Nosac motora

Tehnička pitanja i odgovori. Održavanje, servisiranje i eksploatacija za sve modele.
stefanves
Garaža: 156 rest. 2.5 V6
Pridružio se: Sub Maj 22, 2010 4:51 pm

Nosac motora

Sub Avg 20, 2011 3:09 pm

Pukla mi je guma na ovom nosacu (gornji - levi deo motora).
Slika

Da li kupiti novi nosac, ili odneti ga na ponovno izlivanje gume.
Rece mi drugar da je to radio, i da postoje 3 stepena tvrdoce, od kojih on preporucuje 2. (1. je standard, a 3. je za trkace).
Sta vi mislite?
Korisnikov avatar
sErGiO
Garaža: Alfa Romeo 156SW 1.8TS
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 3:11 pm

Re: Nosac motora

Sub Avg 20, 2011 5:18 pm

Pa ako je previše tvd nosač prenosiće se vibracije na karoseriju i uživanje u vožnji će se pretvoriti u noćnu moru, tako da 3. stepen definitivno otpada po meni.
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!
stefanves

Sub Avg 20, 2011 6:16 pm

Pricao sam sa mojim majstorom danas, i on mi rece da je to izlivanje ' g'o ku*ac '.
Tako da cu kupiti u Delti nov u ponedeljak.
Korisnikov avatar
dejan555
Garaža: 147 2.0 TS selespeed
Piaggio X8 200ccm
Pridružio se: Pet Jun 12, 2009 8:26 pm

Sub Avg 20, 2011 10:31 pm

Ako ti ne trese više nego ranije mislim da je najbolje
to ni ne dirati.
1. novi može biti gori od starog
2. čim se menja 1 nosač pomera se kompletan motor iz položaja
u kome je već lepo lego i može da se ispostavi da bude gore
ne zbog tog nosača nego zbog drugih
(koji su verovatno takođe pri kraju) i sl. problemi
Korisnikov avatar
Alex156
Garaža: Alfa Romeo 156 2.5v6 (2002)
Pridružio se: Sre Feb 11, 2009 7:22 pm

Ned Avg 21, 2011 8:34 am

stefanves napisao:Pricao sam sa mojim majstorom danas, i on mi rece da je to izlivanje ' g'o ku*ac '.
A dali si zvao Deltu da pitas koliko je taj nosac.... ako nisi mogu ti reci odma da nije ni malo jeftin. I moj je riknuo odavno ali vozim za sada ovako jer mi neremiti nista u voznji... bar da ja osetim.
Slika
Korisnikov avatar
losdokosti
Garaža: 166 2.4 jtd-m ; ex164 2.0 v6 turbo super
Pridružio se: Ned Jul 17, 2011 5:03 pm

Ned Avg 21, 2011 1:21 pm

ja imam jako dobro iskustvo u vezi izlivanja gume za nosace itd imao sam 2.5 td i pukla mi remenica na radilici sredisnji deo te remenice je od gume odnesem kod ljudi oni mi izliju zgazila je 80000km posle generalne a remenica kako da je juce izlivena tako da ako moze da idrzi remenicu na dizelu sigurno ce ti raditi i kao poprecni nosac to u stvari i nije nosac vec amortizer poprecnog ili uzduznog ljuljanja motora sva tezina je na donjim nosacima

ja sam bio prezdovoljan cak sam i drugarovu odneo sa bmw3 2.0 td 2003 god automatik isto extra :D :wave:
stefanves

Ned Avg 21, 2011 2:23 pm

dejan555 napisao:Ako ti ne trese više nego ranije mislim da je najbolje
to ni ne dirati.
Nosac treba da apsorbuje vibracije i drzi motor u vertikalnoj osi (mislim konkretno na ovaj), tako da prica da ce biti gore nije osnovana.
Zamenicu sve koji su pri kraju :)
Alex156 napisao:
stefanves napisao:Pricao sam sa mojim majstorom danas, i on mi rece da je to izlivanje ' g'o ku*ac '.
Nisam zvao, nisam stigao. Zovem sutra.
Koliko je?
losdokosti napisao:ja imam jako dobro iskustvo u vezi izlivanja gume za nosace itd imao sam 2.5 td i pukla mi remenica na radilici sredisnji deo te remenice je od gume odnesem kod ljudi oni mi izliju zgazila je 80000km posle generalne a remenica kako da je juce izlivena tako da ako moze da idrzi remenicu na dizelu sigurno ce ti raditi i kao poprecni nosac to u stvari i nije nosac vec amortizer poprecnog ili uzduznog ljuljanja motora sva tezina je na donjim nosacima

ja sam bio prezdovoljan cak sam i drugarovu odneo sa bmw3 2.0 td 2003 god automatik isto extra :D :wave:
I, koja je cena tih akcija? Imas kontakt?
Koju si tvrdocu izabrao?
Korisnikov avatar
losdokosti

Ned Avg 21, 2011 3:34 pm

stefanves napisao:
dejan555 napisao:Ako ti ne trese više nego ranije mislim da je najbolje
to ni ne dirati.
Nosac treba da apsorbuje vibracije i drzi motor u vertikalnoj osi (mislim konkretno na ovaj), tako da prica da ce biti gore nije osnovana.
Zamenicu sve koji su pri kraju :)
Alex156 napisao:
Nisam zvao, nisam stigao. Zovem sutra.
Koliko je?
losdokosti napisao:ja imam jako dobro iskustvo u vezi izlivanja gume za nosace itd imao sam 2.5 td i pukla mi remenica na radilici sredisnji deo te remenice je od gume odnesem kod ljudi oni mi izliju zgazila je 80000km posle generalne a remenica kako da je juce izlivena tako da ako moze da idrzi remenicu na dizelu sigurno ce ti raditi i kao poprecni nosac to u stvari i nije nosac vec amortizer poprecnog ili uzduznog ljuljanja motora sva tezina je na donjim nosacima

I, koja je cena tih akcija? Imas kontakt?
Koju si tvrdocu izabrao?

za remenice nisam mogao da biram ali za silen blokove nosace motora mozes da biras cak te i oni ljudi pitaju da li je benzinac ili dizel kada ti izlivaju isto mozes da biras i za selene tvrdocu mene je kostalo za moju remenicu oko 25 eura a bmw je bila 50 mislim bila je nesto komplikovanija...

e sad gde se nalaze to je valjda produzetak bulevara ustanicka ulica pijaca je sa leve strane i taksisti znci ulica u kojoj su taksisti je odmah do pijace tom ulicom zadzete iza pijace predjete lezece mislim i sa leve strane su zgrade koje imaju prolaze u zadnje dvoriste tamo su im parkinzi i garaze kada udjete u to dvoriste skroz levo zadnja garaza ja sam davno dolazio a izgubio sam broj za njih sam saznao iz oglasa zao mi je sto nemam broj i adresu :banghead: nadam se da sam pomogao :wave:

jos nesto kod tog ulaza su bili zutocrni metalni stubicisa leve strane naravno gde je i ulaz :wave:
stefanves

Ned Avg 21, 2011 4:03 pm

Ne znam koliko je nov, ali ako je nov 50, a izlivanje 25, onda cu lepo uzeti nov, kao i sto sam planirao.
Jesi imao neke dodatne vibracije ili tako nesto?
Korisnikov avatar
losdokosti

Ned Avg 21, 2011 9:09 pm

nece te nosac kostati 25eura remenica me je kostala toliko morali su da prave alat za centriranje itd tu nesme da bude ni malo odstupanja idi lepo i proveri ja izlivam moje selene za 164 nepada mi na pamet vise da kupim u bilo kojoj prodavnici j...s poso ako kupim nov selen i on crkne posle 15-20000 nasao sam coveka i rekao da izliju po mojoj meri i zelji i ja sam sa selenima zavrsio ovi sto su kod mene gaze vec pa neznam ni sam bio je i dizel na ljima sada benzinac imaju par godina i oko 60000 km predjenih voleo bih da vidim koji ce to nov selen za 164 da predje
Korisnikov avatar
losdokosti

Ned Avg 21, 2011 9:18 pm

nikakve vibracije nista druze nemoj da razmisljas ja sam picajzla sto se tih stvari tice
kada radim nesto ja to radim da bude fabricki ali ako fabricki ne zadovoljava moje standarde spreman sam da menjam i budzim da bude bolje nego fabricki kao sto je slucaj bio sa silenima to sto sam mogao da nadjem u srbiji me nije zadovoljilo a nenormalne cene nisam hteo da placam kao u delti.

samo reci da je za dizela i da ti urade meksu smesu i naravno da mora na oko da bude lepo (ovo je srbija pa da posle ne bude problema tipa nisam znao) i ljudi se ti urade extra veruj nisu pocetnici tamo mozes da vidis i neke gotove primerke koje su radili itd neces se prevariti :wave:
stefanves

Uto Avg 23, 2011 10:18 am

Nosac kosta 90 eura u Delti. Dugar mi je pronasao isti nosac u DE, za 30ak eura.
Narucen i za koji dan stize....

We rollin' :D
Korisnikov avatar
starac vujadin
Garaža: Laguna Coupe, Smart
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:27 pm

Uto Avg 23, 2011 12:29 pm

Naravno, to je najbolje.
Acqua-Olio-Benzina
Korisnikov avatar
kovalski
Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 5:50 pm

Uto Avg 23, 2011 7:27 pm

A da li je moguce ustanoviti nekom "odokativnom" metodom koje je nosac otisao (sve vise i vise trese, mada ga ja kako bih rekao na kvacilo prevarim da ne zatrese bas jako), posto zatrese pri polasku iz prve i na leru ima malih vibracija :scratch: , a nadam se da nema veze sa kvacilom ili zamajcem.
I ne znam da li je simptomaticno, ali kad se prisloni noga na kvacilo pri vecim brzinama, u 4. i 5-oj npr. osete se vibracije pod nogom.

napomena: prilikom gasenja auta nema vibracija.
stefanves

Uto Avg 23, 2011 9:35 pm

Pajser u ruke, i lepo se vidi koji ima lufta, taj se zameni i gotovo.
Posto vozis dizel, trebalo bi da prekontrolises plivajuci zamajac.
Jos ako ti je auto cipovan...ihhh veselja :)
Korisnikov avatar
dusanGT
Garaža: GT JTDm Q2
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 10:18 pm

Pet Avg 26, 2011 6:16 am

Kovalski - dođi u nedelju na Ribarac, pa ćemo da vidimo...
Alfa je stil... ostalo je status...
Korisnikov avatar
kovalski
Garaža: ex 156 1.9 JTD 16V giugiaro
remap;
ex 166 2.0 TS
ex 156 SW 2.0 SP3
ex159 SW
ex GTV CUP limitata No_076 2.0 TS
Vectra C CDTI 16V
Yamaha FZ6R
Pridružio se: Ned Jan 25, 2009 5:50 pm

Pet Avg 26, 2011 7:25 am

Profesore i sam si se jednom uverio kad si seo u auto dok je radio na leru da ima malih vibracija koje se prenose na volan.

potrudiću se da dođem
stefanves

Pon Avg 29, 2011 2:06 pm

Nosac motora - koji je evidentno bio los - je promenjen.
Na 120 km/h, gde su se javljale jake vrbracije, intenzitet vibracija je drasticno smanjen, medjutim one i dalje postoje. Da li je do guma/felni, ili nesto ulazi u rezonanciju ne znam.
Na nekih 160 km/h, auto se totalno umiruje.

Nuspojava zamene nosaca je ta da na leru, patos, kod vozaca, malo vibrira. Mozda je to bilo prisutno i pre, ali nisam obracao paznju...ko ce ga znati.
Danas sam za svaki slucaj skinuo usis, rucno pomerio klapnu gasa, i ocistio je carbcleaner-om. Odmah nakon toga je izbacio checkengine :arflag Medjutim, posle 2-3 paljenja, malo voznje i turiranja, to se ugasilo.

Vibracija patosa je pomalo iritantna, ali mislim da cu se navici. Moze biti i da je neki nosac/amortizer auspuha los, pa da zato malo vibrira.
Uostalom, V6 je to :D Mora da se oseca.

Ehhh, da, danas sam kocio 3-4 puta naglo probe radi, opet me hvata trip da su kocnice na Alfi slabe :) (diskovi, plocice...sve je novo, mada su diskovi mozda prekaljeni pa plocice ne lezu kako treba, vidim da ce da padne zamena :D ).
Korisnikov avatar
Bug
Garaža: AR 156 q4 1.9mJTD
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 6:41 pm

Pon Avg 29, 2011 2:19 pm

pa ako su nove plocice/diskovi mozda nije jos leglo kako treba...
A za tresenje, da nisu malo felne krive? :)
stefanves

Pon Avg 29, 2011 2:48 pm

Plocice su nove, za diskove ne znam, cenim da nisu.
Legle su one vec :)

Moze biti da su i felne malo krive, ko ce ga znati, po ovim nasim rupetinama nista ne moze da ostane pravo. :scratch:

Povratak na “Area Servizio”