Pre par dana nisam mogao da upalim svoju Alfu,onomad kada je bio zestoki minus.Danas uzmem 10L ED i unesem ga u sobu i posle ga sipam u rezervoar.Upalila je iz prve i to sa slabijim akum. jer sam ga onda kada nije htela da upali prilicno izverglao.E,da,skidao sam filter goriva,i u njega sipao ED.
Sada mi je ostala greska MOTOR SYSTEM FAILURE,a Alfa radi normalno.Da li je neko imao slicno iskustvo,jer me zanima sta sada da radim.Dijagnostika ili sta vec.
MOTOR SYSTEM FAILURE,posle ocigledno zaledjenog goriva(POMOC
- sikirica7
- Garaža: alfa gt 1.9 mjtd
- Bug
- Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Re: MOTOR SYSTEM FAILURE,posle ocigledno zaledjenog goriva(P
MSF je veoma sirok pojam gresaka, moze biti svasta a moze i neka banalna glupost, dijagnostika ce ti reci sta je tacan problem, ako je glupost obrisace pa barem nece vise pistati
Btw ako ti ED moras u toplom da drzis, onda menjaj pumpu ...
Btw ako ti ED moras u toplom da drzis, onda menjaj pumpu ...
- sikirica7
Re: MOTOR SYSTEM FAILURE,posle zaledjenog ED goriva(POMOC)
Hvala na savetu.Nadam se da mi je pumpa dobra,jer ipak je tada kada nije htela da upali bilo -23 kod nas.Do tada je na -10 sve ferceralo odlicno.
Mene malo nervira sto se ova greska pojavila posle ovog zezanja.Jel moze ako akumulator jos uvek nije dovoljno dopunjen.
A na dijagnostiku cu otici svakako,pa javljam sta je bilo u pitanju.
Mene malo nervira sto se ova greska pojavila posle ovog zezanja.Jel moze ako akumulator jos uvek nije dovoljno dopunjen.
A na dijagnostiku cu otici svakako,pa javljam sta je bilo u pitanju.
Najverovatnije je pobrljavio kompjuter zbog slabog napona.Imao sam slican problem,zaledio ED.Pokusavao da ga upalim i dosta iscrpeo akumulator.Nakon toga mi je izbacio sve moguce greske,od ABS-a,do ASR-a.Cim sam upalio,i dopunio akumulator,nisam imao problema.Dakle,u koliko pre toga nisi imao problema,najverovatnije nije nista strasno.
-
KaligulaKa
- Drug Član

Već sam negde to napisao ali kad akumulator oslabi kompjuter počne da izbacuje sve poruke ovog sveta tako da to nije ništa čudno 
- sikirica7
Evo da javim sta je bilo.Krenem ja kod majstora da uradimo dijagnostiku,kad se usput greska izgubi,a alfa nije jos bila dostigla ni radnu temperaturu.Svejedno,odem do servisa,jer sam zakazao vec i da vidimo da li treba veliki servis itd.
Pokazao je da je prijavio gresku senzora temp.goriva i to su izbisali,a Alfa je pocascena jednim velikim servisom,novim uljem i filterima.
Sada samo jedno posteno pranje i voznjaaa.
Pokazao je da je prijavio gresku senzora temp.goriva i to su izbisali,a Alfa je pocascena jednim velikim servisom,novim uljem i filterima.
Sada samo jedno posteno pranje i voznjaaa.
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Alfa je stil... ostalo je status...