e pa ne znam moze biti i to ali vrlo cesto stradaju klesta, inace polovna sam ja placao 10ak eura tako da nije skupomali radojica napisao:pa ja se nadam da su creva jer su i prednja bila zapušena.ali cenim da će biti ova skuplja varijanta. hvala omp.
viewtopic.php?p=1237488#p1237488OMP napisao:radojice riknula ti klesta 99%, postoji mogucnost da se razrade ali je to uglavnom kratkog veka, mada mozes probati kod nekog majstora ja sam tako radio jednom ali mi je majstor odmah rekao da nece dugo izdrzati sto se i ispotavilo kao tacno, mozes i sam da proveris dal su dobra kad ih skines i otkacis sajlu rucne gledas kako radi ona poluga sa oprugom na koju se kaci sajla, ako zapinje, tesko ide ili nece do kraja da ide onda su rikavela, ako lepo radi i vraca onda verovatno nisu klesta u pitanju ali opet sve to pogledaj sa majstorom.
na tim klestima nije klasican princip kao na prednjim gde moze klip da zariba ako ode gumica i sl. vec zadnja rade po principu "puža" tj spirale koja izbacuje klip i koja hoce da se pojede, polomi ili zapekne i onda ili nece lepo da vrati rucnu pa blokira tocak ili nece da koci uopste ili slabo