u pitanju je 156SW, 1.9 JTD, `04. Podignem danas haubu i prvo mi se ucini da mi je crevo od turbine na dva mesta malo drugacije boje, oblika, kao da je uglacana ona guma i ima sjaj, recimo tanka linija od 3-4cm, a na drugom mestu malo sire slicne duzine. I tapacirung haube na mestima koja se gadjaju sa tim na crevu izgleda kao da je nagoreo. Pipnem malo odozdo i kao da je vrlo malo masno/vlazno, naravno ostane crno na prstima. Onda vidim da mi se akumulator sa gornje strane deo okrenut prema motoru skroz sija, pipnem a i tu je isto masno/vlazno, crno. Inace, iz auspuha mi ujutru na prvo paljenje izadje u sekundi malo svetlog dima i zasmrdi kao spaljeno, u toku voznje mi se desi samo crni dim ali samo kada ga bas naglo stisnem na preko 2500-3000 obrtaja. Ulje mi je board-u kako treba, a i na sipki, voda uvek na istom nivou. Pre jedno dva meseca posle kretanja sa pumpe mi je ispisao MCSF ali je nestalo posle par paljenja a i nije pokazivao druge probleme.
E sad ja bih zamolio za neki savet, da li je ovo nesto ozbiljno i hitno, i sta moze biti u pitanju. Otici cu kod majstora svejedno samo da znam da li moram odmah ili mogu prema ranijim planovima
hvala