Potrebna pomoc - koji android izabrati?

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
alfaholic
Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05.
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 8:16 pm

Re: Potrebna pomoc - koji android izabrati?

Ned Jan 13, 2013 9:55 am

Ne znam tripujem li ja ili postoji jedna kritična masa ljudi koji slepo kupuju i glorifikuju Samsung, a o uređajima ustvari nemaju pojma... :scratch:
Imam neku malu odbojnost prema Samsung-u, dok u isto vreme nemam ni favorita, ali u mojoj okolini ko god nema pojma šta će i tehnički je potpuno nepismen, taj kupuje Samsung, ima li još neko taj osećaj... :)
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član
Garaža: 2001. Alfa Romeo 156 2.0 16V
Pridružio se: Sub Nov 15, 2008 7:11 pm

Ned Jan 13, 2013 10:09 am

Boki, sem tripovanja o Samsung korisnicima, sve si super objasnio.

iPad je najkorisceniji tablet, u tom segmentu epl nema ama bas nikakvu konkurenciju. sto se tice profesionalnog koriscenja, sve stoji. muzicku podrsku mu pisu i Mug (sintisajzer) i svi poznati brendovi iz sveta muzike. jeste da kosta mnogo ali znam nekoliko didzejeva koji nose samo iPad na posao. ima i virtuelne gramofone i miksete koje sam video kako rade. to su profi stvari, nesto slicno na android tabletima je samo igracka...
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Ned Jan 13, 2013 10:17 am

nelle napisao:Amiga vrati se sve ti je oprošteno :beg:
:amen:
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Ned Jan 13, 2013 10:29 am

alfaholic napisao:Ne znam tripujem li ja ili postoji jedna kritična masa ljudi koji slepo kupuju i glorifikuju Samsung, a o uređajima ustvari nemaju pojma... :scratch:
Imam neku malu odbojnost prema Samsung-u, dok u isto vreme nemam ni favorita, ali u mojoj okolini ko god nema pojma šta će i tehnički je potpuno nepismen, taj kupuje Samsung, ima li još neko taj osećaj... :)
Naravno da tripuješ. Takva je tržišna preraspodela sada + u Srbiji fenomen statusnog simbola... Isto tako u Srbiji ko god ne zna šta će sa parama obavezno ali obavezno kupuje iphone. Btw, ti modeli imaju najveći broj nekativnih apn-ova tj. služe kao ukrasi na stolu po splavovima itd...

Jbg, koristio sam prvi android koji je bi o+kod nas na tžištu uz paket (Samsun Galaxy) i tada sam mrzeo što kasne sa updejtom koji je na kraju izašao posle godinu dana kada su preležali dečije bolesti. Nedugo zatim je najjači bio HTC sa Desire modelom (bio telefon godine).
Opet kažem koristim više telefona i dosta ih menjam na mesečnom nivou ali najobjektivnije Samsung trenutno razbija, svidelo se nama ili ne. Jbg, jaki su, može im se...Nije ovo slučajno:
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Ned Jan 13, 2013 12:10 pm

Za mene je najbolji Android (ako izuzmemo onaj koji ti firma da) onaj sa najjačim community-jem. Tu je Samsung vrlo jak trenutno. HTC je bio, ali zakomplikovali su ga previše sa nekim modelima. Samsung je opuštencija za prženje, imaju ogroman market share i zbog toga najveću neoficijalnu podršku.

Ja nešto tripujem da će Kinezi sve na kraju da pojedu, tj svako će moći za male pare da kupi zver od Androida u kojoj god mu veličini treba, od 3 do 13". Ne znam kako će sa njima da se nose veliki igrači, jer pandorina kutija je već otvorena. Moraju da smisle nešto revolucionarno novo u rangu ipada ili kapacitivnog ekrana.

Tapatalk
Korisnikov avatar
nenadapple
Garaža: alfa romeo 156sw 2.4 20v +novaspeed chip
Pridružio se: Sub Okt 08, 2011 8:05 pm

Potrebna pomoc - koji android izabrati?

Ned Jan 13, 2013 12:21 pm

Android je guglov sistem i naj brze radi na google nexus telefonima. Prvi dobaija update...itd

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Ned Jan 13, 2013 12:51 pm

To što si napisao važi samo ukoliko se ne družiš sa komjunitijem. :-)

Tapatalk HD
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Jan 13, 2013 1:12 pm

Šta je sad ovo?Glup sam nedeljom do zla boga.......znači mi koji imamo Samsung smo gluperde i nepismeni :shock: ajmo malo ručna,ovde bre sve neki revolucionari,članovi Mense i dokazani stručnjaci koji su pomuzli svu pamet ovog sveta!
Nikad nisam bio toliko uvredjen keve mi Olge........sam sebe banujem na 7 dana!!!
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Ned Jan 13, 2013 1:14 pm

ne brini imaš sjajan model (ako još koristiš s2) :)
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Ned Jan 13, 2013 2:12 pm

Slika
(smorili ste) :D
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Ned Jan 13, 2013 2:51 pm

nelle napisao:Šta je sad ovo?Glup sam nedeljom do zla boga.......znači mi koji imamo Samsung smo gluperde i nepismeni :shock: ajmo malo ručna,ovde bre sve neki revolucionari,članovi Mense i dokazani stručnjaci koji su pomuzli svu pamet ovog sveta!
Nikad nisam bio toliko uvredjen keve mi Olge........sam sebe banujem na 7 dana!!!
Nelle ti si naš sa kojim god telefonom :)

Smrt googleti Sloboda narodu!
Korisnikov avatar
alfaholic

Ned Jan 13, 2013 6:26 pm

nelle napisao:Šta je sad ovo?Glup sam nedeljom do zla boga.......znači mi koji imamo Samsung smo gluperde i nepismeni :shock: ajmo malo ručna,ovde bre sve neki revolucionari,članovi Mense i dokazani stručnjaci koji su pomuzli svu pamet ovog sveta!
E da nije buđavo ovo što si napisao bilo bi smešno. :)
Ako ti smatraš da si gluperda onda je to tvoja stvar, ali ako pročitaš malo bolje videćeš da ja pominjem neku kritičnu masu koja bez mnogo znanja kupuje samo Samsung, jer to je kao provereno dobro, pre svega posmatram ljude iz svoje okoline, ne znam gde se ti tu uklapaš.

Da bi me malo bolje razum'o, nije svako ko vozi Golf-a seljačina, ali skoro svaka seljačina vozi Golf. ;)
Ako neko kupi Golf zbog nekih vrednosti koje propagira onda je to skroz u redu, ali ako kupi jer veruje da je to najbolji auto na svetu i da je nepoderiv, onda je taj budala.
To što sam gore napisao za Samsung je upravo to, da li mi se čini ili neuki i neobavešteni po default-u kupuju Samsung.
Ustvari nisam ni napisao, pitao sam da li mi se čini ili šta već...
Povuci ručnu nelle pre nego se uvrediš sledeći put, ovo ti je drugi put da se naduriš a da nisi ni prozvan. :wave:
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Jan 13, 2013 6:41 pm

Bojane druže da me poznaješ znao bi da se zezam :grin: samo opušteno :drink

P.S Samo sam malo ljut na tebe što več treći put nećeš da mi blicneš u gradu :mrgreen:
Korisnikov avatar
alfaholic

Ned Jan 13, 2013 7:18 pm

A neeee, neće ti to više proći, a što tebi ne radi ablender? ;)
Aj sad za stvarno, imaš li ovde neke slike, ja pamtim sve 159 ovde, da znam koja je tvoja...
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Uto Jan 15, 2013 11:01 am

Danas počeo preorder na amazonu za Sony Xperia Z ...Odličan telefon:
Slika

"For that money, you are getting a phone with 5.0-inch, 1920 x 1080 resolution display, 13.1 megapixel camera, 1.5GHz quad-core Qualcomm APQ8064 processor, 2GB RAM, 16GB internal memory wit microSD card slot, LTE support, Android 4.1 Jelly Bean and water and dust resistant body."

izvor: http://www.gsmarena.com/

Test sa CES-a 2013:
http://www.gsmarena.com/ces_2013_sony_x ... ew-870.php

Slika
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Uto Jan 15, 2013 12:05 pm

Vidim da za februar najavljuju Jelly Bean za S2...tako da cu sacekati zvanicnu verziju. Posle toga bi baterija trebalo da traje malo duze, kao sto je dekideki napisao.

http://www.phonesreview.co.uk/2013/01/1 ... most-here/
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Uto Jan 15, 2013 10:23 pm

ja nikako da budem do kraja jasan - sve je to lepo sa zvanicnim apdejtovima, ali ja "o" od "open source" filozofije ne videh ni u jednom fabrickom rom-u. pun uzitak u android telefonu je kad ga otkljucas, rutujes, i instaliras upravo ono sto zelis.

ukratko, uvek ce u fabrickom (veliki brat) sistemu postojati pozadinske aplikacije koje jedu bateriju i sisaju resorse sistemu a koristi ih 2% korisnika...

***ne preporucujem da rizikujete da pretvorite telefon u ciglu, ne treba mi da ispadnem kriv sto je neko preskocio jedan red u upustvu i sad mu telefon ne radi.

ali

pogledajte youtube malo, ukucajte ime svog modela telefona i, na primer, "cyanogenmod" i pogledajte kako glatko brzo i uopste receno bolje rade telefoni sa podesenim i oslobodjenim softverom, i uporedite sa fabrickim.
[youtube]MtSF2eyqad0[/youtube]
[youtube]uLaCOekKs5Y[/youtube]
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm

Sre Jan 16, 2013 9:37 am

Posto Jelly Bean za S2 izlazi za 15 dana, sacekacu ga. Ako ne bude nista posebno, potrazicu neki custom.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Zillgian
Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD
Pridružio se: Pet Maj 01, 2009 12:07 am

Sre Jan 16, 2013 11:31 am

Da, ja sam upravo podigao telefon sa servisa, cini mi se da su morali da ga "kace" na jtag.

Poucen pozitivnim iskustvima sa Win Mobile 6.1 i 6.5 i rootovanjem i instalacijom svega i svacega na isti, uzeh da prchkam po svom fabrickom ICS-u.

U svakom slucaju, sa devmod sam uspio da otkljucam svoj EVO 3D, ali ocigledno nesto nije bilo OK. Tutorijal koji sam pratio me je doveo do toga da sam sve zavrsio, ali mi ni Viper, niti Cyanogen niti bilo koji drugi mod nije mogao da se bootuje, vec bi telefon zakucao na pocetnom ekranu. (naravno, tada mi nije padalo na pamet da skinem odgovarajuci softver koji bi automatski vratio fabricki android, pa sve ponovo. Kasnije je vec bilo kasno za to)

Ispostavilo se da nisam prebacio telefon na S-OFF, a malo koje uputstvo je tu problematiku obradjivalo sa pretpostavkom da telefon ne moze da se bootuje.

Nekako, na jedvite jade, sam nasao uputstvo koje je govorilo kako da to ipak uradim bez da moram da imam potpuno operativan telefon. MEDJUTIM, greskom (citaj zbog loseg tutoriala) sam istekao kabal prije vremena, tako da sam zaglavio sa telefonom u "Relocked" stanju, sto je u tom slucaju znacilo - ni tamo ni ovamo. Niti sam mogao da ga bootujem, niti sam mogao da ga "bacim" u recovery mod, ma nista! Posto sam bio u skripcu sa vremenom, odlucih da telefon dam ljudima koji ce to relativno brzo da zavrse, jer stvarno nisam imao vremena da se ucim u hodu, kao sto inace radim.

Doduse, i sada mi je telefon "Relocked", ali radi kako treba.

Slijedeci put cu dobro da se pripremim prije nego se dohvatim Androida ponovo, jer, kao sto kazu, nema besplatne skole :) :quadrifoglio
Korisnikov avatar
dekideki
Drug Član
Drug Član

Čet Jan 17, 2013 12:05 pm

uvek postoji opasnost da nesto krene po zlu. na srecu, HTC Wildfire je tih dana kada sam ga "dohvatio" dobio program na netu koji su razvili XDA dev. koji sam radi S-OFF, a par dana pre toga je HTC rekao da nece vise paliti S-ON na buducim telefonima sto znaci da su sigurno ispod stola dali source code svima koji otkljucavaju telefone. kao drugacije da objasnim preveliku slucajnost? :) posle toga je islo sve glatko, CM7 je sasvim dovoljan za Wildfire, i to STABLE mod.

na drugom telefonu Motorola Milestone 2, XDA su se mucili oko 6-7 meseci oko ICS-a i tapkali u mestu, samo su Brazilski deo XDA uspeli da donekle razviju sistem koji radi ali samo 90% kako treba, neki uredjaji u telefonu nisu uopste radili. kao sto znate, posle toga Google je kupio Motorolu. bukvalno nekoliko dana zatim izasao je prvi ICS sistem (CM9) za MM2, a nepun mesec kasnije i prvi alfa rom za MM2 - JB (CM10) na kome apsolutno sve radi, plus ima OTA updater koji sam apdejtuje na novije verzije romova, cuvajuci sve fajlove.

moram da napomenem da sam imao lupove u butovanju na MM2 ali samo zbog toga sto nisam ubo pravu verziju kernela, da li je GB ili CH... srecom, postoji program koji sve vraca na "fabriku" pa sam ponovo iz nule pokusao i, na srecu, sad radi fantasticno! ali, priznajem, hladan znoj koji klizi preko slepoocnica u tom trenutku cu dugo pamtiti...

suma sumarum, sve sam sAm odradio, nikome zute banke nisam dao, plus stekao sam dovoljno iskustva samopouzdanja ali bogami i opreza za sledeci put...
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Čet Jan 17, 2013 3:02 pm

dekideki napisao:hladan znoj koji klizi preko slepoocnica u tom trenutku cu dugo pamtiti...
neprocenjiv odsećaj :) mada mi se desio jednom kada se tek pojavio Samsung Glaxy :)

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm

Ned Nov 17, 2013 4:12 pm

Naslov bas ne odgovara, ali ajde...

Dobijam u zamenu za neku stvar telefon Nokia Lumia 800 u odlicnom stanju. Drugar ima neki Samsung sa Windowsom i meni je OK ono malo sto sam ga probao. Da li neko ima iskustva sa ovom Nokijom?
Korisnikov avatar
vladas
Garaža: Alfa Romeo 159, 1.9 16v, 2009;
VW UP! MoveUP!, 2012;
Pridružio se: Ned Mar 03, 2013 4:52 pm

Ned Nov 17, 2013 8:42 pm

Ja u kuci imam 4 WP telefona a najduze i najsladje sam koristio bas Lumiu 800 (sad Nokia Lumiu 925 i HTC 8X).
Sve pohvale za kvalitet telefona i lakocu i brzinu uredjaja. Malo sam bio razocaran kvalitetom fotografija, s obzirom da sociva potpisuje Carl Zeiss.
Inace - ne znam koliko si imao dodira sa Windows Phone sistemom - brz je, lak za podesavanje i koriscenje. Manji izbor aplikacija ali se vrtoglavo menja situacija.
Najtezi deo je sto za sinhronizaciju sa PC-jem moras da imas Zune aplikaciju i ceo koncept je dostaslican iPhone-u. Inace - obavezno koristi SkyDrive, kao sjajan prostor za backup podataka.

Za sva pitanja sam tu.
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm

Ned Nov 17, 2013 9:33 pm

Hvala, verovatno cu ga uzeti.
Korisnikov avatar
Darkoni
Garaža: Alfa Romeo 164 ts ex,
Alfa Romeo 166 busso
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 7:10 pm

Ned Nov 17, 2013 9:38 pm

HTC HD2, ...ebe kevu, ne mo's ka s..ebes, na androidu, kao i 164ka :lol:

Povratak na “Cafeteria da Romeo”