MOTOR SYSTEM FAILURE,posle ocigledno zaledjenog goriva(POMOC

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
Korisnikov avatar
sikirica7
Garaža: alfa gt 1.9 mjtd
Pridružio se: Pet Jan 27, 2012 1:52 am

MOTOR SYSTEM FAILURE,posle ocigledno zaledjenog goriva(POMOC

Uto Feb 14, 2012 11:23 pm

Pre par dana nisam mogao da upalim svoju Alfu,onomad kada je bio zestoki minus.Danas uzmem 10L ED i unesem ga u sobu i posle ga sipam u rezervoar.Upalila je iz prve i to sa slabijim akum. jer sam ga onda kada nije htela da upali prilicno izverglao.E,da,skidao sam filter goriva,i u njega sipao ED.
Sada mi je ostala greska MOTOR SYSTEM FAILURE,a Alfa radi normalno.Da li je neko imao slicno iskustvo,jer me zanima sta sada da radim.Dijagnostika ili sta vec.
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Re: MOTOR SYSTEM FAILURE,posle ocigledno zaledjenog goriva(P

Sre Feb 15, 2012 12:27 am

MSF je veoma sirok pojam gresaka, moze biti svasta a moze i neka banalna glupost, dijagnostika ce ti reci sta je tacan problem, ako je glupost obrisace pa barem nece vise pistati :)
Btw ako ti ED moras u toplom da drzis, onda menjaj pumpu ...
Korisnikov avatar
sikirica7

Re: MOTOR SYSTEM FAILURE,posle zaledjenog ED goriva(POMOC)

Sre Feb 15, 2012 12:32 am

Hvala na savetu.Nadam se da mi je pumpa dobra,jer ipak je tada kada nije htela da upali bilo -23 kod nas.Do tada je na -10 sve ferceralo odlicno.
Mene malo nervira sto se ova greska pojavila posle ovog zezanja.Jel moze ako akumulator jos uvek nije dovoljno dopunjen.
A na dijagnostiku cu otici svakako,pa javljam sta je bilo u pitanju.
cuore sportivo
Pridružio se: Sub Dec 18, 2010 12:30 pm

Sre Feb 15, 2012 6:27 pm

Najverovatnije je pobrljavio kompjuter zbog slabog napona.Imao sam slican problem,zaledio ED.Pokusavao da ga upalim i dosta iscrpeo akumulator.Nakon toga mi je izbacio sve moguce greske,od ABS-a,do ASR-a.Cim sam upalio,i dopunio akumulator,nisam imao problema.Dakle,u koliko pre toga nisi imao problema,najverovatnije nije nista strasno.
Ka
Kaligula
Drug Član
Drug Član

Sre Feb 15, 2012 6:46 pm

Već sam negde to napisao ali kad akumulator oslabi kompjuter počne da izbacuje sve poruke ovog sveta tako da to nije ništa čudno :drink
Korisnikov avatar
sikirica7

Čet Feb 16, 2012 7:29 pm

Evo da javim sta je bilo.Krenem ja kod majstora da uradimo dijagnostiku,kad se usput greska izgubi,a alfa nije jos bila dostigla ni radnu temperaturu.Svejedno,odem do servisa,jer sam zakazao vec i da vidimo da li treba veliki servis itd.
Pokazao je da je prijavio gresku senzora temp.goriva i to su izbisali,a Alfa je pocascena jednim velikim servisom,novim uljem i filterima.
Sada samo jedno posteno pranje i voznjaaa.
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Čet Feb 16, 2012 8:02 pm

:thumbsup:
Alfa je stil... ostalo je status...

Povratak na “Area Servizio”