Alfe Porebne za Snimanje

Informacije o Alfa Romeo klubu Srbija, diskusije Alfista o Alfizmu i predstojećim događajima...
Pargo
Pridružio se: Sre Mar 31, 2010 10:56 am

Alfe Porebne za Snimanje

Pon Avg 06, 2012 9:06 am

Postovani Alfisti u Beogradu sredinom septembra pocinje snimanje italijanske TV serije za koju su nam potreba vozila koja bi ucestvola u scenama koje bi se snimale u Beogradu.
Svi zainteresovani vlasnici vozila ne starijih od 1975god. mogu poslati svoje slike sa kontakt telefonom na pargoz@hotmail.com
U nadi da ce vasi lepotani zaigrati u punom sjaju pozdrav.

Nikola Zokic

Slika
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Re: Alfe Porebne za Snimanje

Pon Avg 06, 2012 10:15 am

Pozdrav Nikola,
možeš kad ugrabiš vrmena da nam malo pojasniš samo uslove "korišćenja" automobila. O kolikom dugom roku se radi, ko bi vozio automobile i imaju li osiguranje za slučaj nekog oštećenja...
:arflag
Korisnikov avatar
Dora
honorable
honorable
Garaža: FIAT :(
Pridružio se: Pon Nov 17, 2008 10:00 pm

Pon Avg 06, 2012 1:30 pm

I jel "svoje slike" ili slike Alfi.. Ja nebih prošao konkurs sigurno... hahaha Mada ako se traže stariji, pametniji i isusniji... :)

Bez šale, ovo je lepa prilka da neko jednom jednog dana kaže eeee kad je moja Alfa igrala u filmovima i serijama... :)

A možda se i zaradi koji dinar, evro šta godj :)
Korisnikov avatar
G0XY
Garaža: Mito QV
Pridružio se: Pet Nov 20, 2009 12:21 pm

Pon Avg 06, 2012 1:41 pm

Doro nemoj da se ložiš,takve domaći organizatori najviše vole :grin: .

U principu,ja kada sam snimao sa svojim bivšim tristaćem za TV Avala,ima tačno utvrđena "Dnevnica za vozilo" za snimanje.Takođe pošto uglavnom vozilo voze vlasnici automobila,koji u tom slučaju postaju statisti,red je i da se izvrši i određena finansijska naknada po danu snimanja,na osnovu nekih prosečnih dnevnica za statiste.E tu sam se ja zeznuo i tek kasnije sam saznao da sam trebao i to da uključim u ugovor.Za to su me na brzinu smuvali pred snimanje sa pričom da je bolje da ja vozim svoj auto,nego da ga vozi neki neuki lik i tako me zeznu za dnevnicu za statiste.
Znači vodite računa,jer domaći organizatori sve to vrlo uredno fakturišu stranim TV kućama,a gledaju da što manje plate statiste i vlasnike automobila.Vlasnike automobila uglavnom lože pričom kako će im auto biti "Na televiziju :D " i da im je to dobra reklama.
Ono što ne pričaju je,da se npr 20 sekundi koliko se vaš auto pojavljuje u nekoj sekvenci,oduži na ceo dan snimanja jedne te iste scene,zbog raznih debilnih grešaka gomile učesnika u toj sceni.Znači bićete ceo dan na terenu,auto ćete bezbroj puta paliti i voziti,a to treba da se finansijski i isplati.O nekakvom osiguranju u toku snimanja nema ni govora,tako da oko toga treba biti oprezan.Takođe vodite računa,da neki put za potrebe snimanja,auto mora da se isprlja (moj je npr trebao da bude sav umazan veštačkom krvlju),pa predvidite i troškove pranja automobila...
Znači ono što opet naglašavam,nemojte da padate na priče o besplatnom participiranju u snimanju,jer će vaše angažovanje domaći organizatori uredno naplatiti i staviti vaše pare u džep.
A Man's Got to Know His Limitations...
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Pon Avg 06, 2012 2:29 pm

Cool, čekamo Nikolu da odgovri.
Pargo
Pridružio se: Sre Mar 31, 2010 10:56 am

Pon Avg 06, 2012 2:49 pm

[quote="G0XY"]Doro nemoj da se ložiš,takve domaći organizatori najviše vole :grin: .

U principu,ja kada sam snimao sa svojim bivšim tristaćem za TV Avala

Dragi Goxy zao mi je sto si licno imao neprijatna iskustva na snimanju TV Avle no medjutim ovo je neka druga mnogo profesionalnija prica od tvoje koja je pomalo tuzna za men koji sam profesionalni organizator. Svi zainteresovani i potencijalni ucesnici u snimanju imaju tretman clana ekipe koji je angazovan da ucestvuje u snimanju . To znaci da ima vazeci ugovor o angazovanju vozila za potrebe snimanja i usaglasen honorar za to i isplacen na racun koji je prilozio kao licni. Toliko o tome a u prilog tioj tvrdnji su neki moji prethodni radovi pa cu ih ostaviti ka raferencu zadovoljnih ucesnika u snimanju.

Na ovoj slici u snimanju pada kisa i to vestacka

Slika
Slika
Korisnikov avatar
BKS_tmo
Garaža: S7 u izradi
Pridružio se: Pet Jun 22, 2012 6:43 pm

Pon Avg 06, 2012 3:23 pm

G0XY napisao:E tu sam se ja zeznuo i tek kasnije sam saznao da sam trebao i to da uključim u ugovor.Za to su me na brzinu smuvali pred snimanje sa pričom da je bolje da ja vozim svoj auto,nego da ga vozi neki neuki lik i tako me zeznu za dnevnicu za statiste.
Ti si još i dobro prošao, mene i par drugara su izradili za statiranje u jednoj domaćoj seriji i to produkcija nacijonalnog javnog servisa, za koje sam do tad mislio da su ozbiljna firma a ono oni veća komedija od bilo koje serije i filma što su snimili. Na kraju se čak desilo da su manjkali sa gorivom za minibus pa smo morali čekati kraj snimanja ujutru (jer je bilo noćno snimanje) i prevoz kompletne ekipe iako smo mi naše scene završili još pre 2. Nije mi toliko žao novca (mala je suma u pitanju) nego toga što smo se baš trudili i to odradili sa puno entuzijazma i na kraju sa podlivom na desnom kuku od jbnog akumulatora za lampu a oni s nama kao sa običnim rekvizitima.
Ali ovo je italijanska produkcija, tako da su to ozbiljni ljudi i verujem sasvim druga priča.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Pon Avg 06, 2012 3:33 pm

Moja firma saradjuje sa dve firme koje ovde rade produkciju za italijanske serije i filmove (iznajmljivanje nekretnina, nalazenje lokacija) i saradnja je skroz ok. Naravno, bitno je izboriti se za svoje uslove.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Sre Avg 15, 2012 4:39 pm

Ja sam imao jedno "automobilsko-filmsko" iskustvo daaavnooo... Doshli su mi na vrata pitali me jel' ono vasa kabriolet buba na parkingu treba nam za snimanje filma... Rekoh im jeste ali jok snimanje i cimanje, ali kad rekoshe cifru, koju su BTW uredno isplatili, rek'o sam im da mogu i da je zadrze posle snimanja hahaha ... Inache radi se o filmu "Lajanje na zvezde" i tu moju staru belu kabriolet bubu je vozio onaj glumamac Rastko Jankovic chitavih 20-ak sekundi u jednoj sceni. Platili su za dva dana snimanja, jbte za tu kintu koju su mi dali mogli su da kupe auto... Isplatili su i meni dve dnevnice iako nisam prstom mrdnuo ta dva dana a imao sam i dzaba klopu i kafu-sokice, a snimalo se bukvalno tri ulice od moje kuce... Ma kad hoce mogu oni to korektno da isposhtuju... Na zalost izgleda da je malo ovako dobrih iskustava...
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
G0XY

Čet Avg 16, 2012 9:43 am

Bitno vam je samo da produkcija nije vezana za Željka Mitrovića,ostali su svi korektni,ali ovaj je razbojnik :club:
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Čet Avg 16, 2012 9:52 am

Ja sam se prijavio :). Eto, možda se Alfa nađe zabelžena na filmu(seriji) tj. večno :)
Korisnikov avatar
G0XY

Čet Avg 16, 2012 6:08 pm

Tebe nema sanse da uzmu,pa tako napucan SW sigurno nema u Italiji :D
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 16, 2012 6:25 pm

Milica se takodje prijavila :yahoo:
Korisnikov avatar
zen
Garaža: Alfa Romeo GT 2.0 JTS
Pridružio se: Pet Sep 25, 2009 1:58 pm

Alfe Porebne za Snimanje

Čet Avg 16, 2012 6:56 pm

Milica glumica
There's nothing wrong that $100 won't fix.
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 16, 2012 8:55 pm

Nije dobro sročen tekst, mislim da ste se džabe cimali. Traže kola starija od 1975, ne mladja.
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Čet Avg 16, 2012 8:58 pm

odkud ti ta informacija.
Sa
Sasha
Drug Član
Drug Član

Čet Avg 16, 2012 9:01 pm

Pričao sa čovekom.
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Čet Avg 16, 2012 9:03 pm

kad sledeći put budete pričali reci mu da je nepismen. Bez šale.

p.s a i od jednog "profesionalnog organizatora" bi bilo minimum minimuma da nakon vašeg razgovora ovde ispravi napisano kako ljudi ne bi gubili vreme na slanje slika i prijava.
Korisnikov avatar
AST
Garaža: 156 2.0 SW JTS Selespeed-Distinctive
Pridružio se: Uto Dec 13, 2011 1:23 pm

Čet Avg 16, 2012 9:35 pm

Neozbiljno skroz !
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član

ex Giulietta 2.0 TCT
ex 156 jtd mjet 16V SW

Čet Avg 16, 2012 9:42 pm

ja se još iscimao, pozvao ljude da se prijave da mi prave društo i da poteraju Alfe...ccc jbg...
Korisnikov avatar
G0XY

Čet Avg 16, 2012 10:03 pm

Znam neke koji su posle prijeve cak otisli brze bolje da se osisaju...da ispadnu lepsi na malom ekranu hahaha hahaha
Da se refundiraju brej pare za sisanje hahaha
Korisnikov avatar
alexa
Pridružio se: Pet Apr 03, 2009 6:05 pm

Čet Avg 16, 2012 10:09 pm

...'Ce da izadjem na televizor? :taunt:
Korisnikov avatar
erdeljan
BANOVAN
Garaža: Beli fijaker
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 10:54 am

Čet Avg 16, 2012 10:13 pm

I ja bi jedno sisanje ako moze :honour:
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
Korisnikov avatar
Dragon
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm
Pridružio se: Uto Maj 26, 2009 6:43 pm

Čet Avg 16, 2012 10:34 pm

Sasha napisao:Nije dobro sročen tekst, mislim da ste se džabe cimali. Traže kola starija od 1975, ne mladja.

Meni to od starta nije bilo jasno i danas sam nameravao da pitam u koji period je smestena radnja filma. Jedino ako nije Back In The Future pa da dodje Nelle s Milicom u 1975. :D
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
......................................
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Pet Avg 17, 2012 3:01 pm

I meni je to odmah delovalo čudno, Alfe ne starije od 1975 je mnogo širok pojam i takvih ima na svakom ćošku raznih generacija. Ovo sada jeste logično, nije lako pronaći nešto iz tog doba da je očuvano i za slikanje, pa ima mnogo više smisla.
A da bi kolegama (i svima koji su aplicirali) moglo da padne neko izvinjenje - naravno da bi.
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER

Povratak na “Alfa Romeo Klub Srbija i Alfisti / Dešavanja i okupljanja”