FORMULA 1 (nastavak)
- vojaalfa
- Drug Član
- Garaža: 156 1.8TS SW
Pitanje br.1 : Koliko od vas (komentatora) i ko je ikad seo u vozilo na cetiri tocaka i ucestvovao na nekoj zvanicnoj utrci? (osim onih na pc-ju)
Pitanje br.1 je i jedino pitanje posto mislim da stanoviste nekoga koji je stvarno osetio sta to znaci trka je mnogo merodavnije za komentarisanje ovakvog tipa tj. ko je bolji vozac, stilovi voznje itd. - sto neznaci da ostali netreba da komentarisu.
Sto se tice muvanja u F1 to je kao i u svakom sportu, ko pre devojci - njegova je. Stim sto u F1 moras da imas bukvalno sve, i tehnologiju i dar za muvanje a da te neuhvate i dobrog vozaca i dobrog psihologa i gazdu da to sve objedini jbg. ipak je to vrhunac motorsporta.
Sto se tice onog sela u kojemu imaju samo jednu kopirnicu koja ima ferrarijevu nalepnicu na vratima znamo svi o cemu se radi pogotovu sto kopirnica radi dvokratno.
P.S. I u ovoj trci je Merc. podbacio ali nema jos mnogo do trenutka da im se sve kockice sloze. Schumacher je samo pokazao da je karakterom dovoljno jak da podnese ovakve stvari zbog toga sto je on sta? - Najbolji vozac danasnjice u F1
Pitanje br.1 je i jedino pitanje posto mislim da stanoviste nekoga koji je stvarno osetio sta to znaci trka je mnogo merodavnije za komentarisanje ovakvog tipa tj. ko je bolji vozac, stilovi voznje itd. - sto neznaci da ostali netreba da komentarisu.
Sto se tice muvanja u F1 to je kao i u svakom sportu, ko pre devojci - njegova je. Stim sto u F1 moras da imas bukvalno sve, i tehnologiju i dar za muvanje a da te neuhvate i dobrog vozaca i dobrog psihologa i gazdu da to sve objedini jbg. ipak je to vrhunac motorsporta.
Sto se tice onog sela u kojemu imaju samo jednu kopirnicu koja ima ferrarijevu nalepnicu na vratima znamo svi o cemu se radi pogotovu sto kopirnica radi dvokratno.
P.S. I u ovoj trci je Merc. podbacio ali nema jos mnogo do trenutka da im se sve kockice sloze. Schumacher je samo pokazao da je karakterom dovoljno jak da podnese ovakve stvari zbog toga sto je on sta? - Najbolji vozac danasnjice u F1
- Alfanatic
- Garaža: Giulia Tributo Italiano 2.0
280 AT8 Q4 '24 Verde Montreal
......................................
ex Giulia 200 '22 Sprint Vesuvio
ex MiTo 1,4 QV 170 '10 Rosso
ex Giulietta 1.4 170 '17 Misano
ex MiTo 1.4 155 '09 Rosso
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
ex 145 1.4 Boxer '95 Blue
...................................... - Lokacija: Indjija
@Schumacher
Prijatelju, totalno si me pogrešno shvatio! To što ću malo da smanjim sa komentarima odnosi se na činjenicu da mi je godišnji prošao, a obaveze se nakupile, tako da sada zaista nemam vremena za neko prepucavanje naširoko o stvarima koje i nisu za javnu polemiku!
A ni u kom slučaju se nisam naljutio niti mi je uopšte problem što neko drugi nije na istim talasnim, odnosno navija za drugi tim - pa svaki dan sam u kontaktu sa dijametralno drugačijim ljudima, a i ovde sam pokazao velik stepen razmevanja za svako mišljenje!
Izuzetno bih voleo da nastavimo diskusiju, ali ovaj put se nadam da će biti prilike da to negde uradimo "uživo", ne samo zato što kucanje oduzima vreme, već i zato (a to je sada verovatno svima jasno) što je ipak drugačije razgovarati kada se ljudi gledaju u oči
Svi su ovde prijatelji i kolege, a oponent može biti samo neko ko diskusiji prilazi iz nekih drugačijih pobuda i ne ume da kaže "OK, ja ne mislim kao ti, ali poštujem to što kažeš"!
@vojaalfa
Odgovor na pitanje - ne, nikada se nisam (profesionalno) trkao, ali to me ne sprečava da komentarišem onoliko koliko mogu da vidim i da saznam, baš kao što komentarišem fudbal, košarku, knjigu (koju nisam napisao), film (koji nisam napravio), politiku (u kojoj ne učestvujem)... Ne moraš uvek biti profesionalac da bi imao pravo na komentar, zar ne? A to što svako ima nekog omiljenog bilo gde ne znači da je premereno da je taj apsolutno najbolji po svim objektivnim kriterijumima važećim za sve
@ Sasha
Hvala i pozdrav

Prijatelju, totalno si me pogrešno shvatio! To što ću malo da smanjim sa komentarima odnosi se na činjenicu da mi je godišnji prošao, a obaveze se nakupile, tako da sada zaista nemam vremena za neko prepucavanje naširoko o stvarima koje i nisu za javnu polemiku!
A ni u kom slučaju se nisam naljutio niti mi je uopšte problem što neko drugi nije na istim talasnim, odnosno navija za drugi tim - pa svaki dan sam u kontaktu sa dijametralno drugačijim ljudima, a i ovde sam pokazao velik stepen razmevanja za svako mišljenje!
Izuzetno bih voleo da nastavimo diskusiju, ali ovaj put se nadam da će biti prilike da to negde uradimo "uživo", ne samo zato što kucanje oduzima vreme, već i zato (a to je sada verovatno svima jasno) što je ipak drugačije razgovarati kada se ljudi gledaju u oči

Svi su ovde prijatelji i kolege, a oponent može biti samo neko ko diskusiji prilazi iz nekih drugačijih pobuda i ne ume da kaže "OK, ja ne mislim kao ti, ali poštujem to što kažeš"!

@vojaalfa
Odgovor na pitanje - ne, nikada se nisam (profesionalno) trkao, ali to me ne sprečava da komentarišem onoliko koliko mogu da vidim i da saznam, baš kao što komentarišem fudbal, košarku, knjigu (koju nisam napisao), film (koji nisam napravio), politiku (u kojoj ne učestvujem)... Ne moraš uvek biti profesionalac da bi imao pravo na komentar, zar ne? A to što svako ima nekog omiljenog bilo gde ne znači da je premereno da je taj apsolutno najbolji po svim objektivnim kriterijumima važećim za sve

@ Sasha
Hvala i pozdrav

ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
- speedfreak968
- Garaža: :
'07. AR 159 SW JTDm
'03. Peug 206 XS 1.6 16v
ex '96. AR 146 ti
ex '98. AR 156 2.0 TS
ex '02. AR 156 2.5 V6 24v
ex '04. AR 156 SW ti - Lokacija: Bgd
If everything seems under control, you're just not going fast enough.
Re: FORMULA 1 (nastavak)
Andjeli s' tobom druze, kakvo ti je ovo pitanje?vojaalfa napisao:Pitanje br.1 : Koliko od vas (komentatora) i ko je ikad seo u vozilo na cetiri tocaka i ucestvovao na nekoj zvanicnoj utrci? (osim onih na pc-ju)

If everything seems under control, you're just not going fast enough.
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
http://www.topgear.com/uk/car-news/nick ... -2011-08-4
Ako nekog zanima šta beše sa Heidfeldovim bolidom i onom vatricom...
Ako nekog zanima šta beše sa Heidfeldovim bolidom i onom vatricom...
ONLY ALFA | FOREVER AND EVER
Ova rasprava pokazuje da je sezona 2011 super!!!
P.S. Šteta što nema Kubice, onaj bi im sigurno zakuvao čorbu...bar malo.
VIVA MC
P.S. Šteta što nema Kubice, onaj bi im sigurno zakuvao čorbu...bar malo.

VIVA MC

- SCHUMACHER
- Garaža: Ex ALFA ROMEO 155 2.0 8V T.SPARK
Ex ALFA ROMEO 145 1.4 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 155 2.0 16V T.SPARK
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
ALFA ROMEO 166 3.0 V6 24V - Lokacija: PODGORICA
Vojo majstore,kakvo ti je ovo pitanje...
Znaci sve sportove smiju da gledaju samo profesionalci u istom?
Ja imam 20ak kg knjiga i novina o raznim vozacima i njihovim automobilima,i kad spojim to sa onim vidjenim na stazi-dodjem do odredjenog zakljucka...
Alfanatic:
Drago mi je,mislio sam da si se naljutio-a nema razloga.
Bice prilike da se upoznamo ako Bog da.
Ako budes imao u planu da dolazis u PG,ili samo prolazis-javljaj se obavezno.
Isto vazi za svu bracu Alfiste.
Znaci sve sportove smiju da gledaju samo profesionalci u istom?
Ja imam 20ak kg knjiga i novina o raznim vozacima i njihovim automobilima,i kad spojim to sa onim vidjenim na stazi-dodjem do odredjenog zakljucka...
Alfanatic:
Drago mi je,mislio sam da si se naljutio-a nema razloga.
Bice prilike da se upoznamo ako Bog da.
Ako budes imao u planu da dolazis u PG,ili samo prolazis-javljaj se obavezno.
Isto vazi za svu bracu Alfiste.
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
-
Ka
- Drug Član
Lepo ja kažem da se svi lepo nadjemo i prodiskutujemo ko je numero uno,uz koju gajbu ladnog
i neko jagnje i tek onda nećemo znati ništa
ali bar će da nam bude do 00!
Posle 5 piva i Massa će da mi bude najbolji na svetu

Posle 5 piva i Massa će da mi bude najbolji na svetu

- interceptor
- Garaža: Crosswagon Q4, Smart City coupe
- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
Ma kakav mondeo, bez Citroena BX 16v necu ni da pricam.... mada, mozda poslije jedno litar i po vina...

- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
Ja cu da obezbijedim jagnje!

GOD LOVES ALFA,JESUS DROVE A 145 CLOVERLEAF
- Alfanatic
ex 156 2.0 TS '00 Grigio
-
Ka
- Drug Član
- darko qv
- Garaža: Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde.....Grande Punto 1.3 MJTD 75hp
Alfa Romeo 147 8v traktor
Alfa Romeo Giulietta Qvline 2015 - Lokacija: Sutomore
- vojaalfa
- Drug Član
Pitanje je objektivno. Da ne bih otvarao novu temu zaista bih voleo da znam da li je iko od nas alfista ucestvovao na nekoj zvanicnoj utrci a ako jeste kad i gde?
Pitanje je postavljeno jer mislim da se uslo sa raspravom oko stilova voznji u previse sitna crevca (nezameram, samo konstatujem)
Pitanje je postavljeno jer mislim da se uslo sa raspravom oko stilova voznji u previse sitna crevca (nezameram, samo konstatujem)

- Zillgian
- Garaža: ex '07 AR159, 2.4 JTDm Q4
ex '02 AR156, 1.9 JTD - Lokacija: Ndjamena
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
[quote="SCHUMACHER"]
I na TV prenosu se moze vidjeti gdje ko koci,koju putanju bira na ulazu u krivinu,kroz krivinu i na izlazu iz krivine.Moze se vidjeti koji vozac je podlozniji pritisku,pa blokira tockove na ulazu u krivinu,daje prerano gas na izlasku iz krivine,pa mu bolid kliza zadnjim krajem,gubi vrijeme i trosi gume bespotre
I na TV prenosu se moze vidjeti gdje ko koci,koju putanju bira na ulazu u krivinu,kroz krivinu i na izlazu iz krivine.Moze se vidjeti koji vozac je podlozniji pritisku,pa blokira tockove na ulazu u krivinu,daje prerano gas na izlasku iz krivine,pa mu bolid kliza zadnjim krajem,gubi vrijeme i trosi gume bespotre
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- OMP
- Garaža: GP TJet
ja jesam ali to je skroz nebitno za ovu pricu oko pracenja i komentarisanja f1 kao sto su neki vec i objasnilivojaalfa napisao: da li je iko od nas alfista ucestvovao na nekoj zvanicnoj utrci a ako jeste kad i gde?

Ex Yu Racing - blog o istoriji auto trka u bivsoj Jugoslaviji
- SCHUMACHER
ALFA ROMEO 156 1.9 JTD
ALFA ROMEO 166 2.4 JTD
Iz nekog razloga,komentar mi se nije "primio",pa evo ponovo:
SCHUMACHER napisao: I na TV prenosu se moze vidjeti gdje ko koci,koju putanju bira na ulazu u krivinu,kroz krivinu i na izlazu iz krivine.Moze se vidjeti koji vozac je podlozniji pritisku,pa blokira tockove na ulazu u krivinu,daje prerano gas na izlasku iz krivine,pa mu bolid kliza zadnjim krajem,gubi vrijeme i trosi gume bespotrebno...
Zatim ima vozaca koji zavoje vise sjeku nego ostali,pa moraju jace da koce,pregrijavaju kocnice,trose gume,prolaze kroz zavoj sporije,sporiji su na izlazu iz zavoja pa jace dodaju gas i trose zadnje gume...
Onda,x puta smo gledali trku 2 vozaca kroz 2 razlicite krivine prije pravca,od kojih je prva spora a druga brza.
Slabiji vozac ce u sporu pokusati da udje brzo,ali nece moci da namjesti bolid za brzu krivinu,i imace sporiji prolaz kroz istu,i samim tim manju brzinu na pravcu,dok ce bolji kroz sporu krivinu usporiti,sacuvati gume i kocnice (za nijansu ali u tome je poenta F1) ,i imace bolji prolaz kroz brzu krivinu i samim tim vecu brzinu na pravcu...
Ima tu jos 1000 stvari kojese mogu vidjeti samo na TV prenosu,ali da ne davim vise
SCHUMACHER napisao: Ja imam 20ak kg knjiga i novina o raznim vozacima i njihovim automobilima,i kad spojim to sa onim vidjenim na stazi-dodjem do odredjenog zakljucka...
Alfanatic:
"Tresu se soliteri,
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
jer mi smo bombarderi,
kolaju po prasini
price o zloj masini".
- vojaalfa
- Drug Član
mali off: