedelju dana pa cemo da vidimo.
- Owner
Ljudi samo da kazem da nije ispalo da su lose karike i klipovi, vec vodjice ventila koje su propale + gumice. ali to jos uvek nisam uradio, ono sto je majstor uradio: samo je ocistio Iberlauf kanale i plavi dim je prestao, ovo cu da uradim cim stignu delovi
I jos jedno pitanje kako skinuti predji branik sam bez majstora ?

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Zaletis se u rikverc i zakacis betonsku banderu taman toliko da ti otpadne branik sam od sebe 
Salu na stranu - Registrujes se lepo i ulogujes na stranicu i tamo imas sve potrebne dokumente: http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=1173

Salu na stranu - Registrujes se lepo i ulogujes na stranicu i tamo imas sve potrebne dokumente: http://forum.alfa145.com/index.php?showtopic=1173

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Owner
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Čekaj, vođce i gumice nisu sastavile 7.000km ili ih nisi ni radio kad si radio motor?!
ne znam za 145 ali na 155 moraš da skineš prednju masku, tu imaš dva šrafa, i imaš šrafove sa donje strane negde kod točkova. otkačiš maglenke i izvučeš ga napred. verovatno je slično.
ne znam za 145 ali na 155 moraš da skineš prednju masku, tu imaš dva šrafa, i imaš šrafove sa donje strane negde kod točkova. otkačiš maglenke i izvučeš ga napred. verovatno je slično.
- Ducero
- Garaža: 145 Bomber,ostatak garaze zauzimaju bicikle
Skida se maska,potom imas 2 srafa koji drze prenji deo branika.Blatobrane moras da otkacis(prednji deo do branika).Onda imas po 2 zvezdasta srafa sa obe strane branika.Ispod branika imas kacenje na 3 mesta.Maglenke moraju da se raskace.Mnogo je lakse ako imas kanal.Ako nemas,onda te ceka malo muke
Re: Neverovatno

Skida se maska,potom imas 2 srafa koji drze prenji deo branika.Blatobrane moras da otkacis(prednji deo do branika).Onda imas po 2 zvezdasta srafa sa obe strane branika.Ispod branika imas kacenje na 3 mesta.Maglenke moraju da se raskace.Mnogo je lakse ako imas kanal.Ako nemas,onda te ceka malo muke

I like big, fat men like you. When they fall, they make more noise. And sometimes they never get up.
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
https://www.facebook.com/pages/Ducero-C ... 409?ref=hl
- Owner
Lose su odradjene kao i sve sto je prethodno uradjeno na motoru
E sad ide dalja zaebancija
Re: Neverovatno
mali radojica napisao:Čekaj, vođce i gumice nisu sastavile 7.000km ili ih nisi ni radio kad si radio motor?!
Lose su odradjene kao i sve sto je prethodno uradjeno na motoru

Ma branik sam skinuo laganodusan 145 kv napisao:![]()
Skida se maska,potom imas 2 srafa koji drze prenji deo branika.Blatobrane moras da otkacis(prednji deo do branika).Onda imas po 2 zvezdasta srafa sa obe strane branika.Ispod branika imas kacenje na 3 mesta.Maglenke moraju da se raskace.Mnogo je lakse ako imas kanal.Ako nemas,onda te ceka malo muke![]()