LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
- dusanGT
- Garaža: GT JTDm Q2
Re: LED - svetla,sijalice i ostali cirkus
Sledeće pitanje je kvalitet "Morimota" (kopije) koju smo mi ugradili ovde, u odnosu na "Morimoto" koji se prodaje na
http://www.theretrofitsource.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Razlika u ceni nije mala, a i ljudi sa retrofitsource tvrde da škart koji oni odbace, drugi uzmu i prodaju jeftinije... Ne sećam se da su moji projektori imali ikakav znak "Morimoto" i da su bili u kutiji koja ima "Morimoto" obeležja... Poenta - postoje originali (ispravni primerci) i škartovi (nazovimo to kopije...).
http://www.theretrofitsource.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Razlika u ceni nije mala, a i ljudi sa retrofitsource tvrde da škart koji oni odbace, drugi uzmu i prodaju jeftinije... Ne sećam se da su moji projektori imali ikakav znak "Morimoto" i da su bili u kutiji koja ima "Morimoto" obeležja... Poenta - postoje originali (ispravni primerci) i škartovi (nazovimo to kopije...).
Alfa je stil... ostalo je status...
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
Prave se na istom mestu i jedni i drugi "samo" je razlika kod kopija što im je pozadna od nekog drugog materijala (da li je plastika ili neki lim u pokušaju ne znam). Mislim da u samom sočivu što je najbitnije nema mnogo mudrosti. Uglavnom, ja sam uz moje dobio garanciju koja je u uputstvu na zadnjoj strani. Kutiju naravno nisam video što ne mora ništa da znači jer možeš da poručiš bez iste i onda je jeftinije. Inače razlika u ceni je ogoromna (naravno kada se uzme u obzir prva ruka i popust na količinu).

- dusanGT
Verovatno oni primerci koji ne prođu kontrolu kvaliteta idu na ebay, a ovi OK se prodaju preko retrofitsource...
Razgovarali smo sa čovekom iz retrofitsource i on je naveo veliki broj mogućnosti da stvari krenu naopako u izradi "Morimota": cutoff presudno zavisi od kvaliteta obrade ivice klapne, pa od tačnosti dimenzija klapne (parallenost ivice klapne i horizontalne ravni sočiva), pa kvalitet sočiva, pa preciznost izrade mehanizma koji bi trebalo da rotira klapnu, pa kvalitet niklovanja unutrašnjosti projektora..., a bilo je i stvari koje nismo razumeli, a ponešto se razumemo u tu fiziku/optiku...
Poenta - ja poručio "Morimoto" direktno od njih...
Razgovarali smo sa čovekom iz retrofitsource i on je naveo veliki broj mogućnosti da stvari krenu naopako u izradi "Morimota": cutoff presudno zavisi od kvaliteta obrade ivice klapne, pa od tačnosti dimenzija klapne (parallenost ivice klapne i horizontalne ravni sočiva), pa kvalitet sočiva, pa preciznost izrade mehanizma koji bi trebalo da rotira klapnu, pa kvalitet niklovanja unutrašnjosti projektora..., a bilo je i stvari koje nismo razumeli, a ponešto se razumemo u tu fiziku/optiku...
Poenta - ja poručio "Morimoto" direktno od njih...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Nisam pametan. Da kucnem u drvo moji jos nisu popustili mada sam pisao da prelazim manje km od tebe...Ako popuste onda cu ih menjati za bolje a ijedno moram i same farove da saniram jer su iskasapljeni od kamencica.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- dusanGT
Kod 147ce restyling (2004-) je promenjena sijalica u dugim svetlima u odnosu na 147cu nerestyling (2001-2004). Sada je H1 u dugim, a pre je bila H7...
- Player
- Garaža: Gtv V6 TB
4300K daje "najvise" svetla. Ja nikad ne bi isao preko 5000K.
Drugar je imao 8000K i ono se ne vidi ko svet kad je suvo, a kisa kad padne kao da je ugasio farove.
Drugar je imao 8000K i ono se ne vidi ko svet kad je suvo, a kisa kad padne kao da je ugasio farove.
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
TO BE LOSING !!!
- dusanGT
To i meni izgleda... Sa 6000°K i više si ti vidljiv danju (mnogo više nego sa halogenkama) i po mraku (tada je razlika između xenona i halogenki manja), ali ti ne vidiš kao sa 4300°K...
- Player
- Garaža: Gtv V6 TB
Pa da sve preko 5000K vec upada u plavi spektar pa izgleda atraktivnije jer bljesti nekako jace na izgled.
Meni je 5000K nekako najbolje... i dalje je jako, a ipak ima blago polarno plave boje tek tek.
Ja sam takve imao na 156-ici.
Mada sad ako budem uzimao verovatno cu ici na 4300 jer izgledaju bukvalno fabricki, sijaju
cisto belo i najmanje su sanse da me neko cima zbog xenona.
Ako se dobro secam tabele 4300K ima 3200 lumena, a 5000K 2900 lumena... dok 8000K ima dosta manje.
Meni je 5000K nekako najbolje... i dalje je jako, a ipak ima blago polarno plave boje tek tek.
Ja sam takve imao na 156-ici.
Mada sad ako budem uzimao verovatno cu ici na 4300 jer izgledaju bukvalno fabricki, sijaju
cisto belo i najmanje su sanse da me neko cima zbog xenona.
Ako se dobro secam tabele 4300K ima 3200 lumena, a 5000K 2900 lumena... dok 8000K ima dosta manje.
Objects in the mirror appear
TO BE LOSING !!!
TO BE LOSING !!!
- dusanGT
4300°K – 3200lm
6000°K – 2800lm
8000°K – 2550lm
10000°K – 2200lm
12000°K – 2100lm
6000°K – 2800lm
8000°K – 2550lm
10000°K – 2200lm
12000°K – 2100lm
- milan-marko
- Garaža: 156 mjet 2005
moram malo da skrenem sa teme da postavim jedno pitanje..za unutrasnje osvetljenje 147,kupio sam led sijalice(ove sa slike)ali jednostavno kad ih stavim one nece da rade nikako,i one rade na 12v,probao sam na akumulatoru direktno da ih spojim (rade normalno)ali kad ih stavim u leziste nista ko da su mrtve...vratim obicne i rade...
da li sam kupio pogresne sijalice ili sta

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Ja sam takve stavljao u 156 i radilo je normalno. Nije mi jasno...mozda one male limove gde treba da upadne sijalica malo da skupis, kako bi kontakt bio bolji. Ili glupa ideja - da probas da obrnes sijalicu
, mozda to ima neke veze...

John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- sergejb
- Garaža: Alfa Romeo 155 T.S. 1.8 8V
Alfa Romeo 156 SW 1.6 :)
Yamaha ST XTZ 750 - Lokacija: Belgrado
Morao bi da obrne sijalicu, to je bitno za LED-ove...
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
i ja sam se jednom tako istripovao da neće da radi kad okrenem i hoće...

i ja sam se jednom tako istripovao da neće da radi kad okrenem i hoće...
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Probaj okrenuti, imao sam jednu busilicu koja je radila samo ako se propisno usteka. 

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- milan-marko
- Garaža: 156 mjet 2005
ne mogu da verujem...cim sam procitao prvi post.otisao sam da ih okrenem kad ono proradise...ne mogu da verujem da je takva glupost..hvala svima 

- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
LED sijalica je ipak dioda a njoj je bitno kako su okrenutu polovi.
- caldari
- Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08 - Lokacija: Stockholm
Moz neko malo da me prosvetli sta na superki da zakachim za plavu halogen rasvetu?
Posto ona vec ima sochiva?
Posto ona vec ima sochiva?
- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Kolega, ja sam stavio u Peugeot ovu iz Bilteme za 139kr i RASTURA (H7) dok tebi ide naravno H1 sa slike mada narucio sam sa eBay-a 10 komada H1 plavih pa ako hoces poslacu ti par!
http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bilre ... st-355561/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.biltema.se/sv/Bil---MC/Bilre ... st-355561/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- caldari
- Garaža: Alfa 164 V6 24 v '94 nero amore
KIA Sorento 3.5 V6 24v '05
Renault Kangoo '02
VW Caddy '08 - Lokacija: Stockholm
Cek samo zakachim sijalicu ne treba nikakve budzevine?
- dusanGT
Slikaću kad ugradim u GT - verovatno su farovi identični onima iz 147ce , sa izuzetkom prednje plastike koja je drugog oblika.
Dakle to je danas stiglo (sa poštarinom je 135€) i ugradili smo u neke stare "Depo" farove (koji su na staroj 147ci zamenjeni "TYC" farovima zbog zamagljivanja). Cut-off i intenzitet svetla su toliko bolji od onoga što je ugrađeno u 147cu u martu prošle godine, da se pitam da li se kod nas u oglasima nudi pravi "Morimoto" ili nešto drugo. Prosto neverovatno kolika je razlika!dusanGT napisao:Verovatno oni primerci koji ne prođu kontrolu kvaliteta idu na ebay, a ovi OK se prodaju preko "Retrofitsource"... Uglavnom, poručio sam "Morimoto" direktno od njih...
Slikaću kad ugradim u GT - verovatno su farovi identični onima iz 147ce , sa izuzetkom prednje plastike koja je drugog oblika.
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Dušane hajde islikaj ih na stolu jedan pored drugoga pre ugradnje sa svih strana da vidimo ima li vizuelo spolja razlike u kvalitetu završne obrade i materijala.
p.s uporedan test je validan jedino u istom faru od istog auta...(npr moji farovi su išmirglani od kamečića i kad bih projektore stavio u novi far sigurno bi sijali jače).
p.s ako si dobio ove onda su to novi tj. poboljšana verzija 4.1:

p.s uporedan test je validan jedino u istom faru od istog auta...(npr moji farovi su išmirglani od kamečića i kad bih projektore stavio u novi far sigurno bi sijali jače).
p.s ako si dobio ove onda su to novi tj. poboljšana verzija 4.1:

Poslednja izmena od Sauriann u Čet Jan 19, 2012 10:14 am, izmenjeno 1 put ukupno.
- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Gde na netu može da se naruči orginal Morimoto (imam neku rodbinu po inostranstvu pa bi oni naručili) i koja je razlika kad bih ovde u Beogradu ugrađivao?
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com
- Sauriann
- Drug Član
ex Giulietta 2.0 TCT
Hm, sad nešto gledam. Pitanje je koliko naše sijalice i balasti mogu da se porede sa njihovim. Projdektori jesu poboljšani "New Morimoto Mini H1 4.1 features matte black shields, enhanced lock rings and "blocked squirrel finders"" ali će u njih opet neki "domaći" tj. kineski kit. Ostaje da sačekamo Dušana da javi...
Pictures of the new Morimoto Mini H1 4.1!!!:

Pictures of the new Morimoto Mini H1 4.1!!!:

- Presretach
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.0 T.S
Ljudi osedeću od ovog xenona, ne mogu da nađem servis gde mogu da zamenim sijalice?!
Zvao sam Vladu iz bixenona, nema sijalice, tamo gde imam sijalice ne ugrađuju, a gde ugrađuju nemaju sijalice.
Pošto mi je jedan far ćorav ne bi da se puno švrćkam po Beogradu, a stanje na Internetu je očajno.
Dajte predloge na pp.
Hvala.
Zvao sam Vladu iz bixenona, nema sijalice, tamo gde imam sijalice ne ugrađuju, a gde ugrađuju nemaju sijalice.
Pošto mi je jedan far ćorav ne bi da se puno švrćkam po Beogradu, a stanje na Internetu je očajno.
Dajte predloge na pp.
Hvala.
Očistimo Srbiju! http://www.ocistimosrbiju.com