Hladnoća i Alfe!!!
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Auto nisam palio 10-ak dana, sinoć proverio antifriz za svaki slučaj (-43) a noćaske kresno mašinu na -14, u međuvremenu spustio ručnu koja je ostala podignuta i nigde nije zapelo ba. 

- G0XY
- Garaža: Mito QV
Meni sledi zamena sajli ručne,vidim ja da to ne valja 

A Man's Got to Know His Limitations...
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: Hladnoća i Alfe!!!
Evo mene jopet...
@Deki
Cena EKO 98, je od skora, nazalost 153 dindzi.
@svi ostali po zimi i muci
I ja imam problem sa tim zujanjem, ma shta zujanjem - urlanjem servo pumpe dok se malo ne zagreje i ne razradi. Ono shto moram da pohvalim je da auto pali na prvi kljuch i tu nema shta... Zamenio sam i termostat ali i dalje kazaljka temperature retko kada ode dalje od 75-80 u voznji... Na malo duzem stajanju dogura do 90, ali chim krene voznja padne na gorepomenute vrednosti i vozdra... E pun mi piiiip vishe ovih polarnih temperatura.
@Deki
@svi ostali po zimi i muci
I ja imam problem sa tim zujanjem, ma shta zujanjem - urlanjem servo pumpe dok se malo ne zagreje i ne razradi. Ono shto moram da pohvalim je da auto pali na prvi kljuch i tu nema shta... Zamenio sam i termostat ali i dalje kazaljka temperature retko kada ode dalje od 75-80 u voznji... Na malo duzem stajanju dogura do 90, ali chim krene voznja padne na gorepomenute vrednosti i vozdra... E pun mi piiiip vishe ovih polarnih temperatura.

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Isto i kod mene na ovim hladnocama, ali zvuk se izgubi posle nekoliko minuta.
Inace, krenuli na Kop, autoput je cist, ali od Kg do Kv ima utabanog snega na putu. Kraljevo je katastrofa, snega koliko volis, a ne ciste ga bas.

Sent from my GT540 using Tapatalk
Inace, krenuli na Kop, autoput je cist, ali od Kg do Kv ima utabanog snega na putu. Kraljevo je katastrofa, snega koliko volis, a ne ciste ga bas.

Sent from my GT540 using Tapatalk
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- milos80
- Garaža: 147 1.6ts
Izgleda da svi imamo problema sa tim zujanjem na niskim temperaturama... Moram da proverim hidraulicno ulje, lici na pumpu, ali opet servo mi radi skroz normalno cak i dok to zuji... Inace prestane posle manje od minut.....
- cirko83
- Garaža: AR 147 1.6 ts
ex AR 33. 1.5
ex AR 156 1.8ts
Ford Mondeo 2.0 benz - Lokacija: Knjazevac
Radi on normalno, ali kad malo zaokreneš volan čuje se kako promeni zvuk. Meni se više ne čuje, samo kad opadne nivo ulja ispod minimuma. Za sad radi normalno
potpis
- mali radojica
- Garaža: alfa romeo 147 jtdm
moja alfica pali bez problema sve ove dane. u odnosu na ono toplije vreme okreće ga jedan "krug" više. nikad ne pali na pola ključa. i ništa ne zuji. 

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Istina, sipao ja pre par dana na NBG-uspeedfreak968 napisao:Evo mene jopet...
@Deki

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- sErGiO
- Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Nije mi jasno što se svi iščuđavate što vam Alfe pale bez problema pa nije to gnojf 2 dizel iz 1987. godine pa da neće da upali na -10

Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
-
Ka
- Drug Član
Ladno sam zavejan i ne mogu kući....gostujem kod mame i tate!Sneg ko sneg..super ali u kombinaciji sa košavom:Kao film:Dan posle sutra

- Danpil
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Meni na -20 iz drugog puta upalio. Posto su mi obijali bravu juce je malo zaledila pa sam imao problema da odkljucam. Ja otkljucam a on se zakljuca...Inace ne rade mi elektro podizaci stakala, ne mogu da otvorim haubu, i juce primetih da mi ni radio ne radi... Obrtaji su u redu, temperatura na 90 sve super 

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Pozdrav s Kopa!

Krenuo sam iz Kraljeva po mećavi, a na planini sneg ne pada, ima po malo sunca, a temperatura -3!
Inace, oduševljen sam Dunlopom WS 3D, bolju gumu u životu nisam vozio. Izašao sam gore, nisu prolizale niti jednom. 90 odsto kola s lancima, a Alfa piči uzbrdo kao luda.

Krenuo sam iz Kraljeva po mećavi, a na planini sneg ne pada, ima po malo sunca, a temperatura -3!
Inace, oduševljen sam Dunlopom WS 3D, bolju gumu u životu nisam vozio. Izašao sam gore, nisu prolizale niti jednom. 90 odsto kola s lancima, a Alfa piči uzbrdo kao luda.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
He he, baš si se lepo navozao. Sjajno sikustvo. Meni se auto od NBG do Karaburme i nazad zagrejao jedva do 70c po pokazivaču za temperaturu vode...Doduše bilo je jutros ranije posle prepsvane zimske noci. Ajde nek neko sa JTD slika cajger za temperaturu.
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd
Sta drugo da kažem sem toga da mi je neizmerno drago da smo pronašli pravi način da Alfa bude na vrhu tj. na Kopu !!! Lep provod komso !!!
Dragon napisao:Pozdrav s Kopa!
Sta drugo da kažem sem toga da mi je neizmerno drago da smo pronašli pravi način da Alfa bude na vrhu tj. na Kopu !!! Lep provod komso !!!

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- Tihomirce
- Garaža: Alfa Romeo
156 1.9JTD - Lokacija: Arandjelovac
malo jače od ovog je kad poteram uzbrdo izgura do 70C
Moj termostat je u banani :cray:Sauriann napisao: Ajde nek neko sa JTD slika cajger za temperaturu.
malo jače od ovog je kad poteram uzbrdo izgura do 70C

- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Tako je i kod mene non stop, jedino grejanje da ugasim pa dize malo jace, inace je po cajgeru na 70 i nesto uglavnom, Karaburma - NBG uglavnom.Sauriann napisao:He he, baš si se lepo navozao. Sjajno sikustvo. Meni se auto od NBG do Karaburme i nazad zagrejao jedva do 70c po pokazivaču za temperaturu vode...Doduše bilo je jutros ranije posle prepsvane zimske noci. Ajde nek neko sa JTD slika cajger za temperaturu.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- iznogudovic
- Garaža: Rosso 147 1.6 105 ks 2002
I kod mene ista prica, provazo se sinoc na -18, nekih par km po gradu, digla temp na 85 otprilike, ali kad sam odvrnuo grejanje do kraja odnosno vehtilaciju, pade. Jel to znak za uzbunu ili je samo jako hladno, pitam jer sam menjao termostat, pre mesec dana.
- alexa
Ja sam menjao termostat pre 2 meseca,mislim.Stavio vernet-ov.Znaci stoji na milimetar do 90 po satu vozio ga uzbrdo,nizbrdo,uz banderu-isto je..grejanje do kraja ili ne isto je.Naravno dosta se teze zagreva od kako je krenula ova zima i ako je upaljeno grejanje pre dostizanja radne temp.isto se malo teze zagreva auto ali to je zbog ove zime..
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Ista situacija i kod mene... na oko pola mm ispod 90 je zakucana... i sa i bez grejanja..
@Dragon
Apsolutno se slazem... i ja kotrljam na Dunlop WS 3D i vise nego prezadovoljan sam...
Zaista guma za svaku mogucu preporuku
@Dragon
Apsolutno se slazem... i ja kotrljam na Dunlop WS 3D i vise nego prezadovoljan sam...
Zaista guma za svaku mogucu preporuku

- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Za koji period se diže na 90c. Od Borče do gde se podigne na 90.DogoArgentino napisao:Ista situacija i kod mene... na oko pola mm ispod 90 je zakucana... i sa i bez grejanja..
Pozdrav
- DogoArgentino
- Garaža: Alfa `02 god. 147 1.6 TS 120 ks
-----------------------------
Fabia `08 god. 1.2 HTP 70 ks - Lokacija: BGD - Borca
Ne mogu tacno da ti kazem, jer je uvek upalim i radi u mestu oko 6-7 minuta dok ocistim sneg, parking... i u tom slucaju vec na pola puta bude na oko 80....
Nisam nkad krenuo odmah ali mislim da do mosta ne bi dostigla ni 70...
Nisam nkad krenuo odmah ali mislim da do mosta ne bi dostigla ni 70...
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
Kad se bude svodio bilans ove zime reći će se da je bila u granicama proseka, po sistemu meso i kupus daju sarmu, ali ove mećave nećemo tako lako zaboraviti, verovatno i zato što će se (p)otapati do maja
Nelle, nas dvojica priželjkivali, ali brate mili, ovo baš preteralonelle napisao:Ladno sam zavejan i ne mogu kući....gostujem kod mame i tate!Sneg ko sneg..super ali u kombinaciji sa košavom:Kao film:Dan posle sutra

Kad se bude svodio bilans ove zime reći će se da je bila u granicama proseka, po sistemu meso i kupus daju sarmu, ali ove mećave nećemo tako lako zaboraviti, verovatno i zato što će se (p)otapati do maja

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
Meni je termostat 100% ispravan, jednostavno, ladno je u p. materinu + grejanje do daske... ove temperature su sve samo ne uobichajene tako da tu bash nishta ne mozemo da uradimo... Mozemo 500 termostata da promenimo ali ne verujem da bi bilo tu neke razlike... Insistirao sam da zamenim termostat, stavio sam nov, ali nikakve znachajne promene nema. Pazi, vozish na -10/-15 i jache, tu je matematika vrlo jednostavna... Zato "dovitljive" baje stavljaju kartone preko hlanjaka isl... 5-10 minuta u koloni na semaforu i eto ti 90 stepeni...

-
Ka
- Drug Član
E moj Dragane ove zime izgleda samo kupus
tako da hebem ti takvu sarmu!! 
Šalu na stranu:Bio sam na Dunavu da obidjem čamac i ima jako mnogo mnogo leda...kad krene da se topi biće haos
...čamac ću da nadjem na drvetu u krošnji

Šalu na stranu:Bio sam na Dunavu da obidjem čamac i ima jako mnogo mnogo leda...kad krene da se topi biće haos

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!