FORMULA 1 (nastavak)

Sve vezano za profesionalne sportske trke
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Re: FORMULA 1 (nastavak)

Pon Jul 02, 2012 7:38 pm

SCHUMACHER napisao:
alfanatic napisao: A priče da neko Lewisu u F1 oprašta kazne imaju smisla koliko da se deca grohotom nasmeju...

" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Schumi, mora da si dobro pretresao arhivu dok nisi pronašao neke situacije po meri ;) Sudije nisu kažnjavale Lewisa samo kad bi to greškom propustili ili zbog nedorečenosti pravila, a bilo bi zanimljivo napraviti presek i videti za kakve sve gluposti jeste bio kažnjavan i to drakonski. Schumacheru je mnogo toga progledano kroz prste dok je drmao F1.
U duelu Lewisa protiv Petrova jeste menjao putanju, ali Petrov nijednog trena nije krenuo u preticanje i samo je ostajao u firungu McLarena. Imao je celu stazu da krene u preticanje i nije bio blokiran ili izguran sa staze.
Očiglednijeg menjanja putanja i žestokog blokiranja bilo je u ovom slučaju, pa opet nikom ništa:
[youtube]EdExBpCpukI[/youtube]
Za ovo glavu dajem da nijedan drugi vozač na svetu ne bi bio kažnjen, a ovaj detalj je tas na vagi koji je jednom doneo, a drugom odneo titulu:
[youtube]5K9P9z_Lwa0[/youtube]
Više od samog epiloga ljut sam što su sudije upropastile jednu epsku trku, borbu dva sjajna trkača na nož na jednoj od najboljih F1 staza, tako da je malo falilo da tog dana prestanem da gledam F1 za sva vremena.
A kad me već teraš da se prisećam prošlosti, barem nikad nisam video da Lewis uradi nešto ovako ;)
[youtube]wAfF2Wt8-Bw[/youtube]
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
mobtel
Garaža: 33+156=159
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 9:11 pm

Pon Jul 02, 2012 11:21 pm

pa i nije se nešto potrudio, u valensiji je kažnjen a u maleziji bi bio kažnjen da je trebalo...ali nije :)

When the dust settled after a lengthy safety car period, Hamilton continued to pressure Vettel
but his chances were soon dented when he was given a drive through penalty for overtaking the safety car
before the line. Despite the setback, Hamilton still found himself in second after serving his penalty
and continued to reel in the Red Bull to finish seven seconds adrift at the finish.

At times he was a little too aggressive, and was warned by the stewards for excessive weaving on the straight
as he passed Vitaly Petrov and then did everything possible to keep the Renault behind him.
You bought the wrong car!!!
Korisnikov avatar
SCHUMACHER
Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V
Pridružio se: Pet Nov 21, 2008 11:54 am

Uto Jul 03, 2012 12:36 pm

alfanatic napisao: Schumi, mora da si dobro pretresao arhivu dok nisi pronašao neke situacije po meri ;)
Pa trebalo mi je nekih 15ak sekundi dok sam ukucao na YT,pa onda "copy/paste" vjerovao ili ne.Sto se nedorecenosti pravila tice,mislim da samo jedan potez za odbranu pozicije,i zabranjeno preticanje safety cara-nije komplikovano za protumaciti...
alfanatic napisao: A kad me već teraš da se prisećam prošlosti, barem nikad nisam video da Lewis uradi nešto ovako ;)
[youtube]wAfF2Wt8-Bw[/youtube]
Luisa nikad neces vidjeti da uradi takvo nesto zato sto nema urodjen sampionski instinkt.
Schumi je poslednji old school vozac koji je vozio na noz.
Ovo zbog cega danas vozaci idu na sud,prije 20 godina je bio normalan scenario svake trke.
A ovo u Monzi je odbrana pozicije prateci trkacku putanju,i klasicno ocitavanje lekcije,ali da nam se ne bi ista prica vrtjela svakih pola godine,da batalimo ovdje ovaj put.
;)
I da mi ne zamjerite,ali ne znam kako neko moze da navija za Vetela ili Luis-a koji su tako bezlicni vozaci.
Da navijam za Luisa,do sad bih polomio minimum 10 TV-a.
Covjek vodi trku opusteno,odjednom mu se u boksu nesto zakomplikuje,na izlasku pokupi 10 mehanicara,prekoraci brzinu kroz Pit i na izlasku se sudari sa nekim od fenjerasa (ovo pisem figurativno).
Rijetko ko umije da upropasti sebi trku kao sto on umije.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Uto Jul 03, 2012 12:46 pm

Treba mu napisati jedan e-mail podrške od ARCS-a........ko o čemu baba o uštipcima :P
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Uto Jul 03, 2012 5:54 pm

SCHUMACHER napisao:i zabranjeno preticanje safety cara-nije komplikovano za protumaciti...
Naravno da jeste komplikovano za tumačiti, prvo se nakažnjavaše Lewisa, Vettela i kojekoga, zbunivši i timove i gledaoce, pa rešiše da konačno napišu čisto i jasno "12 dužina" i druge smicalice kojih neko nije mogao ni da se doseti, a kamoli da reaguje u momentu. A ako neko nekad i nije kaznio Lewisa, sigurno je da razlog nije taj zato što mu je miljenik ;)
SCHUMACHER napisao:Luisa nikad neces vidjeti da uradi takvo nesto zato sto nema urodjen sampionski instinkt.
Schumi je poslednji old school vozac koji je vozio na noz.
Ovo zbog cega danas vozaci idu na sud,prije 20 godina je bio normalan scenario svake trke. A ovo u Monzi je odbrana pozicije prateci trkacku putanju,i klasicno ocitavanje lekcije...
Ja nisam imao problem sa starim poimanjem pravila i gladijatorskim borbama na život i smrt, oni koji vode takmičenje su ga doveli do faze koju sada imamo kad vozač ne sme ni da p..ne da ne bi bio kažnjen. Ali kad su takva pravila već uspostavljena, onda ono Schumijevo manevrisanje u situaciji kada zna da je Rubens na novim gumama brži zaista gubi smisao. Što reče jedan komentator, "ovo nije za simboličnu kaznu, ovo je za zatvor! Ovo je pokušaj ubistva na stazi!" Možda nama deluje atraktivno, ali verujem da je Rubens u tom momentu osedeo od straha :)
SCHUMACHER napisao:...ali da nam se ne bi ista prica vrtjela svakih pola godine,da batalimo ovdje ovaj put. ;)
Fine with me. Pogotovo mi gubi smisao da ovde polemišem na temu da li je od svih vozača baš Lewis Hamilton miljenik sudija ili ne ;)
SCHUMACHER napisao:I da mi ne zamjerite,ali ne znam kako neko moze da navija za Vetela ili Luis-a koji su tako bezlicni vozaci.
Da navijam za Luisa,do sad bih polomio minimum 10 TV-a.
Schumi, ja nisam od onih koji lome televizore kad ih gledaju :) Ja istinski uživam u sportu, nekad pobedi onaj za koga navijam, nekad izgubi i vrteška se okreće iz godine u godinu. Za mene je sport pitanje zabave i kvalitetno utrošenog "sedećeg" vremena, a drugi to možda doživljavaju drugačije. Isto je i pitanje izbora. Zar je potrebno da ti neko objašnjava zašto navija za Zvezdu, Barcu, ovog ili onog, zašto bira ženu koju bira, zašto vozi baš auto koji mu stoji ispred kuće!? Neke stvari su plod emocije, prosto se dese i nije ih potrebno objašnjavati ili se pravdati :wave:
A ono što me definitivno dovodi do ludila i poriva da lomim TV ili bilo šta pri ruci jesu nepravda i dupli standardi. :club:

BTW, kad smo već načeli temu, ne moramo se prozivati i terati dalje, ali neka mi neko objasni zašto ovaj manevar (dva puta ponovljen na istoj trci!) nije bio za kažnjavanje, a zašto neki daleko benigniji Lewisovi jesu ili barem deo javnosti želi da jesu za kažnjavanje!?
[youtube]4Xl-FAq9chE[/youtube]
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Uto Jul 03, 2012 6:46 pm

Čemu polemika kada su kriterijumi kažnjavanja kako im dune, a odluke na trci idu u korist privlačenja publike, ne i u korist sporta, tj ferpleja...
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Sre Jul 04, 2012 5:21 pm

Eto, malo nam dosadno između dve trke ;)
Ali sad će Britanija, baš me zanima kako će se tamo stvari odvijati, pre svega počevši od vremenskih uslova (sudeći po Wimbledonu, tamo nema čvarenja kao ovde), pa do samog epiloga trke...
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Sub Jul 07, 2012 1:53 pm

Eto malo kiše i odmah kvalifikacije uzbudljivije nego neke trke :)
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Jul 07, 2012 4:30 pm

Sjajno :arflag :arflag :arflag Bravo Alonso.....prvi pol posle 2010 godine!
Posle Q2 sam pomislio da će opet završiti kao 10 ili 11 ali čovek me je demantovao hrabrom vožnjom u Q3....
Jedva čekam trku sutra........priceless :drift :drift :drift
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Ned Jul 08, 2012 4:26 pm

Konacno sam gledao jednu trku ove godine i mogu reci da je bas bilo dobro, lepa trka od pocetka do kraja, i bitke medju vozacima i bitke u taktici :wave:
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Ned Jul 08, 2012 5:23 pm

Nije loše definitivno, Silverstone inače volim, mada je moglo i ličilo je da će biti malo više sadržaja. Mogla je ona kiša umesto juče da malo danas začini, bila bi ludnica :D
Umalo da Nando opet dobije, tad bi već titula bila na vidiku, ali i ovako gura sjajno. Mada je sada već jasno, pored vrhunskog vozača poenta je i da je Ferrari značajno unapredio bolid, sada su prilično konkurentni pa je čak i Massa postao dosta brz ;)
Siže cele priče je da svi napreduju, a jedino McLaren stagnira, nema ništa od one brzine i konkurentnosti sa početka sezone, tako da sada u najboljem slučaju ostaje da se taktički lome sa timovima iz drugog ešalona ukoliko se nešto uskoro značajno ne promeni. Za pohvalu je popravljen rad u boxu, ali to je malo i kasno stiže...
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sub Jul 21, 2012 2:08 pm

Još jedna pol pozicija za Ferrari i Alonsa.......svaka čast,vozi po kiši kao da tera gliser! :arflag :arflag :arflag
Deda je mogao mnogo bolje a i Kimi isto......
Nadam se pobedi Alonsa sutra posebno jer webber startuje kao 8 posle zamene menjača :grin:
Korisnikov avatar
edin
Saradnik Uprave
Saradnik Uprave
Garaža: alfa 156 1.9 jtd 2001 tuned end remaped; 2.0 ts RIP
Pridružio se: Čet Nov 24, 2011 6:32 pm

Ned Jul 22, 2012 7:42 am

Kimi je u Q1 objasnio :drift
“If a car doesn’t make you excited every time you climb inside, then it’s just a tool. And if it’s just a tool, you may as well use the bus”
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Ned Jul 22, 2012 2:40 pm

Bravo Alonso..........Bravissimo Ferrari :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :arflag :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift :drift

Hamilton je lud kao struja........smejao sam se pola trke hahaha hahaha hahaha hahaha
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Ned Jul 22, 2012 4:32 pm

hahaha
Koliko puta sam se samo pitao šta piše u pravilima i da li je u takvim situacijama dozvoljeno da se pretekne onaj za krug ispred ukoliko je vpozač evidentno brži i izgleda da se nazire odgovor, iako treba sačekati da nadležni to prostudiraju temeljno i uzmu u obzir da je to ipak Lewis, a ne neko drugi ;)
Kažem ja, svaka čast svakome, ali ovaj sport bi zaista bio mnogo dosadniji da nema onih sa viškom adrenalina. Mada realno, zašto i ne bi bilo dozvoljeno, čovek vozi svoju trku i ima brzinu, a plasman vodećih ne može da ugrozi, pod uslovom da ne napravi neki nepromišljen potez prilikom preticanja.
A što se tiče same trke, šta reći, Nando je sada veliki favorit za titulu i to svojim vožnjama definitivno zaslužuje. Red Bull opasno preti, ali ako bude konstantan i nastavi ovako, teško će ga bilo ko ugroziti. Naravno, zasluge za uspeh pripadaju i Ferrariju, mnogo je to sada bolja makina nego na startu sezone koja samo prede i gura napred. Moje čestitke svim fanovima, a McLaren iako je doživeo poboljšanja i u vrhu je po performansama sa Ferrarijem i Red Bullom, zbog ovih ili onih razloga polako mogu da se okrećnu novoj sezoni, vodeća trojica i najuspešnija dva tima vodiće borbu za titule...
Korisnikov avatar
interceptor
Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 2:55 pm

Ned Jul 22, 2012 6:42 pm

alfanatic napisao:Mada realno, zašto i ne bi bilo dozvoljeno, čovek vozi svoju trku i ima brzinu, a plasman vodećih ne može da ugrozi, pod uslovom da ne napravi neki nepromišljen potez prilikom preticanja.
Eto i pravog odgovora...Mada je Hamilton ipak rizikovao da bude protumačen da usporava vodeće u korist Batona (čega stvarno nije bilo ni u pokušaju).Redbul definitivno ima problema sa max brzinom na pravcima i tako će i ostati do kraja sezone pošto se ne smeju u toku sezone menjati odnosi u menjaču a nesme se ništa ni na motoru doradjivati,mada su opet pod istragom za navodno nedozvoljeno remapiranje motora.
Alonso je uhvatio zalet i ako ga nešto ili neko ne prikoči mislim da je blizu titule.Na ovoj trci je dosta njih pokazalo potencijal a i bilo je lepih preticanja što čini trku zanimljivom.
Kako alfanatic voli da u svojim komentarima pominje Hamiltona ;) tako ja moram da pohvalim Kimija :D kako se sa desetog mesta probio do četvrtog,a i povratnička sezona mu relativno dobro ide...

Evo sad sam pročitao da je Fetel kažnjen zbog preticanja van staze (Baton) sa 20 sekundi pa novi poredak izgleda ovako:

POS DRIVER NATIONALITY ENTRANT LAPS TIME/RETIRE
1. Fernando Alonso Spain Ferrari 67 1h31m05.862
2. Jenson Button Britain McLaren-Mercedes 67 6.949
3. Kimi Raikkonen Finland Lotus-Renault 67 16.409
4. Kamui Kobayashi Japan Sauber-Ferrari 67 21.925
5. Sebastian Vettel Germany Red Bull-Renault 67 23.732*
6. Sergio Perez Mexico Sauber-Ferrari 67 27.896
7. Michael Schumacher Germany Mercedes GP 67 28.970
8. Mark Webber Australia Red Bull-Renault 67 4.941
9. Nico Hulkenberg Germany Force India-Mercedes 67 48.162
10. Nico Rosberg Germany Mercedes GP 67 48.889
11. Paul di Resta Britain Force India-Mercedes 67 59.227
12. Felipe Massa Brazil Ferrari 67 1m11.428
13. Daniel Ricciardo Australia Toro Rosso-Ferrari 67 1m16.829
14. Jean-Eric Vergne France Toro Rosso-Ferrari 67 1m16.965
15. Pastor Maldonado Venezuela Williams-Renault 66 1 Lap
16. Vitaly Petrov Russia Caterham-Renault 66 1 Lap
17. Bruno Senna Brazil Williams-Renault 66 1 Lap
18. Romain Grosjean France Lotus-Renault 66 1 Lap
19. Heikki Kovalainen Finland Caterham-Renault 65 2 Laps
20. Charles Pic France Marussia-Cosworth 65 2 Laps
21. Pedro de la Rosa Spain HRT-Cosworth 64 3 Laps
22. Timo Glock Germany Marussia-Cosworth 64 3 Laps
23. Narain Karthikeyan India HRT-Cosworth 64 3 Laps

R Lewis Hamilton Britain McLaren-Mercedes 56 Handling
FASTEST LAP:
Michael Schumacher Germany Mercedes GP 57 1:18.725
* After finishing second on the track, Sebastian Vettel was penalised 20-seconds - "Car 1 left the track and gained an advantage when he rejoined. Breach of article 20.2 of the FIA Formula 1 sporting regulations. Drive-through penalty, imposed after the race in accordance with article 16.3 (20 seconds added to the elapsed race time."

http://www.grandprix.com/race/r868raceresults.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
nidza
Garaža: ex 159
Pridružio se: Pon Mar 05, 2012 4:11 pm

Ned Jul 22, 2012 7:39 pm

Ono što je Luis uradio je sasvim regularno. Nije svakidašnje na kratkim trkama, ali je skroz po pravilima. Plava zastava je za sporiji bolid na stazi, upozorenje da se približava brži, a mahanje plavom je naredba da se propusti brži automobil.

Pravila su jasna, situacija čista. :-)
Korisnikov avatar
speedfreak968
Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti
Pridružio se: Uto Nov 25, 2008 10:52 am

Ned Jul 22, 2012 8:09 pm

WOOHOOOOOOOOO :drink :drink :drink :drink :hello: :hello:

Fenomenalan vikend, fenomenalna trka od pochetka do kraja... spotless victory

Shto se Seba tiche, jbga, zajebao je stvar i tu nema shta... Button je bio sjajan, Kimi takodje... Sve u svemu odlichna trka...

Sledeci vikend idem na Hungaroring, dobio nagradu od AutoBilda verovali vi ili ne... Pa cu malo i uzivo da bodrim tim :yipi:
Slika
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Korisnikov avatar
mobtel
Garaža: 33+156=159
Pridružio se: Sre Dec 03, 2008 9:11 pm

Ned Jul 22, 2012 11:28 pm

šteta što je žalonso "pobegao" u box :grin:

garant je bila nameštena nagradna igra :)
lepo se provedi (znam da hoćeš) i očekujem neke fotke prirodnih lepota madžarske ;) :wave:
You bought the wrong car!!!
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Pon Jul 23, 2012 6:32 pm

interceptor napisao:Kako alfanatic voli da u svojim komentarima pominje Hamiltona ;) tako ja moram da pohvalim Kimija :D kako se sa desetog mesta probio do četvrtog,a i povratnička sezona mu relativno dobro ide...
Ma dobro, ja samo onako preletim događaje i likove koji me najviše zanimaju, a kad bih napisao baš sve što je vredno pomena onda bi se to pretvorilo u feljton ;)
Uzgred, kada je Kimi u pitanju, zaista mu svaka čast za formu i rezultate u povratničkoj sezoni. Ostao je hladan i skoncentrisan, a od brzine nije izgubio praktično ništa i iz svog bolida izvlači ono što je praktično i moguće. Doduše, to se od takvog vozača i moglo očekivati.

@ speedfreak968
Prijatelju, srećan put i uživaj, iskreno ti zavidim, iako mi ta staza nije baš omiljena :) Moraću jednog dana organizovati nešto u svojoj režiji, sada već ni Monza nije tako daleko niti nepristupačno u raznim organizovanim turama.
Želim ti odličan provod, a pre svega da te ne izrade kao što sam svojevremeno ja preveslan nakon nagradne igre :wave:
Korisnikov avatar
interceptor

Pon Jul 23, 2012 7:23 pm

alfanatic napisao: Ma dobro, ja samo onako preletim događaje i likove koji me najviše zanimaju, a kad bih napisao baš sve što je vredno pomena onda bi se to pretvorilo u feljton ;)
Ma razumemo se :grin: ja to čisto da poguram diskusiju sa nekim ko voli F1 kao i ja...
Korisnikov avatar
Marko NS
Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 7:31 am

Pon Jul 23, 2012 8:15 pm

Ja već dve godine pokušavam da se organizujem da odem sa ćaletom u Monzu al za sad ništa od toga... obrni-okreni bez 1500e ne možemo da prođemo :cry:
Living for the open roads.
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Uto Jul 24, 2012 5:56 pm

Puno je tih 1.500 € mada u sopstvenoj režiji možda teško može jeftinije. Mislio sam pre svega na one organizovane autobuske ture, koliko se sećam tu nisu bile neke cifre koje izuvaju iz cipela, mada te varijante prvo treba dobro proučiti i proveriti.
Za sada je sve samo na želji i ideji, ali stoji zacrtano da jednom u životu doživim i to iskustvo, pa je samo pitanje kada će se kockice konačno složiti. U međuvremenu mi je najbliži kontakt sa F1 par komadića Bridgestone pneumatika sa nekog od bolida pokupljenih sa Hungaroringa u vidu suvenira od strane drugara u sezoni kada je Hakkinen pobedio na trci (2000), a Schumi bio šampion ;)
Korisnikov avatar
interceptor

Uto Jul 24, 2012 7:54 pm

Moj najbliži kontakt sa F1 je bio ´99-te,kada sam imao prilike da u ruci držim ventil (tada još titanijumski ako se ne varam) iz Ferarijevog motora i to zamislite gde...u ovlašćenom Mercedesovom servisu :)
Korisnikov avatar
Marko NS
Garaža: AR Brera 2.0jtdm
ex AR 156 2.0jts
Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 7:31 am

Uto Jul 24, 2012 7:59 pm

Meni je i sad privezak na ključu od 156ice okovratnik za Paddock Club kartu sa Velike Nagrade Monaka iz 2002 :)
Living for the open roads.

Povratak na “Automobilizam i motociklizam”