LPG u Alfi
- Ognjen_HN
- Garaža: ex Alfa Romeo 146 1.7 16v ie, Alfa Romeo 164 2.0 8v Nord
neka sto ti nisi shvatio kojeg on kudi a kojeg hvali nego nisam ni ja 

NE PREKIDAJ ZENU DOK CUTI! 

- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Hvalim AC-u a kudim BRC-u ostali su izmedjumali radojica napisao:na koji konkretno misliš? čitao sam par postova unazad al nisam shvatio koji je u pitanju.Dora napisao:ni ovaj što ga hvalim nije najbolji na svetu...
mislim, meni je već kasnonego da naučim nešto.

- Ognjen_HN
- bane
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 146 junior 1.4ts
Alfa Romeo 147 1,9jtdm - Lokacija: Novi sad
Stalno sam vozio kratke relacije po gradu pa je potrosnja bila "velika" pre neki dan napunio bocu 54kg(60kg) presao 505km i veceras rekoh nema vise pa na pumpu kad ono ne moze vise od 43kg

Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
Extra!malo ti trosi a zavisi od gasa gde sipas i naravno od vremenskih uslova,dugacke noge... 

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
ja ne volim da mi samo nacrtaju, volim i kad oboje. fala.
Re: LPG u Alfi
Dora napisao:Hvalim AC-u a kudim BRC-u ostali su izmedjumali radojica napisao:na koji konkretno misliš? čitao sam par postova unazad al nisam shvatio koji je u pitanju.Dora napisao:ni ovaj što ga hvalim nije najbolji na svetu...
mislim, meni je već kasnonego da naučim nešto.
ja ne volim da mi samo nacrtaju, volim i kad oboje. fala.

- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Ja samo da upisem problem koji sam imao kao i resenje istog.Naime,do pre 2 meseca auto radio najnormalnije,lepo vukao,potrosnja ok(9-14l,venturi).Kako je pocelo malo vlaznije vreme,poceo da trza na leru po malo,da bi u nekoliko dana krenuo sa stalnim detonacijama u usisnoj grani,nevezano koliko je pritisnut gas.Dok nije grunulo jedan dan na auto-putu cim se malo zagrejao i pri brzini od 100km/h u ubrzanju,momentalno se ugasio auto.Stao sam u zaustavnu i otvorio haubu,kad tamo imam sta i da vidim,izbio usisnu granu iz gumica,samo na jednoj se drzala.Namestim to i normalno se dovezem kuci,probajuci usput da li ce se opet desiti i nije se desavalo vise.Uvece krenem do auta da proverim ulje,vodu i ostale tecnosti i da ga malo pustim da radi,upalim auto i otvorim haubu u mraku da malo oslusnem rad motora,da vidim da li je ok sve.I primetim da dok radi na leru,na svakih 10-ak sekundi trzne i obori ler pa vrati.Glavu pod haubu kad tamo kablovi i jedna bobina prave lajt-sou.Sutradan porucim Magneti Marreli kablove i bobinu,namontiram i danas sednem u auto i provozam ga u svim rezimima-gas do poda pri 2000,lagana voznja,pun gas do 6500(naravno prvo temperatura ulja iznad 60C)-sve u najboljem redu.E sad,sve ovo sam napisao,jer nisam verovao koliko utice
stanje strujnih komponenti na rad na gasu,pogotovu na venturi uredjaju.Najvise mi je gospodin Dora sa svojim savetima u vezi auto-gasa promenio misljenje i naucio pravilnom odrzavanju sistema ispravnim i pouzdanim ...Pozz i sorry na dugackom post-u
stanje strujnih komponenti na rad na gasu,pogotovu na venturi uredjaju.Najvise mi je gospodin Dora sa svojim savetima u vezi auto-gasa promenio misljenje i naucio pravilnom odrzavanju sistema ispravnim i pouzdanim ...Pozz i sorry na dugackom post-u

- alexa
To je meni na 164 bilo kao dobar dan..
Jedan jaci srafciger samo u gepeku I vozi,struja je uvek bila uzrok detonacije..
Jedan jaci srafciger samo u gepeku I vozi,struja je uvek bila uzrok detonacije..
- lalicspecial
Potpuno ste u pravu i kada jedna svecica zeza ima trzanja a na benzinu radi normalno!Plin je osetljiviji na struju zato trazi besprekorno paljenje! 

- matovic79
- Garaža: ex 146 1.3 boxer
ex 155 2.0 L 16v turbocharged
ex 156 1.9 jtd 8v
159 1.9 jtdm 16v - Lokacija: Bar
Ognjene imaš u Pg normalnog majstora koji je stručan za lpg. ja kod njega održavam alfu već 2 godine i nikada nisam imao problema...ako ti trebaju podaci javi se na PM ili matovic79@gmail.com . Ako ostavim ovdje podatke možda admin obriše podatke zbog reklame
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ne brini, nece brisati za pomoc kolegi 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- matovic79
- Garaža: ex 146 1.3 boxer
ex 155 2.0 L 16v turbocharged
ex 156 1.9 jtd 8v
159 1.9 jtdm 16v - Lokacija: Bar
- Ognjen_HN
- bane
- Drug Član
Curi mi plin na mestu gde se puni(nikako da se setim kako se zove)!!
Pretpostavljam da tamo ima neka kuglica pa se to nesto izlizalo ili nakupilo prljavstine.
Sta raditi sa tim, novo ili neko servisiranje????
Doro!!!!!!!!
Pretpostavljam da tamo ima neka kuglica pa se to nesto izlizalo ili nakupilo prljavstine.
Sta raditi sa tim, novo ili neko servisiranje????
Doro!!!!!!!!
Lepo je videti da ARCS i dalje diše punim plućima i dokazuje da je jedan od najboljih automobilskih klubova u Srbiji. Ako ne i najbolji…
- Dora
- honorable
Novo košta svih 400-500 dinara...
Uzmi duži šrafciger i gurni tu kuglicu prema unutra, prestaće da curi. Nemoj da viriš nego to uradi sa distance, šiknuće malo gasa ali posle toga neće više da curi.
Uzmi duži šrafciger i gurni tu kuglicu prema unutra, prestaće da curi. Nemoj da viriš nego to uradi sa distance, šiknuće malo gasa ali posle toga neće više da curi.
- bane
- Drug Član
To sam i napravio ali posle svakog punjenja opet isto.
Kakav je zahvat za menjanje mogu li sam ili da poverim strucnjacima??
Hvala ti puno

Kakav je zahvat za menjanje mogu li sam ili da poverim strucnjacima??
Hvala ti puno

- Dora
- honorable
Stvar jemnogo komplikovana, ne znam dal' ćeš znati sam, moraš opet uraditi tu magiju sa šrafcigerom ili zavrnuti bocu. Sad ide najteži deo, moraš da legneš pored auta i tako da odvrneš holender koji drži cev. Ključ je 17 ili 14 zavisi da l iej lovato (14) ili ostali (17)..
Kad ti to uspe onda ide još gori deo, ispod poklopca imaš dva šrafa za krstasti šrafciger (plus šrafciger) i elegantnim pokretom desne ruke ih odviješ u levo... Time si oslobodio djubre i ono pada na zemlju...
Novi postaviti je obrnut postupak, samo moraš da paziš na završni korak da ne zaspiš ležećki, hladno je napolju...
Pre radova se sagni dole i pogledaj da li je 14 [(ulazi holender u spoljnje punjenje) +(tako se zove)] ili je 17, navrće se na spoljnje punjenje (i dalje se tako zove) da bi kupio baš takvo da ne bi morao testeronisati cev.
Nedaj dva božeta da sam i neko pivo danas popio, kako bi tek onda kakao
Kad ti to uspe onda ide još gori deo, ispod poklopca imaš dva šrafa za krstasti šrafciger (plus šrafciger) i elegantnim pokretom desne ruke ih odviješ u levo... Time si oslobodio djubre i ono pada na zemlju...
Novi postaviti je obrnut postupak, samo moraš da paziš na završni korak da ne zaspiš ležećki, hladno je napolju...
Pre radova se sagni dole i pogledaj da li je 14 [(ulazi holender u spoljnje punjenje) +(tako se zove)] ili je 17, navrće se na spoljnje punjenje (i dalje se tako zove) da bi kupio baš takvo da ne bi morao testeronisati cev.
Nedaj dva božeta da sam i neko pivo danas popio, kako bi tek onda kakao

- bane
- Drug Član
Cekaj bre koju bocu da zavrnem

Vidis kakav je to cep on se ne odvrce!!!
Hvala ti na smernicama!!!
Pozdrav

Vidis kakav je to cep on se ne odvrce!!!
Hvala ti na smernicama!!!
Pozdrav
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
Drugovi jel cuo neko nesto o poskupljenju atesta, nekim potvrdama koje ce izdavati oni koji ugradjuju plin i sl?
imam vazeci atest al za stari uredjaj i upisan mi je u saobracajnu ali treba i novi da atestiram, a spominju neke rokove od par dana i cene od 300e..
imam vazeci atest al za stari uredjaj i upisan mi je u saobracajnu ali treba i novi da atestiram, a spominju neke rokove od par dana i cene od 300e..
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Čika Dora zna nešto više o tome ... ja sam načuo, 11000 dinara... a počinje sad od subote,mada videćemo...
- lalicspecial
Jutros sam bio u AMS kod mene i pitao plinadziju kaze da su za sada obustavljeni atesti dok se ne resi sa fakult.za bezbednost ta uverenja,zahtevi i pitaj boga sta jos.Spekulise se za 25000din u sta ne verujem jer nebi bilo normalno!Kako sam razumeo atest ostaje ista cena 5500 a da su ostale pripetije te koje dizu cenu zahtevi,prohtevi...Za sada je tako ako ima neko prvi neku informaciju u BG da se vrsi atest po novom i zna cene ali sigurno neka kaze.. 

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
U BiH je 200 evra, a bio je 40. Verovatno se nekom idiotu upalila lampica da tako moze i ovde.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Dora
- honorable
Za sada niko ništa ne zna pouzdano. Sve je nagadjanje. Sasvim je sigurno da neć biti spektakularnih 1000 evra i ostale budalaštine. Uštinuće neko još par hiljada i to je to, samo da se dogovore kako da podele pare...
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
- Veloce
- Saradnik Uprave
- Garaža: ex Alfa Romeo GTV 2.0ts
ex Alfa Romeo GT 2.0jts
ex Alfa Romeo 159 1.9jtdm
ex Alfa Romeo GT 1.9jtdm
ex Alfa Romeo Mito 1.4tb
ex Alfa Romeo Giulietta QV
-Megane 3 RS CUP - Lokacija: Lazarevac
Moze li neko da mi kaze okvirnu ili tacnu informaciju koliko kosta sekvent plin sa ugradnjom koji nece praviti probleme za 2.0TS 03.god ?