LPG u Alfi
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
Mnogo toga utice na potrosnju a naravno da su nam energenti losi ali kada uporedjujete teba uporedjivati ista vozila sa istom snagom i tezinom kako bi ste dosli do zakljucka!Meni na primer trosi oko 10l nekada ispod na otvorenom a po gradu bije do 12l narocito zimi kada je hladno! 

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
drugovi, jedno glupo pitanje.
plovak u boci. kakve veze ima sa sipanjem?
ja pretpostavljam za šta služi ali me zanima neko detaljnije objašnjenje. a sve to iz razloga što ja nemam onu skalu na boci i što se prilikom punjenja na pojedinim pumpama čuje da plovak lupa dok se kod sipanja na drugim ne čuje ništa. a kao po pravilu tu gde se ne čuje ništa prilikom punjenja tu je plin bolji.
plovak u boci. kakve veze ima sa sipanjem?
ja pretpostavljam za šta služi ali me zanima neko detaljnije objašnjenje. a sve to iz razloga što ja nemam onu skalu na boci i što se prilikom punjenja na pojedinim pumpama čuje da plovak lupa dok se kod sipanja na drugim ne čuje ništa. a kao po pravilu tu gde se ne čuje ništa prilikom punjenja tu je plin bolji.
- lalicspecial
- Garaža: alfa 33 1.4ie
alfa 33 1.7ie ostale alfe u rashodu ne racunam
alfa 156 1.8 ts - Lokacija: svilajnac
Plovak meri gas u tecnom stanju kao benzin i na istom principu radi ja rasturao.Hoce nekada da zaglavi kada se sipa preko blokade inace sigurno ti nesto nije u redu cim se cuje!Meni se nikada nista nije culo ni na kecu dok sam ga imao ali je htelo po nekada da zaglavi na nivo ali prilikom sledeceg punjenja se vrati u normalu.Neznam kakva ti je boca mozda imas kazaljku na magnet pa je izbacena.Nisam video do sada da neko nema kazaljku.Cak i sistem sa senzorom za merenje nivoa gasa sto pokazuje u kabini nivo ima kazaljku .Ako ti je velicina otvora od prilike neznam tacno oko do 50mm na njega se samo postavi merac magnetni koji pokazuje nivo.Sa vecim obimom one starije boce to ne mogu ne pase takva je moja sada na alfi i verovatno cu zameniti sledece godine novo bure.

- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
znam da radi na principu kao i ovaj urezervoaru. ali u onoj temi o pumpama neko spominje da se sipa dok se ne začuje plovak ili tako nešto pa me to interesvalo.
kad sam rekao da nemam skalu mislio sam bukvalno. neko je skinuo skazaljku i ostale delove.
što se tiče zvuka prilikom punjenja čuje se neko zvečanje, kao da plovak lupa. tako bar rekoše na pumpi. inače sipam pun, od kad sam ga kupio.
kad sam rekao da nemam skalu mislio sam bukvalno. neko je skinuo skazaljku i ostale delove.
što se tiče zvuka prilikom punjenja čuje se neko zvečanje, kao da plovak lupa. tako bar rekoše na pumpi. inače sipam pun, od kad sam ga kupio.
- djolers4
- Garaža: Ex-Alfa 155 2.0 TS 8v
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Bianco 159SW 1.9 16v - Lokacija: Vrcin
Pozdrav!Imam problem pri ovim malo nizim temperaturama sa paljenjem na plin:Par puta mi se desilo da nece da upali iz 3-4 puta i oseca se ziv plin iz motornog prostora.cim malo otopli,preko 20`C pali iz druge.Nesto sam citao i sve ukazuje na to da su membrane na isparivacu zrele za menjanje,kanda je predjeno skoro 100kkm od ugradnje.Ako bi odradio remont isparivaca,da li bi auto palio normalno na plin(na benzin ga osposobljavam vec mesec dana)?da napomenem da ne ledi isparivac vec se samo oseca ziv plin u motornom prostoru u blizini isparivaca.
- Los
- Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
nema tu sta da razmisljas ako toliko nije servisiran mambrane i plinski filter oma menjaj.inace membrane se menjaju na 30k,40k,50k.zavisi od kvaliteta i uredjaja. a plinski filter na svakom redovnom servisu 10k. kakvi su ti kablovi i svecice? uzmi sundjer i natopi ga penom i nabacaj pene na svakom mestu gde se negde spaja plinsko crevo. ako ne pocne da se pojavljuju mehurici onda je dobro i ne pusta ti nigde plin. jos jedan razlog sto se oseca plin je da ne dolazi do idealnog sagorevanja ili dolazi prevelika kolicina plina u usisni sistem. po nekom ne pisanom pravilu ukoliko je onaj sraf za stelovanje plastican menja se posle 4-5 stelovanja, jer su loseg kvaliteta i "razlokaju" se....
Re: LPG u Alfi
ja se malo pre ubi pisajuci post koji bi odgovorio na tvoje pitanje, ali ga sad nemadjolers4 napisao:Pozdrav!Imam problem pri ovim malo nizim temperaturama sa paljenjem na plin:Par puta mi se desilo da nece da upali iz 3-4 puta i oseca se ziv plin iz motornog prostora.cim malo otopli,preko 20`C pali iz druge.Nesto sam citao i sve ukazuje na to da su membrane na isparivacu zrele za menjanje,kanda je predjeno skoro 100kkm od ugradnje.Ako bi odradio remont isparivaca,da li bi auto palio normalno na plin(na benzin ga osposobljavam vec mesec dana)?da napomenem da ne ledi isparivac vec se samo oseca ziv plin u motornom prostoru u blizini isparivaca.

nema tu sta da razmisljas ako toliko nije servisiran mambrane i plinski filter oma menjaj.inace membrane se menjaju na 30k,40k,50k.zavisi od kvaliteta i uredjaja. a plinski filter na svakom redovnom servisu 10k. kakvi su ti kablovi i svecice? uzmi sundjer i natopi ga penom i nabacaj pene na svakom mestu gde se negde spaja plinsko crevo. ako ne pocne da se pojavljuju mehurici onda je dobro i ne pusta ti nigde plin. jos jedan razlog sto se oseca plin je da ne dolazi do idealnog sagorevanja ili dolazi prevelika kolicina plina u usisni sistem. po nekom ne pisanom pravilu ukoliko je onaj sraf za stelovanje plastican menja se posle 4-5 stelovanja, jer su loseg kvaliteta i "razlokaju" se....
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Posto mi auto sad nije u voznom stanju zbog problema sa benzinom,skinuo sam rasprsivac za plin i evo slika u kakvom je stanju iznutra.Dobio sam savet od jednog plinadzije da ne menjam membrane vec ceo isparivac,on konkretno izbegava da radi remont jer ne moze da da garanciju da ce biti sve u redu i da nece gutati plin
evo slika

P.S I ako neko moze da mi preporuci gde u BG-u da kupim nov isparivac Lovato
Dorino misljenje bi mi posebno pomoglo u vezi mog problema.Hvala unapred

P.S I ako neko moze da mi preporuci gde u BG-u da kupim nov isparivac Lovato
Dorino misljenje bi mi posebno pomoglo u vezi mog problema.Hvala unapred
- Nigy
- Garaža: .
Proveri da ti nije aluminijum negde nagrizen (desava se zbog koriscenja neadekvatnih rashladnih tecnosti), da klackalice rade kako treba i ako je sve u redu, spakuj novi set nazad (ako znas kako sta stoji) i vozi.
I obavezno je stelovanje posle bilo kakvog zahvata.
I obavezno je stelovanje posle bilo kakvog zahvata.

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Nije nagrizen nigde,koriscen G12 antifriz.Probacu da nadjem original membrane i da zamenim za svaki slucaj ovaj ventil sa donje strane.U najlosijem stanju je ova velika guma i membrane.
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Naravno,samo me jedno buni:kad sam rasturio isparivac samo sam skinuo veliku membranu i veliku gumicu,one manje membrane nije bilo u njemu.Evo slike da se vidi o kojim se radi.Sada da li ima veze da li je elektronski ili vakumski isparivac?
http://imageshack.us/photo/my-images/68 ... brane.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://imageshack.us/photo/my-images/68 ... brane.jpg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Los
- Garaža: Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer
Joj druze... ne isplatiti se da menjas membrane ma lovatu. razlika u novim mebranama i novom celom uredjaju je 1000-1500 din. saljem ti na pm ekstra plinadziju. samo kazi da te milosko poslao i nemas problema 

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Probacu prvo sa zamenom original membranama jer nov Lovato oko 60-70 eur-a....A zanima me da li postoji snaziji Lovato elektronac od mog oznake RGE 090 jer je motor snage 93kw i oseca se velika razlika izmedju benzina i plina,sigurno 20%...ili isparivac nekog drugog proizvodjaca,nasao sam Tomasseto 100-110kw ali je drugaciji malo od mog...

- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Zamenio sam membrane ali nisam resio problem.Moze li neko da mi objasni da li je ovo normalno:kad palim auto,dam kontakt,prebacim prekidac za plin da cakne i pokaze da je na gas-u i odmah verglam ali odmah po pocetku verglanja prekidac prebacuje na benzin i blinka...Nisam ranije obracao paznju ali mi se cini da mora da ostane na plin-u(zelena lampica) pri verglanju.Kad dam kontakt,cujem kako elek. ventil odradi i pusti gas u isparivac....
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Mnogi to rade i cude se sto im se kvare uredjaji, membrane!
Ako hoces da ti sve bude u redu onda palis na benzin i kada se zagreje auto, prebacis na plin i nema da te boli glava!
Bogu hvala to na sekvencu je neizvodljivo pa uredjaji traju jako dugo.
Preko 20 godina vozim na plin i imam sa njim samo lepa iskustva ali sto kaze moj jedan prijatelj:"kada ti nesto nije jasno, procitaj uputstvo za upotrebu"
Ja samo znam da nije normalno da se auto startuje na plin!?djolers4 napisao:Zamenio sam membrane ali nisam resio problem.Moze li neko da mi objasni da li je ovo normalno:kad palim auto,dam kontakt,prebacim prekidac za plin da cakne i pokaze da je na gas-u i odmah verglam ali odmah po pocetku verglanja prekidac prebacuje na benzin i blinka...Nisam ranije obracao paznju ali mi se cini da mora da ostane na plin-u(zelena lampica) pri verglanju.Kad dam kontakt,cujem kako elek. ventil odradi i pusti gas u isparivac....
Mnogi to rade i cude se sto im se kvare uredjaji, membrane!
Ako hoces da ti sve bude u redu onda palis na benzin i kada se zagreje auto, prebacis na plin i nema da te boli glava!
Bogu hvala to na sekvencu je neizvodljivo pa uredjaji traju jako dugo.
Preko 20 godina vozim na plin i imam sa njim samo lepa iskustva ali sto kaze moj jedan prijatelj:"kada ti nesto nije jasno, procitaj uputstvo za upotrebu"
- djolers4
Ex- Alfa 147 mjet 16v
Dok nisu poceli problemi na benzin i ja sam tako palio.ali sada auto nece da upali nikako,ne mogu da ga oteram kod majstora jer ne znam da li mi treba elektricar ili mehanicar(prvi komsija),nemam varnicu i mislim da me zeza blokada motora jer je od elektrike sve skoro novo i provereno
- Nigy
- Garaža: .
Mogu, samo sto ti to nece reci serviser, da ga ne bi bolela glava.alfamen napisao:Bogu hvala to na sekvencu je neizvodljivo pa uredjaji traju jako dugo.

Problemi sa benzinskim delom se javljaju jer se ne postuje % voznje koji treba vozilo da koristi benzin.djolers4 napisao:Dok nisu poceli problemi na benzin i ja sam tako palio.

- Masinac
- Drug Član
- Garaža: AR 166 dizlo
Cim sve radi na plinu kako treba onda imas varnicu i sa strujom nemas problema.
Jesi proveravao pritisak benzina i dizne, povratni ventil?
I kao sto rece Nigy...mora povremeno voznja i na benzin.
10 godina voznje na plin i nikad problemi ali sam se drzao uputstva.
djolers4 napisao:Dok nisu poceli problemi na benzin i ja sam tako palio.ali sada auto nece da upali nikako,ne mogu da ga oteram kod majstora jer ne znam da li mi treba elektricar ili mehanicar(prvi komsija),nemam varnicu i mislim da me zeza blokada motora jer je od elektrike sve skoro novo i provereno
Cim sve radi na plinu kako treba onda imas varnicu i sa strujom nemas problema.
Jesi proveravao pritisak benzina i dizne, povratni ventil?
I kao sto rece Nigy...mora povremeno voznja i na benzin.
10 godina voznje na plin i nikad problemi ali sam se drzao uputstva.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Moj problem je izgleda resen...pu, pu, pu...
Ociscene dizne i prvo jutarnje paljenje posle toga je bilo besprekorno. Videcemo dalje. Kako god, pridrzavajte se pravila da na svakih 1.000 km 50-100 km treba vozti na benzin i to na otvorenom putu. Ja to u poslednje vreme nisam radio.
Ociscene dizne i prvo jutarnje paljenje posle toga je bilo besprekorno. Videcemo dalje. Kako god, pridrzavajte se pravila da na svakih 1.000 km 50-100 km treba vozti na benzin i to na otvorenom putu. Ja to u poslednje vreme nisam radio.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Meni je juče serviser bio da skida uredjaj (sekvent) sa mog havarisanog auta da ga u ponedeljak namontira u "novu" Alfu pa mi baš rekao kako se to radi...Nigy napisao:Mogu, samo sto ti to nece reci serviser, da ga ne bi bolela glava.alfamen napisao:Bogu hvala to na sekvencu je neizvodljivo pa uredjaji traju jako dugo.![]()

- alexa
..ne mogu da verujem da ovo svi koji voze na plin ne znaju..Kako bi ga upalili da iz nekog nebitnog razloga ne moze na benzin?!
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Moze i sekvent da se pali direktno na plin ali se ne preporucuje 
sent from Kenda digitron using Tapatalk

sent from Kenda digitron using Tapatalk

- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Pritisni dugme na kojem prebacuješ na benz pre davanja kontakta i drži ga nonstop. Daj kontakt,zaverglaj i pali direktno na plin 

- dixynja
- Garaža: EX 145 1.6 Boxer rosso 130
EX 155 1.8 16v rosso 130
147 1.9 jtd 16v rosso 130 - Lokacija: Beograd-NBG
Sada bas probao,pa tako kod mene nece da moze?
Samo je ugasio plinski uredjaj...
Neka,bolje je tako

Samo je ugasio plinski uredjaj...
Neka,bolje je tako