LPG u Alfi
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Gde je taj Yemun? 

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Ja sam prvo pročitao Yemen 

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Meni je konstantno palio check engine, greska smese ovo ono, auto lose vukao u vecim obrtajima, potrosnja uzasno uvecana. Promenim protokomer, vise nema greske, auto ide kao zmaj, potrosnja 10-11L plina na mesavini grada i otvorenog puta.
- alfamen
- Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9 - Lokacija: Novi Beograd
Ja sam u subotu resio da nadjem problem ogromne potrosnje koja je vec mesecima prisutna.
Morao sam jer sam bio kod majsrtora i nije mi nista resio ali nije ni naplatio vec mi posavetovao da izbacim kako on kaze djubre od uredjaja i da stavim lavato.
Uglavnom da ne duzim, proverio sam sva gumena creva i nasao gomilu naprslina,rascepina u gumenim crevima koja su za ove cetiri godine postala kruta i krta.
Gde god je bilo nataknuto na neki holender, napuklo je.
Cudi me da kada je Roda cistio dizne(benzin) pre mesec dana nije to primetio jer je auto i na benzinu jako lose radio!
Sada je sve u redu i na benzinu i na plinu i auto radi kao sat-nov.
Inace gradska potrosnja je bila ranije od 13.5 do 15 tako je i sada
a u vreme puknutih creva neverovatnih 20-25 lit.
Kupio sam pancirna gumena creva i sam sve promenio za pola sata!
Morao sam jer sam bio kod majsrtora i nije mi nista resio ali nije ni naplatio vec mi posavetovao da izbacim kako on kaze djubre od uredjaja i da stavim lavato.
Uglavnom da ne duzim, proverio sam sva gumena creva i nasao gomilu naprslina,rascepina u gumenim crevima koja su za ove cetiri godine postala kruta i krta.
Gde god je bilo nataknuto na neki holender, napuklo je.
Cudi me da kada je Roda cistio dizne(benzin) pre mesec dana nije to primetio jer je auto i na benzinu jako lose radio!
Sada je sve u redu i na benzinu i na plinu i auto radi kao sat-nov.
Inace gradska potrosnja je bila ranije od 13.5 do 15 tako je i sada

Kupio sam pancirna gumena creva i sam sve promenio za pola sata!
- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Evo već drugi put zaredom sipam pun rezervoar plina na MOL pumpi i oba puta mi upali Check Engine lampicu, jednom je bilo tako i pre mesec-dva, nissam sigura da sam tamo sipao, ali evo kad se ugasi sama sipaću još jednom na MOL-u, pa ću onda jednom negde drugde da vidim šta će se dešavati.
Odakle ta priča za MOL, čujem to na nekoliko mesta, možda je benzi dobar, ali im je plin problematičan ako se ispostavi da je ovo problem.
Odakle ta priča za MOL, čujem to na nekoliko mesta, možda je benzi dobar, ali im je plin problematičan ako se ispostavi da je ovo problem.
- Duke Nukem
- Garaža: 159 2.4jtdm 2006 elegance
Meni se 6 meseci povremeno palila ta lampica, pa nekad se sama ugasi, ali to nije imalo veze sa kvalitetom plina, nego sa protokomerom. Sve sam probao, i ecu reset, i dijagnostika, i druga pumpa, i voznja na benzin... uvek se posle 40-50km pojavi greska p1177 i p1178 a ponekad i p0130 

- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Sipao dugo vremena na MBGas pumpi i nikad nikakvih problema.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
Sta je ovo kod mene u 147? Nema isparivaca a radi!
Valja li ovo cemu i gde se moze odrzavati?
http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: LPG u Alfi
Pitanje za @ DoruDora napisao:ĆoruseTo je usisna grana..
Inače ostadoše ljudi bez para bez posla pa se svako prihvata svega i svačega pa otud i neke smešne cene za ugradnju gasa ali to je u svim segmentima ne samo u ovom.
Pala je i cena opreme pa i to utiče ali je to niska cena za neki normalan opstank u poslu. To ne znači ta ja ne zna jer nemam pojma ni ko je ni šta je.
Treba pitati lika koji je sekvent u pitanju.
http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

- Dora
- honorable
- Garaža: FIAT :(
Na godišnjem sam pa me nema 
To ti je jedan jako fini i kvalitetan uredja ali ćeš teško nači nekog da ti to održva a da zna šta radi i naplati sm oto što uradi.
Savet je da teraš dok ide, eventuialno zameniš filtere ako i kad krene da štuca a ostalo kao ona teta na rengenu kad te uslikava "nemicati ne disati"

To ti je jedan jako fini i kvalitetan uredja ali ćeš teško nači nekog da ti to održva a da zna šta radi i naplati sm oto što uradi.
Savet je da teraš dok ide, eventuialno zameniš filtere ako i kad krene da štuca a ostalo kao ona teta na rengenu kad te uslikava "nemicati ne disati"

- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
Hvala na odgovoru!
Za sada radi besprekorno a za ubuduce, videcemo!
U najvecij guzvi po gradu sa klimom trosi 11lit/100km. Prezadovoljan sam!

Za sada radi besprekorno a za ubuduce, videcemo!
U najvecij guzvi po gradu sa klimom trosi 11lit/100km. Prezadovoljan sam!
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Izvini, ali tesko mogu da poverujem u to. Ispada da ti trosi 2 litra manje plina nego benzina.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Nigy
- Garaža: .
Verovatno je Vialle (LINK), mada ima i drugih firmi sa istim sistemom - zavisi odakle je vozilo.
U R&R-u je, a da ja znam, reparirano preko 50 pumpi ovog proizvodjaca, sto se u sustini jedino i isplati.
Inace, sistem je taj da se LPG u tecnoj fazi gura u usis, pa zato i radi 'bez nekih komponenti'.
Nisam Dora, ali mogu da odgovorim.alfamen napisao:Pitanje za @ DoruDora napisao:ĆoruseTo je usisna grana..
Inače ostadoše ljudi bez para bez posla pa se svako prihvata svega i svačega pa otud i neke smešne cene za ugradnju gasa ali to je u svim segmentima ne samo u ovom.
Pala je i cena opreme pa i to utiče ali je to niska cena za neki normalan opstank u poslu. To ne znači ta ja ne zna jer nemam pojma ni ko je ni šta je.
Treba pitati lika koji je sekvent u pitanju.
http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Verovatno je Vialle (LINK), mada ima i drugih firmi sa istim sistemom - zavisi odakle je vozilo.
U R&R-u je, a da ja znam, reparirano preko 50 pumpi ovog proizvodjaca, sto se u sustini jedino i isplati.
Inace, sistem je taj da se LPG u tecnoj fazi gura u usis, pa zato i radi 'bez nekih komponenti'.

- stefanves
- Garaža: 156 rest. 2.5 V6
Ja sam odlucio da prestanem da vozim V6 na plin. Vozim ga na benzin vec mesec dana, i auto se preporodio. LPG je out! 

- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Lako je vama sto ste dobili sedmice na Loto, pa se vozite na benzin
.
Ovde na Tasosu, nemaju baksuzi plin sve vozim na benzin (vec drugi rezervoar), lepo ide al i kosta.

Ovde na Tasosu, nemaju baksuzi plin sve vozim na benzin (vec drugi rezervoar), lepo ide al i kosta.
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
Verovao ili ne ali stvari tako stoje!Dragon napisao:Izvini, ali tesko mogu da poverujem u to. Ispada da ti trosi 2 litra manje plina nego benzina.

- edin
- Saradnik Uprave
- Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pitanje je i koliko je nezan na gasu 

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Brate, mogu da budem nezan koliko hocu, ali ispod 13 u gradu nema sanse. Pre ce biti 14-15. Ne zalim se, ima 150 ks i neka trosi.
Samo ne znam kako 2.0 u 166 moze da trosi 11. Mozda je do tog plinskog uredjaja ili do prenosa, jer meni zet isto kaze da mu 166 malo trosi. Na auto-putu nekih 6,5-7 benzina u proseku, sto je za mene misaona imenica. Ali, ajde, valjda 6. brzina cini svoje.
Samo ne znam kako 2.0 u 166 moze da trosi 11. Mozda je do tog plinskog uredjaja ili do prenosa, jer meni zet isto kaze da mu 166 malo trosi. Na auto-putu nekih 6,5-7 benzina u proseku, sto je za mene misaona imenica. Ali, ajde, valjda 6. brzina cini svoje.
- edin
- Saradnik Uprave
Tako ti je kod mene isto, nema bez 15 po gradu nista, ali pre neki dam mi je trosila 11,5 na otvorenom, sa onim cuvenim plinom sa Luk-a iz Yemun-a, moje voznje

“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
- alfamen
ALFA 166 2.4 JTD
nego nova alfica u garazi 147 1.6 120HP
http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=6&t=53698
166 ispod 14 u gradu nema sanse!
Dragon napisao:Brate, mogu da budem nezan koliko hocu, ali ispod 13 u gradu nema sanse. Pre ce biti 14-15. Ne zalim se, ima 150 ks i neka trosi.
Ma ne bre 166

http://www.arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=6&t=53698
166 ispod 14 u gradu nema sanse!
Poslednja izmena od alfamen u Pon Avg 20, 2012 10:19 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- Dragon
- Saradnik Uprave
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
Ne verujem....
Ja sve vreme gledam tvoj avatar, Zaboravio sam da imas i 147.

- alfaholic
- Garaža: Alfa Romeo 146 ti '97. ex
Alfa Romeo 156 1.8 TS '05. - Lokacija: Pancevo
Možda sam negde pogrešio u računici, ali mi neke stvari nisu jasne vezano za potrošnju plina.
Sa 146 2.0 i venturi uređajem potrošnja plina na otvorenom je bila oko 10l, a kad krenemo za Crnu Goru, napunimo auto do vrha plus nas četvoro i uz sva peglanja i guranja visoko u obrtaje potrošnja na kraju bude nešto manje od 9l plina, eto neka bude 9l.
U gradu to bude oko 12-13l.
Prošle godone smo išli za Ohrid, na autoputu sve vreme 150-160 km/h i opet potrošnja 9l, sve vreme klima uključena i uvek mereno tako što sipam pun tank pa do sledećeg sipanja.
Evo sad pišem iz Grčke, sad smo došli sa 156 1.8 i sekvent uređajem i sve vreme smo bili na 120-130 km/h i sa klimom naracno, nas dvoje sa bebom i nešto malo stvari koliko uspe da stane u 156, potrošnja nikad ispod 13l.
Sipali plin u Grčkoj, Srbiji, Makedoniji, svejedno je, čak smo se ovde vozali 200km samo 80-90 km/h da vidim je li do toga, sve van grada i opet je 13l.
Tako je zimi, u proleće, leti, uvek sa 28l u tanku pređem oko 215km, dok sa 146 2.0 to bude 295km sa 31l u proseku a kad idemo za CG kako sam pomenuo, to bude oko 320km za pun tank.
Loš kvalitet plina sada otpada, kakva su vaša iskustva sa ovim motorom na otvorenom?
Sa 146 2.0 i venturi uređajem potrošnja plina na otvorenom je bila oko 10l, a kad krenemo za Crnu Goru, napunimo auto do vrha plus nas četvoro i uz sva peglanja i guranja visoko u obrtaje potrošnja na kraju bude nešto manje od 9l plina, eto neka bude 9l.
U gradu to bude oko 12-13l.
Prošle godone smo išli za Ohrid, na autoputu sve vreme 150-160 km/h i opet potrošnja 9l, sve vreme klima uključena i uvek mereno tako što sipam pun tank pa do sledećeg sipanja.
Evo sad pišem iz Grčke, sad smo došli sa 156 1.8 i sekvent uređajem i sve vreme smo bili na 120-130 km/h i sa klimom naracno, nas dvoje sa bebom i nešto malo stvari koliko uspe da stane u 156, potrošnja nikad ispod 13l.
Sipali plin u Grčkoj, Srbiji, Makedoniji, svejedno je, čak smo se ovde vozali 200km samo 80-90 km/h da vidim je li do toga, sve van grada i opet je 13l.
Tako je zimi, u proleće, leti, uvek sa 28l u tanku pređem oko 215km, dok sa 146 2.0 to bude 295km sa 31l u proseku a kad idemo za CG kako sam pomenuo, to bude oko 320km za pun tank.
Loš kvalitet plina sada otpada, kakva su vaša iskustva sa ovim motorom na otvorenom?
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Logicno da ce veci motor lakse pokrenuti automobil dok ce manjem motoru biti teze da pokrene isti a i u tvom slucaju TEZI automobil - racunica je jednostavna.
Iako su razlike u godistu, predjenoj kilometrazi i ostalim parametrima razlicite na papiru u praksi su jos vece zbog nacina eksploatisanja tih automobila (i motora) pa iako imas dva identicna automobila sa identicnom opremom i motorima opet nisu isti sto se nekih stvari tice.
Nisam izmislio toplu vodu ali samo da ti skrenem paznju
Iako su razlike u godistu, predjenoj kilometrazi i ostalim parametrima razlicite na papiru u praksi su jos vece zbog nacina eksploatisanja tih automobila (i motora) pa iako imas dva identicna automobila sa identicnom opremom i motorima opet nisu isti sto se nekih stvari tice.
Nisam izmislio toplu vodu ali samo da ti skrenem paznju

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- edin
- Saradnik Uprave
Cini mi se ta se tu skupilo vise stavar, los plin, zedni TS itd...
tako da uglavnom se ne sekiraj, ja vozim isto 156, doduse 2.0 ts i to je otprilike ta potrosnja, osim ako ti ne poraste dramaticno potrosnja
tako da uglavnom se ne sekiraj, ja vozim isto 156, doduse 2.0 ts i to je otprilike ta potrosnja, osim ako ti ne poraste dramaticno potrosnja

- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Ja za ovu jeftiniju vožnju imam jednu na plin 1.8 a za ovu skuplju vožnju imam 2.0 na još uvek austrijskom superu