Hladnoća i Alfe!!!
- stefanves
- Garaža: 156 rest. 2.5 V6
Meni na otvorenom drzi malo iznad 70, iako je termostat nov.
Nadam se da motor nije pothladjen, i da je samo stvar u cajgeru.
- icemilos
- Garaža: alfa 166 TS
Provjeri, znaš drugar kako je skupo popravljanje! Hladan motor brzo strada.stefanves napisao:Meni na otvorenom drzi malo iznad 70, iako je termostat nov.

- Minketa
- Garaža: 156 SportWagon 1.9JTD 2004.
Na Alfaowner.com ima iskustava, ne tako retkih, da im je termostat trajao manje od godinu dana. Dalje, dešavalo se da zamena hladnjaka, ili čišćenje hladnjaka, ukaže na pokvaren termostat.
Par ljudi, za koje bih rekao da imaju visok renome na tom forumu, su vrlo tvrdi u proceni ispravnosti termostata. Na prvi znak da ne drži optimalnu temperaturu, bez obzira na režim vožnje i klimu - ne valja, menjaj.
Par ljudi, za koje bih rekao da imaju visok renome na tom forumu, su vrlo tvrdi u proceni ispravnosti termostata. Na prvi znak da ne drži optimalnu temperaturu, bez obzira na režim vožnje i klimu - ne valja, menjaj.
- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Re: Hladnoća i Alfe!!!
Sauriann napisao:Danas uporedio pokazivač na cajgeru i dijagnostici. Evo kako izgleda posle 10 minuta vožnje od posla do kuće i usputnog svraćanja na četke na omv pumpi (tad sam i snimio razliku od nekih 10C):
![]()
Laze cajger potpuno isto kao kod mene.
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- Sauriann
- Drug Član
- Garaža: Stelvio 2.2 Q4 Lusso
ex Giulietta 2.0 TCT
ex MiTo 1.4 Turbo Benzina 155
ex 156 jtd mjet 16V SW - Lokacija: Novi Beograd
- dieselman
- Garaža: 147 jtdm 16v
..meni je na 147 1.9jtd 16v trajao TRI dana..Facet,kupljen u Kitkomercu u NS.Katastrofa!
- alessandro
- Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Ko je imao priliku da vozi Fiat Pandu, zna da se ne mora brinuti o variranju temperature. Ista nema pokazivač trenutnog stanja, samo indikaciju u slučaju pregrijavanja. Zadnjih dvije godine otkako imam priliku da se vozim i da vozim jednu, nisam primjetio da se pomenuti indikator upalio. 

Everything should be made as simple as possible but not simpler.
- Flavio
- Uprava ARCS
- Garaža: ex 155 1.8 TS,
ex 1.8 T.S. KaraWagon
FL 147 TS 120
Stilo JTD 80
Idea M-Jet 70 - Lokacija: Srbistan
Znači da onda svi počupamo cajgere,ubacimo samo lampice za temperaturu i nema više glavobolja i rebusa
.

- alessandro
- Garaža: 1998 Lancia Delta HPE 1.6 16V
Pa kad ne možemo da se dogovorimo oko ovih termostata, ni to nije loše rješenje.

Everything should be made as simple as possible but not simpler.
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
-
Ka
- Drug Član
- Crni
- Drug Član
- Garaža: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-Jet
Kod vas se istopi pre nego sto padne.
Kod nas samo oko puta, cekam ga i ja ali nista, da se okrecem malo po napustenoj kasarni.

Kod nas samo oko puta, cekam ga i ja ali nista, da se okrecem malo po napustenoj kasarni.

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Crni
- Drug Član
Upravo sam ovo upotrebio, piiiip je:
http://www.carplan.co.uk/index.cfm?product=166
Koliko sam naprskao seo u auto i pustio brisace i ode led sa soferke. Nego sam u upustvu, kada sam skinuo nasu izbledelu nalepnicu, procitao da treba ukloniti ovu tecnost ukolko se nadje na farbi. :S Moguce da mi je malo otislo gore na krov u voznji nakon prskanja soferke, jel imate neka negativna iskusta sa ovim sredstvima?
http://www.carplan.co.uk/index.cfm?product=166
Koliko sam naprskao seo u auto i pustio brisace i ode led sa soferke. Nego sam u upustvu, kada sam skinuo nasu izbledelu nalepnicu, procitao da treba ukloniti ovu tecnost ukolko se nadje na farbi. :S Moguce da mi je malo otislo gore na krov u voznji nakon prskanja soferke, jel imate neka negativna iskusta sa ovim sredstvima?

Picking suspension is like getting married - you take the time to look at the options, read the reviews, and try as many as you can. Then you pick one, invest loads of cash in it and then find it has hidden secrets or undesirable characteristics.
- Alex156
- Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Ja nevolim te sprejeve neznam kakav je ovaj, ali od onih koje sam ja koristijo ostajale su masne mrlje po staklu....
- Crni
- Drug Član
Videcemo ujutru kako ce biti, uglavnom je skinuo led u trenutku.
- TheWickerMan
- Administrator
- Garaža: Alfa Stelvio 2.0 Estrema
Alfa Giulietta 1.4 TCT - Lokacija: Stuttgart-Kraljevo
Ja sam bio juce na Kopu,i htedoh malo da se "igram" po snegu ali posle povrede pri padu sa borda nije mi padalo na pamet... 

- Dragon
- Saradnik Uprave
- Garaža: Giulietta 1.4 Distinctive
ex GTV Cup 2.0 TS
ex 156 JTD SP
ex 147 2.0 TS
ex147 1.9JTDm - Lokacija: Beograd
Jao, borderi, borderi...samo cirkus pravite...
Kakav je sneg na stazama? Vidim da Duboke rade i Pancic...

Kakav je sneg na stazama? Vidim da Duboke rade i Pancic...
John Lennon - 2600 Sprint, SS, Pope John Paul II - Sei (Alfa 6), Sophia Loren - Duetto, Frank Zappa - 1969 GTV, Ralph Lauren - 8C2900B, Nick Mason - TZ-1, John F. Kennedy - Giulietta Spider, Eric Clapton - 6C 2500 Super Sport, Dragon - GTV Cup.
- TheWickerMan
- Administrator
Nisam border,ja sam (tj.bio sam
) border u pokusaju
i dok me neko lepo ne poduci,nema vise... zahebi,polomio sam se dobro,levu nogu sam rukama ubacivao u auto,nisam mogao da je podignem 
Staze su OK za voznju,radi i Karaman,tj.sveukupno radi 7 staza ... neznam kako je vreme danas , osto su najavljivali neku mecavu a juce je bilo perfektno,pun Kop... a mladih skijasica i borderki koliko hoces
EDIT. Sad gledam kamere sa JATa,padao je sneg danas...

Staze su OK za voznju,radi i Karaman,tj.sveukupno radi 7 staza ... neznam kako je vreme danas , osto su najavljivali neku mecavu a juce je bilo perfektno,pun Kop... a mladih skijasica i borderki koliko hoces

EDIT. Sad gledam kamere sa JATa,padao je sneg danas...
- TheWickerMan
- Administrator
- Diego
- Drug Član
- Garaža: AR 156 1.8 TS 2002.
Hoce li samo malo da popusti ovaj mraz?! Ne moze covek ni cigaru na miru napolju da zduvani....
- TheWickerMan
- Administrator
^^^
Ja sam malopre bio kod drugara,ima malog bepca od 7 meseci pa ne pusimo unutra... termometar pokazuje -17C a mi u duksevima snjarimo 

- erdeljan
- BANOVAN
- Garaža: Beli fijaker
Razlog vise da batalite ta g0vna 

Ja imam sve što mi treba: Parče zemlje, komad neba, koru hleba, i nekog' gore što me gleda!
- Mique
- Garaža: Mercedes GL500 4Matic
Audi TT Quattro - Lokacija: Beograd

Postoje 2 vrste telefona : Nokia i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
Postoje 2 vrste konzola : Sony i ostali
Postoje 2 vrste automobila : Alfa i ostali
- OMP
- Garaža: GP TJet
ja sam danas jedva odmrzo auto posle 2 dana pokusavanja, zatekli me ovi mrazevi nespremnog, zaledile brave najstrasnije ni velike kolicine vruce vode nisu pomogle do danas kad je napolju malo popustilo i ogrejalo sunce, ispraznio sam ceo neki sprej u brave i onaj jezicak na vratima sa strane a kedere natopio glicerinom
pa cemo videti sutra. najveci problem ovih dana je bio sto i uspem nekako da otvorim vrata ali ne mogu da ih zatvorim
onaj pipak sa strane nece da ukopca pa jednom rukom vozim drugom drzim vrata dok se ne ugreje autu unutra i samo popusti, strasno

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji