Pozdrav drugari, evo i mene posle duzeg vremena Htio sam da pitam za savjet. Inace, planiram da stavim novi Lovato sekvent plin u moju alficu, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa tim. U pitanju je AR146 motor 1.7 16v 95kw, koji je u super stanju. Konkretno me zanima da li plin skracuje vijek motoru, naravno kolika je usteda, ima li razlike u snazi auta na plin i benzin i da li se osjeca plin izvan i u autu, itd, znaci svaki savjet je dobro dosao. Hvala !
Ja sam pre mesec dana u alfu 146 1.4ts ubacio plin.Ja nevidim da ima neke razlike.Isto se ponasa i ide.Stavio sam tocak bocu.Za 1000 din.predjem od prilike nekih 110km.Za sad nema nikakvih problema.Ako ima ona odmah napravi eksploziju.Ako su lose svecice,bombina,kablovi.
U svakom slucaju trebao bi ugraditi plin zbog cene i stedljivosti!Jeste mali gubitak na snazi ali kada ti zatreba cepas na plin!Motoru ne steti nista manja je temperatura u klipovima i samim tim duzi vek po nekim podatcima oko 30%!Ja vozim na gas nekoliko god jeste da nemam sekvent koji manje trosi ali sluzi me i ovako dobro vozio sam i 190km/h mada je to rizik zbog kazni pa izbegavam vise!Slobodno ugradi bices prezadovoljan narocito kada vidis da ti stedi novac a potrosnja ti nece biti veca od 10l u zimskim uslovima..meni prelazi tu cifru ali nemam sekvent!
Prije svega hvala na ultra brzom odgovoru meni trosi alfica u gradu 11 L normalne voznje, i tesko da moze da ide ispod toga potrosnja, a max mi je trosila oko 18L znaci bio bih prezadovoljan sa potrosnjom od 12L plina u gradu. E mene posebno interesuje da li se osjeca(smrdi) plin npr u voznji kao kod dosta auta sto sam vidio i do cega je to ako se osjeca?
Hvala drugari , sve su sumnje otklonjene, ubrzo u lutku se ugradjuje sekvent plindza u Tivtu ima covjek koji je predstavnik Lovato plina za CG, sve sa atestom za moje auto kosta 600e. Mislim da nije puno, valjda cu te pare ustedjeti za 1ipo god na gorivu...
Mislim da je nemoguce ugraditi novi Lovato Sekvent plin za 280 e. A i da je moguce opet bi me skuplje mnogo doslo da dodjem iz HN u BG zbog ugradnje plina. A zamisli da mi se nesto pokvari.... Ovog ovdje majstora za svaki kvar mogu u roku pola sata "za uvo da uhvatim"
erdeljan svaka cast na local dealer-u ismijao sam se kao lud. dora, nisam strucnjak za plin, pa sam rekao "mislim" ali je i svakom laiku(kao sto sam ja) jasno da je nemoguce za te pare ugraditi sekvent... Znaci venturi je u pitanju . . . .
Ja nisam ni mislio na sekvet plin.Znam za moj model alfe sekvet kosta 370e.A,ja sam obican ubacio za 280e,jer za moju alfu koja je 98god.nema potrebe za sekvet plinom.Opet je to jeftinije od tih 600e.Molim da se drugi suzdrze od glupih kometara.Jer za 700e ide sekvet u alfu 156 jts.Moj drug je te pare dao ovde u Beogradu.
Haha e car si kunem ti se. Ja opet "mislim" da ni za te pare(370e) ne moze da se ugradi Novi Sekvent Plin po principu da ti nista ne razmisljas, nego da ostavis auto i da ti sve majstor zavrsi, pa cak ni tamo neki najjeftiniji i bog zna koja marka i tip. Raspitivao sam se svuda po CG, BiH i SRB i najjeftinije sto sam nasao je 500e u Bijeljini. Opet se povlaci pitanje lokalnog dilera
I prvi put sam ono "ne mislim" mislio na mene, pošto znam šta i gde to košta. Kolega lupadžija je ladno preskočio tvoj dobar opis šta hoćeš gde si medju ostalim naveo i SEKVENT BRE a on priča kako je skupo i turio mu on venturi jer je skupo ali ne kaže da je turio venturi pa će neko da pomisli da stvarno može stati litra u politru a ne može ako je fizika. Može jedino ako se čovek zove politra...
Svako ko je pismen može na netu naći sajtove uvoznika i raspitati se koliko šta košta. Dotični Lovato je tu negde sa cenom kao dotični AC a ispod cene Zavolija, Landi renzo stvarno ne znam ali je skuplji sigurno a omiljeni mi BRC-a ne dolazi u razmatranje...
Ako uzmeš faro cevke i malo bolje gumene cevke i MV sa elektroventilom (najzad je postalo skoro standard) i dodaš tu tamo nešto bolje nego što stiže u kompletu i sitan potrošni materijal stigne se do stavke od 310 do 330 evra....
A za 60 do 40 evra neka ga ugradjuje njegov tata... Ne mislim lično na nekog tatu nego se tako kaže...
I ja bih voleo da mogu naplatiti 600 evra ali to ide teško na današnje vreme. No ako skupite desetak auta, mogu doći preko leta na odmor
Poslednja izmena od Dora u Pet Dec 07, 2012 9:24 pm, izmenjeno 1 put ukupno.
Dalja rasprava nema smisla.Ugradi taj sekvet za 600e.I,neka ti je sa srecom.I,nisam lupadzija.Sve sto si naveo nema veze.Skoro na svim stanama na internetu su razlicite cene ugradje.Samo je negde dobro sto u tu cenu daju i atest.
Negde u nekom toplom kafiću jednog dana mi to možemo bolje raspraviti ali dotle nemoj deliti savete ko mator a nisi.
Stavi se u njegov položaj pa sad ti sedneš lepo u auto i odeš negde 650 kilometara zbog 100 evra manje cene a i to ej diskutabilno kad se uračuna usputni trošak, jeće i piće i ako neka još natrči, propast...
Što se tiče cena, realno nije tako kako opisuješ, ima to negde, to ejsti ma za malkic više na mnogo mesta ali ja to ne bih nazvao ugradnjom, sigurnošću, kvalitetom itd...
Kad se mora svako će ralno raditi za mnogo manej para ili za bilo koliko da se preživi ali onda to dosadi i krene se u "zaradu" koja mora odnekud da se izvuče a to je ili rad ili materijal a većinom i oboje.
Ili neko od vas misli da stvarno postoje tri majstora u jednoj istoj radionici koji rade po autu za 5 do 10 evra? Pa tako mnogo puta po Srbiji, brate sve majstor do majstora...
E zato sam ti rekao da lupaš, ti nisi kompetentan da odrediš kako je 600 evra skupo a 280 taman. TI imaš pravo na želju i pravo da je ostvariš ako možeš ali nemaš pravo da prave majstore degradiraš tvojom procenom jer kako rekoh nemaš pojam šta se iza brda valja.
Ako spadaš u te što ugradjuju za te pare onda se izvinjavam.
Drug, ne znam zasto ovo sve shvatas kao raspravu... Po meni je cinjenica da ne mozes bas lako i jeftino da ugradis sekvent, pogotovo kod nas u CG gdje imas 2-3 majstora koji ce to da urade kako treba, samim tim drze monopol sa cijenama u drzavi i drzavnim regijama(jug cg, centralna cg i sjever cg). Samo Qulijana i cepaj lutku i u lutki
Ok.Svi ste vi u pravu.Covek koji mi je ugradio ima firmu za ugradnju.Moj dobar drug je kucni prijatelj sa majsorem.Ja sam na preporuku otisao kod njega.I,covek mi je sam rekao da ubacim obican jer moja 146 ima obicnu granu.Tako da sam ja ubacio obican za 280e.Posto imam jos jednu alfu benzinca za nju je sekvet plin550e.