Sta se slusa u Alfama

Offtopic, kafenisanje, itd...
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT
Pridružio se: Sub Apr 18, 2009 2:54 pm

Re: Sta se slusa u Alfama

Pon Maj 07, 2012 9:53 pm

naravno :grin: :D a da volim Mejdene , vidi mi se i u nick-u takođe :D
147jtd2002 napisao:fan pit i prvi red..:)
Takođe... nego, i Crni treba da ide ali se nešto ućutao... Crni,javi se :hbg
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član
Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Pridružio se: Pet Avg 05, 2011 1:54 am

Pon Maj 07, 2012 10:03 pm

A zakasnio sam za fan pit. :( A za ovo drugo tesko da cu biti tamo, nesto mi se ne slusa 100 metara dalje, dok me Hetfild ne pogleda u oci. :D

I cura me tera, mada me gusi nesto vec 15 dana i juce sam bio na nekim ispitivanjima. :/

Uglavnom, sigurno ce vam biti veselo, gledajte da nahvatate trzalicu koju, prosli put nisam uspeo da uhvatim. :hbg

I da, za koncert u BG-u su izjavili da im je bio jedan od boljih i zato su najavili da ce se sigurno vratiti.

Eventualno da navratim i naravno opet platim security za box :D

Slika
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 07, 2012 10:28 pm

Treba li nekome da prodefiluje kroz boks:

Slika

:dadotopic
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Pon Maj 07, 2012 10:35 pm

Blago njemu, ja sam inace fanatik. Puna mi je soba i LP ploca, da en kacim sada i to, mada imam jednu sliku sakrivenu negde. :D

Inace, jel to neki prethodni kontest ili u se desio u skorije vreme, mislim da se odrzao skoro. :)
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 09, 2012 5:20 pm

Omladinci, boli glava, pukle usi, gde su utisci i slike iz prvih redova, sto mu gromova? :hbg
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Maj 09, 2012 5:23 pm

postaviću ja par komada kad dođem sa terena... inače,koncert je bio OK, moguće je da sam možda malo više očekivao...posebno od raje koja je više brinula da li će lepo da slikaju i snimaju nego da uživaju u koncertu...
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 09, 2012 5:31 pm

Nisam hteo da vam kvarim dozivljaj, ali ocekivao sam tako nesto. Pre su samo dosta jaki telefoni imali kamere i retko ko ih je imao, znas i sam par cuvenih snimaka sa proslog koncerta koji su bili ocajnog kvaliteta. :)

A sada ne mozes uzivati od bliceva itd, previse pozera. :)

Isto se ljudi zalili da van fan pita ozvucenje i nije bilo sjajno, dok fan pit i nije bio nesto popunjen, makar da ste vi uzivali. :)

Prosle godine eto nismo se ni znali, ja sam molio ljude oko sebe da idemo na Metal Fest, Sofija. U jednom danu Megadeath, Metallica i Rammstein, sta ces vise. :hbg
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Maj 09, 2012 5:38 pm

Fan pit i nije bio popunjen što je bilo sjajno jer je moglo da se diše normalno :) što se tiče ozvučenja, u pravu si jer na mestu gde sam bio,bubanj se čuo toliko jako da me bolela glava celu noć dok sam se vraćao kući...
Crni napisao: A sada ne mozes uzivati od bliceva itd, previse pozera. :)
Pa da, , normalno je to,ipak je to Metallica,bend koji sluša svako ko je čuo Noting else metters i nijednu njihovu drugu pesmu... ;)

PS. meni je žao što ne odoh pre 3 godine u Sofiju,još uvek žalim... :(
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 09, 2012 5:41 pm

Tako je Bole, 3 godine, a meni se cini kao da je prosle bilo, hehe. :) Bice prilika. :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Maj 09, 2012 6:23 pm

Matori se polako :D

u to ime,jedna od mojih omiljenih pesama sinoć ...

[youtube]rzjfffg3fZc[/youtube]
Korisnikov avatar
Alfanatic
Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
Pridružio se: Sub Apr 11, 2009 3:40 pm

Sre Maj 09, 2012 6:30 pm

TheWickerMan napisao:Pa da, , normalno je to,ipak je to Metallica,bend koji sluša svako ko je čuo Noting else metters i nijednu njihovu drugu pesmu... ;)
Ode sve to druže u komercijalu davno, zato sam i prestao da ih slušam negde 1992, a od 1984 sam bio najveći Metallica fan u staroj Yu ;)
Inače slažem se, Wherever I May Roam je po meni najbolja stvar, zajedno sa For Whom The Bells Toll, dok im je Ride The Lidghtning bez premca! Nakon Black albuma i Garage EP sve dalje je po meni smućkaj i prospi, bilo je pravo dok su pare bile u drugom planu...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Maj 09, 2012 6:40 pm

alfanatic napisao: bilo je pravo dok su pare bile u drugom planu...
Živa istina :good: ja inače i nisam preveliki fan Metallike,ali sam išao da doživim taj spektakl , i pored izmešanih osećanja, zadovoljan sam što sam bio...

PS. Meni je Garage Inc. zakon :gitara
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Sre Maj 09, 2012 6:45 pm

:thumbsup:
Bio sam najveći mogući fan, ali onda sam naučio jednu važnu životnu lekciju, a to je da ništa ne traje večno i da se baš ništa ne može uzeti sasvim za sigurno ;) :wave:
BTW, nikad ne bih otišao na njihovu svirku nakon svega, ali mi je jako drago što su bili jer treba neka kontrateža svim onim Pinkovima, Grandovima, Realityjima,...
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 09, 2012 6:57 pm

alfanatic napisao:
TheWickerMan napisao:Pa da, , normalno je to,ipak je to Metallica,bend koji sluša svako ko je čuo Noting else metters i nijednu njihovu drugu pesmu... ;)
Nakon Black albuma i Garage EP sve dalje je po meni smućkaj i prospi, bilo je pravo dok su pare bile u drugom planu...
Black album ih je bas probio i tu su dosta zaradili, odatle vec krece komercijala, load tu i tamo dok Reload je vec poostrena.

Inace, prvu ozbiljniju kintu su zaradili na Master Of Puppets. :)

Meni je inace zanimljivo sto su bili predgrupa Venomu, pokretace black/death metala dok je kasnije kada su se oni proslavili Venom njima bio. :)
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Sre Maj 09, 2012 7:08 pm

Hajde što su zaradili, ne mora lova baš uvek da izazove šok u glavu (iako obično bude tako), ali primetna je promena filozofije i tu sam povukao nogu jer sam se osetio "izdan" ;)
Inače istorija HM-a je vrlo zanimljiva sa ove distance i nikada nisam zaboravio (niti odbacio) sve ono što sam zavoleo negde od 1983 pa do 1992, a akcenat je uvek bio na speed/death/thrash zvuku. BTW, kad kažem 1983 mislim na godinu kad sam intenzivno počeo da slušam taj zvuk, a podrazumeva se da materijal seže još iz 70-ih!
Sve je to i dalje u kolekciji. Nakon toga za staru gardu više stvari nisu bile iste.
Sada u tom domenu volim originalne i nesvakidašnje stvari, što je prilično retko. Tu pre svega izdvajam Paradise Lost (apsolutni vrh) i Therion, a u poslednje vreme sa velikim uživanjem pratim šta rade sjajni Mastodon :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Maj 09, 2012 7:24 pm

Uh,Therion... nisu loši ali nikada nisam bio preteran njihov fan... Za mene je vrhunac HM zvuka Iron Maiden... tj,bio,do ovog poslednjeg albuma gde ,po meni, ne liče na sebe uopšte... kao što Metalika mi je bila ok do St.Angera,koji mi je totalni zaokret u odnosu na prethodne albume,tako i kod Maidena ovaj posledni predstavlja teško razočarenje...
tako je ovo živa istina:
alfanatic napisao:onda sam naučio jednu važnu životnu lekciju, a to je da ništa ne traje večno i da se baš ništa ne može uzeti sasvim za sigurno ;) :wave:

osim u slučaju AC/DC-a , gde svaki album sledi filozofiju prethodnih i to je ono zašto ih slušam i dalje posle tolikog niza godina... Mada,verovatno ću se i u njih na kraju razočarati :D
Korisnikov avatar
Crni
Drug Član
Drug Član

Sre Maj 09, 2012 7:48 pm

AC/DC Su za sva vremena, retki su takvi. Kao veliki fan metalike uopste ih ne svrstavam u tu skupinu, cak sada vise mogu da slusam AC/DC od metalike, jednostavno sam ih prerastao vise. Trudio sam se da budem specifican i nisam mario za neki metal styling, jednostavno od roditelja nisam mogao da trazim martinke ili neke druge cokule, tako da mi padne neki dan da ispunim svoje zelje svojim sredstvima i priustim ono sto nisam mogao kao nesto mladji.

Za 90 su generalno zapoceli novi trend u muzici, kako kod nas tako i u svetu, ne postoji dzaba izraz devedesete, dance hitovi svuda u svetu itd, neki novi metal pravci, kao sto su Linkin Park, Resmus itd koji su potpuni sminkeri.

Ukoliko mi neki novopridosli metalac pocne kakiti o muzici, kakvih sam imao i u srednjoj skoli, samo ih iskuliram i sutradan na sluskama pustim Testament recimo, za koji nikada nisu culi, cak ne verujem da imaju 2 snimka koji su pogledani na tjbuu vise od 2 miliona.

Naravno, tu je bio i punk, koji sam preslusao i izduz i popreko, ako mi neko kaze offspring ili SUM 41 ili green day, odgovoricu im sa odlicnim bendom koji ima isti fazon teen i another stupid teen movie i american pie i drugi soundtrakovi iz US teen filmova ali se nisu toliko proslavili, kao sto su The Queers, Pancy Division itd itd.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Maj 09, 2012 8:12 pm

Što se tiče punka, za mene je Bad Religion zakon i tu je kraj. Mislim,volim ja i Offspring i NOFX i Millencollin i Exploited i Pennywise i Dropkickse koje u zadnje vreme vrtim,ali Bad Religion je amin :)

Linkin Park,Rasmus,HIM i ostalo ne pominjem,to nije metal :D To s.hit :)
Korisnikov avatar
Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio

Čet Maj 10, 2012 5:02 pm

Vidim kolege da bi baš mogli siti da se ispričamo o muzici :grin:
Metal je za mene najbolji bio u osamdesetim, a obzirom da sam naginjao onim tvrđim i extremnijim varijantama, nisam bio toliko fan AC/DC i Maiden. Naravno, cenio sam ono što rade, neke albume i pesme baš voleo (The Number Of The Beast beše nešto specijalno i uvek pri srcu), ali ono što me je zaista pokretalo beše thrash zvuk (Metallica, Megadeth, pomenuti Testament, Exodus i slično), pa ka extremnijim pravcima, sa posebnim akcentom na Death Metal. Prosto sam obožavao crossover (Sucidal Tendencies, D.R.I) i slično, a sve sam to bukvalno gutao. Od stare garde više mi je ležao Judas Priest.
Zvuk je pratio i odgovarajući imidž, odnosno kosa do pola leđa u vreme kad to nije baš bilo poželjno i lako za izvesti ;) Ali eto, napravio sam i kuriozitet pa završio Matematičku gimnaziju kao odličan učenik, a da mi je razredni od prvog dana pretio da će me ošišati do kraja školovanja - što se naravno nije desilo hahaha Tek sam na polasku u vojsku ostao bez svojih lokni, a tu se negde i metal počeo komercijalizovati i moje interesovanje skretati na elektroniku.
Naravno, punk je bio neizbežni pratilac, ali ne onaj komercijalni (The Clash) ili onaj koji zvukom nije pratio tekstove (Sex Pistols), već onaj koji zaista drma. OK Bad Religion, interesantni su i prilično pevljivi, možemo delimično da ubacimo i Ramonese u istu kategoriju, ali kada kažem punk pre svega mislim na GBH i najviše na Exploited koji su oličenje punk ideje. Čak su na albumima devedesetih toliko bacili akcenat na gitaru da su ušli u domen metala, što mi je jako ležalo.
A kao što rekoh, danas jedino volim da se podsetim tih divnih stariteta i mladosti jer je u toj muzici manje-više sve rečeno i odsvirano u ono vreme. Od noviteta usvajam samo originalne ideje i posebno pratim ona tri benda koje sam ranije spominjao. Toplo preporučujem Mastodon ako niste čuli, jako interesantan i originalan bend iz Seattle-a sa izuzetno kvalitetnim i cenjenim muzičarima, a to je definitivno bend koga bih rado pogledao uživo u BG ili gdegod da dođu ako se uzme u obzir da sam već ispratio Paradise Lost i Therion!
Eh, mogli bi ovako do prekosutra hahaha hahaha :wave:
Korisnikov avatar
alfa_gt
Garaža: Alfa Romeo GT, 1.9 JTD, 2005 (Mala)
Pridružio se: Pon Apr 16, 2012 2:23 pm

Sre Maj 16, 2012 8:57 pm

hajmo opet malo dj vece.........

odlicna stvar, bas me zanima kakvo je vase misljenje
malo cudna, ali odlicna (rmx mi bolje legao)

e da, poterajte tamo negde na 1.15 :)

[youtube]m57zWuvsDTc[/youtube]
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Sre Maj 16, 2012 10:28 pm

[youtube]4y1kIOIho_w[/youtube]
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Čet Maj 17, 2012 7:08 am

alfa_gt napisao:hajmo opet malo dj vece.........

odlicna stvar, bas me zanima kakvo je vase misljenje
malo cudna, ali odlicna (rmx mi bolje legao)

e da, poterajte tamo negde na 1.15 :)

[youtube]m57zWuvsDTc[/youtube]
Skroz fina pesma, jedna od retkih novih pesama koje mi se sviđaju. Spot je genijalan.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Čet Maj 17, 2012 7:53 am

^^^

Kad sam je prvi put cuo mislio sam da je u pitanju Sting.
Korisnikov avatar
Diego
Drug Član
Drug Član
Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 10:20 am

Pet Maj 18, 2012 9:14 am

@ alfa_gt

A moze i ovako. ;)

[youtube]d9NF2edxy-M[/youtube]
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Administrator
Administrator
Alfa Giulietta 1.4 TCT

Uto Maj 29, 2012 6:43 pm

Pesma koja je obeležila naš put u SLO :)

[youtube]12Ih-AhChU0[/youtube]

Povratak na “Cafeteria da Romeo”