Preporuke/saveti oko svetala (xenon + angel eyes)

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
EnricoAdams
Garaža: Alfa Romeo 156 restyle 1.9 JTD 16V
Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 7:32 pm

Preporuke/saveti oko svetala (xenon + angel eyes)

Čet Mar 08, 2012 12:11 am

Resio sam da napravim prvi upgrade na mojoj Alfi 156, i prva na red dolaze prednja svetla. Osnovni mi parametar pri kupovini mi je odnos ulozeno/dobijeno i da sve to bude sto je moguce vise u zakonskim okvirima.

Moja ideja je da na postavim Morimoto Mini H1 bixenon projektor koji bi mi igrao ulogu kratko i dugog svetla, dok bi mi angel-eyes (eventualno uz neke dodatne led diode) igrali ulogu dnevnih svetala (vezanih na poziciju).

Oko svega ovoga imam par pitanja i dilema
  • Da li postoji neka alternativa Morimoto Mini H1 projektorima ili ne treba da gledam dalje od toga? Npr nesto sto daje slican rezultat za manje novca ili bolji rezultat za iste pare i sl.
  • Da li je 4300K optimalna boja xenona ili i nesto drugo dolazi u obzir?
  • Da li uopste postoje angel-eyes za Alfu 156 restyle i ko bi to u Beogradu mogao da uradi? Ja bih voleo da imam po 2 kruga sa svake strane, oko kratkih i dugih svetala. Da li to zadovoljava potrebnu jacinu svetlosti koju trebaju da imaju dnevna svetla ili treba dodati jos neko osvetljenje (npr led diode) da bi se to postiglo?
  • Sta raditi sa fabrickim dugim svetlima u toj situaciji? Koliko sam ja razumeo pored bixenona ta svetla postaju visak, pa bih voleo da cujem neke ideje kako da se i ta svetla iskoriste :) Video sam na forumu da su neki tu stavljali LED diode kao dnevna svetla, a neki su stavljali i dodatni xenon kao duga, pa bih voleo da cujem ta iskustva i razloge za/protiv.
  • Gde u Beogradu sve to uraditi? Kvalitet ugradnje je na prvom mestu, ali ne bih voleo da me neko odere za to.
Naravno otvoren sam za sve dodatne sugestije sto se ove tematike tice :)
Korisnikov avatar
alfamen
Garaža: ALFA 166 TS
ALFA 166 2.4 JTD
LANCIA LIBRA 1.9
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 11:46 am

Re: Preporuke/saveti oko svetala (xenon + angel eyes)

Čet Mar 08, 2012 9:11 am

U ovoj temi ces sigurno naci sve odgovore!
viewtopic.php?f=13&t=47810&hilit=led+i+cirkus
Pozz :wave:
Korisnikov avatar
EnricoAdams

Čet Mar 08, 2012 1:02 pm

Iz te teme sam i dobio ove ideje :-) Mada tu je ostalo dosta stvari nedoreceno. Npr angel eyes se slabo pominje, tj ima samo link ka hrvatskom forumu gde je neko to uradio na 156 restyle, tako da se postavlja pitanje da li to neko uopste radi u Beogradu. Isto tako je prica oko iskoriscenja dugih svetala ostala nedorecena, pa bih voleo da cujem neka iskustva po tom pitanju. A i ostala pitanja ne bi bilo lose rezimirati :-)

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sauriann
Drug Član
Drug Član
Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso

ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 7:39 am

Čet Mar 08, 2012 1:38 pm

Možda jeste stvar ukusa ali angel eyes nikako na 156. Zašto?

Sami farovi po sebi imaju prstenove koji se lepo sijaju i imaju ukrasnu funkciju. Po meni je totalno pogrešno na to "trćiti" angel eyes što obično pada na pamet klincima da rade (misle da je to idealno mesto za to). Bolje je da uradiš one tinjajuće LED sijalice na mesto dugih pa da ih koristiš kao dnevna svetla.

Takođe, toplo ti preporučujem 4300k bez daljih pojašnjavanja jer su prežvakana tema i najbolje sijaju...Za Morimoto Mini pitaj DušanaGT kako da ti poruči iz Amerike originalnu verziju kad već rasklapaš farove.

To što nema pomena mnogo o angel eyes na 156 treba da ti govori samo za sebe. U svetu stajlinga sa dobrim ukusom ne treba narušavati neki postojeći dizajn previše. Da 156 treba da ima angel eyes imala bi ih varijanta sa fabričkim xenonima itd...

Duga svetla sa Morimoto Mini ti nikada neće biti jaka kao i obična ali to ne trba da te brine sem ako auto ne koristiš isključivo noću na putevima sa slabim saobraćajem. Inače pod dugim ne vozim skoro nikad sem kad putujem na odmor i to noću kad baš nema nikiga.
Korisnikov avatar
EnricoAdams

Čet Mar 08, 2012 11:24 pm

Ne znam da li smo se dobro razumeli oko angel eyes. Nisam ja hteo nista previse napadno, tek malo da naglasi sve te krugove u farovima. Meni je far od 156 bas lep, pa otud ta potreba da se naglasi :) Elem najvise bih voleo nesto kao sto clan klaudijo ima na svojoj alfi

http://www.shrani.si/f/1X/142/44EoeUUV/0061.jpg
http://www.shrani.si/f/Y/1g/24H9clc/0015.jpg
http://www.shrani.si/f/1W/8R/38q0jute/1/156-wtcc-4.jpg
http://www.shrani.si/f/3v/CG/gXdEYRR/1/ ... -wtcc0.jpg

Nadam se da se ovo isto zove angel eyes :) Tako nesto bih voleo da imam, a posto ovo tek diskretno sija, ja pitam da li treba jos neko svetlo uz to pa da se ispune svi propisi za dnevno svetlo (400cd valjda). Naravno zanima me gde tako nesto ima da se kupi i ko bi to eventualno mogao da ugradi.

Sto se Morimoto projektora tice, jel to znaci da se kod nas ne mogu nabaviti originalni? Ovi sa RetroFitSource su oko 90e + postarina kada se preracuna, a mislim da sam vidjao da se i kod nas mogu kupiti za slicne pare (pod uslovom da je to to). Imam ko bi mi doneo to, pod uslovom da su samo ti sa RetroFitSource pravo resenje.

Povratak na “Area Servizio”