LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
- dusanGT
Re: LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
Uz izvinjenje zbog off-toppic izleta, molba adminu da prebaci ovih nekoliko postova u posebnu temu...
Evo kompleta sa teleskopskim izbacivanjem perača...
http://ricambi.alfisti.net/index.php?ca ... ories.html
tu je potrebna teleskopska varijanta - ako sam dobro sabrao:
+2x35€ (za teleskopske klipove)
+2x150€ (za glave sa raspršivačima)
+90€ (za creva sa "T" elementom i spojevima)
= 460€
Evo kompleta sa teleskopskim izbacivanjem perača...
http://ricambi.alfisti.net/index.php?ca ... ories.html
tu je potrebna teleskopska varijanta - ako sam dobro sabrao:
+2x35€ (za teleskopske klipove)
+2x150€ (za glave sa raspršivačima)
+90€ (za creva sa "T" elementom i spojevima)
= 460€

Alfa je stil... ostalo je status...
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Tako je, malo previse zanimacije. Jos ako zelimo po stock-u potrebna nam je jos i veca posuda za tecnost i pumpa.
Tako da jedino ostaje jedno od alternativnih resenja ili jurenja po otpadima, za GT sam vidjao na dosta mesta dok jos nijednu 147 FL nisam uzivo video sa prskalicama, cak i na slikama ih retko nalazim.
Tako da jedino ostaje jedno od alternativnih resenja ili jurenja po otpadima, za GT sam vidjao na dosta mesta dok jos nijednu 147 FL nisam uzivo video sa prskalicama, cak i na slikama ih retko nalazim.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- dusanGT
Ali je pitanje da li te prskalice rade posao... Izvesno je da čak i farovi sa xenon projektorima zaslepljuju vozače ako je prednje staklo (plastika) fara zamazano. Da li tečnost za pranje može da opere zamazane farove (mušice, prašina, blato...)?
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Sto nam dovodi opet dve dileme, da li koristiti posebnu posudu sa pumpom gde bi se moglo vise toga uraditi, odnosno oprati, ili je dovoljno jednostavno racvanje?
Ukoliko se malo cesce prsne verujem da bi far cistiji bio, medjutim, prskalice za farove su obavezne prvenstveno zbog sprecavanja fara da se uhvati led zimi, xenon daje manju toplotu od halogenih i samim tim je navodno moguce hvatanje leda na farovima zato sto se staklo/plastika ne zagreva dovoljno tako da je po zakonskim merilima sasvim dovoljno bez pumpe, samo zimska tecnost.
Makar pumpu i posudu mozemo naci bilo gde, ne moramo cak ni novu kupovati, ima dosta otpada raznih automobila, tako da se problem pritiska (mada ne verujem da bi bila velika razlika od postojeceg sistema) lako resi.
Mene vise nervira u tom sistemu sto ce branik i hauba mozda biti non stop zamazani i mrljavi od prasine itd ciji bi uzrok bio upravo sistem za pranje farova, tako da bi bilo dobro razmisliti o sistemu posebnog aktiviranja, kao sto sam vec i rekao, da li je to kada je rucica brisaca u odredjenom polozaju ili cak posebno dugme da se izvede, leti i prsnem soferku ponekada ali na cistom autu ukoliko se aktivira i za farove znace da zamaze isti sto bi prouzrokovalo nervozu kod nekih vozaca.
Evo moze neko reci kada se njima aktiviraju prskalice za farove, prvenstveno mislim na ove sa 147 posto ih ima cesto.
Ukoliko se malo cesce prsne verujem da bi far cistiji bio, medjutim, prskalice za farove su obavezne prvenstveno zbog sprecavanja fara da se uhvati led zimi, xenon daje manju toplotu od halogenih i samim tim je navodno moguce hvatanje leda na farovima zato sto se staklo/plastika ne zagreva dovoljno tako da je po zakonskim merilima sasvim dovoljno bez pumpe, samo zimska tecnost.
Makar pumpu i posudu mozemo naci bilo gde, ne moramo cak ni novu kupovati, ima dosta otpada raznih automobila, tako da se problem pritiska (mada ne verujem da bi bila velika razlika od postojeceg sistema) lako resi.

Mene vise nervira u tom sistemu sto ce branik i hauba mozda biti non stop zamazani i mrljavi od prasine itd ciji bi uzrok bio upravo sistem za pranje farova, tako da bi bilo dobro razmisliti o sistemu posebnog aktiviranja, kao sto sam vec i rekao, da li je to kada je rucica brisaca u odredjenom polozaju ili cak posebno dugme da se izvede, leti i prsnem soferku ponekada ali na cistom autu ukoliko se aktivira i za farove znace da zamaze isti sto bi prouzrokovalo nervozu kod nekih vozaca.
Evo moze neko reci kada se njima aktiviraju prskalice za farove, prvenstveno mislim na ove sa 147 posto ih ima cesto.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Falcon037
- predsednik kluba
- Garaža: -
ex: Alfa 147 JTD 16V
ex: Alfa GT JTDM
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Alfa Mito MultiAir Turbo - Lokacija: Beograd
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
ja da javim da sam zamenio crknutu sijalicu h1 4300k. Nervni slom sam dobio kad sam video kako mi je "majstor" ugradio sijalice i prećutao (misleći da sijalica nikada neće crći). Sve je bilo samo zaliveno silikonom (mislim tako je sad ponovo jer nedostaju nosači sijalice i limčići). Ispizdeo sam ali dobro, svaka škola se plaća, bar sa njima nisam imao nekih drugih problema...
- dusanGT
Ne mogu da verujem! Mora se stalno biti pored njih sa delovima, , alatom, idejama i koncentracijom...Sauriann napisao:... Nervni slom sam dobio kad sam video kako mi je "majstor" ugradio sijalice i prećutao (misleći da sijalica nikada neće crći). Sve je bilo samo zaliveno silikonom (mislim tako je sad ponovo jer nedostaju nosači sijalice i limčići)...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
ne znam da li je bilo ali zanima me da li je ovo upotrebljivo?
http://www.ebay.com/itm/H7-Adapters-for ... 90&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ebay.com/itm/H7-Adapters-for ... 90&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;
- dusanGT
Ovo je korisno za projektore sa H7 sijalicama, koji su veoma retki ili za H7 reflektore koji su veoma česti. Pitanje je i da li D2S sa adapterom ima isti položaj "svetle tačke" kao i H7 (adapter je, u isto vreme, i "spacer"). Zbog tog "spacera" bi D2S sijalica možda izašla iz fokusa, a to je kod projektora veoma bitno... Kod reflektora bi se sa tim adapterom koristile D2R sijalice, čija je trajnost (kao i D2S) mnogo veća nego za H7 ili H1...
Ima li neki "H1 to D2S" adapter?
Ima li neki "H1 to D2S" adapter?
- miloradpapic
- Garaža: Alfa Romeo 147 JTD distinctive '02
Morimoto h1+Philips 85122 rebase - Lokacija: Beograd
ne preporucujem ti bear sijalice. imas firmu kod cvetka koja prodaje cnlight sijalice. to su jedine h1 sijalice koje imaju kontrolisano UV zracenje i nijansu boje, ako zelis da sacuvas projektor
moja ideja je bila napraviti adapter za h1 projektor da prihvati d2s sijalicu, medjutim odustao sam je treba burgijati i samo grlo h1 projektora.
ja sam uzeo Philips d2s 85122 sijalicu i prebacio je u h1 grlo odnosno uradio rebase.
evo i rezultata koji je postignut tokom testiranja sa vanjom147 koji ima d2s projektor.
" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
nadam se da ce vanja uskoro nabaciti i neke slike sa testiranja.
koliko se secam ti imas h1 projektore. ovo ti nikako ne moze pomoci nego idi da ti vrate delove sa projektora koje su ti smakli.Sauriann napisao:ne znam da li je bilo ali zanima me da li je ovo upotrebljivo?
http://www.ebay.com/itm/H7-Adapters-for ... 90&vxp=mtr" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
ne preporucujem ti bear sijalice. imas firmu kod cvetka koja prodaje cnlight sijalice. to su jedine h1 sijalice koje imaju kontrolisano UV zracenje i nijansu boje, ako zelis da sacuvas projektor
postoje adapteri, medjutim opet mislim da su u slucajevima koje mi imamo neupotrebljivi.dusanGT napisao: Ima li neki "H1 to D2S" adapter?
moja ideja je bila napraviti adapter za h1 projektor da prihvati d2s sijalicu, medjutim odustao sam je treba burgijati i samo grlo h1 projektora.
ja sam uzeo Philips d2s 85122 sijalicu i prebacio je u h1 grlo odnosno uradio rebase.
evo i rezultata koji je postignut tokom testiranja sa vanjom147 koji ima d2s projektor.
" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
nadam se da ce vanja uskoro nabaciti i neke slike sa testiranja.
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Da li bih mogao tu Philips d2s 85122 sijalicu da pričvrstim na isti "način" kao što mi je "majstor" odradio ove. Napomenuo bih da nisam imao nikakvih problema sa njima čak do pre neki dan nisam ni znao kako su sijalice pričvršćene...
P.S sve više razmišljam o novim farovima (polovnim dobro očuvanim) koje ću da odradim na stolu sa najboljom varijantom projekora/sijalica i posle samo da ih ugradim jer mi je uto potreban svakodnevno a nedeljom niko ne radi. Kad pomislim kako je "majstor" Vlada sa Mirijeva na kraju i "zatvorio" farove i uzeo pare stvarno mi je muka.
Bear sijalice sam mislio da ću staviti kao prvu pomoć dok ne narčum od čoveka preko nešto dosta kvalitetnije. Međutim sad razmišljam da li uopšte da poručujem kad sam video kako su mi sijalice pričvršćene i koliko mi treba vremena zamenu. Ne znam ni kako izgleda tačno deo koji mi nedostaje a "majstor" se izgleda ne bavi više time (nije ni čudo).miloradpapic napisao: koliko se secam ti imas h1 projektore. ovo ti nikako ne moze pomoci nego idi da ti vrate delove sa projektora koje su ti smakli.
p.s
Da li bih mogao tu Philips d2s 85122 sijalicu da pričvrstim na isti "način" kao što mi je "majstor" odradio ove. Napomenuo bih da nisam imao nikakvih problema sa njima čak do pre neki dan nisam ni znao kako su sijalice pričvršćene...
P.S sve više razmišljam o novim farovima (polovnim dobro očuvanim) koje ću da odradim na stolu sa najboljom varijantom projekora/sijalica i posle samo da ih ugradim jer mi je uto potreban svakodnevno a nedeljom niko ne radi. Kad pomislim kako je "majstor" Vlada sa Mirijeva na kraju i "zatvorio" farove i uzeo pare stvarno mi je muka.
- miloradpapic
dakle zaista mislim da je Vlada sa Mirijeva zreo da se oceni kao majstor kod koga ne treba raditi ugradnju projektora i xenona. ja sam imao isto jako negativno iskustvo.
bolji h1 xenon napolju neces naci jer se te sijalice rade jedino u kini a najpouzdaniji proizvodjac je cnlight. veruj mi proverio sam. imas jos neke kopije philipsa koje su dosta skupe skoro kao original pa je to bezsmisleno.
prvo. projektor koji imas "morimoto" h1 je veoma dobar (i ja ga imam) i iz njega se moze izvuci mnogo svetla uz kvalitetnu sijalicu. pogledaj uporedni test koji sam okacio. na oba projektora su potroseni dani i dani podesavanja i bolje od toga ja verujem da ne moze.
drugim polovnim farom neces nista dobiti.
ja bi na tvom mestu otisao kod Vlade i trazio da mi da delove projektora koje sam platio. to su zicica, prstem, i 3 srafa.
to sa budzenjem silikonom zaboravi. to moras sve ocistiti.
ako hoces original philipsovu sijalicu koja garantuje 3200lumena +mnogo mnogo casova radnog veka, onda moras da pripremis 80 eur za sijalice, bar 70eur za kvalitetnije balaste i 110 eur za projektore d2s i ruka za ugradnju 80+eura.
zajedno 340+ eur
to sto sam ja radio sa rebase-ovanjem na h1 sijalicu je cista ludost- ali sam srecom uspeo.
bolji h1 xenon napolju neces naci jer se te sijalice rade jedino u kini a najpouzdaniji proizvodjac je cnlight. veruj mi proverio sam. imas jos neke kopije philipsa koje su dosta skupe skoro kao original pa je to bezsmisleno.
prvo. projektor koji imas "morimoto" h1 je veoma dobar (i ja ga imam) i iz njega se moze izvuci mnogo svetla uz kvalitetnu sijalicu. pogledaj uporedni test koji sam okacio. na oba projektora su potroseni dani i dani podesavanja i bolje od toga ja verujem da ne moze.
ja bi na tvom mestu otisao kod Vlade i trazio da mi da delove projektora koje sam platio. to su zicica, prstem, i 3 srafa.
ako hoces original philipsovu sijalicu koja garantuje 3200lumena +mnogo mnogo casova radnog veka, onda moras da pripremis 80 eur za sijalice, bar 70eur za kvalitetnije balaste i 110 eur za projektore d2s i ruka za ugradnju 80+eura.
zajedno 340+ eur
to sto sam ja radio sa rebase-ovanjem na h1 sijalicu je cista ludost- ali sam srecom uspeo.
- darkbgd
- Garaža: Alfa Romeo 147 Q2 JTDm
Treba mi par LED H1 sijelica,ako ko ima nek javi
Taman si se sad ustelao sa korigovanjem projektora da pomognes i meni da nastelujemo visinu i pravac:)miloradpapic napisao:dakle zaista mislim da je Vlada sa Mirijeva zreo da se oceni kao majstor kod koga ne treba raditi ugradnju projektora i xenona. ja sam imao isto jako negativno iskustvo.
zajedno 340+ eur
Treba mi par LED H1 sijelica,ako ko ima nek javi
- miloradpapic
kad sam pricao o stelovanju mislio sam na fokusnu visinu i poziciju u projektoru. stelovanje fara je najmanji problem :-)
led h1 imas u arrow soft kod cvetkove pijace.
led h1 imas u arrow soft kod cvetkove pijace.
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Danas idem do Vlade po moje "delove", sad sam se čuo sa njim. I dalje mi nije jasno zašo je izostavio te delove. Kaže da se far koj restajlinga razlikuje i da nije mogao da drugačije ugradi H1. Zna li neko šta je u pitanju.
ček jesu to ove silice:
http://www.ebay.com/itm/Cnlight-Xenon-b ... 6a&vxp=mtr
naravno iz Kine i naručujem pa ne bih da ovde nekom ostavljam tipa 90e za sijalice koje su u kini 30 itd.miloradpapic napisao:
Danas idem do Vlade po moje "delove", sad sam se čuo sa njim. I dalje mi nije jasno zašo je izostavio te delove. Kaže da se far koj restajlinga razlikuje i da nije mogao da drugačije ugradi H1. Zna li neko šta je u pitanju.
ček jesu to ove silice:
http://www.ebay.com/itm/Cnlight-Xenon-b ... 6a&vxp=mtr
- miloradpapic
to su te sijalice. kod nas kostaju 1300 din par. i dobijes garanciju.
na netu ces naci i philips kopije koje su na alibabi oko 40-50$, koje daju vise svetla ali i mnogo vise UV zracenja i zato ih ja ne preporucujem.
pazi moguce je da restajling far ima vise posla kako bi se sve odradilo kako treba, ali zato je on trebao za cenu koju si mu platio to i da uradi.
pa to je isto kao da odes kod vulkanizera da zamenis gume, i on umesto da ti ushrafi nazad tockove, on ih zalepi silikonom i kaze nista ne diraj, drzace.
na netu ces naci i philips kopije koje su na alibabi oko 40-50$, koje daju vise svetla ali i mnogo vise UV zracenja i zato ih ja ne preporucujem.
pazi moguce je da restajling far ima vise posla kako bi se sve odradilo kako treba, ali zato je on trebao za cenu koju si mu platio to i da uradi.
pa to je isto kao da odes kod vulkanizera da zamenis gume, i on umesto da ti ushrafi nazad tockove, on ih zalepi silikonom i kaze nista ne diraj, drzace.
- Falcon037
- predsednik kluba
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
Gde tačno mogu da se kupe ove sijalice sa garancijom ? Ja sam nabavio par "PHILIPS" sijalica za 30€ ali su im nestale 4300K i ja budala uzeo 6000k. Pošto nemam projektore ova 6000K previše šljašti i smeta.miloradpapic napisao:to su te sijalice. kod nas kostaju 1300 din par. i dobijes garanciju.
- miloradpapic
da naglasim ovde pricamo samo o h1 sijalicama.
cnlight h7 mozes naci u arrow soft.
cnlight h7 mozes naci u arrow soft.
- darkbgd
http://www.arrow.rs/index.php?main_page ... 6csa2bn8c5" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
sta mislite o ovoj H1 sijelici,neko probao?
žove h1 sa x dioda crkavaju dnevno po jedan kvadratic.Sad rade samo 2 na jednoj strani i 3 na drugoj od 20 ak koliko ih ima
žove h1 sa x dioda crkavaju dnevno po jedan kvadratic.Sad rade samo 2 na jednoj strani i 3 na drugoj od 20 ak koliko ih ima
Poslednja izmena od darkbgd u Sre Avg 01, 2012 10:55 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- Falcon037
- predsednik kluba
Alfa 156 V6 SP2 Azzurra
- miloradpapic
ja sam probao samo h7. svetle brutalno cak mozda malo i previse jer su toliko jake da prakticno zaslepljivaju druge vozace ako se stave u dugo svetlo.darkbgbd napisao:http://www.arrow.rs/index.php?main_page ... 6csa2bn8c5" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
- darkbgd
meni LED sluzi kao dnevno svetlo i stavio sam ga gde je stajalo dugo.Palim ga preko dana a ksenone kad padne noc.miloradpapic napisao:ja sam probao samo h7. svetle brutalno cak mozda malo i previse jer su toliko jake da prakticno zaslepljivaju druge vozace ako se stave u dugo svetlo.darkbgbd napisao:http://www.arrow.rs/index.php?main_page ... 6csa2bn8c5" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

- dusanGT
Vanja i ja planiramo da ugradimo "Koito" projektore na moju, a zatim i na njegovu ALfu, ali posle njegove ferijalne prakse i ispitnog roka
Taj "Koito" je projektor koji se ugrađivao u Lexus RX330, pa ga i zovu tako:
http://www.theretrofitsource.com/produc ... cts_id=155" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Probali smo ga uporedo sa Vanjinim "Morimoto" Mini D2S... Prednosti RX330 u odnosu na sve "Morimoto" varijante su jasno izražene, pa je "rang lista" sledeća:
1) "Koito" RX330 AFS sa custom shieldom,
2) "Morimoto" Mini H1 sa D2S ampulom (made by Papić),
3) "Morimoto" Mini D2S i
4) "Morimoto" Mini H1.
Prednost 1) u odnosu na 2) je čak veća od prednosti 3) u odnosu na 4), a 2) i 3) su praktično isti, što se i vidi na Miloradovom klipu...
Ugradnja "Koito" RX330 u farove 147/GT zahteva još više hirurgije, ali se isplati... Samo je još "Koito" S2000 projektor bolji od RX330, ali je nesrazmerno skuplji...

Taj "Koito" je projektor koji se ugrađivao u Lexus RX330, pa ga i zovu tako:
http://www.theretrofitsource.com/produc ... cts_id=155" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Probali smo ga uporedo sa Vanjinim "Morimoto" Mini D2S... Prednosti RX330 u odnosu na sve "Morimoto" varijante su jasno izražene, pa je "rang lista" sledeća:
1) "Koito" RX330 AFS sa custom shieldom,
2) "Morimoto" Mini H1 sa D2S ampulom (made by Papić),
3) "Morimoto" Mini D2S i
4) "Morimoto" Mini H1.
Prednost 1) u odnosu na 2) je čak veća od prednosti 3) u odnosu na 4), a 2) i 3) su praktično isti, što se i vidi na Miloradovom klipu...
Ugradnja "Koito" RX330 u farove 147/GT zahteva još više hirurgije, ali se isplati... Samo je još "Koito" S2000 projektor bolji od RX330, ali je nesrazmerno skuplji...
Poslednja izmena od dusanGT u Sre Avg 01, 2012 11:36 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- dusanGT
H7 LED kao dnevno svetlo (mart 2011, popodne) - po letnjem sunčanom danu je drugačije, ali sasvim OK za dnevno svetlo...